X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    A ile na tym badaniu musi spać? Samochod chyba najgorszy, bo u nas to najlepszy usypiacz.
    Dziadki wlasnie wyjechali. Filip anioł
    Musi złapać wszystkie fazy około godziny. Nie może zasnąć przed zaczęciem badania. Badanie obejmuje również moment zasypiania bo wtedy najczęściej są nieprawidlowosci. Jak miała 3 tyg to badanie trwało z 1,5 godziny, ale wtedy przy takim maluchu to był pikuś. Zjadła i poszła spać od razu teraz to już gorzej zmusić dziecko do snu. Więc ja męczymy od rana na zmiane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:29

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas to im bardziej Hania zmęczona tym gorzej zasypia.. :/

Zolza oby wszystko sie udało i zeby zapis EEG byl prawidłowy! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza kciuki w takim razie żeby sie powiodło!

Wasze dzieci jak je trzymacie tak do pionu na ramieniu tez jakby stają na nogi? Jak siedzę i ja tak trzymam to mi skacze po kolanach. Efekt tego napięcia jak sądzę :/

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, na tą chwilę to musimy dotrwać 2 godziny do ubierania i wyjścia z domu a już jest marudna i niczym nie idzie jej zająć bo już zaczyna poplakiwac.Oboje mamy już dość.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza trzymam kciuki! Dacie radę :)

misia-kasia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daliśmy :-( mała usypiała w czasie zabawy nie było szans utrzymania przełożyliśmy na późniejsza godzinę. Mała zasnęła damy jej pół do godziny i zaczynamy od nowa. Wcześniej nie dało rady :-(

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj się pięknie zaśmiała parę razy w odpowiedzi na mój śmiech :-)))) co do karmienia to jesteśmy na piersii i wstępniebplanuję karmić pół roku. Sporadycznie zdarzyło nam się podać mm i na szczęście butlę toleruje. Smoczek akceptuje tylko w samochodzie i na spacerze w wózku do zaśnięcia. W innych sytuacjach pluje na kilometr :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza daj znac potem jak poszło, trzymamy kciuki!

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak że jak karmię to jest ten napływ i mały się irytuje na to bo nagle mu sika do buzi dużo a po chwili przestaje. Bez sensu że robi się to w obu piersiach a nie tylko w tej z której pije ;p
    Jak jest długa przerwa to czasami ten napływ odczuwam nie wiem czy to uregulowana laktacja już.
    Na szczęście mały butelkę z moim mlekiem akceptuje, nawet wczoraj miałam mało mleka w piersiach pewnie od mojej choroby i się irytował na noc że mu nie leci, szybko odciagalam marne 40ml (zazwyczaj daje radę 150ml w tym samym czasie) pociągnął to z butelki i zasnął :) więc jest szansa że babcia będzie mogła się nim zająć w styczniu. Z butelki nawet mam wrażenie że wolniej mu leci.

Kupiłam mu w Lidlu teraz kubek.. mam nadzieję że po 6 miesiącu wypije z niego soczek. Nie chce mu dawać z butelki.. butelką to mleko a inne napoje niech pije z kubka :)

A co do picia to mojego brata córka była na mm od początku i też nie chciała pić niczego. Dopiero załapała ma butelce zwykłej z dziubkiem, żadne kubeczki, słomki itp nie dawały rady.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Moja dzisiaj się pięknie zaśmiała parę razy w odpowiedzi na mój śmiech :-)))) co do karmienia to jesteśmy na piersii i wstępniebplanuję karmić pół roku. Sporadycznie zdarzyło nam się podać mm i na szczęście butlę toleruje. Smoczek akceptuje tylko w samochodzie i na spacerze w wózku do zaśnięcia. W innych sytuacjach pluje na kilometr :-)

a po pół roku jak? bedziesz zastepowac czyms mleko?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza trzymam kciuki za badanie.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się na 40 minut uśpić, ale spala bardzo niespokojnie, kilka razy odruch moro zlapala. Ale czekamy na wynik Pani powiedziała że raczej nic nie zauważyła niepokojącego ale to musi zobaczyć lekarz jeszcze. Ale dojazd to był koszmar niby 15 minut a dzieciak mi się przez ręce lał nawet na chwilowym postoju w celu rozbudzenia.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza kciuki za badanie!

Moja miala bunt na cycek i butle z mlekiem, herbatka byla ok zamienilam na mleko ryk przemienilam na herbatke pila... myslalam ze oszaleje... na szczeacie juz bunt za nami... jedynie co to sie irytuje przy cycku i myske ze wlasnie dlatego ze z cycka jej duzo leci, a ona lubi powoli malymi lyczkami poodpoczywac no a z cycka czasem strumien...

Ja sie ciesze ze dajemy rade karmic sie mieszanie, bo przynajmniej bez problemu moze zostac z tatusiem, a ja moge bez stresu wyjsc z domu i nie marrwic sie, ze mala bedzie glodna...
    Z 1,5tyg ide z dziewczynami z pracy na jedzenie i tez bedzie bez stresu ze musze wracac bo piers...
    Jak sie wyrwe na zakupy to tez moge na spokojnie...

My dzis mialysmy szczepienie... lekarka zadowolona z rozwoju malej... mowi ze widac ze ma ichote robic wiecej niz moze...
    Powtorzyla tez dzis w gabinecie obrot z plecow na brzuszek, w sobote jej sie pierwszy raz zdarzylo, ale myslalam ze to przypadek... jedno jest pewne powoli nie moge jej nawet na minute z oka spuscic na kanapie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    No to moja taka jest. Sama nie zaśnie. Na cycu zasypia a przy odkładaniu budzi sie.
    Moja na cycku ostatnio swiruje, ssie i macha rekami, nogami albo odwrotnie zasypia. Mleko jest na bank. Masakra. Ktos tez tak ma?

chyba sie musze zmobilizowac do odciagania i prób butelkowych też bo inaczej faktycznie nie wyjde nigdzie

Ja niestety tak mam. Odrobinę lepiej jest jak pójdę do zaciemnionego pokoju, gdzie jest całkowita cisza i Go nic nie rozprasza.
    Teraz dzieciaki robią się coraz ciekawsze. Może to oto chodzi?
    Sama nie wiem...

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tez problem.. Moje nie chce w ogole z butli pić. Ani wody ani mojego odciągniętego. Smoczka z reszta rez nie lubi. Więc nie ma mowy o jakims wyjściu bez niej na dłużej niz 2 godziny, bo tyle zwykle wytrzymuje bez cycka i beze mnie. A bardzo bym chciała, żeby ktoś inny mógł ja nakarmić. W nocy chetnie bym pospała. Najdluzsza przerwa to jakies 5 h w nocy ale to rzadko. Przeważnie budzi sie co 3 h. Dopiero rano odsypoa nocki i od 7 do 11 potrafi spać.
    Zauważyłam tez juz pewna prawidłowość, że pi 2 h aktywności ucina sobie drzemki w dzień. I śpi od pół do godziny. Fajne to, bo coś juz delikatnie można poplanowac jakieś prace domowe.
    Co do języka... Tez Wypych, ale jak patrzę na zaciśnięte piastki to predzej bym sie wzmożonego napięcia spodziewała niz odwrotnie. Ale wydaje mi sie e wszystko jest w nirmie. Lekarka nic mi nie mowila. A o tatnio bylysmy w poradni preluksacyjnej z wynikami usg. I musimy za jakies 3 miesiace znowu zrobic bi cos tam wyszlo, ze grupa 1b. Poza tym wszystko w nalhepszym porządku.
    Aa.. I moja Emcia juz sie tak pieknie smieje w głos ze az ja pieje z zachwytu. Ogol ie jest ciagle rozesmiana, co wszystkich wprowadza w zdumienie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zamotać beksę w chuste i wyjść na chwilę. Darła się i tak rzucała, że nie miało to sensu bo się cała powykrzywiała. Dociągam ta się rzuci i od nowa. Ale jak już jest scisnieta to wtedy sie uspokaja. Tylko do tego momentu to się odechciewa wszystkiego...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania z butli nie chce: mm, mojego, wody ani rumianku..

Nie sądziłam ze to jakis problem, ze jest tylko na piersi.

Nie mam w planach zostawić jej samą. Bo nie ma z kim. :O

I nie wiem czy na siłę próbować by jednak butlę ogarnęła?? :O

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
    Dlaczego coś takiego dajecie w ogóle? Przecież dziecko tego nie potrzebuje na razie..

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze. Mała pięknie spała 3 godziny w wózku, aż sie zdziwiłam. Chyba lubi ciepło, ubrałam ją w kombinezonik a tu takie słońce jeszcze dogrzewało. Teraz za to mamy walkę o karmienie. Za nic nie chce piersi. Jak długie przerwy mogą być przy karmieniu piersią? Starsza wisiała na cycu non stop, a tą muszę ostatnio prosić nawet po 3 godzinach i nic.

Rozglądam się za nosidełkiem Tula, chusta nie dla mnie, a czasami, np. na zakupy, przydałoby mi się takie nosidło. Korzystała któraś z Was z takiego rozwiązania?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
    Dlaczego coś takiego dajecie w ogóle? Przecież dziecko tego nie potrzebuje na razie..
    Ja do pół roku nie chce podawać niczego innego, później woda do picia.

Marta..a lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ