Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlaczego jestem tak głupia i niecierpliwa. Naaikalam na test i kreska jaśniejsza od tej z przed 4 tygodni. Mam nadzieję że hcg naturalnie spada slyszalam ze im wyżej tym wolniej rosnie10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Dlaczego jestem tak głupia i niecierpliwa. Naaikalam na test i kreska jaśniejsza od tej z przed 4 tygodni. Mam nadzieję że hcg naturalnie spada slyszalam ze im wyżej tym wolniej rosnie
Existenz no błagam. wyrzuć ten testpolkosia, d'nusia, Leticia, LondyńskieSerduszko lubią tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Dziewczyny tak mi przykro trzymajcie się cieplutko i nie traccie wiary...
Ja dziś mam wizytę na NFZ, oczywiście nie przyznam się że byłam prywatnie więc powinnam mieć usg. Dziś jest 9t2d, a zapisywalam się na początku grudnia. Takie mamy kolejki, gdyby nie wizyta prywatna to chyba bym zwariowala tyle czekać. Wizyta o godzinie 17.00,a to pora kiedy zaczynam wymiotowac. Mam nadzieję, że jakoś dam radę -
Co do karmienia to przy pierwszym synku też miałam problem, brodawki płaskie, kanaliki pozatykane, cycki rosły z dnia na dzień, mały nie dał rady ssać, nawet laktator elektryczny że szkoły rodzenia mąż wypożyczyl. Nic to nie dało. Brodawki były tak poranione, że tylko krew szła. Oczywiście dostałam zapalenia piersi i antybiotyk. Uratowało mnie pogotowie laktacyjne, parę razy przyjechała położna, jak zaczęła masować to tylko tryskalo we wszystkie strony i od razu wielka ulga.. Nauczyła przestawiać synka, męża przeszkolila w masowaniu cycek w razie powstania kamieni i jakoś poszło. Z drugim synkiem już nie było problemu. Teraz po dwójce dzieci mam brodawki idealne do karmienia i w razie czego męża po szkoleniu
-
Okropne wiadomości na początek tygodnia niesamowicie mi przykro z powodu waszych strat życzę wam dużo sił teraz i mam nadzieję że niedługo wszystko wróci do normy i będziecie cieszyć się zdrowa ciąża
Niesamowicie się cieszę, że postanowiliśmy zamówić ten detektor. Oczywiście nie wiem czy z dzieckiem wszystko dobrze - to oceni dopiero lekarz, ale chociaż wiem że serce bije...
od dwóch tygodni właściwie codziennie dochodzą do mnie takie przykre wiadomości21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Jestem w panice, dziś byłam na USG, musiało być serduszko, ale nie widział go. Jutro powtarzam USG. A co do plamień, to zobaczył, wszystko jest dobrze i czyste, a przyszłam do domu i mam krew. Nie wiem jak mam przeżyć tą noc. A w dodatek kilka dni przed miałam koszmarny sen, w którym robił mi usg i mówił, że nie widzi ciąży. Najgorzej jest to, że mam czekać i nic nie mogę zrobić
Czy może nie być widoczne serduszko w moim terminie?
Pęcherzyk mam 20 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:51
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
myszeczka89 wrote:Straszne wiadomości... dziewczyny trzymajcie się. Ja to przechodziłam rok temu, ale na dużo wcześniejszym etapie.
Nie dziwię się, że po takich wieściach wszystkie boimy się wizyt, ale pamiętajcie, że stres źle wpływa na nasze fasolki
Czekam na jakieś dobre wiadomości dziś któraś wizytuje? Dziewczyny z terminem na początku sierpnia macie już wyznaczone USG prenatalne? Ja idę za tydzień 16.01
Ja mam termin na koniec lipca i dzisiaj wizytuje u mojej ginekolog prowadzącej a jutro mam USG genetyczne u lekarza z certyfikatem. Robiłam również test Pappa, więc bedę miała pełne obliczenia ryzyka. Bardzo denerwuję się wizytą, bo ostatnią miałam na początku grudnia. -
Tatti wrote:Jestem w panice, dziś byłam na USG, musiało być serduszko, ale nie widział go. Jutro powtarzam USG. A co do plamień, to zobaczył, wszystko jest dobrze i czyste, a przyszłam do domu i mam krew. Nie wiem jak mam przeżyć tą noc. A w dodatek kilka dni przed miałam koszmarny sen, w którym robił mi usg i mówił, że nie widzi ciąży. Najgorzej jest to, że mam czekać i nic nie mogę zrobić
Pęcherzyk mam 20 mm2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nick nieaktualnyTatti wrote:Jestem w panice, dziś byłam na USG, musiało być serduszko, ale nie widział go. Jutro powtarzam USG. A co do plamień, to zobaczył, wszystko jest dobrze i czyste, a przyszłam do domu i mam krew. Nie wiem jak mam przeżyć tą noc. A w dodatek kilka dni przed miałam koszmarny sen, w którym robił mi usg i mówił, że nie widzi ciąży. Najgorzej jest to, że mam czekać i nic nie mogę zrobić
Pęcherzyk mam 20 mm
Masz pewnie młodsza ciążę niż wskazuje termin @.
Też musiałam iść na usg jeszcze raz by serce usłyszeć. To normalne. Np. przez późną owulacje. nie martw się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 13:07
-
nick nieaktualnyTatti wrote:Jestem w panice, dziś byłam na USG, musiało być serduszko, ale nie widział go. Jutro powtarzam USG. A co do plamień, to zobaczył, wszystko jest dobrze i czyste, a przyszłam do domu i mam krew. Nie wiem jak mam przeżyć tą noc. A w dodatek kilka dni przed miałam koszmarny sen, w którym robił mi usg i mówił, że nie widzi ciąży. Najgorzej jest to, że mam czekać i nic nie mogę zrobić
Pęcherzyk mam 20 mm
Dużo też zależy od sprzętu USG... nie martw się na zapas wiem, że łatwo się pisze... -
Witam Was dziewczyny chciałam prosic o usuniecie mnie z listy na poczatku z racji ze termin mam na lipciec, a teraz wg usg jest juz 20.07. Zycze wszystkim zdrowo rozwijajacych sie ciaz i bede do Was zaglądac mimo wszystko, pozdrawiam
PLPaulina, niedograna, d'nusia, LondyńskieSerduszko lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Wczoraj byłam na wizycie.. Bez ust i nawet mnie nie zbadał. Powiedziałam o płomieniach i przepisał luteine oraz zalecenie odpoczynku. I tu mam problem, bo podczas rozmowy mówił ze mam brać 2x2 a dzisiaj na recepcie zobaczyłam 2x1. Pod język mam brać. Na wszelki wypadek wzięłam tylko jedna. Jutro pójdę i dopytać jak mnie kobitki wpuszcza. A pytałam jeszcze o te kopniaki w brzuch id synka to stanowczo kazał nie dopuszczać. No wiadomo, ze się nie będę podstawiac, ale tez nie zawsze da się uniknąć.
A w ogóle dziecko mi się w nocy rozchoroealo i zamiast do żłobka to siedzimy dzisiaj w domu. I weź tu się nie przemevzaj. -
Myszeczka89
Ja mam termin porodu z usg 4.08 a na prentalane idę 24.01 - to będzie 12t 5d
Gin po chwili obliczeń kazał mi się zapisać na prentalane w terminie 19-31 stycznia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 13:30
myszeczka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam test podwojny papa 13.01 a prenatalne u mojego gina 23.01 te pierwsze prenatalne to 11t2d a potem 13t5dOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
dżelka wrote:Witam Was dziewczyny chciałam prosic o usuniecie mnie z listy na poczatku z racji ze termin mam na lipciec, a teraz wg usg jest juz 20.07. Zycze wszystkim zdrowo rozwijajacych sie ciaz i bede do Was zaglądac mimo wszystko, pozdrawiam
-
Lavendova wrote:A zarodek ile miał? Zapewne masz młodszą ciążę jeśli jeszcze nie widać. Daj znać jak po dzisiejszej wizycie. Mam nadzieję że sprzęt będzie miał dobry a nie jakiś przedpotopowy.
Zarodek nie zmierzał, nie wiem ile jest, jak dla mnie, to wygląda tak samo jak tydzień temu, ale ja to się na tym nie znam.
Co do terminu, to mam już 33 dni po transferze blastocysty, więc nie powinna być aż taka młodsza ciąża
11.2017 - ICSI - 6 mrożonych oocytów + 3 blastocysty
grudzień 2017 - FET- Aniołek
marzec 2018 - mamy -
Witam sie i ja po dłuższej przerwie . Staram sie was powoli nadrobić ale jakoś cieżko mi sie zabrać za cokolwiek po urlopie świątecznym .
Dzisiaj moja druga wizyta i póki co jestem bardzo spokojna ale pewnie jak zwykle nerwy zaczną sie po przekroczeniu progu kliniki
Trzymam kciuki za wizytujące dziś dziewczyny
-
Tatti nie martw się dobrze dzieczyny mówią, że owu mogła być później. U mnie ciąża młodsza o tydzień w porównaniu z ostatnią @, ale ja miałam to szczęście, że dzień przed owu (19 dc) byłam na USG i wiem, że było tuż przed owu (pęcherzyk 24 mm)
Mój gin mówił, że jakaś jego znajoma chyba w 9 tyg ciązy już miał być czyszczona w szpitalu a tu serduszko się pokazało Bądź dobrej myśli :*
Polly 3mamy kciuki za jutrzejsze USG