X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Moja robi kupę raz lub dwa razy na dzień. A jakie masz smoczki w butelkach? Może pora zmienić na takie o szybszym przepływie to wtedy powinna więcej wypić. I ile razu dziennie je? Może je mniej a częściej po prostu

My generalnie na piersi jesteśmy. Jak dostaje z butelki to z aventu. Hmm moze faktycznie pora zmienic na ten smoczek plus 3 mies ale nie wiem czy sie nie zakrztusi.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Levandova spróbuj moja nawet jak je zachłannie o coś nie tak to już sama odkrztusza. Zakaszle i je dalej. Także nie pamiętam już kiedy mi się zakrztusiła że musialam ja obracac na bok. A to dziwne że na piersi je mnie niż te na mm.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też mleczko z piersi, a wzór znalazłam na Hafija.pl gdy szukałam rad odnośnie kpi. Ostatnio,chyba na mamaginekolog, czytałam jak powinno się karmić butelką i wg tego wpisu nie powinno się „wlewać” w dziecko mleka i należy robić przerwy tak żeby dziecko odpoczęło i mleko nie powinno szybko lecieć oraz niewypełnianie całego smoczka.
    Ja mojej od trzech tyg nie ważyłam ale widzę, że zaczyna ładnie przybierać. Nóżki jak u ludzika Michelin się robią ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 22:34

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem ile Antek zjada :-) czasem zdarzy mi sieu ściągnąć 80-100 ml bo muszę wyjść to często jeszcze nie zjada tego więc dużo ma raz nie je chyba ale je często więc coś za coś :-) skads to jego 7,5 kg się wzięło ;-)

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam ten wpis na mamaginekolog i wedlug tego jemy w miare prawidłowo, no chyba że mała jest niespokojna i kręci głową na wszystkie strony to wtedy latam za nią z tą butelką:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wygranej walce jestesmy tylko na piersi. I Hania za cholerę nie chcę teraz butli. :O

Można wciskać i wciskać. Wypycha jak smoczek! :O

Choć cos ostatnio (od kilku dni) mam wrażenie, ze piersi gorzej po karmieniu mlekiem mi sie wypełniają.. :/ coraz częściej czuję, ze takie flaczki są.. :/
    Kryzys laktacyjny czy co?! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 06:41

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina właśnie była wczoraj u mnie kuzynka, której dzieci też bezsmoczkowe i bezbutelkowe były, a do tego starsza nauczyła się na rękach usypiać :-/ nie miała lekko np przy rozszerzaniu diety picie podawała łyżeczką bo nawet niekapka czy słomki nie chcieli, nie mówiąc już o jakimkolwiek wyjściu bez dzieci, mówiła, że te pół roku, z każdym z nich, miała wycięte z życiorysu. Może próbuj jeszcze podać tą butelkę, jest szansa, że jeszcze zalapie póki malutka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:10

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze wszystkich smoczków Filip najbardziej akceptuje pierwszy, co nie znaczy że go używa :p wczoraj Filipa usypiałam śpiewając kołysankę :)
    Ja chce tak po 6 miesiacu butelke wprowadzić, bo kurde teraz jestem uwiązana i troszke mnie to drażni, ale jeszcze się pomęczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:18

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    PlPaulina właśnie była wczoraj u mnie kuzynka, której dzieci też bezsmoczkowe i bezbutelkowe były, a do tego starsza nauczyła się na rękach usypiać :-/ nie miała lekko np przy rozszerzaniu diety picie podawała łyżeczką bo nawet niekapka czy słomki nie chcieli, nie mówiąc już o jakimkolwiek wyjściu bez dzieci, mówiła, że te pół roku, z każdym z nich, miała wycięte z życiorysu. Może próbuj jeszcze podać tą butelkę, jest szansa, że jeszcze zalapie póki malutka :-)

No to moja taka jest. Sama nie zaśnie. Na cycu zasypia a przy odkładaniu budzi sie.
    Moja na cycku ostatnio swiruje, ssie i macha rekami, nogami albo odwrotnie zasypia. Mleko jest na bank. Masakra. Ktos tez tak ma?

chyba sie musze zmobilizowac do odciagania i prób butelkowych też bo inaczej faktycznie nie wyjde nigdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:21

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie w centrum zdrowia dziecka wyliczali porcje dla małej odpowiednio do wagi i jak próbowałam się dostosować do tego to dziecko było głodne i nie przybieralo w końcu oni sami odpuścili i kazali karmić na rzadanie i ile chce. Była kiedyś na dyżurze Pani doktor która powiedziała żebyśmy odpuścili i niech je ile potrzebuje jak będzie kluska to się odchudzi jak zacznie jeść zupki. Bo warzywa mają mniej kalorii a zapychają. Dodatkowo mówiła że ona miała taki egzemplarz że jadł na piersi dopóki się nie porzygal a potem jadł dalej. :-) niestety moja je tyle co zalecane na opakowaniu i to jej pasuje. Nigdy nie wlewam więcej, a mała wie ile chce zjeść bo jak ma dość to wypycha butle językiem i się rzuca. Więc więcej niż jej potrzeba nie zje. A przybiera książkowo bo jest w okolicy 50 percentyla.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Moja starsza taka była. Masakra. Póki malutka, to miło, taka słodziutka tylko przy mamusi, ale później to koszmar. Usypiać mogłam tyko ja i tylko na piersi. Później doszło do tego że nie mogłam nawet z łóżka wyjść, bo mała się budziła.
    Teraz Łucja tez nie toleruje butli, ale muszę ją nauczyć, dlatego się za to zabrałam, później będzie tylko ciężej. Tata czasami ją usypia żeby też się nauczyła zasypiać z kimś innym.

Nesssssa, moja tez przy piersi zaczęła świrować. Rzadziej je, rzuca się i wygina. Jest zainteresowana wszystkim innym, nawet dźwiękiem z telewizora. Muszę ją przystawiać w sypialni, w ciszy.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. To będę musiała nauczyć.. chpc przy problemach z laktacją piła z butli czasami. :/ potem jej sie cos przestawiło..

I tak nie ma kto oprócz mnie usypiać Hani.. :D myślałam ze samo jej to minie. :O :O

Wyjścia bez Hani tez nie planuje. Samej w domu dziecka nie zostawie. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:

O matko i córko :O :O :O

Moja butelke chętnie z herbaka pije także z mlekiem tylko świruje. Od 2 tygodni sie zepsula z jedzeniem, przy cycku też sie rzuca kręci bąki puszcza no wszystko co sie da. I cycka też traktuje tylko do napicia się, nie do zasypiania czy tulenia. Na szczęście bo z najstarszą tez koszmar był. Usypiac ją musialam do 4 roku życia lezac z nią i to trwalo 3h zanim zasnela :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:55

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam stres, mamy dziś mieć EEG mała nie śpi od 7:30 i muszę ją utrzymać bez snu do ok 13 żeby padła na badanie. Na szczęście Pani ma dla nas większość dnia że jak już będzie źle to mamy jechać na sygnale te kilka km. Ale nie wiem jak to zrobię w samochodzie by nie odpłynęła. Oby wszystko było ok w badaniu. Bo już z mezem swirujemy.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A my po wygranej walce jestesmy tylko na piersi. I Hania za cholerę nie chcę teraz butli. :O

Można wciskać i wciskać. Wypycha jak smoczek! :O

Choć cos ostatnio (od kilku dni) mam wrażenie, ze piersi gorzej po karmieniu mlekiem mi sie wypełniają.. :/ coraz częściej czuję, ze takie flaczki są.. :/
    Kryzys laktacyjny czy co?! :O
    tak się laktacja normuje :) ja jak Antek je regularnie to w ogole już prawie nie mam takich pełnych piersi tylko jak przyhcodzi pora karmienia to jest taki napływ mleka do piersi :) odczuwalny :) nie wiem czy dobrze opisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:57

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak się laktacja normuje :) ja jak Antek je regularnie to w ogole już prawie nie mam takich pełnych piersi tylko jak przyhcodzi pora karmienia to jest taki napływ mleka do piersi :) odczuwalny :) nie wiem czy dobrze opisałam :)

Tez tak mam. Mi naplywa dopiero jak mala pociumka chwilę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ??? Kurde to nie wiem czy mi sie to podobs. Stresa miałam ze mleka brak. :O :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak ??? Kurde to nie wiem czy mi sie to podobs. Stresa miałam ze mleka brak. :O :(
    dokładnie jest jak lavendowa pisze że jak dziecko przystawisz pociumka to organizm reaguje oksytocyną i mleczko napływa. Pewnie w necie znajdziesz dokładne medyczne opisy :) ale to nic złego :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukam w necie.. bo to takie wrażenie jakby mleka nie bylo. :( flaczki. Ale faktycznie glodu po Hani nie widzę..

Cyrki na piersi juz odstawia od jakiegoś czasu. Nawet w nudnej sypialni znajdzie sobie obiekt zainteresowania. :O żeby zamiast jeść to gadać .

Edit. A czy przy stabilizacji laktacji juz samo z piersi nie będzie leciało??
    A podczas hmm ucisku piersi tez nie poleci ?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:29

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    A ja dziś mam stres, mamy dziś mieć EEG mała nie śpi od 7:30 i muszę ją utrzymać bez snu do ok 13 żeby padła na badanie. Na szczęście Pani ma dla nas większość dnia że jak już będzie źle to mamy jechać na sygnale te kilka km. Ale nie wiem jak to zrobię w samochodzie by nie odpłynęła. Oby wszystko było ok w badaniu. Bo już z mezem swirujemy.
    A ile na tym badaniu musi spać? Samochod chyba najgorszy, bo u nas to najlepszy usypiacz.
    Dziadki wlasnie wyjechali. Filip anioł

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ