Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak tak czytam ze musicie wstawać żeby wsadzić smoczek to sie cieszę że moja bezsmoczkowa.
bo nie jest to powód to budzenia sie w nocy.
☆Dziewczyny moze u Was to ten slynny regres snu ???tutaj trzeba sie liczyc ze takie akcje około miesiąca będą trwać.
Kolejny plus ze bez smoczka to gaduła z niej. I takie śliczne minki robi.na świętach wszyscy chwalili, ze tak fajnie dziecko bez smoczka wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 10:43
-
Moja spala do teraz po jedzeniu o 8...
Niby smoczkowa, ale ona smoczka tylko jak jest zmeczona i chce isc spac to wezmie...
W czasie aktywnosci bez szans na smoczek, odrazu nim pluje, jak chce juz spac to wezmie i odrazu trze oczy w pieluszke a jak zasnie to pluje smokiem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa moja robi dokladnie tak samo, smoczek tylko do zasypiania no i jak jedziemy gdzies autem albo jestesmy na zakupach to tez chce, mysle ze to tak dla poczucia bezpieczenstwa, na rekach jak jest to nigdy smoczka nie chce.
Smoczkowe dzieci to takie ktore caly czas ciumkają, bez przerwy praktycznie, mojej dzidzi przeszkadzalby w rozmowach i piskach:pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 11:04
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka to moja w samochodzie tez tylko jak kest zmeczona i chce spac i to tez nie zawsze bo w samochodzie pada czesto bez
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Filip smoczka też tylko w aucie, na spacerze (czasami) i raz na jakiś czas do spania. Na pewno bierze jak sie stresuje czymś, w sensie nowym miejscem
a tak to pluje
pomimo kataru i wieczornych problemów z brzuszkiem, Filip spał do 10 :p budził się na jedzenie ze 3 razy, ale spał dzisiaj z nami wiec karmilam go na leżąco i na śpiocha
-
U mnie zdecydowanie było widać ze nastąpił jakiś regres snu. Z jednego czy dwóch karmien nagle zrobiło się tyle ze nie jestem w stanie policzyć. Budziła się czasami co godzinę, czasami co dwie. Po miesiącu zaczyna się znów normować i od godziny 20 mamy trzy karmienia do godziny 8 rano. Jeśli chce pospać dłużej to znów ją karmie ululam bo już sama nie usunie przy cycu i śpi do 9.
Pewnie jak się znów zrobi fajnie zaczną się zębyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 12:22
-
U nas tez byl czas, ze budzila sie kilka dni co 2h z placzem, jadla jak kurczak i znow 2h pobudka... ale juz na szczescie wszystko w normie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyU nas to chyba zęby. Młoda wściekła gryzie wszystko najlepiej moje ramię jak jest na rękach i wydaje z siebie dźwięki jakiegoś dinozaura. Ja już mam dość tych jekow stekow marudzenia ujadania. Dalam ibuprofen może jej przejdzie. Wczoraj np zamiast iść na noc spać to zrobiła sobie tylko drzemke poczym wstala wyspana i gotowa do zabawy (czyt. zabawiania bo sama sie bawic i zajmowac sobą nie będzie). Padla mi na rekach po 00.30 w nocy. I kasiaja chodzić musiałam bo usiąść rowna sie z atakiem szalu
A smoczek i pielucha jednorazowa to super wynalazki. Niestety nie da się smoczkiem zatkac dziecka żeby nie gadalo. Za sprytne to stworzenia. Smoczek do zasniecia do uspokojenia i na pocieszenie. Nez smoczka nie wyobrażam sobie. Nie mogłabym nawet nigdzie wyjechac zostawic mojej Niki u mamy, a tak miała swój kocyk i smoczek czula się bezpieczniej i jakos zniosla brak mamusi :)P -
nick nieaktualnyU nas zeby na horyzoncie juz od dluzszego czasu niestety.
Hania jest bardziej marudna i gryzie wszysyko.
Ale nie uspokaja sie od smoczka, pieluchy i innych wynalazkow. Zainteresowanie ją uspokaja.
Na święta przyjechali moi rodzice, i Hania sie poplakala na widok mojej mamy.. czas uśmiechów i akceptacji wszystkich minął.
Nie mam z kim jej zostawić.
Zabieram ją wszedzie ze sobą. Więc uczy sie bywać, hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 13:58
-
Paulina ale dziaslansa szerokie rozpulchniona czy wydaje ci się że to żeby bo gryzie i chce uwagi? Bo etap wkładania wszystkiego do buzi trwa długo i to nie tylko jak żeby idą a że dziecko samo się nie zabawi i chce uwagi i noszenia to też noalne. I nas to też standard życia a zębów na razie żadnych nie przewiduje - patrząc po dziąsełkach
Są już jakieś dzieciaczki które mają jakoś ząbek na wierzchu?
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Szybciutko
a jak się Ania czujesz? Wszystko już ok? Jak z tą laktacja?
Czuję się dobrze, ściągam mleko raz dziennie już wieczorem, mam bzika na punkcie piersi, badam je kilka razy dziennie czy znów jakieś cholerstwo się nie pojawia. Na piersi została pamiątka w postaci wgłębienia w miejscu nacięcia i oczywiście blizna. -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Paulina ale dziaslansa szerokie rozpulchniona czy wydaje ci się że to żeby bo gryzie i chce uwagi? Bo etap wkładania wszystkiego do buzi trwa długo i to nie tylko jak żeby idą a że dziecko samo się nie zabawi i chce uwagi i noszenia to też noalne. I nas to też standard życia a zębów na razie żadnych nie przewiduje - patrząc po dziąsełkach
Są już jakieś dzieciaczki które mają jakoś ząbek na wierzchu?
Widac zarys zębów. Cos tam juz nawet minimalnie biakego widac na dole.
+ pediatra na ostatniej wizycie zwróciła uwagę ze zęby sie Czaja. -
nick nieaktualnyPaulina oj tak, zainteresowanie uspokaja
To lwy w czystej postaci, wymagają 100 proc uwagi i podziwu
U nas tez rozpulchnione dziąsła i dosc jasno sygnalizuje jak bardzo ją to wkurza. Po ibuprofenie trochę lepiej, pierwszy dzień od tygodnia bez lamentu i nawet drzemki sie udały. Nie chwalmy jednak dnia przed zachodem słońca -
Ania ząbkowanie to trudny czas, ale minie jak wszystko
dopiero się martwiliśmy kółkami a teraz ząbki
jak ten czas leci
Paulina to współczuję ale każdy musi przejąć. Z tego co po moich dzieciach wiem to kazde przechodzi inaczej. Olek to dosłownie bylo stuk łyżeczka i zdziwienie o kolejny ząbek mamyPola na jedynki które szły razem z dwójkami górnymi miała ponad 40 st gorączki i leżała prawie nieprzytomna. Także co dziecko to inaczej. Marudzenie zniosę, gorzej z gorączką.
7w3d 💔 -
A u nas już było lepiej po chorobie i dziś znów zaczęła kasłać i od razu wróciła zielona kupa, a teraz nawet i śluz. Właśnie jesteśmy w drodze do domu bo byliśmy u dziadków. Chcieliśmy nadrobić święta które spędziliśmy w domu i już sobie pluje w twarz po co to zrobiliśmy.
Tak mi się mała rozkupczyla ze właśnie jej przebralam ostatnia czysta pieluchę w aucie. A myślałam ze będzie spokój bo tuż przed wyjściem zrobiła. Jeszcze godzina, 3majcie za nas kciuki żeby dojechać bez przygód.