X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie mam pierwszy raz taką akcje, ze Agata już 5 dzień nie robi kupy, wiem że wg książek to norma, ale nigdy tak nie mieliśmy, czy u was były takie akcje ??

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    słuchajcie mam pierwszy raz taką akcje, ze Agata już 5 dzień nie robi kupy, wiem że wg książek to norma, ale nigdy tak nie mieliśmy, czy u was były takie akcje ??
    Moja robi raz na tydzien. :) i wszystko ok.

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję sieczce Zuzki ta jelitówka nie dopadła. W nocy obudziła się po 5 na jedzenie, ale to normalne, spała dalej do 9:30 zjadła chwile posiedziała tak do 10:30 i śpi do tej pory, powinna już chociaż na jedzenie się obudzić. Co chwile zaglądam do niej i patrzę czy wszystko OK. Zastanawiam się czy jak zacznie wymiotować to czy jechać do szpitala, najgorzej bo nie ma nic co mogłoby pomoc w tym ustrojstwie :-S Takie maleństwo to szybko może się odwodnić.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po szczepieniu na rotawirusy dzieci chyba lagodniej przechodzą ?!
    Ja to bym w razie co pediatre odrazu do domu wolała. Lepiej niech sprawdzi i oceni.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja spokojnie obserwuj :) karmisz piersią? Jeśli tak to powinno być ok.
    Zarejestrowałam Filipa do lekarza, potrzebujemy recepte na rotarix i chcemy zapytać z tym ulewaniem bo ja mam dość. Dzisiaj odpuszczam nawrt przez to spacer. Filip nie moze spać przez ulewanie, ja nie moge nic zjesc bo albo go nosze, albo przebieram, jak dużo uleje to zaraz jest glodny i karmie, nosze przebieram i tak caly dzień, podloga też jest do umycia, bo wole żeby wylało się na podłogę niż na świeżo ubrane body. Siedzę i mam chęć płakać i zakończyć kp.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu, ropnia mi nacięli i wycisnęli, co się dało. Był normalny lekarz i powiedział, żebym wracała do syna, podpisałam tylko papier, że odmawiam hospitalizacji. Ból okropny, nie życzę nikomu. Znieczulenie miejscowe działało tylko po górze, a w głębi jak tam grzebali to ból okropny, ale przeżyłam. Mogę karmić narazie tylko że zdrowej piersi, z chorej muszę odciągać.mam jakieś sączki pozakładane i Bóg wie, co jeszcze. Jutro idę na zmianę opatrunki, teraz boję się zastoju w tej piersi bo ciężko z niej odciągać jak cała pozaklejana. Za 3 dni będa wyniki z posiewu i może się okazać, że antybiotyk trzeba będzie zmienić i może będę musiała przestać karmić.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ania1 skąd wziął się ten ropień ? miałaś kolejne zapalenie piersi ?? ja w ten weekend miałam 3 raz zapalenie! gorączka, pocenie, czerwony cyc, bóle mięśni ... dramat ;/ wykończą mnie te cyce...

Nie wiem skąd, nie miałam zapalenia, temperatury, nic. Żadnych objawów zapalenia.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile mleka mam dorabiać po tym jak
    Nakarmię jedną piersią. Boję się, że dam mu za dużo albo za mało :/
    Poradzicie?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje że jak sie naje to nie będzie więcej chciałpić. Moja jak już ma dosyć to wypycha butle językiem i odwraca głowe.
    Na usg bioderek byliśmy 2 razy, raz jak mała miała 3 tygodnie i niedawno jak skończyła 3 miesiące a do tego jedno robili jej w szpitalu.
    Kasiaja może to taka pogoda bo moja też dziś dużo śpi jak nigdy. Przed chwilą wstała zjadła i znów chciała spać;) a rano wstała o 9.20 potem jechałyśmy koło 11 do sklepów to też mi ładnie spała:) dopiero się obudziła jak była głodna ale to na szczęście dojeżdzałyśmy do domu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 15:41

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Poradzicie?
    Ile ml będzie trzeba tego nie wiadomo..
    Ale pare dni i w tej jednej piersi tak rozkręcisz laktacje, ze dokarmiac nie trzeba będzie. :)

Na necie poczytaj blogi kobiet ktore karmią tylko 1 piersią. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja moja przespala cala niedziele, budzila sie moze 3 razy na max 30 min. Ale w nocy tez czesciej sie budzi, wierci steka rzuca marudzi od kilku dni. Jak Zuzia zacznie wymiotowac albo silne rozwolnienie to ja bym do szpitala jechala.

W ogole to dziwna rzecz sie stala. Siedze sobie na kanapie, mala lezy na mnie tak tylem do mnie jej tata stoi cos tam do mnie gada a ta wziela i usiadla! Normalnie spiela brzuch i usiadla, nie wierze. To duzo za wczesnie, boje sie ze sobie pokrzywi kregoslup. I teraz gdzie nie jest to do siadu ciagnie, masakra :O

Ania wspolczuje przejsc. Dobrze ze jestes w domu. Jakies przeciwbolowe przecizapalne kazali brac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszecie mi czy wasze dzidzie tez mają górne dziąsła twarde, a dolne miękkie w okolicach jedynek?

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Kasiaja moja przespala cala niedziele, budzila sie moze 3 razy na max 30 min. Ale w nocy tez czesciej sie budzi, wierci steka rzuca marudzi od kilku dni. Jak Zuzia zacznie wymiotowac albo silne rozwolnienie to ja bym do szpitala jechala.

W ogole to dziwna rzecz sie stala. Siedze sobie na kanapie, mala lezy na mnie tak tylem do mnie jej tata stoi cos tam do mnie gada a ta wziela i usiadla! Normalnie spiela brzuch i usiadla, nie wierze. To duzo za wczesnie, boje sie ze sobie pokrzywi kregoslup. I teraz gdzie nie jest to do siadu ciagnie, masakra :O

Ania wspolczuje przejsc. Dobrze ze jestes w domu. Jakies przeciwbolowe przecizapalne kazali brac?

Biorę Augmentin dwa razy dziennie i mam brać paracetamol jakby mnie bolało. Zniosę każdy ból, dla mnie ważne, że jestem w domu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziewczyny, napiszecie mi czy wasze dzidzie tez mają górne dziąsła twarde, a dolne miękkie w okolicach jedynek?
    Dzieci różnie ząbkuja. Nie ma znaczenia czy dolnych czy gornych. A nawet ze jednocześnie gora i dół. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, wiem o tym, ale pytam bo nie wiem, czy to co jest u Oli to objaw ząbkowania, czy może normalna sytuacja. Nie miałam nigdy do czynienia z ząbkującym niemowlakiem, dlatego pytam o Wasze doświadczenia i obserwacje.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Poradzicie?
    współczuję przejść. a jest potrzeba dawania mm? spróbuj najpierw karmić z jednej piersi zdrowej i odbić. Dziecko jak mniej zje to będzie się domagało za godzinę znów jeść i znów dasz tą pierś i w ciągu doby powinno Ci to laktację podkręcić na tyle, że przewy między kamierniami się wydłużą. a jeśli będzie płacz po piersi to daj malutko, rób zjednej miarki tylko . lepiej , żeby szybciej było głodne i pierś ssało.

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wspolczuje, ale dobrze, ze jestes w domu!

Justa jak po wizycie?

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ania wspolczuje, ale dobrze, ze jestes w domu!

Justa jak po wizycie?
    Oj nie dopisałam, że w czwartek do lekarza :)
    Mam nadzieje, że lekarz coś powie... Mysle tez nad gastrologiem dzieciecym.
    Przez to wszystko jestem na skraju jakiegoś załamania. W ogole znowu mam Spadek apetytu i prawie nie jem, przez to mi słabo sie robi. Kupiłam sobie kiwi, 3 sztuki ponad tydzień temu i zjadłam tylko pół... No nie moge nic w siebie wcisnąć.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak będzie z tym karmieniem, bo mm ogromny problem ze ściąganiem mleka z chorej piersi, już mi się jakieś guzki porobiły z którymi nie mogę dać sobie rady :/
    Zobaczymy co chirurg jutro w ogóle powie jak zdejmą mi opatrunki, aż się boję, co pod nimi się kryje skoro ropień sięgał bardzo głęboko, aż ściany żeber jak to lekarz określił i było jej ponad pół litra. Po tym wszystkim co przeżyłam od samego początku, pierwsze przenoszona ciąża, eksperymenty w szpitalu, żeby wywołać, w końcu cc, nawał i łzy w szpitalu, potem zapalenie, zastoje co chwilę, teraz ropień ja naprawdę już na kolejne dziecko się nie zdecyduje...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa no ja ci wierze, bo ja jak mam gdzies wyjsc to tez pierwsza mysl, czy nie naulewa... spacer to jest ubieranie sie w locie, bo jak juz wozek jedzie to jest spokojna i zasypia i wtedy na 99% nie uleje, ale jak gondola stoi w przedpokoju, a ja sie za dlugo ubieram i zapinam psa, a mala zamiast lezec sie wierci i marudzi, ze nie schodzimy na dol jeszcze to 80% ze uleje... wiec ja to zazwyczaj ubieram siebie, zebym tylko kurtke musiala zarzucic, pozniej ubieram mala zebym ja tylko pizapinac musiala i czapke zalozyc wiec prawie na gotowo, karmie ja i pozniej wszystko szybko w locie...
    Dlatego tez czesciowo zrezygniwalam z kp bo psychicznie wysiadalam z tymi fontannami...
    Jeszcze teraz ona coraz czesciej podczas i po ulewaniu zaczyna sie wsciekac czasem plakac, czasem sie wygina i marudzi przy jedzeniu, slychac czadem jak jej wszystko podchodzi a ona dziko stara sie przelykac zeby nie doszlo... wiec powoli podejrzewamy reflux...
    My mamy w poniedzialek u4 i bedziemy temat poruszac... zobaczymy na czym stanie...
    Wczoraj tez kuzynka poslala mi filmik butelki nowej aventa z dodatkiem specjalnego zaworka, podobno ma minimalizowac ulewania i reflux, jak sie przechyli raz i pokarm wpada do smoczka to ten juz dzieki zaworkowi nigdy nie jest pusty bo jak sie przechyli spowrotem butelke to pokarm ze smoka nie wraca wiec zero szansy na polkniecie powietrza... i bylo pokazane, zeby dziecko wtedy w bardziej pionowej pozycji karmic bo juz nie ma ryzyka, ze wtedy nie bedzie smoczek wypelniony w calosci jedzeniem...
    Zamowilam, co mi szkodzi... ja to juz nawet moge calkiem z kp zrezygnowac byle sie to skończyło i cos wkoncu pomoglo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ