Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co wy tak z tymi smoczkami? Jakby to jakieś zło było?
Moje dziecko gdybym mu nie dała w szpitalu smoczka to by sobie palce zassalo, teraz chociaż cała piąstke pakuje a nie pojedyncze palce6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Okropny wrzask u Filipa jest przy głodzie, szczególnie jak wracamy z długiego spaceru, cały blok wie, że idziemy
przy brzuchu to był krzyk bez narastania, w ciągu sekundy był najgłośniejszy, a jak się nudzi to jęczy
Filip dostaje ciagle espumisan, a w nocy rzuca sie jak szalony... Bąki puszcza i nie pręży się, ale macha głową, a w zasadzie wszystkim czym się da i nie może zasnąć.
I leżenie na brzuchu stało się dla Filipa czymś nie do wytrzymania i nie do końca wiem jak sobie z tym poradzić... -
nick nieaktualny
-
Moja mała dzisiaj spała pierwszą cała noc w łóżeczku... I jakoś tak mi smutno bez niej było, lubię ją mieć blisko. U nas z nocami raczej problemów nie ma. Około 19 kąpiel, później karmienie, zasypia najczęściej przy piersi albo leżąc obok mnie, i dopiero przenoszę do łóżeczka. Pobudka na karmienie o 23 lub 1:30 jak zapomni
później 4 i o 7 wstajemy. Rano zawsze zasypia jak mąż ze starsza wyjdą z domu, czyli około 9 i śpi godzinkę, później to już loteria. Nie usypiam na siłę, jak jest zmęczona to potrafi zasnąć nawet podczas zmieniania pieluchy.
My chrzcić mieliśmy w lutym, ale chyba poczekamy do kwietnia na ładną pogodę. Nie spieszy nam się -
Jejku dziewczyny, dwa tygodnie was nadrabialam ;l szok. W końcu udało sie dzisiaj hehe. U nas podobnie jak u większości. Ze spaniem w nocy nie ma problemu, najczesciej zasupwua koło 21-22, na karmienie budzi sie koło 3, potem koło5 i mniej wiecej o 7. Śpi tak jeszcze czasem do 9. I potem tez juz różnie w dzien. Na spacery chodzimy o 14.30 po starszaka do pkola. W jedną stronę śpi w druga juz na sygnale
generalnie spanie w dzień to najlepiej na raczkach, bo łóżeczko parzy.
Jutro mamy pierwsze szczepienia i oczywiście już mam stresa. Idziemy 5w 1 , pneumo i rota. Ciekawa też jestem jak z wagą, bo każdy kto ja zobaczy yo mówi jejku jaka pucia. No widzę że przybrała, ale żeby zaraz tak strasznie.. Hmm pewnie nie mam dystansu. My tylko kp więc myślałam, że je tyle ile potrzebuje ale chyba zacznę wodę podawać zamiast cycka raz na jakiś czas. Chociaż nawet nie wiem czy zaakceptuje, bo butelki nie zna w ogóle.
No zobaczymy. -
A u nas katar i kaszel u małej
byliśmy u lekarza osłuchowo dobrze. Jej jak mi jej szkoda tak się meczy.. a we wtorek mieliśmy iść na szczepienie. Nie wiem co z tego będzie.
Jakie macie inhalatory?
Dodatkowo chyba dostałam okresnosz kurde niby kp i ledwo 2 miesiące po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 20:22
-
Ale sie udały! Mała była cały czas taka grzeczna! W kościele cud miód i orzeszki:) musieliśmy z moim miec ją cały czas na rękach i dziecko nam spało, tylko pilbowaliśmy by smoczek jej nie wypadł
nie zapłakała gdy polewał ją ksiądz wodą
a na sali nawet dała mi zjeść zupę, dopiero potem zgłodniała:) zjedliśmy obiad, potem kawa ciasto tort i zimna płyta, i druga część imprezy u nas w domu bo na sali jakoś tak sztywno. A w domu już super atmosfera była. Mogłam pomyślec wczesniej i zrobic całą impreze w domu. Roczek juz na pewno zrobimy w domu:) ale na sali mała też taka grzeczniutka:) woziły i nosiły babcie i ciocie to i ja mogłam chwile odsapnąć
Mała dostała takie fajne prezenty, tak sie rodzinka postarała:) m.in kolczyki i łancuszek:) ogólnie baaardzo udany dzień, aż sie nie spodziewałam! I msza bardzo mi sie podobała:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
My też dziś po chrzcinach. Antoś w kościele albo spał albo rozglądał się. Nie zapalkal przy polaniu woda głowy, tylko smoczek z buzi wypadł z wrażenia. Ksiądz aż się aż roześmiał
na imprezie też super, ściągnęłam pokarm w domu więc najpierw dostal z butli a potem po 2-3 godzinach z piersi. Antoś ładnie spał bez bujaniu w wózeczku, chyba gwar mu odpowiadał. Starsze dzieci tak się wyszalaly że szok. Jedzenie i sala super. Także zadowoleni jesteśmy mega
ale i zmęczeni
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyMy tez po chrzcinach. I nas tez Olunia dzielnie wytrzymała całą mszę bez płaczu. Na imprezie już dużo wrażeń miała, to pod koniec popłakiwała. A teraz na zmianę z mężem próbujemy ją wyciszyć i ululać. Po kąpieli i cycu momentalnie mi padła, ale po godzinie się wybudziła. Ale dziś tak mało ją tuliłam (babcie przejęły inicjatywę), ze nie mam nic przeciwko tulenia jej do snu nawet i całą noc
-
U nas chrzciny to dopiero gdzies wiosna...
Srednio mi to lezy, no ale niestety trzeba zgrac chrzestnych tak, zeby obojgu pasowal przyjazd, no i tak zeby nam pasowalo... na szybko zaraz we wrzesniu nie bardzo dalo rade, zima znow my nie chcemy, takze coz pozostaje wiosna w nadziei, ze jak teraz na czasie ogarniemy to wszystko, zeby podac konkretna date to i chrzestni ogarna urlop i przyjazd...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justa1509 wrote:Zaczne spać z podpaskami w staniku... Ciągle mi się leje, koszula mokra, wkładki przemoczone, prześcieradło mokre
prawie 7 tygodni po porodzie, a stabilizacji brak
Ja śpię we wkladkach z nuka bo wychodziły najtaniej w gemini. Generalnie mam je 24h za wyjątkiem prysznica i karmienia. Raz mi jedna się przesunął w nocy to też się musiałam przebieraćszkoda że tyle tego idzie ale nie chce mieć przenoczonego stanika i koszulki ciągle.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ni i u Mnie to samo. Wkładki musze nosić non stop. 2 miesiace po porodzie i ostatnio mam nawal nie wiedzieć skąd.w nocy jak mała nie obudzi sie na karmienie po 5 h to musze trochę odciągnąć z jednej piersi, bo z bolu spać mi ciężko.
-
A ja mam problem, żeby zakładać wkładki bo mam strasznie wrażliwe brodawki nadal
Dziewczyny które sklepy mają pajace z długimi nogami?? Moja Ula nosi 62 w sumie, ale niektóre maja za krotkie nogi mimo to...a 68 duzo za duzeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:13
-
nick nieaktualny