Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas noc fatalna, Antoś po tym szczepieniu budził się z płaczem co godzinę, max półtorej. Na szczęście teraz się cieszy, mam nadzieję że dzień będzie lepszy.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:U nas noc fatalna, Antoś po tym szczepieniu budził się z płaczem co godzinę, max półtorej. Na szczęście teraz się cieszy, mam nadzieję że dzień będzie lepszy.7w3d 💔
-
Marta..a wrote:Dziewczyny robi się chłodniej.. W co ubieracie dzieciaki w domu? Pytanie do tych które mieszkają w blokach i tak jak u mnie ogrzewanie jeszcze nie działa.
Na razie leżymy w body+spodenki+skarpetki i zastanawiam się czy koszulka z długim rękawem albo krotkim da radę?
Ja się teraz zastanawiam w co ubrać Agatke na chrzest za tydzień. Chodzi o ubranie wierzchnie, czy jakiś kombinezon czy płaszczyk? No ale jak w płaszczyku to czy w tych rajstopkach nie będzie zimno?
-
nick nieaktualny
-
Ja podałam wczoraj malemu ten Pedicitamol po szczepieniu, zasnął i jak się obudził to jak ręką odjal, zachowywał się tak jak zawsze, dodatkowo kilka razy zrobiłam mu te okłady z sody. W nocy spał z nami bo mi go szkoda było po tym szczepieniu
przespal całą noc grzecznie i dzisiaj od rana usmiech, czyli już chyba będzie dobrze ;)u Was też dzisiaj smog?
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Ja podałam wczoraj malemu ten Pedicitamol po szczepieniu, zasnął i jak się obudził to jak ręką odjal, zachowywał się tak jak zawsze, dodatkowo kilka razy zrobiłam mu te okłady z sody. W nocy spał z nami bo mi go szkoda było po tym szczepieniu
przespal całą noc grzecznie i dzisiaj od rana usmiech, czyli już chyba będzie dobrze ;)u Was też dzisiaj smog?
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:zdecydowanie lepiej takim maluchom dawać czopki bo żołądek ciężej znosi leki niż tyłek włożenie czopka.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnymarcela123 wrote:O tym nie wiedziałam, pediatra w zaleceniach podała ten lek. To moje pierwsze dziecko i pierwsze szczepienie więc o czopkach nie miałam pojęcia.
A ja podaję zawsze doustnie. Czopki tylko w wyjatkowych sytuacjach kiedy nie da sie dac doustnie. Nie jestem fanka czopkow. -
marcela123 wrote:O tym nie wiedziałam, pediatra w zaleceniach podała ten lek. To moje pierwsze dziecko i pierwsze szczepienie więc o czopkach nie miałam pojęcia.7w3d 💔
-
Lavendova wrote:A ja podaję zawsze doustnie. Czopki tylko w wyjatkowych sytuacjach kiedy nie da sie dac doustnie. Nie jestem fanka czopkow.7w3d 💔
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:tu nie chodzi o to czy jesteś fanką czy nie, tylko po co dziecku dawać leki doustnie i narażać na problemy z żółądkiem itd skoro można czopka? Maluszek który nigdy nie jadł nic oprócz mleka nagle dostaje leki doustne? od tak na gorączke? w takich przypadkach używa się właśnie czopków, są bezpieczniejsze.
Skoro pediatrzy rowniez doustne zalecaja znaczy ze sa bezpieczne. -
justyna14 wrote:spokojnie mozesz dac czopka z paracetamolem jak widzisz ze dziecko ciezko znosi.
Dziś mu chyba podam bo ciężki wieczór się zapowiada, teraz biedaczek mały śpi. Bardzo płaczliwy dziś jest. Mam też te czopki Vibircol.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
justa1509 wrote:Jakoś mam wrażenie że czopki to takie grube działo... Może się mylę, ale tez podałabym syrop.7w3d 💔
-
Dooti wrote:Dziś mu chyba podam bo ciężki wieczór się zapowiada, teraz biedaczek mały śpi. Bardzo płaczliwy dziś jest. Mam też te czopki Vibircol.7w3d 💔