X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my dla odmiany grupe krwi mielismy robiona, moze ze wzgledu na konflikt jsk juz oznaczalu odczynnik rh to i grupe odrazu, moze standard, tego nie wiem...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina nie każdy ma możliwość wyboru i mieszkać tam gdzie chce ;-) Ja chcę zamieszkać na Hawajach ale możliwości brak :-(

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jest tak źle. :) :)

U nas minus maly to brak panstwowego zlobka. Ale prywatne sa fajne tylko od 18 msc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    PlPaulina nie każdy ma możliwość wyboru i mieszkać tam gdzie chce ;-) Ja chcę zamieszkać na Hawajach ale możliwości brak :-(

Hehe no to wiadomo ze zawsze sa jakies ograniczenia.. ale jakis człowiek wybór ma. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kasiaja to to właśnie ja też chcę na Hawajach! :D

A nawet u mnie w mieście musiałabym wydac jakieś 1.5 miliona euro na mieszkanie w lokalizacji która mi się podoba :D Jakoś nie bardzo hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie ma idealnie. Ale trzeba tak wybierać by byc zadowolonym. :) :)
    czasami nie musi byc to dom z basenem i stajnią a urocze mieszkanko. :D :)

Trzeba iść na wiele kompromisów w życiu. Tez nie mieszkam w wysnionym miejscu. Ale skoro czlowiek jest dorosly i podejmuje pewne decyzję to trzeba brac to na klatę. :)

Mieszkam na obrzeżach. Na początku myślałam ze będzie ok z dojazdem do pracy. Ale zaczęło mi to trochę przeszkadzać.Moge usiąść i stekac lub zmienic prace. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:12

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami chciałabym zmienić pracę, ale nie jest to proste. Nie chce zmieniać zawodu, a jestem leśnikiem... Czyli miejsce pracy mam po jednym w mieście... No i umowa na stałe robi swoje :D a szefa mam złotego, zaraz po podpisaniu umowy powiedział że pewnie niedługo uciekne na zwolnienie i serio cieszył sie z mojej ciąży :) tak wiec, dobrej pracy się nie zmienia :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zawsze marzyliśmy o domku pod miastem, ale ceny pod Warszawą zabijają.. poza tym chwilowo trochę nam wygodnie w mieście także tak jakoś tkwimy i nie możemy podjąć decyzji co dalej ;)

Ja mam dylemat odnośnie badań krwi, mała zaczęła znów normalnie przybierać ale jednak niepokoi mnie ze jest taka malutka i nie wiem czy nie zbadać jej morfologii. Nie mówiłam jeszcze mężowi, nie wiem jakie on ma zdanie w tym temacie ale sam siebie bada regularnie.

Marta jak chrzciny? My właśnie mała trzymaliśmy cała msze na zmianę i na sali tez na zmiane nosiliśmy. Mała zrobiła nam prezent tego dnia i prawie nie płakała aż do wieczora. Miała wtedy 3 miesiące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:18

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele rzeczy można zmienić, miasto pracę, męża :D

My zmienimy mieszkanie na większe ale zostajemy w naszej dzielnicy, metro ma być blisko i bez kredytu. Więc samo to już ogranicza wybór. A zadowolona jestem ogólnie bardzo. Moje miasto wygrało w rankingu najlepszych miast do życia :D

Misia kasia malutka tzn? Na długość też w dolnych centylach? Mniejsza jest dużo od was w tym samym wieku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:20

• e_mii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy dom pod Warszawą właśnie, mamy przedszkola, szkoły, basen, sklepy, przychodnie, lekarzy praktycznie wszystkich specjalności, no wszystko, ale czasami i tak się zastanawiamy czy za pare lat ,jak dzieci podrosną, to nie wrócić do Warszawy. Tutaj wygodnie można się poruszać tylko samochodem, brakuje mi rozwinietej komunikacji miejskiej.
    A akurat do pracy mamy podejście takie, że zawsze może być lepiej :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś jakiś dziwny kaszel...jakby od ulewania, krztuszenia? Nie mogę jej na płaskim zostawić a nawet na mnie na boku też była akcja. 2 dni takie jakby luźniejsze kupy, ale goraczki nie ma. Lekarz jutro. Oby to jakieś dziwne objawy na zęby a nie coś innego.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, wzrost, obwód główki i klatki jest ok. Z ostatniej wizyty 63cm wzrostu. Ja taką wagę jak ona ma teraz to miałam w wieku 3 miesięcy ale ja się urodziłam 3800g ;) Mąż nie wiem bo nie ma książeczki, a jego rodzice nie żyją.

Emii, nie chce pytać gdzie pod Warszawa ale może chociaż która strona Warszawy? Długo już mieszkacie i czy jesteście zadowoleni z wyboru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:10

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po prostu należy do drobnych.. wazne jest by przyrost byl rownomierny. Jesli nawet jest np na 25 centylu - to liczy sie to ze wahań nie ma. Rosnie swoim rytmem.

Gorzej by bylo jakby dziecko spadalo w centylach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 17:36

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest cudowne <3
    Zasnął po wejściu, po wyjęciu z wózka na początku zasnął po 3min w wózku :) później obudził się sekundę przed polaniem główki, nic nie płakał :) jak stałam przy ołtarzu to patrzył zaciekawiony co ksiądz robi i później znowu zasnął po włożeniu do wózka. Nie obudziło go przełożenie do fotelika więc obudził się na sali. Leżał na brzuszku w wózku aż nie zjadłam zupy i drugiego dania :) nic nie płakał :D
    Na sali go nosilismy, 2x karmiłam. Po pierwszym jedzeniu polezal w wózku 20min z nowymi grzechotkami a po drugim zasnął na chwilę.

Cudny jest :))) teraz przebrany w piżamke leży na brzuszku i zaraz idziemy spać :)

edytkaa93, nick nieaktualny, misia-kasia, nick nieaktualny, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Marta mówiłam ze będzie dobrze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:04

Marta..a lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jeśli dobrze patrzę to Agata urodziła się na 10 centylu z wagą, potem spadła na 3 i trzyma się na tym centylu od jakiegoś czasu. Zatem mój niepokój chyba jest dość oczywisty.

Ale mieliśmy dziś powrót do domu, trasę która robimy 1,5h jechaliśmy aż 3h. Nie z powodu korków, Agatka pospała 30min a później urządziła nam taki dramat że prawie już sama płakałam. Postoje dawały spokój na 3 minuty wiec ostatnie 30min już jechaliśmy ciągiem z płaczącą wręcz zanoszącą się córka. Miała takie łzy w oczach i tak na na mnie patrzyła że myślałam ze mi serce pęknie. W domu się od razu uspokoiła, dostała cyca i padła spać na noc od razu.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Emii, nie chce pytać gdzie pod Warszawa ale może chociaż która strona Warszawy? Długo już mieszkacie i czy jesteście zadowoleni z wyboru?
    (...)Mieszkamy tu 3 lata i z miejsca jesteśmy bardzo zadowoleni. Tak jak pisałam, wszystko mamy pod ręką. Tylko do kina czy sklepu budowlanego musimy jeździć do Warszawy, najczęściej na Targówek, 20 min w weekend. Najgorzej jest z dojazdami do pracy, godzina to minimum, chociaz wcześniej zajmowało nam to 40 min, więc tak naprawdę wielkiej różnicy nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:27

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Paulina jeśli dobrze patrzę to Agata urodziła się na 10 centylu z wagą, potem spadła na 3 i trzyma się na tym centylu od jakiegoś czasu. Zatem mój niepokój chyba jest dość oczywisty.
    Rozumiem Twoj niepokój. I wiadomo warto to skontrolować.

W tej kwestii to warto zaufać pediatrze.
    Co i jak dokladnie sprawdzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 01:00

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii ja do swojej pracy jeździłam 50min metrem, raz zrobiłam próbę autem to wyszło tyle samo ;) Wcześniej jeździłam 20min do poprzedniej ale trafiła się fajna oferta ;) Prace zawsze można zmienić.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    W skrócie to są trzy fazy i trwają odpowiednio: pierwsza-dwa dni, druga-dwa dni, trzecia-trzy dni. W każdej mamy listę co możemy jeść. Np. w drugiej tylko proteiny i warzywa, za to w nagrodę ;-) w fazie trzeciej już dodatkowo ziarna, owoce, tłuszcze.
    Ja nigdy na diecie nie byłam ale teraz musiałam coś z tym zrobić bo mimo kpi waga idzie w górę :-O najpierw ładnie spadła do stanu z przed ciąży, a teraz hop do góry. A! I nie ma w niej nabiału więc przy alergii Zuzki na BMK, dla mnie, jest ta dieta idealna i jej wychodzi na zdrowie bo czasami coś przeoczyłam i zjadłam z mlekiem (lubuje się w żywności przetworzonej).
    No i dostałam mega kopa energetycznego :-D dzisiaj np. prawie nie spałam w nocy. Jedno przez drugie się budziło i do tego cep stary tak chrapie, że myślałam że go z domu wyjebie bo aż dzieciaki budził i pewnie sąsiadów, taki traktor :-S Ale o dziwo nie chce mi się spać i przed 8 wstałam na dobre z łóżka.
    Podaje link do bloga, gdyby któraś była zainteresowana. Tam są opisane zasady diety oraz przykładowe menu i pprzepisy na pyszne dania dzięki którym nie czuje, że jestem na diecie odchudzającej ;-)
    http://szybkaprzemiana.pl/
    Też muszę ogarnąć dietę bo waga szła w górę ale moim zdaniem to przez słodycze więc na razie próbuje je odstawić. Stronę sobie zapisałam :-)

Kasiaja lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ