X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj u tego okulisty to same wczesniaczki były, takie kruszonki. I mój synek jak bułka :D

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u nas też lekki katarek. dziś spróbuje zakroplić mu nosek mleczkiem, zobaczymy czy coś pomoże ... próbowałyście?
    Ja zakrapiam. Oczywiście rewelacji nie ma ale mleko ma właściwości p.bakteryjne i p.wirusowe więc liczę, że dzięki temu nic więcej się nie rozwinie. Liczę też po cichu, że to skróci czas kataru. Ostatnio trwał 10 dni teraz dopiero 4 więc jeszcze sporo dni przed nami

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciuszki na 56 i część na 62 zakładamy, pampersy 2. Testowaliśmy dady i dla mnie kicha, teraz kończę bambusowe z rossmanna, dla mnie bez szału, jak założyłam na noc to były przesikane na wylot. Pampersy mi pasują, ale będę szukała czegoś tańszego :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Antek przeszło 6,5 kg więc duży :) stąd takie rozmiary ubranek i pampów.

7w3d 💔
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jejku czemu cie zamorduje ? :O

Tak sie zdarza, ze trzeba różnych pampersow wypróbować bo nie wszystkie sie sprawdzają..

To był tylko żart ;) ale szkoda by było ponad 200 szt pampersow nie zużyć, nie wiem gdzie miałam mózg odkupujac tyle :D ale e ciąży jeszcze byłam więc wszystko jasne ;D

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my kupilismy tylko jedna paczke 1, później jak ktoś przyjeżdżał to kupował pampersy.
    Moje dziecko dzisiaj tylko cycek i cycek... Troszkę spania i zaraz jeść, przebrałam go to zgłodniał...
    A ja zaraz padnę z bólu głowy :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma wzdęcia i płacze a ja cuduje z masazami, bujaniem, espumisanem. Polozna zasugerowala rurki windi. Co myslicie o nich?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę też na pieluchach 3. I w między czasie zuzylam pampersy 2. Po 1-3 na dzień zakladalam i szybciej mu go zmienialam :) bo też mi było szkoda wyrzucić. A korzystamy teraz na zmianę z Lidla i dady bo kupiłam dla porównania i tak zuzywam mieszając.

Co do szczepień to u nas było 6w1 (hexacime) i menigokoki C, w poniedziałek pneumokoki te na NFZ i rotawirusy najlepiej ta dwudawkowa bo mój synek ulewa i muszę z nim na glodnego jechać :(

Ubranka u nas to takie 68, generalnie idealnie pasują lidlowe nam teraz mamy ich 62. Mały waży 5,9kg

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssssa, mi sąsiadka te rurki poleciła i kupiłam. Wczoraj wypróbowałam i chyba pomagają, mała uspokoila się w ciągu 15min, gazy uciekają i już nie męczą. Moja tez dostaje espumisan.

nesssssa lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnie dwa dni pofolgowałam sobie ze słodkim - czyt czekoladą i Antek od razu bardziej marudny i bączki ciężej schodzą, a już byliśmy całkowicie bez espumisanu. Dziś znów podałam i żegnam się ze słodkim na dobre.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez jestem zadowolona z pampersów, używałam tez te bambusowe z rossmanna. Szału nie było, na noc bałam się zakładać że przesika a w dzień częściej zmieniałam.

Mam dylemat odnośnie zachowania męża. Dużo pomaga itd ale np wczoraj mi wypomniał że jak wraca z pracy od razu zajmuje się małą albo domem no ale kurczę ja jak tylko mam wolną chwilę to też tylko robię jakieś obowiązki domowe. Z domu wychodzę tylko na spacer z nią albo do lekarza czy badania bo musiałam po ciąży. Nigdzie tak rozrywkowo nie wychodzę a on już kolejny raz gdzieś wychodzi i nie mam nic przeciwko ale niech mi nie wypomina że mi pomaga.. Musiałam się wygadać.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie słodkiego to jak tylko ograniczyłam to waga zaczęła znów spadać. No i zaczęłam delikatne ćwiczenia - 15min aeroby

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez przerabialiśmy rurki przy atakach kolki. Zawsze małej po tym było lepiej.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które korzystają z laktatora. Jutro chciałabym wyjść z domu bez małego i zostawić dla męża odciagnete mleko gdyby synek był głodny. Nie wiem jak się za to zabrać, Staś je z jednej piersi podczas karmienia, nie wiem czy mam z drugiej po prostu odciągnąć i zostawić czy jakoś po trochu to robić. Pomożecie ?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny które korzystają z laktatora. Jutro chciałabym wyjść z domu bez małego i zostawić dla męża odciagnete mleko gdyby synek był głodny. Nie wiem jak się za to zabrać, Staś je z jednej piersi podczas karmienia, nie wiem czy mam z drugiej po prostu odciągnąć i zostawić czy jakoś po trochu to robić. Pomożecie ?

gdzies czytalam zeby odciagac po karmieniu kazdym porcyjke, a potem jak osiagna te sama temperature w lodowce to zmieszac. Zobacz na stronie Hafija

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Mam dylemat odnośnie zachowania męża. Dużo pomaga itd ale np wczoraj mi wypomniał że jak wraca z pracy od razu zajmuje się małą albo domem no ale kurczę ja jak tylko mam wolną chwilę to też tylko robię jakieś obowiązki domowe. Z domu wychodzę tylko na spacer z nią albo do lekarza czy badania bo musiałam po ciąży. Nigdzie tak rozrywkowo nie wychodzę a on już kolejny raz gdzieś wychodzi i nie mam nic przeciwko ale niech mi nie wypomina że mi pomaga.. Musiałam się wygadać.
    U mnie troszke podobnie, tzn. Mąż jedzie rano do pracy i wraca kolo 15. Codziennie pyta sie mnie czy zrobię obiad, czy posprzątam, jakby to ode mnie zależało... Po pracy siada i od razu telefon i tak caly dzień, albo się położy, a ja zapieprzam jak robocik. Czasami mam chęć siedzieć i płakać

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    U mnie troszke podobnie, tzn. Mąż jedzie rano do pracy i wraca kolo 15. Codziennie pyta sie mnie czy zrobię obiad, czy posprzątam, jakby to ode mnie zależało... Po pracy siada i od razu telefon i tak caly dzień, albo się położy, a ja zapieprzam jak robocik. Czasami mam chęć siedzieć i płakać

jak u mnie tak bedzie to akurat sprawa prosta, alimenty i dziekuje bardzo. Jak mam wszystko robic sama to wrzoda na dupie dodatkowego potrzebowac nie bede.

Kasiaja, Lavendova, justa8902, 1ania1, pumka1990, PLPaulina, Eilleen lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa o to to, gdyby to od nas zależało ;) to u mnie zawsze byłby obiad a mieszkanie wysprzątane. No a ja mogłabym bez pośpiechu zjeść ten obiad :D

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój to jak przychodzi z pracy to mała akurat śpi. Nie może się doczekać aż się przebudzi. Po czym jak się naprawdę przebudzi i ja ją nakarmię to weźmie ją na ręce, ona marudzi i za chwilę mi ją przynosi z tekstem , że chce znowu cycka.. A ja wiem, że nie chce jeść bo się najadła, tzn. nie pogardziłaby cyckiem na pewno ale służyłby jej jako smoczek. Tłumaczę mu, że tak zazwyczaj wyglądają nasze dni. A on myśli, że ona tylko je i zasypia jak aniołek sama. Albo dam mu ją do uśpienia do wózka, a ona ją pobuja 2 razy po czym odpala komputer albo gapi się w telefon a ona się oczywiście budzi. Tłumaczę mu, że ten proces usypiania trwa trochę dłużej niż 1 minutę..

No mój też pomaga nie mogę narzekać, ale czasami mnie wkurza, jak myśli, że ja w domu to tylko bujnę nią 2 razy i już mam spokój na 3 godziny.

Ale najbardziej mnie wkurza to, że on wszystko musi pierwszy. Zawsze pierwszy musi zjeść ciepły obiad, bo jest bardziej głodny (co z tego, że ja od śniadania w biegu nic nie jadłam więcej), pierwszy musi wziąć prysznic bo akurat wrócił z biegania.. i nie rozumie, że jak ja nie zjem teraz to kolejną okazję mogę mieć za kilka godzin dopiero, a jak nie wejdę pod prysznic teraz to już się dzisiaj nie wykąpię bo nie będę miała już siły później albo mała akurat się obudzi.

A najlepsze to było jak 2 tygodnie temu byliśmy z małą u jego chrześniaczki na urodzinach. Poczęstowali nas lodami jednocześnie. Ja z małą na rękach bo marudziła w foteliku a on się delektuje tymi lodami. Musiałam warknąć, że mógłby jeść szybciej i wziąć małą ode mnie bo moje lody to już się stają powoli wodą. Nie weszło mu jeszcze w nawyk, że często musimy jeść na zmianę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 16:39

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    jak u mnie tak bedzie to akurat sprawa prosta, alimenty i dziekuje bardzo. Jak mam wszystko robic sama to wrzoda na dupie dodatkowego potrzebowac nie bede.
    Mam takie samo podejscie zwłaszcza, że oboje zarabiamy na życie z czego ja nawet więcej. Nie wyobrażam sobie żeby wrócił z pracy i odpoczywał bo ja de facto tez jestem w pracy i do tego nocki ciągnę ;-) gdzie on w tym czasie śpi nieprzerwanie.
    Ostatnio tylko mieliśmy wymianę zdań nt. psa. Jak dzieci podrosną to chce jakiegoś przygarnąć ze schroniska, a on żebym nie myślała że w weekend będzie o 6 się zrywał żeby go wyprowadzić to ja mu na to, że pranie jego gaci też nie należy do przyjemności, a jednak to robię bo związek to sztuka kompromisów ;-) Zamknął się momentalnie :-D

nesssssa, squirrel, misia-kasia, Lavendova, pumka1990, PLPaulina, justyna14 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ