X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:37

justyna14 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mateoska wrote:
    O rany, nie spodziewałam się że aż tak najgorsze ;( ja kupiłam sobie te niplette, rany boskie jak to boli... Po ściągnięciu tego z sutków , boli mnie nawet powiew powietrza :((?

Początki karmienia są bardzo ciężkie dla większości kobiet. Ja wierzgałam nogami z bólu, miałam rany do krwi, płakałam i każde podanie piersi było związane z mega stresem. Trwało to kilka dni, w sumie tylko pobyt w szpitalu, potem się przyzwyczaiły :) Są różne patenty i trzeba się wspomagać. I tak karmię od października 2015 :) A teraz obie córki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:54

cindi88 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1991 wrote:
    Niestety ciąża obumarła

Ojej, współczuję...

Kasiaja lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Przykro mi Beatka.

Żelazo też dostalam, najlepiej z kwasem foliowym i wit c szklanka soku pomarańczowego np.

Ja mam taką migrene ze juz nie wytrzymuje. Apap chyba wolno?

Wolno, uratował mi życie przez weekend, siedziałam i ryczałam z bólu, normalnie po ścianach prawie chodziłam, tak mnie głowa bolała. Oczywiście nie przeszło całkiem ale przynajmniej dało się po tym jakoś funkcjonować. Pytałam się znajomej położnej i ona mi mówiła że można spokojnie brać paracetamol (sama jest w ciąży i bierze), oczywiscie w granicach rozsądku :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Początki karmienia są bardzo ciężkie dla większości kobiet. Ja wierzgałam nogami z bólu, miałam rany do krwi, płakałam i każde podanie piersi było związane z mega stresem. Trwało to kilka dni, w sumie tylko pobyt w szpitalu, potem się przyzwyczaiły :) Są różne patenty i trzeba się wspomagać. I tak karmię od października 2015 :) A teraz obie córki.
    Wow!

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Wolno, uratował mi życie przez weekend, siedziałam i ryczałam z bólu, normalnie po ścianach prawie chodziłam, tak mnie głowa bolała. Oczywiście nie przeszło całkiem ale przynajmniej dało się po tym jakoś funkcjonować. Pytałam się znajomej położnej i ona mi mówiła że można spokojnie brać paracetamol (sama jest w ciąży i bierze), oczywiscie w granicach rozsądku :)

Dzięki kochana. Nie wiem jaka przyczyna tej migreny ale sie nasila od wczoraj:/ Pic nawer nie mogę dzisiaj myslalam ze zwymiotuje po kilku lykach herbaty. Fatalnie no oby jakos przeżyć te 2 tyg podobno najgorsze :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Przykro mi Beatka.

Żelazo też dostalam, najlepiej z kwasem foliowym i wit c szklanka soku pomarańczowego np.

Ja mam taką migrene ze juz nie wytrzymuje. Apap chyba wolno?
    Wolno. Wypij sobie lekka kawe tez pomaga na migreny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:12

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie bolały sutki na początku karmienia. Zastanawiam sie tym razem będę potrzebowala odciagacza czy się obejdzie bez.

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Też mnie bolały sutki na początku karmienia. Zastanawiam sie tym razem będę potrzebowala odciagacza czy się obejdzie bez.

Tylko u mnie ten bolesny etap trwał niestety ponad 3 miesiące. Mam nadzieję, że za drugim razem będzie lepiej, bo w przeciwnym razie nie wiem czy się nie poddam...

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie pomoc laktacyjna, to bym skończyła karmić piersią po 3 tygodniach. Pani była u mnie 2 h i bardzo mi pomogła. Karmiłam 10 miesięcy.

• misskity Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się z wami żegnam. Leżę w szpitalu jutro mam zabieg. Od czterech tygodni noszę w sobie martwe dziecko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 23:38

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Ja też się z wami żegnam. Leżę w szpitalu jutro mam zabieg. Od czterech tygodni noszę w sobie martwe dziecko :(

:-( :-(

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:

:’(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    :( bardzo mi przykro. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wizytę.. I strasznie się boję. :( wydarzenia, które tutaj miały ostatnio miejsce spowodowały dużo lęku u mnie..
    :( :( :(

• niedograna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    ;( współczuję, przykro mi

Okropnie się ten tydzień zaczął...

• PollyM Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuję. Też to przeżyłam, wiem co czujecie.

Dzisiaj również mam wizytę i od wczoraj chodzę po ścianach. Nie mogę pozbyć się złych myśli.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Przykro mi :-(

7w3d 💔
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe jak mi przykro.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:

O matko, straszne... Trzymaj się tam jakoś

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ