Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkim gratuluję udanych wizyt ♡ teraz ryzyko maleje więc możemy być spokojniejsze.
d'nusia, Existenz, Lavendova lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny gratuluje wszystkich udanych wizyt proszę o dopisanie dla mnie terminu 10.8 choć z bliźniakami to pewnie szybciej pójdzie . Jak ja Wan zazdroszczę ze nie tyjecie. Ja mam już brzuszek i +2 na wadze -teraz 55 i strach co dalej
niedograna, Martula78, d'nusia, Existenz, Lavendova, chabasse lubią tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Dziewczyny gratuluje wszystkich udanych wizyt proszę o dopisanie dla mnie terminu 10.8 choć z bliźniakami to pewnie szybciej pójdzie . Jak ja Wan zazdroszczę ze nie tyjecie. Ja mam już brzuszek i +2 na wadze -teraz 55 i strach co dalej10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Kasha wrote:Hejka.
I ja dołączę do grupy. Termin na 20 sierpnia z USG i tego się trzymamy z panią doktor.
Wizyta wczoraj - kropek ma 20mm, serdusio jest.
Ja bym sie bardziej trzymala terminu wg OM, w tamtej ciazy dziecko wg USG bylo prawie o tydzien starsze, co bylo nie mozliwe bo mialam cykle 28 dniowe jak w zegarku. A urodzil sie dokladnie w terminie wg OM
Zobaczymy jak teraz bo niby o 2 dni ciaza mlodsza niz wg OM, ale w tym przypadku jest to mozliwe -
Hehe.. ja po świętach to jakieś 3 kilo na plusie. Aktualnie 57 kg. W poprzedniej ciąży urządziłam się tak, że prawie 90 miałam na wadze. Oby tym razem tak się nie stalo. 2 lata zajęło mi dojście do normalnej wagi. Teraz juz by tak łatwo nie pszlo.
Existaenz, ty taka drobna widze jestes a brzuszek juz ładnie widac. Slyszalam teorie, że przy 2 dziecku szybciej wychodzi.
A w ogóle zapisałam się na prenatalne ale dopiero 13 lutego. Strasznie pozno. To będzie 13 +2. Mysle, czy gdzieś nie szukać wcześniejszych terminow. No i kiedy to nity najlepiej w końcu zrobic? Dziewczyny, które będę robic.. kiedy planujecie? -
Ojejciu spojrzałam na zdjęcie i myślałam, że moją koleżankę widzę ale ona jest w ok 20 tc Mogę zapytać z kąd jesteś? Wystarczy województwo ..
Mam równiez pytanie do pozostałych mamusiek.. Od prawie samego poczatku mam mdłości... najpierw pomagał mi łyk coli, potem ciepłe mleko a teraz najlepiej mi smakuje i niweluje mdłości Karmi. Niby pisze , że jest bezalkocholowe, ale z tyłu informacja, że może zawierać do 0,5 %. Jak myślicie... czy podczas mdłości mogę się napić dwa łyczki?? jak otworzę butelkę to mam ją 2 dni ale też nie piję codziennie.
Co wy o tym myślicie??
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
nick nieaktualnyExistenz wrote:Myślę że od 2 lyczkow nic nie będzie. Mieszkam kolo szczecina
Ja też jestem z okolic Szczecina.
Też już mam wózek na oku. Gdzieś wśród znajomych zrobilam rozeznanie.
I chyba "tako" mi odpowiada.
Że względu na lokalizację muszę mieć wózek stabilny, dla którego nie równe drogi to żaden problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:08
-
dusia89 wrote:Ojejciu spojrzałam na zdjęcie i myślałam, że moją koleżankę widzę ale ona jest w ok 20 tc Mogę zapytać z kąd jesteś? Wystarczy województwo ..
Mam równiez pytanie do pozostałych mamusiek.. Od prawie samego poczatku mam mdłości... najpierw pomagał mi łyk coli, potem ciepłe mleko a teraz najlepiej mi smakuje i niweluje mdłości Karmi. Niby pisze , że jest bezalkocholowe, ale z tyłu informacja, że może zawierać do 0,5 %. Jak myślicie... czy podczas mdłości mogę się napić dwa łyczki?? jak otworzę butelkę to mam ją 2 dni ale też nie piję codziennie.
Co wy o tym myślicie??
Dusia ja myśle ze od dwóch łyczków nic nie będzie.Ja też mam straszne mdłości od samiutkiego rana do wieczora a czasem nawet w nocy mnie mdli. Od tych wymiotów ubyło mnie już 2 kg i tez próbuje wszystkiego by lepiej się poczuć bo póki co to wegetuje.Mam wrażenie ze próbowałam już wszystkiego ale przypomniało mi się ze w poprzedniej ciąży z córka jak miałam straszna zgagę to mogłam brać Rennie i sprawdziłam czy jest bezpieczne w 1 trymestrze i można brać śmiało i szczerze Ci polecam spróbować- biorę drugi dzień i naprawdę czuje ulgę. Myśle ze taka pastylka jest chociaż trochę lepsza od coli albo karmi.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Ja tez mam wrażenie ze brzuch rośnie z dnia na dzień ! Przy synku zaczął być widoczny dopiero około 19 tygodnia wiec strach pomyśleć co będzie na końcówce .
A co do wagi to teraz staram sie moze troszkę bardziej kontrolować ale mam wrażenie ze łapie kilogramy z powietrza! Od początku mam juz 2 kg na plusie a startuje juz z bardzo pokaźna wagą.
W poprzedniej ciazy przytyłam 20 kg wiec teraz liczę na chociaż pare kg mniej .