Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa wrote:Hej, mam pytanie
Moja Mała praktycznie od początku wystawia język, nie że cały, ale na wielu fotaaach ma język wystawiony, tak troszkę że wystaje z buźki.
I mnie i wszystkich to zawsze śmieszyło, bo dodaje to jej uroku, bo śmieje się i język na wierzchu ;p nie jest to za każdym razem, ale na pewno codziennie. Wczoraj mama wyslała mi info z google ze to swiadczy o obnizonym napieciu miesni twarzy . czy któras z was coś o tym wie ?
Rozmawiałam wczoraj z kuzynką logopedą, pokazałam foty, to kazała obserwować i się nie przejmowac, bo ze skoro pieknie ssie pierś to mało prawdopodobne aby było coś nie tak.
Coś wiecie na ten temat ?
Mojego brata córeczka tez wystawiała język, gdzieś po skończeniu roku jej przeszło. Nic z tym nie robiliTeraz ma niecałe 2 latka.
Mój ogarnął, że ma lewa rączkę dopiero i ją świadomie układa jak leży na brzuchu.. prawą nadal muszę mu poprawić.. Rączek jeszcze do zabawek nie wyciąga jedynie mocno trzyma jak mu podam.. jak czytam że wasze łapią to trochę się martwię ale w sumie każdy w swoim tempie musi to zrobić
A mój spi w śpiworku i w nim nie wędruje po łóżeczku tylko przekręca się z lewej na prawą.. w dzień śpi bez to też lekko wędruje ale raczej kocyk gubi bo macha nóżkami i go skopuje z siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 10:24
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zuuziia wrote:Czy wasze dzieci też tak w nocy się rozkopują z kocyka/kołderki ?
ale tak samo m.ze starszym synem, za to córka wykonywała się od zawsze i tak jej zostało
do tej pory chodzę w nocy ja okrywać
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Hania sie odkrywa i nawet traktuje to jako zabawę.
Śpiworek u Nas nie dał rady. Walczyła i walczyła - nie mogła się rozkopać i była zła. .
Właśnie u nas kocyki jeżeli przykryje zanim zaśnie to walczy aż zrzuci a śpiworek lubi nie wiem czemu ale mi to pasuje przynajmniej wiem że jest przykryty cała noc6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:Używa któraś z was mleko hipp comfort combiotik? Przez moje zakręcenie zamówiłam na stronie hippa jedno opakowanie, nawet nie wiem jakim cudem znalazło sie w moim koszyku. Chętnie odsprzedam za niższą cenę bo po co ma mi to leżeć...
tyle ze pewnie z przesylka wyjdzie tyle,samo co w sklepie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Moje dziecko właśnie wstało po 5h drzemki!!! Co teraz
U mnie wizyta teściów. Nie jest źle, dosc szybko mąż im wytłumaczył że nie muszą szeptaćza to teściowa jak Filip krzyczy to stoi nade mna i ciii, ciiii i tak mi cicha nad uchem.
I cholera, przywiozła śpiworek po moim mężu. Jestem przeciwna starym rzeczom, bo to jednak leżało, ale ten śpiwór na prawdę dobrze wygląda... I tak zimowy mega. -
Lavendova wrote:Moje dziecko właśnie wstało po 5h drzemki!!! Co teraz
Lavendova piona!moja dzisiaj od 12:30 do 18:00 „drzemała”
do tego Antek ma gorączkę więc spania raczej dzisiaj nie będzie
właśnie ją nakarmiłam, zapas mleka mam w lodowce i odbijam sobie piwo
aż się boję po tak długiej abstynencji oby moj nie musiał mnie do sypialni prowadzić hihih on dzisiaj na straży z dziećmi
No to zdrówko!
justyna14, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
kozalia wrote:Moją, odkąd zaczęła się ślinić i pchać łapki do buzi na potęgę, wysypało w tych miejscach wiecznie mokrych. Przemywam jej buzie wodą przegotowaną i stram się wycierać ślinę na bieżąco, ale nie pomoga:/ jakieś pomysły, jak temu zaradzić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 21:20
kozalia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Moja też o dziwo ładnie zasnęła ale czy to potrwa do rana to nie wiem. Tatuś ma dyżur więc niech on się martwi
Zakręciło mniebo tak jakoś ochoty na mojego nabralam jak patrzę, że dogląda te nasze maluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 22:18
Lavendova lubi tę wiadomość
[/url]
-
Paulinaaa wrote:Hej, mam pytanie
Moja Mała praktycznie od początku wystawia język, nie że cały, ale na wielu fotaaach ma język wystawiony, tak troszkę że wystaje z buźki.
I mnie i wszystkich to zawsze śmieszyło, bo dodaje to jej uroku, bo śmieje się i język na wierzchu ;p nie jest to za każdym razem, ale na pewno codziennie. Wczoraj mama wyslała mi info z google ze to swiadczy o obnizonym napieciu miesni twarzy . czy któras z was coś o tym wie ?
Rozmawiałam wczoraj z kuzynką logopedą, pokazałam foty, to kazała obserwować i się nie przejmowac, bo ze skoro pieknie ssie pierś to mało prawdopodobne aby było coś nie tak.
Coś wiecie na ten temat ?
Nasz wystawia języczek i ma też często otwartą buźkę. Rozmawiałam o tym z fizjoterapeutką i powiedziała, że to często objawy obniżonego napięcia w tych odcinkach. U nas się sprawdza. Nasz ma asymetrię i obniżone napięcie....Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
I nas Filip jak nie śpi to guga, więc buzie zawsze ma otwartą, język wystawia i patrzy żeby ktoś mu też wystawił
Mam wrażenie że to jakaś moda na to napięcie miesniowe... Oczywiscie nie mówię o przypadkach gdzie to jest potwierdzone. Ja sobie spokojnie czekam do tego 3-4 miesiąca no i ufam pediatrze. -
Moja sie rozkopuje w minute... czasem jej sie zdarzy z kocykiem wedrowac ale to malo kiedy, zazwyczaj jest skopany... dlatego kocyk tylko w dzien, a na noc spiworek... ze spiworkiem tez spaceruje po calym lozeczku ale chociaz przykryta
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
justa1509 wrote:I nas Filip jak nie śpi to guga, więc buzie zawsze ma otwartą, język wystawia i patrzy żeby ktoś mu też wystawił
Mam wrażenie że to jakaś moda na to napięcie miesniowe... Oczywiscie nie mówię o przypadkach gdzie to jest potwierdzone. Ja sobie spokojnie czekam do tego 3-4 miesiąca no i ufam pediatrze.
Mój śpi często z otwartą buzka i ma obniżone napięcie - ja też to widzę.
U nas w większości kocyk skopany, wiec w nocy śpi w spiworku z którym wędruje, a w dzień przykrywam kocykiemEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Moja była podejrzewana o nadmierne napięcie ledwo co się urodziła. I powiem wam, że wlasnie dopiero jej raczki odpusciły. Piastki moge otwierac, moge umyc paszki normalnie. Martwi mnie tylko lekka asymetria, ale staram się w domu nad tym pracować i zmieniamy strony regularnie.