Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marcela123 wrote:Dziewczyny czy podawalyscie coś przeciwbólowego swoim maluszkom po szczepieniu ? Nie chodzi mi o sytuację kiedy jest gorączka. Staś się dzisiaj senny po tym szczepieniu i śpi od razu po jedzeniu, ale teraz przez godzinę płakał przy karmieniu, jak chwycił cyca było dobrze, ale za chwilę odrywal się i zanosil się płaczem
ja wprawdzie nie po szczepieniu ale po podcieciu wedzidelka musialam podac paracetamol w czopkach na ból stricte.
Teraz po szczepieniu pediatra zalecila Pedicetamol w syropie ale nie bylo koniecznosci.
Moze sprobuj Viburcol? Lekko wycisza dziecko, ja podałam raz przy kolce i zasnela.
-
marcela123 wrote:Też dostaliśmy ten Pedicitamol i chyba mu podam bo znowu strasznie placze
Nie spuchło mu miejsce po ukłuciu? Może jest zaczerwienione? Mój płakał właśnie z tego powodu trochę i pomogło posmarowanie Altacetem i okład z sody oczyszczonej. -
1ania1 wrote:Nie spuchło mu miejsce po ukłuciu? Może jest zaczerwienione? Mój płakał właśnie z tego powodu trochę i pomogło posmarowanie Altacetem i okład z sody oczyszczonej.
Jedna nozke ma zaczerwienionom w miejscu wklucia właśnie, spróbuje tych okladow z sodyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Mi zalecali na zaczerwienienia zimne okłady. A ja podawałam czopek z paracetamolu ale na gorączkę po szczepieniu. Moja mała dzisiaj taka nieswoja, jęczy, popłakuje... Jeszcze taka nie była. Jakby nie mogła spac ale jest śpiąca. Teraz patrzy chwile na karuzelke. A gazy to nie są raczej bo nie pręży sie. Chyba faktycznie mamy skok. Oby noc i jutro były lepsze bo zwariuje...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
angelika1995 wrote:dziewczyny czy któraś z Was też ma takiego płaczliwego dzidziusia? m.oj synek ciągle chce być na rękacg i bardzo dużo płacze. cjodze po lekarzach ale jest zdrowy jak ryba ... najedzony pieluszka sucha kupek duzo brzuch miekki 5 min zabawy i placz. nie mowiac ze wieczorami juz wrzask ;(
Mam to samo. Maluszek miał USG brzuszka?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
misia-kasia wrote:U nas zanim się rozchorowalismy to pobudki w nocy były dwie: około 2-3 później 5-6 i dosypiała jeszcze do 8-9. Teraz to loteria a ja czuje się fatalnie bo katar, okres i niewyspanie.
Nasza Agatka najwiecej się uśmiecha rano jak się z nią witamy
Odnośnie okresu czy któraś jeszcze dostała mimo kp?
Mnie od wczoraj boli brzuch, była plamka krwi na papierze, Ale nie więcej... Natomiast brzuch boli jak na okres, więc w przeciągu 2-3 dni na pewno dostanę. Karmię piersią. Młody w sobotę będzie miał 12 tygodniEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Mnie od wczoraj boli brzuch, była plamka krwi na papierze, Ale nie więcej... Natomiast brzuch boli jak na okres, więc w przeciągu 2-3 dni na pewno dostanę. Karmię piersią. Młody w sobotę będzie miał 12 tygodni
Bałam się seksić, ale jestem pozytywnie zaskoczona, lekko blizna po nacieciu ciagnie, wiec kupie sobie kwas hialuronowylekarz zapisał mi mucovagin, stosowała któraś?
-
My dziś byliśmy z małą na spotkaniu w kawiarni o chustowania taka pogadanka. Mała pierwszy raz miała kontakt z takimi maluchami jak ona. Ale była zdziwiona i zaciekawiona.patzrylam na te 6 miesięczne malce i takie fajne już były.
No nareszcie udało się zrobić porządek z paznokciami co prawda przez 3 dni w wolnych chwilach ale w końcu położyłam hybrydę. Mała rzecz a cieszy -
pumka1990 wrote:Mnie od wczoraj boli brzuch, była plamka krwi na papierze, Ale nie więcej... Natomiast brzuch boli jak na okres, więc w przeciągu 2-3 dni na pewno dostanę. Karmię piersią. Młody w sobotę będzie miał 12 tygodni
Ale dziś miałam akcje w nocy, mała ma katar i jakoś strasznie się boje żeby w nocy jej się nos nie zatkał. Śpię i śni mi się że rozstaje się z mężem i nagle wyrywa mnie ze snu monitor oddechu który zapikał. To był tylko sygnał ostrzegawczy i wszystko było ok ale ten podwójny stres tak mnie postawił na równe nogi że nie mogłam później usnąć.
-
nesssssa wrote:Mnie na szczescie dylematy z chrztem ominely. Nie chrzcimy. Bedzie chciala to sama sie ochrzci, uwazam ze kazdy powinien miec taki wybór kiedy staje sie swiadomym czlowiekiem.
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:Też mieliśmy taki plan ale moja mama suszy mi głowę. Na razie przeczekam może zapomni
A co Twojej mamie do tego ?
Miała juz okazje na wychowywanie. Teraz decyzję co do wszyatkiego podejmujecie Wy- rodzice..nesssssa lubi tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:No u mnie już prawie po okresie. Nawet byłam u gin żeby wykluczyć czy to może krwawienie z innego powodu ale w usg wszystko ok.
Ale dziś miałam akcje w nocy, mała ma katar i jakoś strasznie się boje żeby w nocy jej się nos nie zatkał. Śpię i śni mi się że rozstaje się z mężem i nagle wyrywa mnie ze snu monitor oddechu który zapikał. To był tylko sygnał ostrzegawczy i wszystko było ok ale ten podwójny stres tak mnie postawił na równe nogi że nie mogłam później usnąć.
Filip nauczył się wydawać nowe dźwięki, wczoraj gadał jak szalonyale za każdym razem jak chcemy go nagrać to milknie i robi tylko miny :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 07:58
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny robi się chłodniej.. W co ubieracie dzieciaki w domu? Pytanie do tych które mieszkają w blokach i tak jak u mnie ogrzewanie jeszcze nie działa.
Na razie leżymy w body+spodenki+skarpetki i zastanawiam się czy koszulka z długim rękawem albo krotkim da radę?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka