Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:A ile na tym badaniu musi spać? Samochod chyba najgorszy, bo u nas to najlepszy usypiacz.
Dziadki wlasnie wyjechali. Filip aniołWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 09:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja dzisiaj się pięknie zaśmiała parę razy w odpowiedzi na mój śmiech
))) co do karmienia to jesteśmy na piersii i wstępniebplanuję karmić pół roku. Sporadycznie zdarzyło nam się podać mm i na szczęście butlę toleruje. Smoczek akceptuje tylko w samochodzie i na spacerze w wózku do zaśnięcia. W innych sytuacjach pluje na kilometr
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U mnie jest tak że jak karmię to jest ten napływ i mały się irytuje na to bo nagle mu sika do buzi dużo a po chwili przestaje. Bez sensu że robi się to w obu piersiach a nie tylko w tej z której pije ;p
Jak jest długa przerwa to czasami ten napływ odczuwam nie wiem czy to uregulowana laktacja już.
Na szczęście mały butelkę z moim mlekiem akceptuje, nawet wczoraj miałam mało mleka w piersiach pewnie od mojej choroby i się irytował na noc że mu nie leci, szybko odciagalam marne 40ml (zazwyczaj daje radę 150ml w tym samym czasie) pociągnął to z butelki i zasnąłwięc jest szansa że babcia będzie mogła się nim zająć w styczniu. Z butelki nawet mam wrażenie że wolniej mu leci.
Kupiłam mu w Lidlu teraz kubek.. mam nadzieję że po 6 miesiącu wypije z niego soczek. Nie chce mu dawać z butelki.. butelką to mleko a inne napoje niech pije z kubka
A co do picia to mojego brata córka była na mm od początku i też nie chciała pić niczego. Dopiero załapała ma butelce zwykłej z dziubkiem, żadne kubeczki, słomki itp nie dawały rady.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
squirrel wrote:Moja dzisiaj się pięknie zaśmiała parę razy w odpowiedzi na mój śmiech
))) co do karmienia to jesteśmy na piersii i wstępniebplanuję karmić pół roku. Sporadycznie zdarzyło nam się podać mm i na szczęście butlę toleruje. Smoczek akceptuje tylko w samochodzie i na spacerze w wózku do zaśnięcia. W innych sytuacjach pluje na kilometr
a po pół roku jak? bedziesz zastepowac czyms mleko?
-
Udało się na 40 minut uśpić, ale spala bardzo niespokojnie, kilka razy odruch moro zlapala. Ale czekamy na wynik Pani powiedziała że raczej nic nie zauważyła niepokojącego ale to musi zobaczyć lekarz jeszcze. Ale dojazd to był koszmar niby 15 minut a dzieciak mi się przez ręce lał nawet na chwilowym postoju w celu rozbudzenia.
-
Zolza kciuki za badanie!
Moja miala bunt na cycek i butle z mlekiem, herbatka byla ok zamienilam na mleko ryk przemienilam na herbatke pila... myslalam ze oszaleje... na szczeacie juz bunt za nami... jedynie co to sie irytuje przy cycku i myske ze wlasnie dlatego ze z cycka jej duzo leci, a ona lubi powoli malymi lyczkami poodpoczywac no a z cycka czasem strumien...
Ja sie ciesze ze dajemy rade karmic sie mieszanie, bo przynajmniej bez problemu moze zostac z tatusiem, a ja moge bez stresu wyjsc z domu i nie marrwic sie, ze mala bedzie glodna...
Z 1,5tyg ide z dziewczynami z pracy na jedzenie i tez bedzie bez stresu ze musze wracac bo piers...
Jak sie wyrwe na zakupy to tez moge na spokojnie...
My dzis mialysmy szczepienie... lekarka zadowolona z rozwoju malej... mowi ze widac ze ma ichote robic wiecej niz moze...
Powtorzyla tez dzis w gabinecie obrot z plecow na brzuszek, w sobote jej sie pierwszy raz zdarzylo, ale myslalam ze to przypadek... jedno jest pewne powoli nie moge jej nawet na minute z oka spuscic na kanapie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nesssssa wrote:No to moja taka jest. Sama nie zaśnie. Na cycu zasypia a przy odkładaniu budzi sie.
Moja na cycku ostatnio swiruje, ssie i macha rekami, nogami albo odwrotnie zasypia. Mleko jest na bank. Masakra. Ktos tez tak ma?
chyba sie musze zmobilizowac do odciagania i prób butelkowych też bo inaczej faktycznie nie wyjde nigdzie
Ja niestety tak mam. Odrobinę lepiej jest jak pójdę do zaciemnionego pokoju, gdzie jest całkowita cisza i Go nic nie rozprasza.
Teraz dzieciaki robią się coraz ciekawsze. Może to oto chodzi?
Sama nie wiem...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
A ja mam tez problem.. Moje nie chce w ogole z butli pić. Ani wody ani mojego odciągniętego. Smoczka z reszta rez nie lubi. Więc nie ma mowy o jakims wyjściu bez niej na dłużej niz 2 godziny, bo tyle zwykle wytrzymuje bez cycka i beze mnie. A bardzo bym chciała, żeby ktoś inny mógł ja nakarmić. W nocy chetnie bym pospała. Najdluzsza przerwa to jakies 5 h w nocy ale to rzadko. Przeważnie budzi sie co 3 h. Dopiero rano odsypoa nocki i od 7 do 11 potrafi spać.
Zauważyłam tez juz pewna prawidłowość, że pi 2 h aktywności ucina sobie drzemki w dzień. I śpi od pół do godziny. Fajne to, bo coś juz delikatnie można poplanowac jakieś prace domowe.
Co do języka... Tez Wypych, ale jak patrzę na zaciśnięte piastki to predzej bym sie wzmożonego napięcia spodziewała niz odwrotnie. Ale wydaje mi sie e wszystko jest w nirmie. Lekarka nic mi nie mowila. A o tatnio bylysmy w poradni preluksacyjnej z wynikami usg. I musimy za jakies 3 miesiace znowu zrobic bi cos tam wyszlo, ze grupa 1b. Poza tym wszystko w nalhepszym porządku.
Aa.. I moja Emcia juz sie tak pieknie smieje w głos ze az ja pieje z zachwytu. Ogol ie jest ciagle rozesmiana, co wszystkich wprowadza w zdumienie. -
Chciałam zamotać beksę w chuste i wyjść na chwilę. Darła się i tak rzucała, że nie miało to sensu bo się cała powykrzywiała. Dociągam ta się rzuci i od nowa. Ale jak już jest scisnieta to wtedy sie uspokaja. Tylko do tego momentu to się odechciewa wszystkiego...
-
nick nieaktualny
-
Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
Dlaczego coś takiego dajecie w ogóle? Przecież dziecko tego nie potrzebuje na razie..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My po spacerze. Mała pięknie spała 3 godziny w wózku, aż sie zdziwiłam. Chyba lubi ciepło, ubrałam ją w kombinezonik a tu takie słońce jeszcze dogrzewało. Teraz za to mamy walkę o karmienie. Za nic nie chce piersi. Jak długie przerwy mogą być przy karmieniu piersią? Starsza wisiała na cycu non stop, a tą muszę ostatnio prosić nawet po 3 godzinach i nic.
Rozglądam się za nosidełkiem Tula, chusta nie dla mnie, a czasami, np. na zakupy, przydałoby mi się takie nosidło. Korzystała któraś z Was z takiego rozwiązania? -
Marta..a wrote:Czy wy wszystkie dajecie dzieciom coś do picia oprócz mleka już? Że wiecie, że woli herbatki/rumianki/wodę od mleka?
Dlaczego coś takiego dajecie w ogóle? Przecież dziecko tego nie potrzebuje na razie..Marta..a lubi tę wiadomość