Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Ja też starszych na meningo nie szczepilam ale teraz hmm trochę jednak się boję zwłaszcza że tu pełno tych uchodźców i ogólnie dużo różnych nacji. Tez tych amputacji sie wystraszylam, bo przy sepsie meninkokowej często są. Ale na szczęście prawdopodobieństwa zarażenia raczej małe...
Na ospe i grypę tez nie szczepimy.
Rozważam tą na kleszcze dla starszych.
A drzemek mamy 3-4 jakoś. Moja śpi tak do 9-11 to tego nie liczę. Później o 11.30-12.30 na spacerze, potem ok 16 i często tak 19-20 gdy ja ją bym chciała juz na noc położyć to ta mi taki numer odwala ze idzie na drzemkeRaczej zasypia sama kladzie sie na boczek smoczek i przutula podusie. Jak buczy nie może spac to przytulam mocno i lulam
więc po drodze ma 2-3 drzemki i jedno dłuzsze spanie na spacerze.
-
To u nas po dyni kupa jak zawsze musztardowa, nie bylo zmiany koloru...
Ja daje 2-3 dni jedno warzywo i przechodze na kolejne...
Byla dynia, biala marchew i dzis bedzie pasternak... mysle kiedy wprowadzic owocki... chyba przebrne przez te pojedyncze warzywa, a pozniej zaczne podawac owocki, zebym w razie czegi wiedzialaod czego reakcja...
Kaszki tez powoli chyba zaczne... mysle nad jaglana lub ryzowa na poczatek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
1ania1 wrote:U mnie też był mega problem z
Rozłożeniem szczepienia na dwie wizyty przykładowo. Nie wiem czemu im to nie pasuje.
-
nick nieaktualny
-
Gdzie kupujecie słoiczki? Bo wprawdzie do 6 miesiąca jeszcze mamy czas ale co jestem gdzieś w sklepie to się rozglądam co mają i jedynie w Rossmann widziałam pojedyncze warzywa. Z tego babydream to średnio bo mają olej w składzie a nie wiem czy można dawać na początku.
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Podejrzewam że chodzi o to że tak zrobią to na jednej wizycie i mają z głowy a tak to pracy im dokładamy. Tłumaczyla się że zaburzam kalendarz.
Też mi mówiła lekarka, że tak się nie robi, bo obowiązuje kalendarz i jego musi się trzymać.
Zastanawiam się nad zmianą przychodni, bo mnie zaczynają tam wkurzać. -
U nas pediatra się nie spieszy. Nie podaje kilku szczepionek na jednej wizycie, odstęp 2 miesiące pomiędzy dawkami i ostatnio sama powiedziała, że w sumie katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia, ale nie zaszkodzi poczekać (chociaż ja i tak nie dałabym jej zaszczepić).
-
nick nieaktualnyJa czytam o tym rozszerzaniu diety. Od cdl dostałam jakies tam teksty.
Ale nie działam schematami. Na instynkt ide.2-3 lyzeczki. Chciala ciut wiecej, zjadla. Zero problemów z brzuszkiem.
Po pol roku powinno sie schodzic z butli. Wiec podawanie kaszki z butli ? Po co? Łyżeczką.
Zaczynamy od bezglutenowej (ryzowa, kukurydziana, jaglana)
Glutenowa od dodania do warzywek.
A potem ro juz z gorki, owoce do kaszki, warzywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:41
-
nick nieaktualnyDlaczego po pół roku powinno się schodzić z butelki? Jak to się ma do tego że głównym posiłkiem dziecka do roku ma być mleko?
Najlepiej niech już mature idzie zdawac takie dorosłe
Pierwsze słyszę takie coś. Roczne dziecko to jeszcze bardzo małe dziecko, nie widzę nic złego w tym że np na śpiocha rano wypije sobie kaszke z butelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:29
-
nick nieaktualnyPowinno sie na kubeczek przechodzić.
uczyc.. a nie kolejny produkt do smoka dawać.
Ale nie zaglebialam sie w temat bo mnie to nie dotyczy.
Jak ktos woli z butli to czemu nie. Jak nie widzi w tym nic zlego.
U mnie problemu nie bylo. Musi łyżeczką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:50
-
24h nie zaglądałam, a tu tyle tematów i trudno nadrobić.
Antek nadal je z butli kaszkę na śpiocha, szkoda mi go budzić wcześniej żeby zjadł śniadanie przed żłobkiem ( idzie o 7, a o 8 dopiero śniadanie w żłobku). Dentystę już zaliczyliśmy i narazie próchnicy nie widać, zaleciła nam profilaktycznie, raz w tygodniu fluoryzację Elmexem. Antkowi sen w dzień unormował się tak po 6m spał dwa razy dziennie: o 11 (1h-2h) i następnie o 16 tez ok 2 godziny. Później ok roczku tylko jedno spanie było ok 14 (2h-3h). Od czasu jak poszedł do żłobka (18m) trochę się zmieniło bo już w domu nie śpi tylko w żłobku ma leżakowanie koło 11.
Zuza jeszcze nie jest gotowa na rozszerzenie diety. Miałam czekać do skończonego 5m, czyli jeszcze tydzień ale nakupiłam tych słoiczków w Rossmann i podałam dzisiaj. Niestety wypycha łyżeczkę i jej zawartości językiem i ma odruch wymiotny przy tym więc odpuszczam. Za dwa tygodnie zrobię kolejne podejście.
Jejku Wy już prawie po serii szczepień, a my dopiero pierwsza (6w1) i to bez pneumo bo brak w hurtowniach. Ja daje skojarzoną bo mi się do przychodni nie chce biegaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 13:51
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja miałam czekać do 6 miesiąca, ale zachęcona przez Was i pediatrę poleciałam po słoiczek. Mała dostała dynie
Kilka łyżeczek, ale wyglądała na bardzo zadowoloną i pewnie wciągnęłaby cały słoik! Zero krzewienia się, jest nadzieja że nie pójdzie śladem siostry