X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja niestety mam odwrotnie, żarłabym bardziej niż w ciąży

Mam dokładnie tak samo. I na dodatek w przeciwienstwie do ciąży jem niezdrowo, nieregularnie, mało sypiam i nie mam czasami nawet czasu żeby się normalnie wykąpać i umyć zęby tylko wszystko w biegu więcę jak zapuszczona kwoka :p

3i492n0agf4rykt3.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Mam dokładnie tak samo. I na dodatek w przeciwienstwie do ciąży jem niezdrowo, nieregularnie, mało sypiam i nie mam czasami nawet czasu żeby się normalnie wykąpać i umyć zęby tylko wszystko w biegu więcę jak zapuszczona kwoka :p

aż mi raźniej w klubie zapuszczonych kwok ;p
    od porodu najdłuzszy prysznic to jakies 4 minuty ;p
    a kłaki zwiazuje bo nie mam czasu porzadnie rozczesac.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie piersi takie bardzo ciepłe??? moje wręcz gorące i ja cały czas zmagam się z nadwrażliwością i muszę odkażać i nawilżać brodawki

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    aż mi raźniej w klubie zapuszczonych kwok ;p
    od porodu najdłuzszy prysznic to jakies 4 minuty ;p
    a kłaki zwiazuje bo nie mam czasu porzadnie rozczesac.
    Ja tez jem gorzej jak w ciąży, nieregularnie i mniej owoców i warzyw. To z braku czasu.. jem byle jak i co. Do tego jem zawsze szybko i pewnie się nabawie jakiś wrzodów ;) Kąpiel i inne przyjemności to nie dla mnie ;) owszem wysuszę ładnie włosy i szybki makijaż nałożę ale tez w biegu ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zapominam sie napić. Przypomina mi sie jak mała zaczyna pić...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podałam jej Bebilon 1 pronutra. Pierwszy raz, nigdy jeszcze nie podawałam mm.
    E_mii też się właśnie zastanawiam czy to przypadkiem nie jakiś składnik mleka, inny niż białko, jej nie uczuliły skoro ja jem normalnie wszystko łącznie z piciem mleka 3,5%, a po mm taka silna reakcja alergiczna. Szukałam informacji w necie i nie natrafiłam na żaden opis takiej mocnej reakcji, wszędzie kłopoty z brzuszkiem, wysypka itp. Zacznę od testów bo uważam, że nawet najlepszy alergolog nie jest wróżką i bez badan laboratoryjnych to takie zgadywanie. Wiadomo, że białko obstawia się w pierwszej kolejności.
    Póki co muszę za wszelką cenę kp

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam czas na porzadną kąpiel, co prawda włosów nie dałam rady wyprostować, ale tez nie mam z tym większych problemów, makijażu w biefu też nie robię :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem niezdrowo i jakosbez aperytu. Tylko na słodkie chęci. Malo owocow. Tosty, nauggetsy sobie wrzuce do piekarnika, na szybko jajecznica itd. Nie maluje się tez bo mi sie nie chce :D Chyba mi zelazo zjechało bo mi słabo cos i sennie :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś albo śpi, albo beczy, mam już kryzys:( teraz dopiero uspokoiła się wisząc na cycu. To 11 tydzień, może kolejny skok rozwojowy? Znalazłam fajną rozpiskę: http://www.bliskodziecka.com.pl/skoki-rozwojowe/ ciekawe, jakoś nie wydaje mi się, żeby niebawem zaczęła siadać z moja pomocą. Z chwytaniem przedmiotów to jest póki co na zasadzie ze przez przypadek na czymś co jest pod jej ręką zaciśnie piąstkę. Czy wasze dzieciaki już ogarniają te umiejętności z tej listy?

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w takim razie po 2 skoku a ma dopiero niecałe 6 tygodni skończone. To chyba tylko orientacyjnie nalezy trakrowac.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja napewno jeszcze sie nie podnosi :O

Ale odpycha sie nóżkami i wszystko wsadza do buzi. Dzis próbowała na rax dwie piąstki wsadzic. :D

Robi bąble ze sliny. I ostatnio pierwszy raz zapiszczala. Az wielkie oczy ze zdziwienia zrobila..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:28

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Moja dziś albo śpi, albo beczy, mam już kryzys:( teraz dopiero uspokoiła się wisząc na cycu. To 11 tydzień, może kolejny skok rozwojowy? Znalazłam fajną rozpiskę: http://www.bliskodziecka.com.pl/skoki-rozwojowe/ ciekawe, jakoś nie wydaje mi się, żeby niebawem zaczęła siadać z moja pomocą. Z chwytaniem przedmiotów to jest póki co na zasadzie ze przez przypadek na czymś co jest pod jej ręką zaciśnie piąstkę. Czy wasze dzieciaki już ogarniają te umiejętności z tej listy?
    myślę, że tu chodzi raczej o fakt trzymania główki niż samodzielnego dzwigania się do siadania

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja napewno jeszcze sie nie podnosi :O

Ale odpycha sie nóżkami i wszystko wsadza do buzi. Dzis próbowała na rax dwie piąstki wsadzic. :D

Robi bąble ze sliny. I ostatnio pierwszy raz zapiszczala. Az wielkie oczy ze zdziwienia zrobila..
    Śmiać mi się chce jak Filip zrobi coś pierwszy raz :) jak dotknął sam zabawki to byl bardzo tym zaskoczony.
    U mnie chyba nadciąga okres... Nosz kurde, liczylam na jego brak... Coś mnie lekko ćmi, na wkladce też coś było. Dzisiaj mialam wizyte u lekarza, wszystko w najlepszym porządku :)
    No i Filip bardzo by chcial podnieść sie leżąc, ale to tylko mięśnie twarzy pracują nad tym :p

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała sie zanosi płaczem i zaczynam sie o to martwic. Gdy chce pić to musi to być już teraz natychmiast, i gdy np lece przygotować dla niej mleko( tylko wsypać do butelki z wodą bo nam przygotowane w podgrzewaczu) to kilka razy zdażyło jej sie zanieść. Czy waszym dzieciom też sie coś takiego zdarza? U nas co prawda narazie kilka razy to było, ale boje sie. Wtedy szybko zaczynam ją klepać po pleckach i wtedy wezmie oddech, i przez chwile jej sie ciezko oddycha. Widac ze jest przy tym przestraszona:( po niedzieli ide do pediatry z wynikami moczu i musze jej o tym powiedziec

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja mała sie zanosi płaczem i zaczynam sie o to martwic. Gdy chce pić to musi to być już teraz natychmiast, i gdy np lece przygotować dla niej mleko( tylko wsypać do butelki z wodą bo nam przygotowane w podgrzewaczu) to kilka razy zdażyło jej sie zanieść. Czy waszym dzieciom też sie coś takiego zdarza? U nas co prawda narazie kilka razy to było, ale boje sie. Wtedy szybko zaczynam ją klepać po pleckach i wtedy wezmie oddech, i przez chwile jej sie ciezko oddycha. Widac ze jest przy tym przestraszona:( po niedzieli ide do pediatry z wynikami moczu i musze jej o tym powiedziec

Mojej się zdarza. Dmucham wtedy między nos a usta mocno i trochę ją to opamiętuje.
    Potrafi nagle wpaść w ten stan bez wcześniejszych sygnałów.
    W ogóle u nas wczesne oznaki głodu to nie istnieją. Najczęściej się budzi w sekundę wściekła albo jest wszystko ok, coś sobie ogląda i nagle bum bomba wodorowa wybucha.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie. jak jest głód to cycek ma być na tu i teraz, bo ryk jest od razu taki że gardło młodemu wysiada :o nie ma wcześniej żadnych oznak typu jęki, mruczenie oto tylko od razu syrena! :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie to samo, nie daje do zrozumienia że jest glodna..
    I nagle w ciągu 1s sobie przypomni i krzyk ! :O jakby ktos do wrzątku ją wsadził. :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dobrze ze przeczyszczające właściwości wody działają tylko na dzieci :)
    Ja to znowu mam problem ze sobą, otóż nie mam apetytu... W ciąży jadlam wszystko co popadnie, a teraz nie mam na nic chęci. Waga leci, ale co z tego jak niedługo padne z braku sił, nie wiem czy to wynik zajmowania się dzieckiem, czy co. Jem 3 posiłki dziennie, czasami 2 i nawet nie podjadam w międzyczasie... Jest jakis sposob na pobudzenie apetytu?
    Mam ten sam problem. Jak zjem 3 posiłki to i tak dużo. Nie czuje głodu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja - współczuję przeżyć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip odpuścił sobie pobudkę o 4 nad ranem :) ale w takich sytuacjach bede musiala chyba ręcznie odciągnąć troszkę mleka, bo jak teraz wstał nawet ssac nie musiał

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ