Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz obkurczenie macicy sprawdzał mi ręcznie, ale USG miałam już dwukrotnie. Sprawdzał jak wygląda blizna od środka i obejrzał jajniki. Dostałam od razu skierowanie na USG piersi bo nie karmię i badania krwi pod pigułki. Aha i za dwa miesiące na cytologie mam się zgłosić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 21:38
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Toż przecież to napisalam, że taka praktyka jest ze sprawdzają macajac czyli palpacyjnie więc po co to oburzenie
Eh właśnie tych plamien przy tych anty sie obawiam...
A to nie było z oburzeniem, jak tak czytam co napisałam to troche brzmi tak ale nie miałam takiego zamiaru
No właśnie plemienia.. bez sensu. Chyba wolę gumki bez plamien do czasu jak karmię..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nesssssa wrote:Nieźle. Moja córka nie ma trybu leze spokojnie i patrzę. Jest tryb snu albo wrzasku.
Wyjątkiem jest noc, tutaj tak grymasi i stęka zanim się rozpłacze wiec ja już zdążę się obudzić wcześniej.
Odnośnie anty i plamień. Zaskoczę Was bo ja nie biorę a pojawiły się plamienia aż się zaniepokoiłam i poszłam sprawdzić. Miałam usg i wszystko dobrze, a plamienia mogą występować. No i niestety bujam się z nimi już 4 dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 22:07
-
nick nieaktualny
-
pumka1990 wrote:A co tu dzisiaj taka cisza? Wszystkie śpią?
-
nick nieaktualnyPokazywać mozna nawet przez brzuch.
ale to bardzo indywidualna sprawa kiedy tak naprawdę Nasze maleństwa pokażą zaintetesowanie.
U mojej zauważyłam, ze po upływie okresu noworodkowego - to świat otaczający wokół wydał się ciekawy..
I różne rzeczy w innym czasie ją kręcą.
Pierwszy byl pies,
potem poduszki w czarno-bialo-turkusowe mazaje,
Następna tska kontrastowa książeczka do łóżeczka.. a np karuzela to od kilku dni dopiero.
Ale największy usmiech to i tak jest wtedy gdy robię do Niej glupie miny lub naśladuje dźwięki które wydaje. -
Chyba nie tak powinno wyglądać dziecko o 4:15?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2c51bc22132.jpg
Unas jakiś czas temu Filip zauważył czarnego kota, albo to był przypadek, na karty czasem zwraca uwagę, ale hitem jest ochraniacz na łóżeczkopokazuj tak często jak chcesz, coś tam zawsze zobaczy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko gada najwięcej do obrazów i półki.. już się śmieje do niego czy nasz duszek już jest. Na nas patrzy ale zdecydowanie woli nas na zdjęciach na ścianie
W nocy na szczęście nadal śpi. O 19 już widać po nim pierwsze zmęczenie całym dniem i jakoś się usypiamy na noc.
Eh ten brak okresu przy kp jest przereklamowany widzę, nadal nie wiem co z tymi tabletkami. Muszę lepiej wybadac co i jak...6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Tez zawsze sie Zastanawiam jak wchodzę pocxytac co nowego a tu cisza od kilku godzin. A,jednak kazda po kolei ma przejścia nocne
Moze sen dla matek jest przereklamowany :-moj Oluś dzisiaj noc mial od 23 do 6'40 oczywiscie z przerwa kolo 1'30-do 3 na karmienie , przewijanie ,usypianie na mnie i kilka prób odlozenia do lozeczka.
Zasnal jak mu zrobilam 60 ml mm bo niestety musielismy zaczac sie dokarmiac bi przez ostatnie dwa tyg przybral tylko nie cale 200 g -
nick nieaktualny
-
U nas tez byla nauka motania we, wtorek. Chusta wypozyczona na tydzien. Narazie motalam 3 razy i wszystkie 3 z powodzeniem bo maly zasnął bo jakims czasie i nawet po odwiazaniu ,polozony na,lozko sie nie wybudzil a teraz wlasnie wrocilismy ze sklepu spożywczego także u nas na plus, tym bardziej ze mieszkam na drugim pietrze bez windy ciezko cokolwiek zrobić. Na spacer chowam wozek w aucie i ide z malym z mieszkania na rekach i z powrotem to samo, chyba ze zasnie to niose go w gondoli do mieszkania,zeby nie wybudzac .