X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A może mu niewygodnie i trzeba pozycję zmienić? Antek np nie lubi spać na wznak, woli na brzuszku lub na boku.
    W nocy na brzuch go nie położę... Na boki też się wścieka. Najgorsze jest to że w złości macha rączkami i drapie się po głowie, a od drapania ma takie krostki. Paznokcie ciagle ma obcinane, ale zawsze zjadzie jakąś zadrę

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w1 - raz, ze dla wcześniaków darmowa, a dwa, ze córkę tez nią szczepiona, jest delikatniejsza. Pneumokoki 13skladnikow.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    W nocy na brzuch go nie położę... Na boki też się wścieka. Najgorsze jest to że w złości macha rączkami i drapie się po głowie, a od drapania ma takie krostki. Paznokcie ciagle ma obcinane, ale zawsze zjadzie jakąś zadrę
    Mój tez tak robi u.nas pomaga wziecie na ręce bo bardzo często mu sie odbije wtedy wiec widocznie cos przeszkadzalo w brzuszku a druga opcja to ze keszcze głodny

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Emi coraz bardziej się przekonuje do smoczka, częściej soothie a czasem tez nuka akceptuje. Tata ma na tym polu wieksze sukcesy, u niego bierze smoka a u mnie tylko:
    - w wózku czasem
    - jak juz głodna a musi poczekać z jakiegos powodu
    - wieczorem jak dopada niespokojnosc a nie jest glodna i by ciumkala tylko a cycka nue chce bo tam leci

Śpi w nocy bez smoczka i tez sie często zdarza ze sie krztusi czy ma odruh wymiotny. Podaje tak delikatnie jej po ustach smyram i nigdy nie wkladam do buzi tylko albo sama zlapie albo nie.

Wyrzutów sumienia nie mam :D Nibt czemu? Taka to wiela tragedia smoczek? :D

Ja mam większy problem bo coś mała nie che cycka w dzień. Na szczęście w nocy pije. Ale coś słabo widzę moje kp jak tak dalej będzie.

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dzisiaj dał mi popalic, powtórka z wczorajszego wieczoru gdzie nie chciał zasnąć. Na noc 5 razy go usypialismy i odkladalismy do łóżeczka i się budzil, płacz przy usypianiu. Pierwszy raz widziałam że mąż nie ma już cierpliwosci i nie wie co z nim zrobić. Spał w końcu z nami, do drugiego karmienia ok a później od 5 do teraz cały czas go gazy meczyly, zasypial i się budzil, albo marudzi przez sen. Masowalam brzuszek, nozkami dociskalam i nic, dopiero jak go polozylam na sobie to po chwili robił kupe i zasypial na mnie i tak wkoło. Nie wiem jak mu pomoc, czytałam coś o tym Windi Katater, że to niby pomaga na gazy. Któraś z Was tego używała? I czy w aptece to dostanę? Bo przez neta tak, ale zanim przyjdzie

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama windi kupiła normalnie w aptece. Jeszcze nie używałam. Podaje espumisan regularnie i jest lepiej. Po noszeniu w chuscie też baki lecą aż miło.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do doświadczonych mam. Mała dziś w nocy przespała 7 godzin i budziłam ja na karmienie o 2:30 bo jednak wolę by choć jedno karmienie było w nocy, potem o 6 zaczęła się wiercić i pojekiwac więc ja nakarmilam. Po ok 5-6 minutach usłyszałam chlust na podloge, mleko nie było przetrawione było go więcej niż standardowe ulanie plama na podłodze, ale o dziwo mała się nawet nie obudziłani spala dalej. Więc moje pytanie uważacie że to było ulanie czy wymioty? Zdarzyło się to po 6 i teraz spokój. Jednak zastanawia mnie co to było skoro wylądowało na podłodze aż. Myślałam że to wymioty, ale spala spokojnie i nie płakała, a podobno przy wymiotach dziecko płacze bo to nieprzyjemne.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, czy to wymioty to nie wiem, ale u mnie czesto takie ulanie sie zdarza. Właśnie takim świeżym mlekiem z chluśnięciem na podłogę. A Filipa generalnie ulewanie budzi, więc czy jest nieprzyjemne to nie wiem.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kiedy trzeba odbijać po jedzeniu??

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko czy któryś dzidziuś ma rude włosy? Bo mojemu chyba zaczynaja rudziec... wiem ze to drugorzędna sprawa aleee... martwię się

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej średniej najpierw zrudzialy potem stała się blondynką.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    A ja mam pytanko czy któryś dzidziuś ma rude włosy? Bo mojemu chyba zaczynaja rudziec... wiem ze to drugorzędna sprawa aleee... martwię się

Rude tez ładne :) Moja ma jeszcze ciemne, ale boje się ze będzie łysa :) Starsza urodziła się tez z ciemna czuprynka, nie straciła wlosow, a teraz jest blondynka.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja urodziła sie ciemna, sporo włosów miała.

Teraz łysieje i takie jakby jaśniejsze sie zrobiły. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, u nas rurki Windi pomogły, zamówiłam przez neta w DOZie.

Wracając do tematu smoczków - mam wyrzuty sumienia, bo mogą one powodować wady zgryzu lub problemy logopedyczne.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Potwierdzam, u nas rurki Windi pomogły, zamówiłam przez neta w DOZie.

Wracając do tematu smoczków - mam wyrzuty sumienia, bo mogą one powodować wady zgryzu lub problemy logopedyczne.

Mamy logopedę w rodzinie, smoczek dawała już w szpitalu :) wiec spokojnie, tylko trzeba uważać żeby nie za długo.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia odpowiednio stosowany smoczek nie będzie szkodził. Jeśli będziesz podawać tylko do snu i dziecko w dzień się nie będzie domagało smoczka to nie sądzę żeby zaszkodził.
    U mnie decyzja była szybka i prosta - nie będę żywym smoczkiem. Z resztą Filipowi ciagle coś leci jak ciumka mnie, a później wymiotuje i ulewa.
    Co do włosków, Filipek urodził się z czarnymi włoskami, a chyba powoli zaczynają mu wycierać się po bokach.
    Wlasnie co do włosów, zawsze miałam takie sianowate i nastroszone włosy, teraz po umyciu zaczynają mi się kręcić, ale jak uczeszę to znowu są sianowate i loki się rozluźniają. Jest jakiś sposób żeby te loczki po uczesaniu zostały?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy z potowkami można sobie jakoś radzić ? Coś robić żeby znikły? Widzę, że małemu wyskoczyly na szyji i policzku, wychodzi na to że za ciepło go chyba ubieralam

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza jak na moje to ulala bo za dużo wypiła :) jak nie robi tak często to nie ma się co martwić. Mi młody też tak świeżym mlekiem pluje wręcz całkiem na dużą odległość ;p

Marcela może to trądzik a nie potowki?

My mamy blondasa w domu, i ja i mąż mieliśmy blond włosy jak byliśmy mali a teraz ciemny blond/jasny brąz.

A smoczkiem mój coraz więcej sam w dzień gardzi jak chce sobie gugac, na razie się nie martwię. Mam smoczek który ponoć nie powoduje wady zgryzu, ciekawe ile w tym prawdy.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje obie miały smoczka, młodsza wręcz fanatycznie a ma proste ząbki i logopedycznie we wszystkich 3 językach bez zarzutu :P

Emilka też byla z ciemnymi wloskami a teraz lysieje i jaśnieją. Może tez blodi będzie. Oczka już takie jasne niebieskie sie zrobily <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie taką suchą skórę? Juz nie wiem czym smarowac...

Justa na takie falowane włosy to używaj specjalnych odzywek i pianek żeby skręt sie trzymał.

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ