X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trochę jakby lepiej po wczorajszej kontroli u lekarza osłuchowo jest czysto, gardło mimo chrypy ładne, katar też jakby mniejszy. Jedzeniem mam się nie przejmować bo dobrze Antoś wygląda. Ale od 18 oazdziwrnika przybrał tylko 1100 gram, no ale może faktycznie jestem przewrażliowiona. Pójdę jeszcze kupię dziś smoczek 6+, może to pomoże i znOwu chętniej wypije mleko, teraz każde mleko to walka a przecież mleko pić musi.

Kozalia, ja zupkę albo deserek daję trzymając Antosia na kolanach albo w pozycji półleżacej na krzesełku. Siedzieć sam jeszcze nie siedzi a już jest za duży na samo mleko, więc jakoś muszę sobie radzić.

Kupa u nas po marchewce czesto jest pomarańczowa ;)

Marta..a lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię w krzesełku też w pozycji półleżącej :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wtorek mamy szczepienie, dowiem się ile mały waży. To będzie pierwsza wizyta odkąd jest na mm i jakoś się boję, że mało waży. Mąż twierdzi, że jest szczuplejszy, ale teraz też jest bardziej aktywny niż te dwa miesiące temu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    6w1 czy 5w1 sa tanie.. wiec uważam ze trzeba nie miec serca by dziecku dac 3 wklucia na jednej wizycie..
    Te na nfz można rozdzielić osobno. Ja tak zrobiłam żeby nie był kłuty kilka razy. Musiałam się nasluchać biadolenia pielęgniarki bo lekarz nie miał z tym problemu. Wczoraj groziły mi sanepidem bo była jakaś głupia lekarka. Mam prawo wybrać. Jeśli jeszcze raz będą mnie straszyć to zmienię przychodnie. Przecież szczepię tyle że chce wybrać w jaki sposób do czego według mnie mam prawo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poszedł w ruch pasternak. :)
    Bylo pieknie. Hania otwierala usta. Zadowolona. Az sie wzruszylam. :D

W krzeselku do karmienia pozycja pół lezaca. :) :)

I większość dzieci nie siada do 6msc. Wiec czasami z przymrużeniem oka na te wszystkie zalecenia trzeba patrzeć. :) hania niedawno obroty ogarnęła wiec gdzie tu do samodzielnego siadania. :O

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nie uważam że nie mam serca, na prawdę krzywda się dziecku nie dzieje. Po kilku minutach już jest spokojny i słodko śpi. Nie ufam tym 5w1, czy 6w1.
    Ja się zgodzilam za pierwszym razem na to 5w1 ale teraz drugą dawkę zmieniłam na te z NFZ. Nie było z tym problemu. Problem miały z tym że nie chce go kłuć od razu tyle razy. Bo tu mi nie chodzi o kasę a o to żeby nie dostawał kilku szczepionek naraz.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nie sadzaniem dzieci jak same nie potrafią to bardziej chodzi, żeby nie podpierać poduszkami i ma siedzieć, a do karmienia mozna, to nie trwa cały dzień :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja się zgodzilam za pierwszym razem na to 5w1 ale teraz drugą dawkę zmieniłam na te z NFZ. Nie było z tym problemu. Problem miały z tym że nie chce go kłuć od razu tyle razy. Bo tu mi nie chodzi o kasę a o to żeby nie dostawał kilku szczepionek naraz.

U mnie też był mega problem z
    Rozłożeniem szczepienia na dwie wizyty przykładowo. Nie wiem czemu im to nie pasuje.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas poszedł w ruch pasternak. :)
    Bylo pieknie. Hania otwierala usta. Zadowolona. Az sie wzruszylam. :D

W krzeselku do karmienia pozycja pół lezaca. :) :)

I większość dzieci nie siada do 6msc. Wiec czasami z przymrużeniem oka na te wszystkie zalecenia trzeba patrzeć. :) hania niedawno obroty ogarnęła wiec gdzie tu do samodzielnego siadania. :O

Jesteś zadowolona z krzesełka? Dla mnie jest ok, szkoda tylko, że ta podkładka taka brudząca :) poza tym bez zarzutu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siedzi mi na kolanach i tak sobie ciumka bananka. Na kolanach siedzi sama stabilnie już.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie w krzeselku do karmienia w pozycji pollezacej...
    Mala wcina az milo :)

U nas dzis tez wjedzie pasternak... ciekawa jestem jak posmakuje...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja siedzi mi na kolanach i tak sobie ciumka bananka. Na kolanach siedzi sama stabilnie już.

Lavendowa a dajesz jej normalnie kawałek bananka do łapki? Ja kupiłam taki ala smoczek, do środka można włożyć owoca ale średnio sie to sprawdza bo jakieś duże to jest i Antosiowi ciężko to całe do buzi włożyć.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipa jak biore na kolana to tylko kombinuje jak tu usiąść :) szkoda, że z obrotami tak nie ćwiczy zawzięcie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziecko posadzi na chwile na kolanach oparte o nas czy w krzesełku to nic mu się przecież nie stanie :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Jesteś zadowolona z krzesełka? Dla mnie jest ok, szkoda tylko, że ta podkładka taka brudząca :) poza tym bez zarzutu.
    Jestem zadowolona. Moze dlatego ze Hania "jeszcze" malo brudzi przy jedzeniu. :) wszystko wcina. :D lekko sliniak tyllo brudny.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez w krzesełku w pozycji półleżącej. Mała ładnie wcina. Jadła już brokuła i dynie i kupy oczywiście zielona od brokuła i pomarańczowa od dyni. Problemów brzuszkowych nie ma ale zauważyła ze nie robi wtedy 3 kup dziennie tylko 1 albo 2. Dziś poszła dynia z ziemniakiem. W składzie był tez olej co niezauważylam przy kupowaniu wiec dostała dziś mniej i jaki foch był ze koniec jedzenia ;) Musiałam szybko ewakuować z krzesełka i odwrócić uwagę ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile dni wprowadzacie nowe warzywo? I kiedy kaszki? Muszę już pozamawiać coś na start.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, tu np. jest o pozycji siedzącej podczas jedzenie, PLPaulina chyba kiedys to podesłała:
    http://szpinakrobibleee.pl/gotowosc-na-nowe-pokarmy/

Znowu chyba wpadam w pułapkę czytania zbyt wielu informacji;) często sprzecznych ze sobą.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jestem zadowolona. Moze dlatego ze Hania "jeszcze" malo brudzi przy jedzeniu. :) wszystko wcina. :D lekko sliniak tyllo brudny.
    A u nas często wszystko brudne poza skarpetami ;) bo Agatka lubi czasem złapać łyżeczkę i włożyć ja sama do buzi z zawartością brudząc przy tym raczki ;) No a wiadomo rączki później wędrują po spodniach, śliniaku i krzesełku.

Ogólnie mam wrażenie ze chyba ją dziąsła swędzą bo teraz jak bierze gryzak to szoruje nim po dolnych dziąsłach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:13

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Lavendowa a dajesz jej normalnie kawałek bananka do łapki? Ja kupiłam taki ala smoczek, do środka można włożyć owoca ale średnio sie to sprawdza bo jakieś duże to jest i Antosiowi ciężko to całe do buzi włożyć.

Ja tak kroje banana na pół w skórce (najpierw dobrze umyje) i obieram i obcinam kawalek skórki tak żeby miała za co trzymać. I tak sie ten banan nie złamie bo jak sie całkiem zdejmie skórkę to wiadomo ze sie łamie. I pomagam jej trzymać bo sama trzyma ale potem jej wypada. Ciumka gryzie mieli a większe kawałeczki ładnie jezyczkiem wysuwa z buźki :)

Emilka kd wczoraj samogloski ćwiczy :D A, O a najbardziej U. Taki śmieszny dziubek wtedy robi hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 11:18

‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ