Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
Dlaczego coś takiego dajecie w ogóle? Przecież dziecko tego nie potrzebuje na razie..
Nie mój nie dostaje nic poza cucusiem, moim mlekiem z butli i czasami MM jak muszę wyjść i nie zdarzę ściągnąć lub jak po prostu źle się czuje. Uważam, że woda, rumianek itp.to rozszerzanie diety, a to planuje po skończonym 5 miesiącuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 01:26
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
Dlaczego coś takiego dajecie w ogóle? Przecież dziecko tego nie potrzebuje na razie..
A kto powiedział, ze nie potrzebuje ??
Bo co położna czy lekarz to różne opinie.
☆Hania przy ulaniu ma czkawke.
Podanie piersi powtarza problem. Położna poradziła wodę. Nie chciała.
To mówiła by spróbować rumianku.. tez blee..
☆ Hania tydzien nie robiła kupki i pediatra mówiła by podać wodę. Zadziałało.
☆ przy podwyższonej temperaturze ciała mieliśmy zalecenie by dopajać.
Ale tak normalnie to jestesmy tylko na piersi bo butla jest na "nie"..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 17:55
-
Ja chciałam podać wodę po szczepieniach. Tak zalecila Pani dr, żeby napajac. Ale młoda nie chce. Poza tym chciałam z raz w nocy wodę dac zamiast cycka, bo wszyscy tak mówią że taka gruba.. No i pomyślałam, że moze te nocne karmienia ja tak rozwalaja. A w ogóle czasem się zastanawuam czy ona się po prostu nie chce napić troszkę, bo w domu teraz sucho ciągle.
-
Jasne że na mm nie trzeba dopajać. Rozmawiałam z 2 pediatrami i obie panie twierdziły że jeśli podaje mm to nic więcej nie musze, tak samo jak na kp. No i my nic nie podajemy, wode podaje sie jedybie gdy jest bardzo ciepło lub gdy dziecko ma gorączke, by sie nie odwodniło17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Jasne że na mm nie trzeba dopajać. Rozmawiałam z 2 pediatrami i obie panie twierdziły że jeśli podaje mm to nic więcej nie musze, tak samo jak na kp. No i my nic nie podajemy, wode podaje sie jedybie gdy jest bardzo ciepło lub gdy dziecko ma gorączke, by sie nie odwodniło
A rumianek mozna podawac przy problemach brzuszkowych, wiec ja sie nie dziwie, ze troche osob juz cis podawalo...
U nas byla woda przy czkawce, bo mala strasznie ulewa, praktycznie po kazdym jedzeniu i ma wtedy tez czkawke... cycka wtedy nie chce, a mm mimo ze dokarmiam mlekiem pre nie bede dawala bo znow uleje... a dam czy z butelki czy czasem lyzeczka odrobine wody to czkawka przechodzi...squirrel lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
Ja dałam herbatkę kiedy zrobila bunt na cycka i ogólnie mleko. Coś musiałam dac żeby sie nie odwodnila a chciałam sprawdzić czy moze coś ją w buzce boli i dlatego nie chce mleka. Rzuciła sie na tą herbatę jakby z rok nie piła. I daje jej w razie potrzeby. -
U nas była 3 dni gorączką po szczepieniu
teraz od 2 dni mały krzyczy pręży się podczas jedzenia i po. Dziś zajrzałam w buzię a tu dwie afty na wardze
co polecacie?
Oluś wczoraj skończył 3 miesiące waga 6600g i 61cm (spadkowa 3030)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef910dbcbed4.jpgPLPaulina, Lavendova, e_mii, Marta..a, chabasse, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Ale włoski to ma niesamowite
ja ciagle próbuje zmierzyć Filipa, ale wg miarki na przewijaku to ma 60 cm... A w 6 tygodniu miał 62. Także ten...
Tu inne ujęcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4be62a5a782.jpge_mii, Marta..a, Dooti, Lavendova, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co to drugie macierzyństwo jest inne, spokojniejsze bardziej się nim cieszę. A jestem tak w małym zakochana że hej
jesteśmy kpi, nie lubi mm, chociaż czasem bym chciała żeby wypił żebym mogła jedną sesje ściągania ominąć ale niestety weźmie 3 łuki i koniec... Ani smoczka nie chce.
-
Lavendova wrote:Ja dałam herbatkę kiedy zrobila bunt na cycka i ogólnie mleko. Coś musiałam dac żeby sie nie odwodnila a chciałam sprawdzić czy moze coś ją w buzce boli i dlatego nie chce mleka. Rzuciła sie na tą herbatę jakby z rok nie piła. I daje jej w razie potrzeby.
Karmisz dalej cyckiem, czy odciagasz swoje..jakie porcje i co ile zjada Twoja mała?
-
Ania ale cudaczek!
Edytka no ja tez moze ze dwa razy wode podalam i raz rumianek kilka lyczkow...
Co do wagi ja mam 10kg mniej jak przed ciaza, ale u mnie sie nie liczy bo ja w ciazy chudlam i do porodu szlam z taka sama waga jaka mialam przed ciaza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie waga stoi też od dłuższego czasu. Nie osiagnelam tej sprzed ciąży. Brakuje 4 kg. Ale u mnie to niestety przez słodycze. Jestem uzależniona.. Coś mi się wydaje, że i młoda przez to się utuczyla. Od jutra się biorę za tą kwestię i postaram się nie tykac łakoci. Hmm.. Tylko szkoda będzie serniczka, który wczoraj zrobiłam z mamą. Wyszedł przepyszny...