X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja niestety mam odwrotnie, żarłabym bardziej niż w ciąży

Mam dokładnie tak samo. I na dodatek w przeciwienstwie do ciąży jem niezdrowo, nieregularnie, mało sypiam i nie mam czasami nawet czasu żeby się normalnie wykąpać i umyć zęby tylko wszystko w biegu więcę jak zapuszczona kwoka :p

3i492n0agf4rykt3.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Mam dokładnie tak samo. I na dodatek w przeciwienstwie do ciąży jem niezdrowo, nieregularnie, mało sypiam i nie mam czasami nawet czasu żeby się normalnie wykąpać i umyć zęby tylko wszystko w biegu więcę jak zapuszczona kwoka :p

aż mi raźniej w klubie zapuszczonych kwok ;p
    od porodu najdłuzszy prysznic to jakies 4 minuty ;p
    a kłaki zwiazuje bo nie mam czasu porzadnie rozczesac.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie piersi takie bardzo ciepłe??? moje wręcz gorące i ja cały czas zmagam się z nadwrażliwością i muszę odkażać i nawilżać brodawki

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    aż mi raźniej w klubie zapuszczonych kwok ;p
    od porodu najdłuzszy prysznic to jakies 4 minuty ;p
    a kłaki zwiazuje bo nie mam czasu porzadnie rozczesac.
    Ja tez jem gorzej jak w ciąży, nieregularnie i mniej owoców i warzyw. To z braku czasu.. jem byle jak i co. Do tego jem zawsze szybko i pewnie się nabawie jakiś wrzodów ;) Kąpiel i inne przyjemności to nie dla mnie ;) owszem wysuszę ładnie włosy i szybki makijaż nałożę ale tez w biegu ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zapominam sie napić. Przypomina mi sie jak mała zaczyna pić...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam jej Bebilon 1 pronutra. Pierwszy raz, nigdy jeszcze nie podawałam mm.
    E_mii też się właśnie zastanawiam czy to przypadkiem nie jakiś składnik mleka, inny niż białko, jej nie uczuliły skoro ja jem normalnie wszystko łącznie z piciem mleka 3,5%, a po mm taka silna reakcja alergiczna. Szukałam informacji w necie i nie natrafiłam na żaden opis takiej mocnej reakcji, wszędzie kłopoty z brzuszkiem, wysypka itp. Zacznę od testów bo uważam, że nawet najlepszy alergolog nie jest wróżką i bez badan laboratoryjnych to takie zgadywanie. Wiadomo, że białko obstawia się w pierwszej kolejności.
    Póki co muszę za wszelką cenę kp

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam czas na porzadną kąpiel, co prawda włosów nie dałam rady wyprostować, ale tez nie mam z tym większych problemów, makijażu w biefu też nie robię :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem niezdrowo i jakosbez aperytu. Tylko na słodkie chęci. Malo owocow. Tosty, nauggetsy sobie wrzuce do piekarnika, na szybko jajecznica itd. Nie maluje się tez bo mi sie nie chce :D Chyba mi zelazo zjechało bo mi słabo cos i sennie :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś albo śpi, albo beczy, mam już kryzys:( teraz dopiero uspokoiła się wisząc na cycu. To 11 tydzień, może kolejny skok rozwojowy? Znalazłam fajną rozpiskę: http://www.bliskodziecka.com.pl/skoki-rozwojowe/ ciekawe, jakoś nie wydaje mi się, żeby niebawem zaczęła siadać z moja pomocą. Z chwytaniem przedmiotów to jest póki co na zasadzie ze przez przypadek na czymś co jest pod jej ręką zaciśnie piąstkę. Czy wasze dzieciaki już ogarniają te umiejętności z tej listy?

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w takim razie po 2 skoku a ma dopiero niecałe 6 tygodni skończone. To chyba tylko orientacyjnie nalezy trakrowac.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja napewno jeszcze sie nie podnosi :O

Ale odpycha sie nóżkami i wszystko wsadza do buzi. Dzis próbowała na rax dwie piąstki wsadzic. :D

Robi bąble ze sliny. I ostatnio pierwszy raz zapiszczala. Az wielkie oczy ze zdziwienia zrobila..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:28

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Moja dziś albo śpi, albo beczy, mam już kryzys:( teraz dopiero uspokoiła się wisząc na cycu. To 11 tydzień, może kolejny skok rozwojowy? Znalazłam fajną rozpiskę: http://www.bliskodziecka.com.pl/skoki-rozwojowe/ ciekawe, jakoś nie wydaje mi się, żeby niebawem zaczęła siadać z moja pomocą. Z chwytaniem przedmiotów to jest póki co na zasadzie ze przez przypadek na czymś co jest pod jej ręką zaciśnie piąstkę. Czy wasze dzieciaki już ogarniają te umiejętności z tej listy?
    myślę, że tu chodzi raczej o fakt trzymania główki niż samodzielnego dzwigania się do siadania

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja napewno jeszcze sie nie podnosi :O

Ale odpycha sie nóżkami i wszystko wsadza do buzi. Dzis próbowała na rax dwie piąstki wsadzic. :D

Robi bąble ze sliny. I ostatnio pierwszy raz zapiszczala. Az wielkie oczy ze zdziwienia zrobila..
    Śmiać mi się chce jak Filip zrobi coś pierwszy raz :) jak dotknął sam zabawki to byl bardzo tym zaskoczony.
    U mnie chyba nadciąga okres... Nosz kurde, liczylam na jego brak... Coś mnie lekko ćmi, na wkladce też coś było. Dzisiaj mialam wizyte u lekarza, wszystko w najlepszym porządku :)
    No i Filip bardzo by chcial podnieść sie leżąc, ale to tylko mięśnie twarzy pracują nad tym :p

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała sie zanosi płaczem i zaczynam sie o to martwic. Gdy chce pić to musi to być już teraz natychmiast, i gdy np lece przygotować dla niej mleko( tylko wsypać do butelki z wodą bo nam przygotowane w podgrzewaczu) to kilka razy zdażyło jej sie zanieść. Czy waszym dzieciom też sie coś takiego zdarza? U nas co prawda narazie kilka razy to było, ale boje sie. Wtedy szybko zaczynam ją klepać po pleckach i wtedy wezmie oddech, i przez chwile jej sie ciezko oddycha. Widac ze jest przy tym przestraszona:( po niedzieli ide do pediatry z wynikami moczu i musze jej o tym powiedziec

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja mała sie zanosi płaczem i zaczynam sie o to martwic. Gdy chce pić to musi to być już teraz natychmiast, i gdy np lece przygotować dla niej mleko( tylko wsypać do butelki z wodą bo nam przygotowane w podgrzewaczu) to kilka razy zdażyło jej sie zanieść. Czy waszym dzieciom też sie coś takiego zdarza? U nas co prawda narazie kilka razy to było, ale boje sie. Wtedy szybko zaczynam ją klepać po pleckach i wtedy wezmie oddech, i przez chwile jej sie ciezko oddycha. Widac ze jest przy tym przestraszona:( po niedzieli ide do pediatry z wynikami moczu i musze jej o tym powiedziec

Mojej się zdarza. Dmucham wtedy między nos a usta mocno i trochę ją to opamiętuje.
    Potrafi nagle wpaść w ten stan bez wcześniejszych sygnałów.
    W ogóle u nas wczesne oznaki głodu to nie istnieją. Najczęściej się budzi w sekundę wściekła albo jest wszystko ok, coś sobie ogląda i nagle bum bomba wodorowa wybucha.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie. jak jest głód to cycek ma być na tu i teraz, bo ryk jest od razu taki że gardło młodemu wysiada :o nie ma wcześniej żadnych oznak typu jęki, mruczenie oto tylko od razu syrena! :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie to samo, nie daje do zrozumienia że jest glodna..
    I nagle w ciągu 1s sobie przypomni i krzyk ! :O jakby ktos do wrzątku ją wsadził. :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dobrze ze przeczyszczające właściwości wody działają tylko na dzieci :)
    Ja to znowu mam problem ze sobą, otóż nie mam apetytu... W ciąży jadlam wszystko co popadnie, a teraz nie mam na nic chęci. Waga leci, ale co z tego jak niedługo padne z braku sił, nie wiem czy to wynik zajmowania się dzieckiem, czy co. Jem 3 posiłki dziennie, czasami 2 i nawet nie podjadam w międzyczasie... Jest jakis sposob na pobudzenie apetytu?
    Mam ten sam problem. Jak zjem 3 posiłki to i tak dużo. Nie czuje głodu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja - współczuję przeżyć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip odpuścił sobie pobudkę o 4 nad ranem :) ale w takich sytuacjach bede musiala chyba ręcznie odciągnąć troszkę mleka, bo jak teraz wstał nawet ssac nie musiał

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ