Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To my dla odmiany grupe krwi mielismy robiona, moze ze wzgledu na konflikt jsk juz oznaczalu odczynnik rh to i grupe odrazu, moze standard, tego nie wiem...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNigdy nie ma idealnie. Ale trzeba tak wybierać by byc zadowolonym.
czasami nie musi byc to dom z basenem i stajnią a urocze mieszkanko.
Trzeba iść na wiele kompromisów w życiu. Tez nie mieszkam w wysnionym miejscu. Ale skoro czlowiek jest dorosly i podejmuje pewne decyzję to trzeba brac to na klatę.
Mieszkam na obrzeżach. Na początku myślałam ze będzie ok z dojazdem do pracy. Ale zaczęło mi to trochę przeszkadzać.Moge usiąść i stekac lub zmienic prace.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:12
-
Czasami chciałabym zmienić pracę, ale nie jest to proste. Nie chce zmieniać zawodu, a jestem leśnikiem... Czyli miejsce pracy mam po jednym w mieście... No i umowa na stałe robi swoje
a szefa mam złotego, zaraz po podpisaniu umowy powiedział że pewnie niedługo uciekne na zwolnienie i serio cieszył sie z mojej ciąży
tak wiec, dobrej pracy się nie zmienia
-
A my zawsze marzyliśmy o domku pod miastem, ale ceny pod Warszawą zabijają.. poza tym chwilowo trochę nam wygodnie w mieście także tak jakoś tkwimy i nie możemy podjąć decyzji co dalej
Ja mam dylemat odnośnie badań krwi, mała zaczęła znów normalnie przybierać ale jednak niepokoi mnie ze jest taka malutka i nie wiem czy nie zbadać jej morfologii. Nie mówiłam jeszcze mężowi, nie wiem jakie on ma zdanie w tym temacie ale sam siebie bada regularnie.
Marta jak chrzciny? My właśnie mała trzymaliśmy cała msze na zmianę i na sali tez na zmiane nosiliśmy. Mała zrobiła nam prezent tego dnia i prawie nie płakała aż do wieczora. Miała wtedy 3 miesiące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:18
-
nick nieaktualnyWiele rzeczy można zmienić, miasto pracę, męża
My zmienimy mieszkanie na większe ale zostajemy w naszej dzielnicy, metro ma być blisko i bez kredytu. Więc samo to już ogranicza wybór. A zadowolona jestem ogólnie bardzo. Moje miasto wygrało w rankingu najlepszych miast do życia
Misia kasia malutka tzn? Na długość też w dolnych centylach? Mniejsza jest dużo od was w tym samym wieku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:20
-
My kupiliśmy dom pod Warszawą właśnie, mamy przedszkola, szkoły, basen, sklepy, przychodnie, lekarzy praktycznie wszystkich specjalności, no wszystko, ale czasami i tak się zastanawiamy czy za pare lat ,jak dzieci podrosną, to nie wrócić do Warszawy. Tutaj wygodnie można się poruszać tylko samochodem, brakuje mi rozwinietej komunikacji miejskiej.
A akurat do pracy mamy podejście takie, że zawsze może być lepiej -
U nas dziś jakiś dziwny kaszel...jakby od ulewania, krztuszenia? Nie mogę jej na płaskim zostawić a nawet na mnie na boku też była akcja. 2 dni takie jakby luźniejsze kupy, ale goraczki nie ma. Lekarz jutro. Oby to jakieś dziwne objawy na zęby a nie coś innego.
-
Lavendova, wzrost, obwód główki i klatki jest ok. Z ostatniej wizyty 63cm wzrostu. Ja taką wagę jak ona ma teraz to miałam w wieku 3 miesięcy ale ja się urodziłam 3800g
Mąż nie wiem bo nie ma książeczki, a jego rodzice nie żyją.
Emii, nie chce pytać gdzie pod Warszawa ale może chociaż która strona Warszawy? Długo już mieszkacie i czy jesteście zadowoleni z wyboru?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:10
-
nick nieaktualnyMoże po prostu należy do drobnych.. wazne jest by przyrost byl rownomierny. Jesli nawet jest np na 25 centylu - to liczy sie to ze wahań nie ma. Rosnie swoim rytmem.
Gorzej by bylo jakby dziecko spadalo w centylach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 17:36
-
Moje dziecko jest cudowne
Zasnął po wejściu, po wyjęciu z wózka na początku zasnął po 3min w wózkupóźniej obudził się sekundę przed polaniem główki, nic nie płakał
jak stałam przy ołtarzu to patrzył zaciekawiony co ksiądz robi i później znowu zasnął po włożeniu do wózka. Nie obudziło go przełożenie do fotelika więc obudził się na sali. Leżał na brzuszku w wózku aż nie zjadłam zupy i drugiego dania
nic nie płakał
Na sali go nosilismy, 2x karmiłam. Po pierwszym jedzeniu polezal w wózku 20min z nowymi grzechotkami a po drugim zasnął na chwilę.
Cudny jest)) teraz przebrany w piżamke leży na brzuszku i zaraz idziemy spać
edytkaa93, PLPaulina, misia-kasia, Lavendova, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Paulina jeśli dobrze patrzę to Agata urodziła się na 10 centylu z wagą, potem spadła na 3 i trzyma się na tym centylu od jakiegoś czasu. Zatem mój niepokój chyba jest dość oczywisty.
Ale mieliśmy dziś powrót do domu, trasę która robimy 1,5h jechaliśmy aż 3h. Nie z powodu korków, Agatka pospała 30min a później urządziła nam taki dramat że prawie już sama płakałam. Postoje dawały spokój na 3 minuty wiec ostatnie 30min już jechaliśmy ciągiem z płaczącą wręcz zanoszącą się córka. Miała takie łzy w oczach i tak na na mnie patrzyła że myślałam ze mi serce pęknie. W domu się od razu uspokoiła, dostała cyca i padła spać na noc od razu.
-
misia-kasia wrote:Emii, nie chce pytać gdzie pod Warszawa ale może chociaż która strona Warszawy? Długo już mieszkacie i czy jesteście zadowoleni z wyboru?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:27
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Paulina jeśli dobrze patrzę to Agata urodziła się na 10 centylu z wagą, potem spadła na 3 i trzyma się na tym centylu od jakiegoś czasu. Zatem mój niepokój chyba jest dość oczywisty.
W tej kwestii to warto zaufać pediatrze.
Co i jak dokladnie sprawdzić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 01:00
-
Kasiaja wrote:W skrócie to są trzy fazy i trwają odpowiednio: pierwsza-dwa dni, druga-dwa dni, trzecia-trzy dni. W każdej mamy listę co możemy jeść. Np. w drugiej tylko proteiny i warzywa, za to w nagrodę
w fazie trzeciej już dodatkowo ziarna, owoce, tłuszcze.
Ja nigdy na diecie nie byłam ale teraz musiałam coś z tym zrobić bo mimo kpi waga idzie w góręnajpierw ładnie spadła do stanu z przed ciąży, a teraz hop do góry. A! I nie ma w niej nabiału więc przy alergii Zuzki na BMK, dla mnie, jest ta dieta idealna i jej wychodzi na zdrowie bo czasami coś przeoczyłam i zjadłam z mlekiem (lubuje się w żywności przetworzonej).
No i dostałam mega kopa energetycznegodzisiaj np. prawie nie spałam w nocy. Jedno przez drugie się budziło i do tego cep stary tak chrapie, że myślałam że go z domu wyjebie bo aż dzieciaki budził i pewnie sąsiadów, taki traktor
Ale o dziwo nie chce mi się spać i przed 8 wstałam na dobre z łóżka.
Podaje link do bloga, gdyby któraś była zainteresowana. Tam są opisane zasady diety oraz przykładowe menu i pprzepisy na pyszne dania dzięki którym nie czuje, że jestem na diecie odchudzającej
http://szybkaprzemiana.pl/Kasiaja lubi tę wiadomość