X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hej, mam pytanie
    Moja Mała praktycznie od początku wystawia język, nie że cały, ale na wielu fotaaach ma język wystawiony, tak troszkę że wystaje z buźki.
    I mnie i wszystkich to zawsze śmieszyło, bo dodaje to jej uroku, bo śmieje się i język na wierzchu ;p nie jest to za każdym razem, ale na pewno codziennie. Wczoraj mama wyslała mi info z google ze to swiadczy o obnizonym napieciu miesni twarzy . czy któras z was coś o tym wie ?

Rozmawiałam wczoraj z kuzynką logopedą, pokazałam foty, to kazała obserwować i się nie przejmowac, bo ze skoro pieknie ssie pierś to mało prawdopodobne aby było coś nie tak.

Coś wiecie na ten temat ? :)

Mojego brata córeczka tez wystawiała język, gdzieś po skończeniu roku jej przeszło. Nic z tym nie robili :) Teraz ma niecałe 2 latka.

Mój ogarnął, że ma lewa rączkę dopiero i ją świadomie układa jak leży na brzuchu.. prawą nadal muszę mu poprawić.. Rączek jeszcze do zabawek nie wyciąga jedynie mocno trzyma jak mu podam.. jak czytam że wasze łapią to trochę się martwię ale w sumie każdy w swoim tempie musi to zrobić :)

A mój spi w śpiworku i w nim nie wędruje po łóżeczku tylko przekręca się z lewej na prawą.. w dzień śpi bez to też lekko wędruje ale raczej kocyk gubi bo macha nóżkami i go skopuje z siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 10:24

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Czy wasze dzieci też tak w nocy się rozkopują z kocyka/kołderki ?
    Nie, Antosia jak przykryje tak go zastane :-) ale tak samo m.ze starszym synem, za to córka wykonywała się od zawsze i tak jej zostało :-) do tej pory chodzę w nocy ja okrywać :-)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania sie odkrywa i nawet traktuje to jako zabawę.

Śpiworek u Nas nie dał rady. Walczyła i walczyła - nie mogła się rozkopać i była zła. . :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 16:24

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania sie odkrywa i nawet traktuje to jako zabawę.

Śpiworek u Nas nie dał rady. Walczyła i walczyła - nie mogła się rozkopać i była zła. . :D :D

Właśnie u nas kocyki jeżeli przykryje zanim zaśnie to walczy aż zrzuci a śpiworek lubi nie wiem czemu ale mi to pasuje przynajmniej wiem że jest przykryty cała noc :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • syska89 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Używa któraś z was mleko hipp comfort combiotik? Przez moje zakręcenie zamówiłam na stronie hippa jedno opakowanie, nawet nie wiem jakim cudem znalazło sie w moim koszyku. Chętnie odsprzedam za niższą cenę bo po co ma mi to leżeć...
    Ja uzywam tego mleka ;-) tyle ze pewnie z przesylka wyjdzie tyle,samo co w sklepie

f2wlh3715msa0zig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko właśnie wstało po 5h drzemki!!! Co teraz :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dzis podniosła grzechotkę ktora obok niej leżała na macie. :O

Marta..a, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją, odkąd zaczęła się ślinić i pchać łapki do buzi na potęgę, wysypało w tych miejscach wiecznie mokrych. Przemywam jej buzie wodą przegotowaną i stram się wycierać ślinę na bieżąco, ale nie pomoga:/ jakieś pomysły, jak temu zaradzić?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hm... Ciężko powiedzieć, ale yo może być dluuuga noc :p
    U mnie wizyta teściów. Nie jest źle, dosc szybko mąż im wytłumaczył że nie muszą szeptać :) za to teściowa jak Filip krzyczy to stoi nade mna i ciii, ciiii i tak mi cicha nad uchem.
    I cholera, przywiozła śpiworek po moim mężu. Jestem przeciwna starym rzeczom, bo to jednak leżało, ale ten śpiwór na prawdę dobrze wygląda... I tak zimowy mega.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syska89 wrote:
    Ja uzywam tego mleka ;-) tyle ze pewnie z przesylka wyjdzie tyle,samo co w sklepie

Odsprzedam za połowe ceny:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Lavendova piona! :-D moja dzisiaj od 12:30 do 18:00 „drzemała” :-O do tego Antek ma gorączkę więc spania raczej dzisiaj nie będzie :-S właśnie ją nakarmiłam, zapas mleka mam w lodowce i odbijam sobie piwo :-D aż się boję po tak długiej abstynencji oby moj nie musiał mnie do sypialni prowadzić hihih on dzisiaj na straży z dziećmi ;-) No to zdrówko! ;-)

justyna14, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Moją, odkąd zaczęła się ślinić i pchać łapki do buzi na potęgę, wysypało w tych miejscach wiecznie mokrych. Przemywam jej buzie wodą przegotowaną i stram się wycierać ślinę na bieżąco, ale nie pomoga:/ jakieś pomysły, jak temu zaradzić?
    Wysypało? Od śliny może się robić taka szorstka skóra płatami ale nie wysypka chyba.... Nie spotkałam się przynajmniej. Jedyne co mi przychodzi do głowy to nie wycierać w sensie tarcia ścierania tylko jak słonka leci to przyłożyć w to miejsce gazik czy tetre i zabrać nie ścierać nienttzec żeby nie podrażniać. I smarować nawilżać . Rumianek też łagodzi więc może przemyć woda z rumiankiem raz dziennie. Nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 21:20

kozalia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja zdrówko :) Ja wczoraj sobie takie male wypiłam i faktycznie poczułam lekko w głowie hahah

U nas kąpiel i narazie śpi. Matko przenajswietsza niech sie tylko o 12 w nocy nie obudzi :O

Kasiaja lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też o dziwo ładnie zasnęła ale czy to potrwa do rana to nie wiem. Tatuś ma dyżur więc niech on się martwi ;-)
    Zakręciło mnie :-D bo tak jakoś ochoty na mojego nabralam jak patrzę, że dogląda te nasze maluchy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 22:18

Lavendova lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hej, mam pytanie
    Moja Mała praktycznie od początku wystawia język, nie że cały, ale na wielu fotaaach ma język wystawiony, tak troszkę że wystaje z buźki.
    I mnie i wszystkich to zawsze śmieszyło, bo dodaje to jej uroku, bo śmieje się i język na wierzchu ;p nie jest to za każdym razem, ale na pewno codziennie. Wczoraj mama wyslała mi info z google ze to swiadczy o obnizonym napieciu miesni twarzy . czy któras z was coś o tym wie ?

Rozmawiałam wczoraj z kuzynką logopedą, pokazałam foty, to kazała obserwować i się nie przejmowac, bo ze skoro pieknie ssie pierś to mało prawdopodobne aby było coś nie tak.

Coś wiecie na ten temat ? :)

Nasz wystawia języczek i ma też często otwartą buźkę. Rozmawiałam o tym z fizjoterapeutką i powiedziała, że to często objawy obniżonego napięcia w tych odcinkach. U nas się sprawdza. Nasz ma asymetrię i obniżone napięcie....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas Filip jak nie śpi to guga, więc buzie zawsze ma otwartą, język wystawia i patrzy żeby ktoś mu też wystawił :)
    Mam wrażenie że to jakaś moda na to napięcie miesniowe... Oczywiscie nie mówię o przypadkach gdzie to jest potwierdzone. Ja sobie spokojnie czekam do tego 3-4 miesiąca no i ufam pediatrze.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sie rozkopuje w minute... czasem jej sie zdarzy z kocykiem wedrowac ale to malo kiedy, zazwyczaj jest skopany... dlatego kocyk tylko w dzien, a na noc spiworek... ze spiworkiem tez spaceruje po calym lozeczku ale chociaz przykryta

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie druga noc z rzędu z jedną pobudką,boję się przyzwyczajać :p i w sumie to pobudkę to ja robię sama, bo budzę się i cycki bolą.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    I nas Filip jak nie śpi to guga, więc buzie zawsze ma otwartą, język wystawia i patrzy żeby ktoś mu też wystawił :)
    Mam wrażenie że to jakaś moda na to napięcie miesniowe... Oczywiscie nie mówię o przypadkach gdzie to jest potwierdzone. Ja sobie spokojnie czekam do tego 3-4 miesiąca no i ufam pediatrze.

Mój śpi często z otwartą buzka i ma obniżone napięcie - ja też to widzę.

U nas w większości kocyk skopany, wiec w nocy śpi w spiworku z którym wędruje, a w dzień przykrywam kocykiem :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja była podejrzewana o nadmierne napięcie ledwo co się urodziła. I powiem wam, że wlasnie dopiero jej raczki odpusciły. Piastki moge otwierac, moge umyc paszki normalnie. Martwi mnie tylko lekka asymetria, ale staram się w domu nad tym pracować i zmieniamy strony regularnie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ