Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Z podwójnym laktatorem jest łatwiej. Odkąd kupiłam to ułatwiło mi życie
bo to tylko 15 minut.
ale ja i tak planowałam, nawet gdyby kp, max pół roku i potem odstawiać. Więc już mi się nie opłaca kupować drugiego laktatora bądź tego podwójnego. Od marca zacznie się sezon działkowy i pewnie będziemy na działce z pół dnia spędzać, a czym cieplej będzie tym dłużej będziemy siedzieć, więc odciąganie odpada. „Zostawię” sobie karmienie nocne
bo w nocy ładnie je
[/url]
-
Mała franca odsypia, jeszcze śpi
Dzisiejsza noc była już lepsza od dwóch poprzednich. Może to zasługa Olbas Oil bo zakropiłam chusteczkę i koło niej położyłam. Jest to niby od 3rż ale w dupie z tym, przecież jej nie podaje do picia. W domu daje miętą jak z plantacji
Dobrze, że żadnego zwierzątka nie mamy bo by się chyba udusił w tym. Aromactiv i inne przy tym się umywają haha.
A! I zamówiłam właśnie dwa testy domowe CRP. Przyjdą pewnie w przyszłym tygodniu dopiero ale będą na przyszłe choroby, żeby zobaczyć czy lekarz konieczny.[/url]
-
nick nieaktualnyAnia super ze sie odezwałaś myślałam o was ostatnio. Olek ciacho!
Kasiaja ja mam takie hormony od kiedy mi sie cykl uruchomil. Wyjść nagle to chcialam tez juz chyba w sobote, ten mój niby chory i nawet dzieckiem na seksunde sie nir mógł zająć a mnie nuz szlag trafił. Ake za bardzi kocham niunie zeby tak wyjść a szkoda nalezalo mu sie!
My chyba dolaczymy do grupy chorowitkow. W nocy gorączka ale innych objawow brak. Poczekamy zobaczymy czy sie coś rozwinie...Ania241188 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Z podwójnym laktatorem jest łatwiej. Odkąd kupiłam to ułatwiło mi życie
bo to tylko 15 minut.
Dziewczyny co ściągają zobaczcie jaki fajny jest teraz laktator. Nazywa się elvie. Jest super. Bym go chciała ale ta cena ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:39
-
Ojej ale sie nasze maleństwa pochorowały, oby szybko im minęło. My już mamy dwie choroby za sobą wiec wiem jaki to ból dla matki i maluszka.
Ja robiłam domowy test na helicobacter, wyszedł ujemny to nie sprawdzałam w labie. Wiec trudno stwierdzić czy działaNie wiedziałam ze jest na crp, chyba tez kupię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:48
-
justa1509 wrote:To ja mam pytanie przy okazji o to CRP, jak robi się morfologie to leukocyty tez wskazują na infekcje lub jej brak. W czym CRP jest lepsze?
[/url]
-
Kasiaja wrote:CRP wskazuje jakiego typu jest infekcja. Czy wirusowa, czy bakteryjna i wtedy czy antybiotyk potrzebny.
CRP raz miałam robione jak w pracy pakiet badań wykupili
cześć labo robi z palca, ale.pewnie ciężko o takie. Jakoś 30 lat temu moja mama pracowała w laboratorium i wtedy morfologie tylko z palca robili, mówiła że rzadko z żyły, a teraz tylko tak... A ile to by ułatwiło
-
misia-kasia wrote:Któraś z Was wspominała (chyba emii) że jak matka ma chorobę autoimmunologiczną to dzieci rodzą się z niską masą. Skąd takie info? Nie mogę znaleźć rzetelnych informacji.
-
nick nieaktualnyNo pisała to któraś..
ale na patologii leżałam z dziewczyną z chorobą autoimmunologiczna i miała malutką dziewczynkę jsk na wiek ciąży.
I lekarka na obchodzie raz rzuciła tekstem ze przy jej chorobie to norma i ze wszystko jest ok.. wiec moze jednak coś w tym jest.misia-kasia lubi tę wiadomość