Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś straszna noc. Aż nie wiem dlaczego i czy coś Mu nie jest... Zawsze idzie spac o 22 i śpi do 3-4, później godzina je itp. I śpi kolejne 2-3 godziny. A dziś poszedł spać o 22, pobudka o 23. Po_zedl spać o północy. Pobudka o 3, spanie o 3.45 i kolejna pobudka o 5.55. A teraz jemy.... Młody ma 8tygodni plus 4 dni. Wiecie o co może chodzić? W poniedziałek miał szczepionkę, ale to juz chyba za późno na to, aby był taki marudny. W dzień wszystko było ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 06:27
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyJa szczepie zgodnie z planem szczepień tutejszym. Wczoraj dostala pierwsza dawkę na rota, kolejna za miesiąc. Na pneumo tą darmowa wezme czyli 10, i nas darmowe sa te 6w1 i na meningo płatne tez ją zaszczepie tylko sie zastanawiam czy w pierwszym roku życia. Są meningo b i c.
Jeszcze używacie 2 pieluch? My juz dawno z 3 lecimy. Wczoraj tez juz jej wymieniłam całą garderobe na rozm 62-68 i na ciepłe rzeczy jesienni zimowe. Dobrze ze nie musze tego kupować bo by koszt zabił. I tak znowu pewnie połowy nie zdazy założyć. 30 par body z dlugim rękawem msakra -
Lavendova to Ty prac nie musisz
Moja mała zasnęła wczoraj o 20, starsza ją obudziła o 21, to sobie młoda dojadła jeszcze, później pobudka o 1 i 5:30- pewnie jeszcze by spała, ale ja już ja obudziłam bo się zaczęłam martwić. Kiedy takie maluchy mogą zacząć przesypiać noc? Moja starsza pierwsza noc przespała mając 2 lata -
nick nieaktualnymarcela123 wrote:Kurde zaczęliśmy dzisiaj używać pampersow 2 i jakąś masakra. Karmię go drugi raz w nocy i jest tak przemoczony, że szok. Cały pajac aż całe plecy mokre. Aż mi go szkoda , nie wiem czy źle zakładam czy co.
Pampersy sa gowniane po prostu.. -
To ja sobie znowu chwalę pampersy. Ale mamy inny problem, bo dzidzia ma katarek. Czy z takim 6 tygodniowym dzieckiem lepiej isc z katarkiem do lekarza czy moze nie panikowac od razu? Ja z mężem jesteśmy przeziębieni więc i maluszka chyba to dopadło:(17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Zuza ma już drugi raz katar i nie idę do lekarza. Na katar nie ma lekarstwa i te 10-14 dni trzeba się męczyć
inhalacje, woda morska i odciąganie z oklepywaniem czyli tylko łagodzenie objawów. Jak by pojawiła się gorączka bądź kaszel ale nie ten wywołany gilami
to bym leciała do lekarza
edytkaa93 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Mój był drobniutki i dlatego dopiero używamy 2, ubranka na 50 z hm nie dawno zaczęły być dobre na niego, teraz z tych 56 mogę mu już zacząć coś normalnie zakładać bo w szpitalu się topil w tym. Mam nadzieję, że ogarniemy jakoś te pampersy bo taka głupia byłam ze odkupilam od znajomej kilka paczek które jej zostało i nawet nie chce myśleć o tym, że mogło by to zostać bo mąż mnie chyba zamordujeAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
pumka1990 wrote:U nas dziś straszna noc. Aż nie wiem dlaczego i czy coś Mu nie jest... Zawsze idzie spac o 22 i śpi do 3-4, później godzina je itp. I śpi kolejne 2-3 godziny. A dziś poszedł spać o 22, pobudka o 23. Po_zedl spać o północy. Pobudka o 3, spanie o 3.45 i kolejna pobudka o 5.55. A teraz jemy.... Młody ma 8tygodni plus 4 dni. Wiecie o co może chodzić? W poniedziałek miał szczepionkę, ale to juz chyba za późno na to, aby był taki marudny. W dzień wszystko było ok...
Między 7,5-9 tygodni jest drugi skok rozwojowy może to to. -
nick nieaktualny
-
My używamy pampersow, 3 już w użyciu i jestem zadowolona. Zdarzy się małej czasem przemoczyć, ale to chyba normalne przy takich płynnych kupkach, albo gdy robi akurat przy karmieniu kiedy lezy boczkiem.. Próbowałam tez dady, ale one odparzały pupę.
-
nick nieaktualnyEdytka, u nas to samo - oboje z mężem przeziębieni, dziś w nocy fatalnie się czułam, a tu jeszcze dziecko trozeba ogarnąć
Często mi się dziś wybudzala i robi więcej kupek. Gorączki, kataru, ani kaszlu nie ma, tylko trochę kicha częściej i mam wrażenie ze mniej je - choc częściej. Nie wiem czy jest szansa żeby się nie zaraziła. Nie całujemy jej, myje ręce co chwile. Z jakimi objawami powinnam isc do lekarza? Boje się ze się to niepostrzeżenie rozwinie w jakieś zapalenie ucha, płuc, czy inne cholerstwo
-
My też już na 3 jesteśmy, ubranka 62-68 zależy, bo to rozmiar rozmiarowi nierówny.
Dziewczyny, czy zdażyło się że u Waszych maluchów pękło naczynko w oczku? Mojemu Antosiowi już drugi raz w ciągu 2 tygodni. Pytałam wczoraj okulisty, bo byliśmy już ostatni raz w sprawie retinoatii. Retinoatii nie ma, naczynko podobno to nic takiego. Zastanawiam się tylko od czego te pęknięcia.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Moja od narodzin nosi jeszcze 56. Z niektórych już wyrasta ale to przez to że ma duż stopę na i nie mieści się jej w pajaca albo śpiocha. Ja testowałam już wszystkie popularne pieluchy i najlepsze jak dla mnie są właśnie pampersy w użyciu mamy ciągle 1, mimo że mała waży już prawie 4 kg. Nie przesikuje nic. Jak skończymy paczkę to spróbuję z dwójkami bo dostaliśmy już jedną taką paczkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:48
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021