WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc fatalna, Antoś po tym szczepieniu budził się z płaczem co godzinę, max półtorej. Na szczęście teraz się cieszy, mam nadzieję że dzień będzie lepszy.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip na szczęście po szczepieniu czuje się dobrze. Żadnej gorączki, marudzenie, dziwnie długiego spania. Wczoraj jak wrocilismy to zaczął gadać do zabawek, zdawał im relacje :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    U nas noc fatalna, Antoś po tym szczepieniu budził się z płaczem co godzinę, max półtorej. Na szczęście teraz się cieszy, mam nadzieję że dzień będzie lepszy.
    spokojnie mozesz dac czopka z paracetamolem jak widzisz ze dziecko ciezko znosi.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziewczyny robi się chłodniej.. W co ubieracie dzieciaki w domu? Pytanie do tych które mieszkają w blokach i tak jak u mnie ogrzewanie jeszcze nie działa.
    Na razie leżymy w body+spodenki+skarpetki i zastanawiam się czy koszulka z długim rękawem albo krotkim da radę?
    U nas temperatura w domu się nie zmieniła póki co więc dalej długie body + spodenki/połspiochy + skarpetki.

Ja się teraz zastanawiam w co ubrać Agatke na chrzest za tydzień. Chodzi o ubranie wierzchnie, czy jakiś kombinezon czy płaszczyk? No ale jak w płaszczyku to czy w tych rajstopkach nie będzie zimno?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bedzie miała plaszczyk + rajatopy. :)

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podałam wczoraj malemu ten Pedicitamol po szczepieniu, zasnął i jak się obudził to jak ręką odjal, zachowywał się tak jak zawsze, dodatkowo kilka razy zrobiłam mu te okłady z sody. W nocy spał z nami bo mi go szkoda było po tym szczepieniu ;) przespal całą noc grzecznie i dzisiaj od rana usmiech, czyli już chyba będzie dobrze ;)u Was też dzisiaj smog?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cholera nie mam sie jak ubrać... Filip chce spac przy cycku, ewentualnie na moich nogach. Możliwe że go brzuszek coś meczy :/ gdyby dał mi sie ubrać i zjesc to pojdziemy na spacer :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja podałam wczoraj malemu ten Pedicitamol po szczepieniu, zasnął i jak się obudził to jak ręką odjal, zachowywał się tak jak zawsze, dodatkowo kilka razy zrobiłam mu te okłady z sody. W nocy spał z nami bo mi go szkoda było po tym szczepieniu ;) przespal całą noc grzecznie i dzisiaj od rana usmiech, czyli już chyba będzie dobrze ;)u Was też dzisiaj smog?
    zdecydowanie lepiej takim maluchom dawać czopki bo żołądek ciężej znosi leki niż tyłek włożenie czopka.

7w3d 💔
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zdecydowanie lepiej takim maluchom dawać czopki bo żołądek ciężej znosi leki niż tyłek włożenie czopka.
    O tym nie wiedziałam, pediatra w zaleceniach podała ten lek. To moje pierwsze dziecko i pierwsze szczepienie więc o czopkach nie miałam pojęcia.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    O tym nie wiedziałam, pediatra w zaleceniach podała ten lek. To moje pierwsze dziecko i pierwsze szczepienie więc o czopkach nie miałam pojęcia.

A ja podaję zawsze doustnie. Czopki tylko w wyjatkowych sytuacjach kiedy nie da sie dac doustnie. Nie jestem fanka czopkow.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    zdecydowanie maluszkom jak i starszym lepiej podawac czopki bo wszystko co trafia do żołądka wpływa na cały układ trawienny, a jak do pupy to jednak tak już nie szkodzi. Dziwię się, że pediatra niemowlakowi zapisała lek doustny.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A ja podaję zawsze doustnie. Czopki tylko w wyjatkowych sytuacjach kiedy nie da sie dac doustnie. Nie jestem fanka czopkow.
    tu nie chodzi o to czy jesteś fanką czy nie, tylko po co dziecku dawać leki doustnie i narażać na problemy z żółądkiem itd skoro można czopka? Maluszek który nigdy nie jadł nic oprócz mleka nagle dostaje leki doustne? od tak na gorączke? w takich przypadkach używa się właśnie czopków, są bezpieczniejsze.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tu nie chodzi o to czy jesteś fanką czy nie, tylko po co dziecku dawać leki doustnie i narażać na problemy z żółądkiem itd skoro można czopka? Maluszek który nigdy nie jadł nic oprócz mleka nagle dostaje leki doustne? od tak na gorączke? w takich przypadkach używa się właśnie czopków, są bezpieczniejsze.

Skoro pediatrzy rowniez doustne zalecaja znaczy ze sa bezpieczne.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra również poleciła paracetamol w syropie. Nawet w aptece farmaceuta powiedział, że czopki po 3 miesiącu.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    spokojnie mozesz dac czopka z paracetamolem jak widzisz ze dziecko ciezko znosi.

Dziś mu chyba podam bo ciężki wieczór się zapowiada, teraz biedaczek mały śpi. Bardzo płaczliwy dziś jest. Mam też te czopki Vibircol.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mam wrażenie że czopki to takie grube działo... Może się mylę, ale tez podałabym syrop.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jakoś mam wrażenie że czopki to takie grube działo... Może się mylę, ale tez podałabym syrop.
    właśnie odwrotnie, czopki to powienien być pierwszy podany przeciwbólowy czy przeciwgorączkowy. leki działają silniej niż czopki bo szybciej się wchłaniają ale minus własnie takie że idą układem trawiennym.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Nam pediatra również poleciła paracetamol w syropie. Nawet w aptece farmaceuta powiedział, że czopki po 3 miesiącu.
    czopki są od urodzenia, zależy jakiej "mocy"

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobicie jak uważacie, ale serio pokonać strach przed włożeniem czopka można szybko, a oszczędza się te małe żołądki.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Dziś mu chyba podam bo ciężki wieczór się zapowiada, teraz biedaczek mały śpi. Bardzo płaczliwy dziś jest. Mam też te czopki Vibircol.
    tych nigdy nie stosowałam, ale wiem, że są na uspokojenie. jeśli jest potrzeba to na pewno nie zaszkodzi.

7w3d 💔
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ