Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Czy można przekarmiać dziecko piersią? Mój Filip zazwyczaj pije z dwóch piersi, rzadko kiedy wystarczy jedna. Ma taki brzuch po jedzeniu wielki. Martwię się czy nie je za dużo... Ja mam jakąś nadprodukcję mleka zwłaszcza w tej piersi po zapaleniu. Nie wiem jak przyhamować trochę tą produkcję.
A teraz znowu boje się, ze Ola za mało treściwego pokarmu je, zawsze krótko ssała, ale teraz to dociągnąć do 7min rzadko jej się zdarza. Czasem 3-4 min i nijak się nie da jej przekonać do dalszego ssania. Przez to mam wrażenie, ze skracają jej się przerwy między karmieniami, 2h to max. -
1ania1 wrote:To co robić? Jemu jedna pierś nie wystarcza i chce drugą. Jak ma dość to się odsuwa. Sama nie wiem co robić.
Nie wiemmoja jak chce to też dostaje. Ale cdl mówiła że dzieci chętnie zjedzą zawsze. Zwłaszcza jak się przyzwyczaily że dostają cyca na zawołanie. Ja na początku każdy płacz brałam za głód. A tak nie jest.
-
Ania241188 wrote:Ja jestem kpi. Mały zrezygnował z piersi. Podaje mu co jakiś czas ale bez szału. Ściągam dzień i noc. Zapisałam się do grupy kpi na Facebooku. Narazie mój cel to 3 miesiące bo niestety ale to jest bardziej wymagające karmienie niż kp. A na dodatek mały nie chce pić mm ale na szczęście mam wystarczająco mleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:58
-
nesssssa wrote:Nie wiem
moja jak chce to też dostaje. Ale cdl mówiła że dzieci chętnie zjedzą zawsze. Zwłaszcza jak się przyzwyczaily że dostają cyca na zawołanie. Ja na początku każdy płacz brałam za głód. A tak nie jest.
i zapisuje sobie w aplikacji na telefonie kiedy karmiłam, bo przerwy w dzien ma mniej wiecej takie same, zawsze to jakis pinkt odniesienia
-
A już myślałam, że jestem stuknieta, że chodzę cały dzień z zeszytem i zapisuje godz karmienia, ale widzę że jednak to normalne
gdybym nie zapisala to łapie się na tym, że nie pamiętam często o której karmilam małego. Ulatwia mi to np wyjście na spacer bo mniej więcej wiem kiedy musimy wrócić.
U nas najczęściej chrzty są w sobotę, ale za bardzo nie wiem ile się płaci. My robimy w drugi dzień Świąt bo jedynie ten termin wchodzi w grę ze względu na mojego brata który ma być chrzestnym. Nasz ksiądz kiedyś powiedział, że dzieci urodzone i poczęte w 2017 roku chrzci za darmo i tego się trzymał jak dotąd wiec może się zalapiemyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Ja korzystam z Baby Tracker. Sporo mi to ułatwia bo tez zapominam z której piersi ostatnio karmiłam albo widzę nasz rytm karmien wiec mogę zaplanować spacer czy inne wyjście.
Pytanie o nocne spanie, Agatka widzę że wydłuża sobie to pierwsze spanie i przerwa między karmieniami potrafi wyjść 5-6h. Pozwalać czy budzić samemu wcześniej? Później już normalnie śpi i przerwa wypada 2,5-3h
-
Misia-kasia niech śpi
ciesz się i korzystaj.
Ja mam aplikacje karmienie piersią. Tam mozna sporo innych rzeczy też zaznaczyć. Ja głównie zapisuje żeby sprawdzić jak reguluje się rytm dobowy karmień. W nocy zazwyczaj karmię o tych samych porach, dzień to jeszcze jwst loteria. -
Nie przekarmicie dziecka z piersi.. Jak za dużo wciągnie to uleje. I nie nauczycie go że ma jeść co 2 godziny albo 3 jak w zegarku. Tak już będzie że raz possie 3 min i za godzinę będzie chciał znowu, a raz zassie się na godzinę i uleje połowę i i tak będzie chciał za godzinę znowu albo za 3
to jest największy minus kp, trzymanie się względne godzin i ml jest przy mm. Przy kp niestety ale jest to karmienie na żądanie więc nic nie poradzicie
Ja nie zapisuje karmien ani kup.. mniej więcej pamiętam ile czasu już mija od karmienia ostatniego. Trzymamy się tylko kąpieli ale to też mamy przedział czasowy 19-20. Spacer muszę przestawić na po obiedzie bo u nas 3 stopnie ma dworze tylko...
Co do szarpania piersi to jak mój już tak się wkurza to daje mu smoczek. Jak się uspokoi to wiek że chciał possac a smoczek jest wygodniej. Jak nadal się wkurza to wiek że trzeba dopic z drugiej bo tu już mu nie leci tak jakby sobie tego życzył
Ubranka są całkiem ładne w smyku i w 51015 dla chłopcówjakieś body z krawatem itp.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyU nas rano było 5 stopni
Mała ubrana jak balwanek nie mogla sie ruszyc, ta mina bezcenna
No my niestety musimy od rana sie spacerkowac, dziecko trzeba do szkoły zaprowadzić.
Też uważam ze nie da się przekarmic z piersi. Tak jak Marta pisze, czasami chcą sie szybko tylko napić, czasami sobie powisiec a czasami normalnie zjedzą jak ludzie i puszczaja -
justa1509 wrote:Idę zaraz na szczepienie, nie wiem jak to z tym maluszkiem ogarnąć bo to ja będę szczepiona... Ale chyba wezme go do wozka i spakuje sobie chuste zeby w razie czego mieć wolne ręce
chce tylko wiedziec czy jest u nas jakaś regularność czy dowolność w pełni.
Marta..a lubi tę wiadomość