X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • PatJot Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za uspokojenie, nie jestem sama :) u mnie to od dzisiaj, tylko na papierze po skorzystaniu z toalety, żywa czerwona krew zmieszana ze śluzem. W poprzedniej ciąży plamiłam 0d 9 tygodnia i to był efekt nadżerki, która się bardzo pogorszyła. Od początku biore luteine 1 raz dziennie, wzięłam też nospę i leżę. Byle do czwartku, choć jeśli się to znowu pojawi to zadzwonię i pojadę już dziś.

U mnie z cerą też tragedia, w pierwszej ciąży promieniałam, a teraz nawet makijaż nie pomaga :(

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja wczoraj oberwalam od mojego dziecka prosto w brzuch piętą. Dzisiaj plamię, ale chyba bym tego nie wiązała. Chociaż sama się zmartwilam. Dzisiaj idę do gina i zapytam jak to jest. Ktoś kiedyś gdzieś napisał, nie pamiętam dokładnie kto... Ze gdyby ciezarnym zagrazaly jakoś szczególnie ich pierwsze dzieci to ludzkość by wyginela ;) A tak powaznie.. To pewnie wypadki się zdarzają ale faktycznie fasolki chyba sa dość dobrze chronione w naszych brzuszkach

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Marnat Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, że przy tych małych wulkanach energii ciężko być w ciągłej gotowości czy zaraz się nie odwinie i nie wpadnie na nową super zabawę :) Wydaje mi się, że faktycznie coś w tym musi być i z ludzkością nie było by w tedy dobrze :p Trochę się już uspokoiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:20

• chomiczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niecierpliwa, widocznie dziewczyna Ci urodę odejmuje! Ja byłam wysypana tak samo! :) A teraz NIC. Najlepsza cera ever ;)
    Polkosia w poprzedniej ciąży z córka cere miałam idealna i każdy syna mi wróżył nawet pytali czy lekarz się nie pomylił, za to teraz jest tragedia ja w zyciu tyle pryszczy nie miałam nawet w wieku dojrzewania. Nie wiem od czego to zależne

polkosia, siuLa lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży (przy dziewczynce) każdy mi mówił, że wyglądam piękniej, zero problemów z cerą, teraz cera też mi się poprawiła, więc może będzie druga córcia :)
    A kopniaki od córki też dostaje, sama się tym martwiłam...

siuLa lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Beata1991 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za chwilę wizytę i bardzo się boję, ponieważ po świętach na polecenie mojej gin robiłam HCG i przyrost po 48godz był tylko 23%... Jednak od tego czasu minęły 2 tygodnie a mdłości, ból piersi itd. dalej występują. Sama nie wiem co myśleć...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mnie obie dziewczyny codziennie skaczą ;P Nie przejmuję się specjalnie.

Carolline lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1991 wrote:
    Ja mam za chwilę wizytę i bardzo się boję, ponieważ po świętach na polecenie mojej gin robiłam HCG i przyrost po 48godz był tylko 23%... Jednak od tego czasu minęły 2 tygodnie a mdłości, ból piersi itd. dalej występują. Sama nie wiem co myśleć...

Trzymam kciuki ;)

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niecierpliwa, widocznie dziewczyna Ci urodę odejmuje! Ja byłam wysypana tak samo! :) A teraz NIC. Najlepsza cera ever ;)

Mów mi tak jeszcze :)

polkosia lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata trzymamy kciuki.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które już karmiły.
    Czy któraś z Was ma wklęsłe sutki i mimo to udało jej się karmić? Niestety dotyczy mnie ten problem :(

uwo9yx8dinpjwqpo.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Jejku ale mam za sobą ciężką noc.. kręcę się, wiercę, żadna pozycja mi się pasuje. Kiedyś wystarczyło że zamknęłam oczy i juz mnie nie było a teraz? Pierwsza w nocy, druga i nici ze snu.. a rano do pracy :(
    Nie wspominając już o cerze bo nigdy nie była tak fatalna jak teraz :( codziennie jeden, dwa nowe bolesne wulkany w okolicach ust.. :( wyglądam koszmarnie...

jakbym o sobie czytała, pryszcze i problemy ze snem...dzisiaj w nocy doszły bóle w kręgosłupie lędźwiowym, to dopiero zabawa. Zamówiłam już tę poduszkę do spania.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem zła! :( mieliśmy nikomu nie mowic z partnerem ze jestem w ciazy z powodu ze pierwsza ciąże poroniłam i ledwo co się pozbierałam (a praktycznie pozbierałam się dopiero gdy zaszłam w obecną) a dziś dowiaduję się od niego ze pochwalił się już 5 przyjaciołom..... oni pewnie powiedzieli już swoim żonom i mimo ze tego nie okazują zewnętrznie to teraz pewnie wszyscy tylko oczekują czy tym razem nam się uda czy znowu nie.......jestem zła bo to ze wie więcej osób wywołuje to na mnie jakąś głupią presję! z mojej strony nie wie nikt oprócz szefowej w pracy bo to było konieczne... żadna koleżanka żadna przyjaciółka..... w dodatku wczoraj wygadał się jeszcze swojej córce z poprzedniego małżeństwa (9l.), która w tamtej ciazy zadawała mi przeraźliwe pytania typu: „a co będzie jak serduszko przestanie bic?” I wypaplała wtedy.... Jestem wściekła! ale on uważa ze się cieszy i chciał się tym z kimś podzielić... a biorac pod uwagę jeszcze burze hormonów to teraz siedzę i rycze .musiałam się wygadać... (a mogę tylko wam..) :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:53

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnat wrote:
    Witam wszystkie mamy,

Mam pytanie do kobiet które mają już biegające dzieciaki w domu. Czy zdarzyło wam się, że starszak w ferworze zabawy czy najprościej podczas przewijania kopnął, uderzył was w ciążowy brzuszek? Wiem, że na tym etapie nasze brzuszki są raczej bardzo nisko niemniej zdarzyło mi się "oberwać" raz od szkraba na takiej wysokości z kopniaka podczas zabawy.

Witaj Marnat :)
    Ja mam córkę z września 2016 i powiem ci, że u mnie ciosy w różne części ciała to codzienność. Pod przemoc w rodzinie to podchodzi, moja Młoda to demon ;) tłumaczę jej oczywiście, żeby uważała, ale póki co jak grochem o ścianę. Liczę, że z czasem będzie mądrzała ;)

polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mateoska wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych które już karmiły.
    Czy któraś z Was ma wklęsłe sutki i mimo to udało jej się karmić? Niestety dotyczy mnie ten problem :(

Ja miałam problem, może nie z wklęsłymi, ale płaskimi. Dziecko sobie radziło (było wyjątkowo duże i silne), ale ból był okropny. Początki karmienia to dla mnie najgorsze co mnie w życiu spotkało, serio. Ale udało się wyjść na prostą, karmiłam 14,5 miesiąca :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londyńskie serduszko teraz to już mleko się wylalo. Nie mógł się biedny pohamowac tak jak ja. Też mieliśmy nie mówić A ja 3 koleżankom powiedziałam. Wiedzialy ze sie statamy i co miesiac pytaly.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Witam się z Wami dziewczyny. Jestem w 9 tygodniu ciąży, to moja druga ciąża. Z pierwszej mam 2 letnią córeczkę :) nie znam jeszcze dokładnej daty porodu, choć internet wylicza mi ją na 18 sierpnia. Lekarz jeszcze jej nie wyznaczył, bo mam krwiaka i chyba czeka jak to się dalej potoczy. jestem dobrej myśli, biorę 3x dziennie duphaston. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów...
    Witajcie ;) dodałam cię do naszej listy
    Marnat ciebie również ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:22

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Londyńskie serduszko teraz to już mleko się wylalo. Nie mógł się biedny pohamowac tak jak ja. Też mieliśmy nie mówić A ja 3 koleżankom powiedziałam. Wiedzialy ze sie statamy i co miesiac pytaly.

Masz racje już się nie cofnie niczego.... mam nadzieje ze mi niedługo przejdzie złość na niego i ze z ciaza będzie wszystko w porządku bo nie wyobrażam sobie przechodzić tego drugi raz i patrzeć jak inni mi „współczują” :/ :( a byłam taka spokojna w tej ciazy.... ja mimo tego noe powiem swoim koleżankom bo po stracie nie potrafię się tym radośnie dzielić... tym bardziej moja najlepsza przyjaciółka 3 lata nie może zajść w ciąże i wiem ze dodatkowo będzie jej przykro :(

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • mateoska Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja miałam problem, może nie z wklęsłymi, ale płaskimi. Dziecko sobie radziło (było wyjątkowo duże i silne), ale ból był okropny. Początki karmienia to dla mnie najgorsze co mnie w życiu spotkało, serio. Ale udało się wyjść na prostą, karmiłam 14,5 miesiąca :)

O rany, nie spodziewałam się że aż tak najgorsze ;( ja kupiłam sobie te niplette, rany boskie jak to boli... Po ściągnięciu tego z sutków , boli mnie nawet powiew powietrza :((?

uwo9yx8dinpjwqpo.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ