Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja daje tylko espumisan i vigantol. Plus dieta bezmleczna. Coraz wiecej na brzuszku, a do kupy sadzam w kołysce z kolan. Jest naprawde spoko z brzuszkowymi sprawami.
U nas probiotyk sie nie sprawdzil.
A jak cycki flaczki to pije wieczorem Piullate Plus i w nocy i rano bombki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 13:09
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Ja chciałabym mieć flaczki, Wy martwicie się, że pokarm Wam się kończy, ja martwię się tym, że tak szybko u mnie się produkuje. U mnie miękkie są godzinę po karmieniu, potem znów twarde i bolesne i tak w kółko.
U.mnie też w nocy i do połowy dnia takie sąflaczki mam chyba przy skokach jak siedzi co godzinę na piersi.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:U.mnie też w nocy i do połowy dnia takie są
flaczki mam chyba przy skokach jak siedzi co godzinę na piersi.
Twój synek przy jednym karmieniu pije z obu piersi czy z jednej zazwyczaj? Ile waży jeśli mogę wiedzieć? Jestem ciekawa, bo jest 3 dni starszy od mojego bąbla. -
1ania1 wrote:Czy któraś z Was daje dziecku Delicol? Ja już nie wiem, co mam dać mojemu małemu. Męczy się za każdym razem przy zrobieniu kupki, czerwony, pręży się i musimy sporo się namęczyć, żeby jakieś bączki i kupka poszła. Daje Biogaię i Espumisan, ale nie widzę poprawy i właśnie zastanawiam się nad tym Delicolem.
-
a ten espumisan dajecie codziennie ???
Ja dałam z 2 tygodnie temu 3 dni pod rząd, i teraz znowu daję espu bo od paru dni problemy brzuszkowe, męczy sie przy robieniu kupy. ale widze ze dzieci mają podobnie bo u nas tez najwieksze problemy rano, od 6.30 do 8.30 stęki, jęki - przez sen prezy sie na maksa, budzi pozniej z płaczem, dalej stęka... i w koncu kupa i usmiechi potem wiekszosc dnia okej, czasem znowu wieczorem prezenia itp, ale najgorzej jest rano od tej 5-6 , wtedy przez sen juz zaczyna prezyc sie mocno i tak do rana, az zrobi kupe ;/
daje dicoflor i espu.. i staram sie klasc na brzuszku ...
co do mleka, ja mam dalej full, podobne problemy jak ania1 - po 3 h juz twarde sie robią, w nocy zawsze odciagam,bo mała je z jednej piersi zazwyczaj, w dzien nie odciagam bo karmimy się co 1,5 h wiec cycki dają rade
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny
-
Kwiatosia wrote:Cześć jestem z wrześniówek,podczytuję Was co jakiś czas
Myszka30 ja właśnie mam podobny problem z małym i właśnie rozważam zmianę mleka. Możesz napisać po jakim czasie od zmiany zauważyłaś poprawę? -
nick nieaktualnyDzisiaj Hania pierwszy raz leżąc na macie chwyciła zabawkę. Aż krzyknęła.
Powtórzyła tak kilka razy..
Dziś też wazylysmy sie. Malo dokładna metoda. Bo w domu, raz ja sama, potem z Hanią.
I wazy 6400g i w 5tyg przybrała 1530gWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 16:12
-
Ja dawałam espimisan 3 tygodnie 3x dziennie. Teraz przestałam i nie widzę żadnej różnicy. Stęka mi na kupę codziennie nad ranem i wieczorem, czy dawałam krople czy nie.
Co do cycków, to wydaje mi się, że u mnie zaczyna się coś wreszcie stabilizować. Nie czuję już takiego nabrzmiewania ani napełniania się między karmieniami. Martwi mnie jednak to, że mała od kilku dni non stop wisi na cycku czy to dzień czy noc. Czytałam że w okolicach 12 tygodnia może być to związane ze stabilizacją laktacji bo wtedy jak piersi już tak nie przybierają a mleko wypływa na bieżąco podczas ssania, to dziecko musi się już bardziej namęczyć. Moja to wręcz dyszy po karmieniu ze zmęczenia.. Chwilę odpocznie i znowu zaczyna maraton..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 16:24
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
1ania1 wrote:Twój synek przy jednym karmieniu pije z obu piersi czy z jednej zazwyczaj? Ile waży jeśli mogę wiedzieć? Jestem ciekawa, bo jest 3 dni starszy od mojego bąbla.
Je z jednej, waży coś około 7kg.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
.
Poza tym chciałam się pochwalić jak moja szkrabina pięknie trzyma główkę. Zero zmęczenia. Bardzo lubi ćwiczyć na brzuszku
Nie cytujcie. Później usunę zdjęcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 18:44
kozalia lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny