X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wożę w śpiworku, przykrywam kołderką albo kocykiem. Filip i tak zawsze jest cieplutki, ostatnio jeszcze mu potówki wyszły...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wszystkiego próbowałam. Rolety zasłonięte/odsłonięte. Łóżko, leżaczek. Kołderka, tylko pieluszka. :) szumis, suszarka.. :)
    Nawet w wózku jest max 30min.

W tym samym miejscu bez cyrkow spi w nocy od 21 do 8 rano. Więc potrafi. :)

Ile w tym czasie ma karmień?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania w zimę na balkonie, to nie rezygnowałabym z tego, póki smogu nie będzie. Ponoć do wspaniałe hartuje organizm, do poczytania: https://mamadu.pl/130397,dziecko-powinno-spac-na-dworze-ile-chce-i-kiedy-tylko-ma-na-to-ochote-z-jednym-wyjatkiem

Ja mam kilka kombinezonów na zimę, spoworka nie planowałam.

Aaaa i moja jest małym smoczkożercą, ale wieczorne zasypianie do łatwych nie należy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:30

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Marta, zamiast prenalenu zjedz cukier :) polecam sprawdzić dozwolone leki na tej stronie http://www.e-lactancia.org
    Nie sprawdzasz leku, ale substancje aktywną, która jest przebadana.
    Mieliśmy dzisiaj szczepienie na rota. Jak caly dzień Filip darł się, tak u lekarza zaczynał gugać :) aż mi to humor poprawiło :) kupiłam mu jeszcze 2 rodzaje smoczkow, gumowy nuk i lovi. Jak tych nie zaakcpetuje to ja już nie wiem

Dzięki :)
    Niby jest bez cukru :P a zostało mi po ciąży bo internista mi to pozwolił i o dziwo to + tamtum verde wtedy dało radę
    Z tej strony wynika że strepsils intensive jest bezpieczny, ja patrzyłam na stronę mp.pl tam też są lepsze informację niż w ulotkach :) i krople do nosa biorąc pod uwagę komentarz tez są ok :D super może przeżyje!

Ja mam smoczek nuk sztuk 5, dwa te "my first nuk" i 3 dokupiłam, tak sobie nimi rotujemy w zależności w którym jesteśmy pokoju ale zaczynają przegrywać z rączkami w buzi :) za to musiałam kupić 2 bez tego uchwytu bo sobie machając rączką je wyciągał i płacz w nocy czasami jak zasypiał, a te bez uchwytu po prostu wypadają mu z buzi jak zaśnie :)

Ze spaniem w dzień u nas też słabo.. 2x po 50min i 2x po 30min dzisiaj. Tylko e długie sny takie przerywane że uchylał oczko to mu smoczek wciskałam..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    My mamy z cottonmoose i jestem bardzo zadowolona a młody jeszcze bardziej potrafi spać nawet 3,5h na dworze :)
    Co się dziwić nieraz sama mam chęć wskoczyć do niego i śpiworka jak widzę że tak słodko śpi i jest mu cieplutko :)

http://cottonmoose.pl/20moose.htm

Fajne te spiworki a jaka cena? Bo nigdzie tam nie widze

Te Zaffiro tez bardzo ladne i widze ze mozna odpiac i zrobic mniejszy albo wiekszy- tez dobry pomysl bo rosnie z dzieckiem

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wszystkiego próbowałam. Rolety zasłonięte/odsłonięte. Łóżko, leżaczek. Kołderka, tylko pieluszka. :) szumis, suszarka.. :)
    Nawet w wózku jest max 30min.

W tym samym miejscu bez cyrkow spi w nocy od 21 do 8 rano. Więc potrafi. :)

U mnie jeszcze czasami pomaga jak leżę z nim z cyckiem na wierzchu.. robię tak rzadko w desperacji tylko :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ile w tym czasie ma karmień?
    Wypada nam Okolo 24 ; 3 ; 5:30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 22:17

Kasiaja lubi tę wiadomość

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Fajne te spiworki a jaka cena? Bo nigdzie tam nie widze

Te Zaffiro tez bardzo ladne i widze ze mozna odpiac i zrobic mniejszy albo wiekszy- tez dobry pomysl bo rosnie z dzieckiem

Do 250 zł w zależności od rozmiaru jak sobie wugooglujesz to są one m.in na allegro. Ja zamawiałam na babyboutik.pl

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworki fajne ale to już z nich korzystacie? U nas 16 stopni to za wcześnie trochę :D

Moja zaakceptowala smoczka i najczęściej używamy w wózku i do zasypiania na noc ale też nie zawsze. Często po prostu oczy jej się zamykają i zasypia. Dzisiaj taki numer odwalila na macie a akurat moja mama przyszła :D A dziecko sobie zasnelo w najlepsze co tam ze goście :D

Widzę ze tam gdzie tylko mama z maluchem to mlode ma używanie :P Jak więcej ludzi to sie to moze jakoś bardziej rozklada i łaskawsze są haha

• Asioha Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny z Warszawy i innych dużych miast-wychodzicie codziennie ze swoimi dzieciaczkami na spacery? Ostatnio zainstalowałam sobie na tel. aplikację, która, na podstawie pomiarów na żywo, pokazuje aktualną jakość powietrza i od kilku dni w Warszawie powietrze jest złe albo bardzo złe i przez to nie wychodzę ze swoją córką już od kilku dni na dwór :( A Wy jak robicie? Mnie to przeraża, całą jesień i zimę czeka nas teraz siedzenie w domu? :(

12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
    07.2018 - urodziła się córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam śpiworka 2razy. Było wtedy okolo 4-5° na dworzu.
    W dzień (wczoraj?) Bylo 9°.. wiec powoli do zimy trzeba sie już szykować.

A śpiworek kupiłam jako wyprawka przed narodzinami Hani. :D

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna razie używam takiego polarowego pajaca z kapturem i do tego kocyk jak jest chłodniej jak teraz. Ja spiworka zimowego do wózka nie będę kupować. Mam taki śpiworek do fotelika z polaru plus kombinezon który kupiłam na chrzciny bo akurat wtedy było zimno. Mam tez inny kombinezon w spadku typowo zimowy. Myśle ze to wystarczy, jak będą mega mrozy to i tak pewnie nie będziemy wychodzić.

Ja mieszkam w Warszawie i chyba tylko raz z powodu smogu ale bardziej kiepskiej pogody nie wyszliśmy na spacer. Póki co wychodzimy codziennie chyba ze pada albo mała ma kiepski dzień.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja każdemu dziecku zakłądam normalny album właśnie od momentu testu przez ciąże poród pierwsze chwile i chrzest. Potem przechodzimy na wpólne albumy. Właśnie wysłałąm zdjęcia do wywołania 400 :)
    Gdzie wywołujesz zdjęcia? Też chcę i zastanawiam się gdzie żeby była dobra cena ale też i jakość.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z empiku ze zdjęć bylam zadowolona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko czytam co ta banda idiotow wymyśliła w kwestii in vitro :O Ręce opadają.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka pół nocy wymiotowała :( Mam nadzieje, że młoda niczego od niej nie złapie...

Ja mam śpiworek do wózka Sensillo wełniany (po córce, kilka lat już ma, używany był tez na sanki i nadal wygląda ok), a do fotelika maxi cosi.
    Zdjecia też wyrabiam w Empiku.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Gdzie wywołujesz zdjęcia? Też chcę i zastanawiam się gdzie żeby była dobra cena ale też i jakość.
    Ja na empikfofo bo nie mam czasu jezdzic nigdzie. A tak to ładuje zdjęcia wyszyako sobie ustawiam jak chce. Zdjęcia mam szybko. Teraz też zamówiłam taki jakby obraz naszej rodziny - super wyszedł :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja starsza córka pół nocy wymiotowała :( Mam nadzieje, że młoda niczego od niej nie złapie...

Ja mam śpiworek do wózka Sensillo wełniany (po córce, kilka lat już ma, używany był tez na sanki i nadal wygląda ok), a do fotelika maxi cosi.
    Zdjecia też wyrabiam w Empiku.
    Ojej zdrówka dla córki. Oby szybko minęło i nie zaraziło reszty rodziny.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiworek zaffiro taki który ma dopinana końcówkę żeby powiększyć rozmiar do 108 cm. Jestem zadowolona choć tylko raz na razie korzystaliśmy. Ogólnie sama nie wiem jak teraz ubierać mała na zimowy kombinezon za wcześniej z przejściowego praktycznie wyrosła, ciężko ją w niego ubrać.Koszmar, już bym wolała żeby było na minusie ale żeby było słońce a nie taka plucha i niepewna pogoda. Byleby do wiosny.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Hania w nocy wierci się ale dostaje smoka i śpi dalej. Budzę się co chwila sprawdzić czy nie chce jeść. Dziś sama dałam jej o 5. Martwi mnie że prześpi cała noc bez jedzenia bo w dzień je co 4 godziny po ok 150 ml i bez tego nocnego karmienia wychodzi zaledwie 4 razy. Boję się że to za mało, a jak próbuje wcześniej dać to nie chce jeść. Albo zjada dużo mniej. Sama nie wiem co robić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ