Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooti wrote:Justa do 6 m-ca trzeba zakończyć cykl szczepień rotawirusami. Pierwszą dawką trzeba zaszczepić przed 12 tygodniem.
ja mu w kompetencje wchodzic nie bede, musze jedynie dowiedziec się jakie to sa na rota.
Ae miałam pobudke dzisiaj, łącznie ze spięciem z mężem. Filip o 5 postanowił zrobić największą kupę, rozłożona na kilka podejść... Zaczęłam przewijać po pierwszym podejściu i lezał później rozebrany na pampersie, a ja tylko pilnowałam żeby łóżko nie ucierpiało. Ponprzewijaniu to był gotowy do gadania wiec wzięłam go do naszego łóżka, to maz się oburzył, bo Filip nie dał mu spać, a ja to kurde mam jakąś supermoc i sie wysypiam... W złości poszedł myć gary, przemyślał co zrobił i przeprosił. A ja jestem taka że jak mnie złości to płaczę i nie jestem mu w stanie wygarnąć, nawet po to żeby wiedział że mi ciężko czasami -
PLPaulina wrote:U nas pediatra na szkole rodzenia..
+
pediatra Hani mówili wręcz odwrotnie..
Ze skojarzone szczepionki (5w1, 6w1) są lepsze :
• mniej wkluc
• mniejsze odczyny poszczepienne
• mniejsze obciążenie dla organizmu maluszka7w3d 💔 -
squirrel wrote:Moja też robi się coraz fajniejsza. Najlepszy czas przed nami. Wczoraj jak robilam glupie miny to smiala sie w głos pierwszy raz. Myslalam ze ją zjem
Za uśmiech z rana mogę robić wszystko. A jak dokazuje na przewijaku uderzając nogami i jest przy tym taka dumna.. zapominam nawet że znowu mi się zaczęła budzić w nocy co 2 godz i tak już od 4 dni
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Lepsze niż kłucie 5 czy 6 razy to się zgadza, że lepsze od tradycyjnych ale najbardziej obciążają z tych co wymieniłam.
Zgadzam sie. Ciekawe jak te na meningokoki, pewnie jeszcze ciezsze skoro trzeba osobno podac.
Moja za to strajk glodowy. Wczoraj zjadla zawrotne 90 ml z butli o polnocy i ledwo wcislam jej cycka o 5 rano. I od 5 nic nie chce, cycka ani butelki. Za to spala do 10. -
nick nieaktualny
-
Czy któraś z Was daje dziecku Delicol? Ja już nie wiem, co mam dać mojemu małemu. Męczy się za każdym razem przy zrobieniu kupki, czerwony, pręży się i musimy sporo się namęczyć, żeby jakieś bączki i kupka poszła. Daje Biogaię i Espumisan, ale nie widzę poprawy i właśnie zastanawiam się nad tym Delicolem.
-
nick nieaktualnyBraliśmy, zero efektu.
U nas problem: duzo bąków i napinanie sie przy nich. Braliśmy: biogaie, delicol, espumisan, dicoflor..
I problem ciągle byl.
Teraz nie bierzemy nic. Bąki są. Ale juz nie reaguje ze je puszcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 11:01
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Braliśmy, zero efektu.
U nas problem: duzo bąków i napinanie sie przy nich. Braliśmy: biogaie, delicol, espumisan, dicoflor..
I problem ciągle byl.
Teraz nie bierzemy nic. Bąki są. Ale juz nie reaguje ze je puszcza.
Kurcze już człowiek nie wie jak dziecku pomóc. Zawsze największy problem rano, dzisiaj od 5.40 go masowałam, w końcu się udało, ale strasznie mi go szkoda. Czasami sam jest zaskoczony tym co naprodukował i ten uśmiech jak jest już po... Bezcenny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Kurcze już człowiek nie wie jak dziecku pomóc. Zawsze największy problem rano, dzisiaj od 5.40 go masowałam, w końcu się udało, ale strasznie mi go szkoda. Czasami sam jest zaskoczony tym co naprodukował i ten uśmiech jak jest już po... Bezcenny
U nas to samo, cala noc przespi do 5-6, z jednym karmieniem a od 5-6 takie nerwy przez godzine na puszczanie bakow.
Poza tym nie wiem czy brakuje mi mleka czy co, sama nie wiem co robic. Kilka razy zdarzylo sie jak Mala nie mogla wieczorem zasnac ze moj Maz tak mi gadal ze moze glodna itp i pozwolilam jej dac mm. Ale to doslownie ze 4-5 razy i nie codziennie. A wczoraj wieczorem pomimo ze przez caly dzien jadla normalnie z piersi tak wieczorem nie chciala. Prezyla sie i puszczala, zazwyczaj tak robi jak juz oprozni jedna piers i wtedy dawalam jej druga, a ona przy obu tak sie zachowywala, oczywiscie nerwy przy tym ogromne. Nie wytrzymalam i dalam jej 150 ml mm. Jak pojadla i usnela, odciagnelam raptem 60mlco prawda moze drugi raz wlaczylam laktator moze cos zle robie
Tak chcialam karmic do 6 miesiecy, co robic? Macie jakies rady? Wzielam sie za picie wody w wiekszych ilosciach ale boje sie ze ona poprostu z wygody przyzwyczaja sie do butelki i szybszego wyplywu jedzenia
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Ja już tylko daje witaminę D małemu. Zdarza nam się zielona kupa i przed nią się trochę męczy ale to raczej moja wina bo coś zjem
Jedyne o co się martwię to czy nie może się przejadac. Rośnie tak szybko i ma już takie trlusciutkie nóżki i rączki
Co do szczepień to rota im wcześniej tym lepiej, prędzej bym te obowiązkowe przesunela. My mieliśmy 6w1+meningokoki C i po tym cały dzień przespal a tydzień później rota+pneumokoki i tu żadnej reakcji.
Osobno meningokoki B ale to robimy po 3 miesiącu żeby było o dawkę mniejA powiedzcie jaka macie przerwę między kolejna dawka? Bo u nas kazała aż 8 tygodni to nie za długo?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A co do karmienia to ja podkrecam laktacje od czasu do czasu pijąc herbatkę lactosan, piwo bezalkoholowe, a w ostateczności felmatiker al to ze 4 saszetki wypiłam na razie. To w takie dni co wisiał cały dzień na cycku i wieczorem czułam flaczki które nie nadazyly naprodukowac. W piwie 0.0 jest słód jęczmienny więc dobrze działa6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka