Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1ania1 wrote:Mój też waży coś koło 7 kg, zazwyczaj je z dwóch i mam wrażenie, że go przekarmiam.
Ja zauważyłam że jak zje za dużo bo się zapomni to potem taka fontanna mu z buzi leciale pulchny i tak się robi.
Squirrel piękniemój jakoś od tygodnia na brzuchubalbo lezakuje albo płacze. A już parę razy też tak pięknie trzymał
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyHmm, ja tez mam już cycki miękkie cały czas i od dwóch dni jadę bez wkładek, ale wiązałam to z stabilizacją laktacji. Mam nadzieję ze to to, bo w sumie Ola od kilku dni tez częściej się chce przystawiać. Może profilaktycznie wypije sobie jutro femaltiker. Co kilka dni raczę się tez Lechem free, więc chyba nie powinno być problemu z brakiem pokarmu. Plus jak się mała odstawi na chwile, to zdarza się ze leci ciurkiem mleko jak fontanny.
-
nick nieaktualnyJa daję właśnie aptamil profutura 1, wcześniej taki proexpert com z obnizonq zawartoscia laktozy. Moja te mleka i hippa tez dobrze tolerowala.
Nadal nie chce jeść, ledwo cos tam z butli wypije. Mojego nie chce, cycka tez nie. Hmm ciekawe czy juz sie sama odstawila czy to chwilowe.
Moja tak nie trzyma glowy na brzuchu i nie chce w ogóle leżeć. Za to podciaga sie juz fest do siadu. Coz -
nick nieaktualny1ania1 wrote:Super trzyma główkę już. Ile ja bym dała, żeby mój mały tak podnosił i chętnie ćwiczył. Muszę go męczyć tymi ćwiczeniami, które zalecił neurolog... Mam nadzieję, że one coś pomogą.
Hania po ćwiczeniach na rehabilitacji i nauce prawidłowego lezenia na brzuszku tez na początku protestowała.teraz gdy ma dobry humor to lubi.
-
No ja mam znowu taki problem, że jak ją chce położyć na brzuchu na gazy żeby sobie po prostu tak poleżała spokojnie, to ona ciągle głowa w górze i ogląda świat. Protestuje już na prawdę po długim czasie. Piąstki rozluźnia często podczas karmienia. A do kiedy to zaciskanie jest normalne?
Mam dzisaj maraton karmienia.. Chyba od narodzin to pierwszy taki dzień nam się trafił. Mała chce cycka co godzinę.. spała dzisiaj może z 3 godziny maksymalnie.. Teraz zasnęła ponownie. Ciekawa jestem na jak długo.. Cały czas się zastanawiam, czy nie dać jej butelki.. Ale jak dostanie cycka to jest spokój na godzinę a potem znowu. Głodna chyba nie chodzi tylko często chce..
Mam wprawdzie femaltiker w domu ale boję się, że znowu mi się zrobi zapalenie jak mleka będzie za dużo.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nie wiem, czy któraś z Was czytała ulotkę espumisanu - prawidłowo podaje się kilka kropel przed każdym karmieniem bezpośrednio - ja dawałam 7 kropel i biogaje rano zawsze i po tygodniu była widoczna poprawa.
pumka1990 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:nie wiem, czy któraś z Was czytała ulotkę espumisanu - prawidłowo podaje się kilka kropel przed każdym karmieniem bezpośrednio - ja dawałam 7 kropel i biogaje rano zawsze i po tygodniu była widoczna poprawa.
ale odstawie teraz espumisan, mam wrażenie ze po nim strasznie się pręży. Podawalismy go na ulewanie, teraz już to się normuje, wiec chce sprawdzic czy to zasluga espumisanu, czy to ten czas już.
-
Cześć dziewczyny jestem mamą Bartosza urodzil sie 3.08.2018 od początku kp jest bardzo kochanym dzieckiem nie mam.z.nim zadnych.problemow oprocz jednego.od tygodnia robi caly czas zielone kupki pokazywalam pieluszke pediatrze ale stwierdzila ze musiałam cos zjeść i dlatego tylko ze nie wprowadzałam nic nowego do diety a kupki sa zielone jak trawa, możecie podpowiedziec co zrobić? Jakie badania wykonać na własną rękę z tymi pediatrami to urwanie wszystko olewaja a to przecież malutkie dziecko, v dodam że kupki robi bez bólu jakiegos szczególnego raczej normalnie czasem trochę poplacze ale to jak zawsze, gazy ma od urodzenia teraz wychodzą brąz bolu i zawsze przy tym mini kupa zielona już nie wiem czy to normalne ale chyba nie
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
Felmatiker mi sie wydaje działa tylko na 1 karmienie, tak jak na opakowaniu wypić na 30min przed. Tak na trochę dłużej mi działa lactosan, takie ja mam odczucie
A jak dziecko ciągnie dużo cycka to może być też skok prawda?
Mój ma raz na jakiś czas zielona kupę ale raczej tak jak pediatra mówi. Musiałam coś zjeść. Na pewno tak działają ciasta drożdżowe u nas i barszcz z kartonika z krakusa, który uwielbiam pomimo jego sztucznosci, no a wygląda na to że tej zimy go nie wypije.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja mam ciagle wrażenie że głodzę Filipa... Zawsze po jedzeniu memla językiem, smoczka nie chce, ale naszego palca chętnie, a tak robi jak jest głodny. Nakarmiłam go wieczorem, obudził się po 40 minutach głodny... Cycki ciągle miękkie, od kilku dni sie nie napełniają, jak ścisnę to coś leci... Noe wiem co o tym myśleć, chyba miałam zbyt łatwy poczatek
-
Moja mała przed chwilą się zakrztusila na przewijaku. Dwie godziny po jedzeniu ulala nosem i chyba to zaciągnela. Widziałam że nie mogła złapać powietrza. Poklepalam głowa w dół i aspirator użyłam. Teraz jest ok ale serce mi niemal stanęło. Nie wiem jak mam przebierać bo często ulewa nosem wtedy ale taka sytuacja pierwszy raz. Chyba nie zasnę.
-
Wczoraj wieczorem juz bylo u nas normalnie z karmieniem i wytrzymala az do teraz
od 22 . Za chwile pewnie bedzie cyrk z gazami. Ja mam espumisan w pompce calkiem wygodny, mozna dac 2 pompki i tak robie od wieczora po dwie pompki przed karmieniem do tej 8 rano bo pozniej jest spokojna
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nesssssa wrote:Moja mała przed chwilą się zakrztusila na przewijaku. Dwie godziny po jedzeniu ulala nosem i chyba to zaciągnela. Widziałam że nie mogła złapać powietrza. Poklepalam głowa w dół i aspirator użyłam. Teraz jest ok ale serce mi niemal stanęło. Nie wiem jak mam przebierać bo często ulewa nosem wtedy ale taka sytuacja pierwszy raz. Chyba nie zasnę.
Tez jak mi sie Mala tak zakrztusila to myslalam ze umre i nie spalam w nocy, u nas bylo wszystko ok. Ale Agatka az byla sina z powodu niemoznosci zlapania powietrza. Tylko ze u mnie zakrztusila sie jakas herbatka na gazy wlasnie dalam jej wtedy drugi raz i juz ostatni hehe za wiecej podziekuje, tyle strachu
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
A mnie rozłożyło przeziębienie. Katar po kolana i gardło. Jak ja będę dziś z Antosiem funkcjonować to nie wiem, nie chciałabym go zarazić, i tak już ma delikatnie przytkany nosek. W nocy mąż do niego wstawał ale w dzień zostanę z młodym samaNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Hania po ćwiczeniach na rehabilitacji i nauce prawidłowego lezenia na brzuszku tez na początku protestowała.
teraz gdy ma dobry humor to lubi.
A jakie to prawidłowe leżenie na brzuszku?
Może też jakoś musimy to poćwiczyć to sie przekona. Możesz napisac w jaki sposob to ćwiczyć i jak ułożyć dziecko? -
nick nieaktualnyLavendova wrote:A jakie to prawidłowe leżenie na brzuszku?
Może też jakoś musimy to poćwiczyć to sie przekona. Możesz napisac w jaki sposob to ćwiczyć i jak ułożyć dziecko?
Jeśli z malenstwem jeat wszystko ok to napewno prawidłowo leży.
Hania przez wzmozone napięcie mięśniowe używała nie tych partii ciała do dzwigania główki.
I my te partie krzyzowe musielismy rozluźnić.pilnować by rączki były przed nią, dupa przylegała do ziemi...
Ogólnie to my np nie możemy odbijać w tradycyjny sposob przez ramię - bo robi pałąk. Tylko przez kolano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 11:05