Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My kupiliśmy smoczek w 4 dobie
Filip ma na niego czasami odruch wymiotny, czasami zaczyna płakać jak mu próbuje dać, a czasami ma taką minę, że aż mi głupio :p generalnie czasami weźmie i wtedy ciągnie zawzięcie, jak zaśnie to wypluwa. Też byłam przeciwna, ale trzeba sobie radzić
-
Ja tez byłam przeciwnikiem smoczków, przy pierwszej córce. Podałam jej smoka może ze 3-4 razy, jak byliśmy poza domem. Później tego żałowałam, wiec przy młodszej postanowiłam pójść na łatwiznę i ze smoczka korzystać. Niestety teraz ona okazała się być przeciwnikiem smoczków
Zdarzy jej się zassac na moment, ale mam wrażenie ze zamiast uspokajać to ją to jeszcze drażni. Przynajmniej nie będzie problemu z odstawieniem
-
justa1509 wrote:My kupiliśmy smoczek w 4 dobie
Filip ma na niego czasami odruch wymiotny, czasami zaczyna płakać jak mu próbuje dać, a czasami ma taką minę, że aż mi głupio :p generalnie czasami weźmie i wtedy ciągnie zawzięcie, jak zaśnie to wypluwa. Też byłam przeciwna, ale trzeba sobie radzić
-
Ja mam chyba 6 smoczków i na wszystkie reaguje wypychaniem smoczka językiem albo krztuszeniem. Zdarzy jej się pociumkać chwile aventu soothie ale nie wiem czemu akurat wtedy go chce
a za moment już nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 23:39
-
nick nieaktualny
-
Moja że smoczka robi sobie zawody w pluciu nim na odległość hehe. Bardzo tego żałuję oczywiście. Próbowałam podać bardzo wcześnie też sprzecznie z przekonaniami. No ale nie potrzebnie miałam takie obawy bo i tak ma te smoczki gdzieś. Mam lovi. Może spróbuje inny bo czasem ratowalby życie.
-
Moja z poczatku nie bardzo chciała smoczka ale teraz już tak i widze że ją to bardzo uspokaja. Gdy np ide zrobić jej mleko albo gdu nie moze zasnąc to dam smoka i czasem wystarczy chwilka i odpływa. Ale ile niekiedy musze nad nią stać i go trzymać bo niestetu wypada jej z buzi, a jak wypadnie to ryyk okropny. Więc czasem trzymam tego smoczka nawet pół godziny:) mam smoczki z lovi17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moje dziecko jest smoczkowe, zawsze chociaż na chwilę go nim uspokoję. Ale on dostał smoczek już w szpitalu, pamiętam jak przyszłam raz na noworodkowy bo leżał jeszcze w inkubatorze i zobaczyłam go ze smoczkiem. Położne mu dały żeby nie płakał. To był taki mały smoczek z Lovi. Do tej pory tylko Lovi akceptuje, inne wypluwa.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
edytkaa93 wrote:Moja z poczatku nie bardzo chciała smoczka ale teraz już tak i widze że ją to bardzo uspokaja. Gdy np ide zrobić jej mleko albo gdu nie moze zasnąc to dam smoka i czasem wystarczy chwilka i odpływa. Ale ile niekiedy musze nad nią stać i go trzymać bo niestetu wypada jej z buzi, a jak wypadnie to ryyk okropny. Więc czasem trzymam tego smoczka nawet pół godziny:) mam smoczki z lovi
Edytka, u mnie dokładnie tak samo, wszystko się zgadza.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Mój na początku średnio chciał smoczka, a teraz go uwielbia. Choć czasami widać, że nie chce. Wypycha go językiem i strasznie kręci głowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 04:31
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Pneumokoki. Szczepicie na NFZ czy platnie? Jeśli płacicie to jaki koszt?
Ile płaciłyście za rotawirusa? Cena 1 dawki czy całości?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyMy wzięliśmy płatne pneumokoki (13walentne), te badania ulatwily mi podjęcie decyzji: „..u dzieci poniżej 5 roku życia, 82,4% wykrytych serotypów pneumokoka „znajdowało się” w szczepionce trzynastowalentnej (PCV13), a 63,6% w dziesięciowalentnej (PCV10).” https://www.mamalekarz.pl/pneumokoki-darmowe-szczepienia/
Za rota + pneumokoki zapłaciliśmy razem 590 zł - cena pierwszej dawki.
Co do smoczków, to moja ma dni smoczkowe, kiedy chętnie ssie i się uspokaja i takie, kiedy nie chce smoka. Niestety tych pierwszych jest więcej. Zawsze jak jej daje smoka to mam wyrzuty sumieniapumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNam pediatra mówiła, ze nie ma wielkiej konieczności brania pneumokokow płatnych. Lepiej przeznaczyc te kwotę na meningokoki B.
I tak zrobiliśmy.
6w1 + rota - to cos okolo 550 zl (w tym rota cos 320zl)
Meningokoki - 300-350 zl (nie pamiętam juz dokladnie) - JEDNA DAWKA
6w1 jest 4 razy. Rota 2 razy. A Meningokoki?? Yyy 3 chyba.
Ceny tez sie różnią trochę u każdego. Zadzwon do przychodni i sie dowiedz.
Nam położna przyniosła cennik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 05:16
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie strasznie bawi podejście do smoczków..
☆ Te które dają smoki : oj jakie to wielkie wyrzuty sumienia mają, ze zaspokoiły potrzebę ssania u dziecka.
☆ te których dzieci smoków nie chcą to marudzą, narzekają, że dużo by dały, zeby ich dzieciaki smoka chciały.
No nie dogodzisz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 05:13
-
Ja to bym chciała żeby Filip brał smoczka i nie stękał tak w nocy :p atraszniw jęczy, stęka, wydaje dźwięki przypominające warczenie. Budzi mnie tym i nie wiem czy coś chce, czy nie... Dzisiaj wstalam tak o 4, nawet jesc mu dałam, ale bez przekonania ssał i go położyłam dalej spać to się wiercił jak szalony, a smoczek beeee. To jęcznie nie przeradza się w płacz więc nie sądzę że mu coś dolega...
-
Mój Antek smoka chce z reguły jak już głodny zaczyna być. Zaraz po jedzeniu nigdy nie weźmie, też wypluwa, wypycha językiem. W nocy śpi bez, nawet jak zaśnie z to zaraz wypluje i całą noc śpi bez. Także daje radę go uspokoić smoczkiem ale nie ssie go non stop
i też my loci
7w3d 💔 -
justa1509 wrote:Ja to bym chciała żeby Filip brał smoczka i nie stękał tak w nocy :p atraszniw jęczy, stęka, wydaje dźwięki przypominające warczenie. Budzi mnie tym i nie wiem czy coś chce, czy nie... Dzisiaj wstalam tak o 4, nawet jesc mu dałam, ale bez przekonania ssał i go położyłam dalej spać to się wiercił jak szalony, a smoczek beeee. To jęcznie nie przeradza się w płacz więc nie sądzę że mu coś dolega...7w3d 💔