X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak u nas tez już tylko jedzenie na zmianę, ale tutaj mam dobrze bo ja zawsze jem pierwsza chyba że karmię. Tutaj akurat on doskonale zdaje sobie sprawę że albo zjem teraz albo nie wiem kiedy ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wie że to ciężka praca, chociaż uważa że przez cycka mam o wiele łatwiej co w sumie jest prawda. Jutro wychodzę na 3 szalone godziny a on jest biedny przerażony jak da radę. Dzisiaj był sam z małym przez godzinę bo musiałam jechać do ginekologa o było ok :)

Ja ściągam trochę po karmieniu. Mam na razie 60ml w lodówce i jutro znowu muszę gdzieś tyle ściągnąć żeby mąż miał 150ml na jedno karmienie w razie co. Mały jakoś więcej je i oproznia mi piersi.

Hmm. Dziewczyny po cc ja byłam dzisiaj u ginekologa i stwierdził bez usg że ładnie się zagoilam i macica się też obkurczyla. A usg ma sens dopiero za 3 miesiące... też dostałam receptę na limetic i nie wiem czy je kupować czy nie? Którąś stosowała albo już zaczęła? Mąż jest przeciwny i nie wiem co robić.. on by gumek używał nie chce żebym tabletki brała.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem jest taki, że na zwolnieniu ogarniałam wszystko, bo nie lubie siedzieć na tyłku i teraz cieżko mężowi zrozumieć że tak teraz nie będzie i w tym jest problem. Wieczorami zazwyczaj mąż Filipa usypia bo mi to nie idzie, chyba za bardzo pachnę mlekiem :) czasami każe mi się położyć i spać w dzień, ale najbardziej wkurza mnie tym że zapomina o wszystkim i zawsze jest zaraz. Gary od wczoraj stoją i ja ich nie ruszę

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Wczoraj u tego okulisty to same wczesniaczki były, takie kruszonki. I mój synek jak bułka :D
    Twój też był taki malutki :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój też sobie pogada że jak wraca z pracy to musi ogarniać mieszkanie i kuchnię jeszcze :D Ale to tak bardziej na żarty, chyba by się w poważnym tonie odezwać jednak bał bo ja to od razu ustawiam do pionu. Nie podoba sie to ciao, tego kwiatu pół światu a ja na powodzenie akurat nie narzekam :D A na serio to pomaga ale pewne rzecze np pranie wolę sama bo jak on to przyniesie z pralni z suszarki wyciągnie wpier.. do torby i wygniecione ze mnie szlag trafia.

Musicie pogadać z waszymi bo widocznie nie wiedzą ze jak przychodzą to mają was odciążyć od dziecka zebyscie mogly zjesc sie umyc czy odpoczac cokolwiek potrzebujecie. Jak sie wykonczycie to kto sie dzieckiem zajmie? :P

Marta czy macica obkurczona to na wymacanie lekarz stwierdzi. U nas pierwsze seksy byly ale bolalo bardziej jak rozdziewiczenie. Może faktycznie skoro chcecie miec drugie dziecko lepsze gumki, nie zaburzysz sobie cyklu. Nie wiem to każdy musi sam zdecydowac, sama sie zastanawiam co lepsze :O

nesssssa lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mówie że jestem zmęczona i musi mi pomóc, tylko chyba ja chce mieć wszystko na już, a mój mąż ma czas :p ja staram się wykorzystać każdą chwilę, bo później mogę nie mieć wolnego czasu :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Twój też był taki malutki :-)
    Oj tak, chociaż jak na takiego wcześniaka to długi był. Ale nóżki miał takie chudziutkie, skóra wisiała mu na kolankach. Taki mały okruszek był z niego.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lavendova tak macaniem brzucha. Na usg powiedział że nie byłoby jeszcze dobrze widać. On nie ma w interesie nie dac mi skierowania bo chodzę do prywatnej medycyny i na usg trzeba się osobno umawiać.
    Czytam opinię o tych tabletkach o jakoś mnie nie zachęcają...

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Między 7,5-9 tygodni jest drugi skok rozwojowy może to to.

Też o tym myślałam. U wczwsniakow skoki są plus minus tak samo?

W dzień tak samo masakra. Non stop cycek. A jeszcze wygina się i płacze...

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Hmm. Dziewczyny po cc ja byłam dzisiaj u ginekologa i stwierdził bez usg że ładnie się zagoilam i macica się też obkurczyla. A usg ma sens dopiero za 3 miesiące... też dostałam receptę na limetic i nie wiem czy je kupować czy nie? Którąś stosowała albo już zaczęła? Mąż jest przeciwny i nie wiem co robić.. on by gumek używał nie chce żebym tabletki brała.

Tez nie mialam usg i gin stwierdziła ze wszystko ok. :)

Kupiłam Limetic. Średnio zadowolona jestem. Automatycznie plamienia sie zrobiły :/ i to jest jak dla mnie działanie antykoncepcyjne tego leku. :)

Metoda antykoncepcji to indywidualna sprawa.
    Mnie seks z gumkami nie kreci. Docelowo chce wkładkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:06

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o waszych mężach to jednak mój jiza wprawę bo zostaje często na godzinkę lub dwie z trójką i daje radę czasem lepiej niż, ja :-)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kwestii męża... ech szkoda mi czasami słów.

Według niego to ja leżę i nic nie robie. A on zapierdala.. :/ :/

Ogolnie to nie powiem sporo mój mąż robi. Tylko czasami zdarza mu się za duzo przy tym gadać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Jak tak czytam o waszych mężach to jednak mój jiza wprawę bo zostaje często na godzinkę lub dwie z trójką i daje radę czasem lepiej niż, ja :-)

Bo tylko facetom przy pierwszym odbija palma..

Troche im zajmuje zanim sie odnajdą w nowej sytuacji..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zrobi wszystko przy dzieciach, pewne rzeczy lepiej a pewne wolę sama. Ale jak tylko jest w domu, to zrobi wszystko żeby mi pomóc.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Tak lavendova tak macaniem brzucha. Na usg powiedział że nie byłoby jeszcze dobrze widać. On nie ma w interesie nie dac mi skierowania bo chodzę do prywatnej medycyny i na usg trzeba się osobno umawiać.
    Potwierdzam , mi podczas badania na fotelu i uciskania brzucha stwierdził że macica już ok i przydatki itd.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Toż przecież to napisalam, że taka praktyka jest ze sprawdzają macajac czyli palpacyjnie więc po co to oburzenie :D

Eh właśnie tych plamien przy tych anty sie obawiam...

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę powiedzieć złego słowa bo Marcin sam z siebie zajmie się Olkiem czy coś zrobi w domu. Czasami trzeba mu powiedzieć ale źle nie jest.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzeba mi magika do usypiania dziecka. O 19.30 wykąpaliśmy i od tamtej pory leży w łóżeczku cichutko i gapi się na ochraniacz, ale nie śpi, ruszać mi go szkoda bo jest spokojny, ale mógłby spać już :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle. Moja córka nie ma trybu leze spokojnie i patrzę. Jest tryb snu albo wrzasku.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co sie mojej dzisiaj stało ale śpi od południa, nie spała jedynie przed kąpielą może z półtora godziny. Teraz wypiła ledwo co 50ml na śpiocha, nie mogłam jej dobudzić. Już dawno nie pamiętam żeby ona tyle spała w dzień, bo czasem potrafi nie spać cały dzień. Ale to dobrze, tylko w nocy niech mi też śpi

Asioha lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ