Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zaczęliśmy używać już pieluch wielorazowych bo pępek odpadł. Różnie bywa z tym zakładaniem i przeciekami ale kwestia nauki zakładania. Powoli wyrasta z rozmiaru 56. Niektóre już mu są za małe ale to były te naprawdę małe 56. Te większe 56 jeszcze są ok. Muszę śpioszki kupić w rozmiarze 62 bo z tych co mam to wyrasta a nie mam w większym rozmiarze.
justa8902 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Kozalia odpowiednio stosowany smoczek nie będzie szkodził. Jeśli będziesz podawać tylko do snu i dziecko w dzień się nie będzie domagało smoczka to nie sądzę żeby zaszkodził
No właśnie, o to chodzi, ze Ola w dzień też dużo czasu spędza ze smoczkiem, stąd moje obawy. -
nick nieaktualny
-
Jak radzicie sobie ze spacerami kurde? My chyba nie wyjdziemy dzisiaj
Masakra
Były dwie próby włożenia do wózka. Obie zakończone histerią. Na 3 chyba nie mam już siły.
U mojej też były takie ropne krosteczki a teraz bez tego i sporo ,i to na główce
-
nesssssa wrote:Jak radzicie sobie ze spacerami kurde? My chyba nie wyjdziemy dzisiaj
Masakra
Były dwie próby włożenia do wózka. Obie zakończone histerią. Na 3 chyba nie mam już siły.
U mojej też były takie ropne krosteczki a teraz bez tego i sporo ,i to na główce
-
Odnośnie spacerów to ja się cieszę że jak Agatka była noworodkiem to mogłam ja na śpiocha do wózka włożyć i wyjść. To sporo ułatwiało. Teraz już to nie przejdzie bo trzeba jeszcze ubrać w coś ciepłego przed wyjściem. No ale ona ostatnio mało śpi w dzień wiec te spacery tez różnie wychodzą.
Ja dziś pierwszy raz wyszłam z domu na dłużej niż godzinę, siedzę u fryzjera. No i co? Oczywiście ze myśle o niej i tacie jak sobie radzą.
-
Eilleen wrote:U Olka też wyszły takie ni to potowki ni to trądzik. Mam nadzieję że nie alergia. Na początku wyglądało jak trądzik bo miały wypustki białe a teraz już są bez tego. Czasem mu tego więcej wychodzi.
Alergia to raczej czerwone krosteczki, albo ogólnie no.czerwone policzki -
Ze spacerami to ja mam luksus, Filip zasypia po włożeniu do wózka, czasem chwilę jęczy, ale krótko
U nas pojawila sie ciemieniucha na brwiach i czole... I krostki, i albo to trądzik, albo potówki. Potówki wykluczyłam, ale jak karmię Filipa to tam mam rękę, jak nie mam żadnej bluzki to oboje jesteśmy spoceni, więc może...
-
Jeśli krostki są na twarzy i tworzą się potem czerwone plamy to może to być łojotokowe zapalenie skóry. U nas najpierw smarowalam je maścią z cynkiem i jak zaczęła się skóra łuszczyć to pani alergolog poleciła krem dexeryl nawilżający o zniknęło.