X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam isonasin septo. Tylko Ula nie znosi wkrapiania czegokolwiek do nosa. Kręci głową tak, że nie mogę trafić. Staram się tego nie robić na siłę ale i tak mnie już nie lubi...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Z podwójnym laktatorem jest łatwiej. Odkąd kupiłam to ułatwiło mi życie :-) bo to tylko 15 minut.
    Przeszło mi to przez myśl ;-) ale ja i tak planowałam, nawet gdyby kp, max pół roku i potem odstawiać. Więc już mi się nie opłaca kupować drugiego laktatora bądź tego podwójnego. Od marca zacznie się sezon działkowy i pewnie będziemy na działce z pół dnia spędzać, a czym cieplej będzie tym dłużej będziemy siedzieć, więc odciąganie odpada. „Zostawię” sobie karmienie nocne ;-) bo w nocy ładnie je

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała franca odsypia, jeszcze śpi :-O Dzisiejsza noc była już lepsza od dwóch poprzednich. Może to zasługa Olbas Oil bo zakropiłam chusteczkę i koło niej położyłam. Jest to niby od 3rż ale w dupie z tym, przecież jej nie podaje do picia. W domu daje miętą jak z plantacji :-D Dobrze, że żadnego zwierzątka nie mamy bo by się chyba udusił w tym. Aromactiv i inne przy tym się umywają haha.
    A! I zamówiłam właśnie dwa testy domowe CRP. Przyjdą pewnie w przyszłym tygodniu dopiero ale będą na przyszłe choroby, żeby zobaczyć czy lekarz konieczny.

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam pytanie przy okazji o to CRP, jak robi się morfologie to leukocyty tez wskazują na infekcje lub jej brak. W czym CRP jest lepsze?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super ze sie odezwałaś myślałam o was ostatnio. Olek ciacho! :D

Kasiaja ja mam takie hormony od kiedy mi sie cykl uruchomil. Wyjść nagle to chcialam tez juz chyba w sobote, ten mój niby chory i nawet dzieckiem na seksunde sie nir mógł zająć a mnie nuz szlag trafił. Ake za bardzi kocham niunie zeby tak wyjść a szkoda nalezalo mu sie! :D

My chyba dolaczymy do grupy chorowitkow. W nocy gorączka ale innych objawow brak. Poczekamy zobaczymy czy sie coś rozwinie...

Ania241188 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a propos testów to widziałam domowe na helicobacter i na nietolerancje glutenu. Czy to dziala pytanie.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiedziałam o tym teście crp. Też się zaopatrzę.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to chyba trzeba dziecko w palca ukluc żeby kropls krwi była tak??

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Z podwójnym laktatorem jest łatwiej. Odkąd kupiłam to ułatwiło mi życie :-) bo to tylko 15 minut.
    Jaki masz? Ja planuję zakupić Spectre.

Dziewczyny co ściągają zobaczcie jaki fajny jest teraz laktator. Nazywa się elvie. Jest super. Bym go chciała ale ta cena ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:39

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale sie nasze maleństwa pochorowały, oby szybko im minęło. My już mamy dwie choroby za sobą wiec wiem jaki to ból dla matki i maluszka.

Ja robiłam domowy test na helicobacter, wyszedł ujemny to nie sprawdzałam w labie. Wiec trudno stwierdzić czy działa ;) Nie wiedziałam ze jest na crp, chyba tez kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:48

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    To ja mam pytanie przy okazji o to CRP, jak robi się morfologie to leukocyty tez wskazują na infekcje lub jej brak. W czym CRP jest lepsze?
    CRP wskazuje jakiego typu jest infekcja. Czy wirusowa, czy bakteryjna i wtedy czy antybiotyk potrzebny.

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A to chyba trzeba dziecko w palca ukluc żeby kropls krwi była tak??
    Tak, z palca lub piętki. Jest to o niebo lepsze niż z żyły w labie.

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę spora cena tego testu ok 30zl

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    CRP wskazuje jakiego typu jest infekcja. Czy wirusowa, czy bakteryjna i wtedy czy antybiotyk potrzebny.
    Dzięki :) CRP raz miałam robione jak w pracy pakiet badań wykupili :) cześć labo robi z palca, ale.pewnie ciężko o takie. Jakoś 30 lat temu moja mama pracowała w laboratorium i wtedy morfologie tylko z palca robili, mówiła że rzadko z żyły, a teraz tylko tak... A ile to by ułatwiło

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to najlepiej wybrać taki test co ma 4 przedziały stężeń. Tutaj jest fajnie opisane https://pulapkiwaptece.pl/2018/01/30/test-crp-badanie-wysokie-crp-u-dziecka/

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Kurczę spora cena tego testu ok 30zl
    No drogie, najtaniej na ceneo znalazłam za 35+kw :-S ale zamówiłam dwa opakowania niech będą

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was wspominała (chyba emii) że jak matka ma chorobę autoimmunologiczną to dzieci rodzą się z niską masą. Skąd takie info? Nie mogę znaleźć rzetelnych informacji.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Któraś z Was wspominała (chyba emii) że jak matka ma chorobę autoimmunologiczną to dzieci rodzą się z niską masą. Skąd takie info? Nie mogę znaleźć rzetelnych informacji.
    To nie ja. Nic nie wiem na temat chorób autoimmunologicznych...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mogę tego znaleźć, która to z Was pisała ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pisała to któraś.. :) ale na patologii leżałam z dziewczyną z chorobą autoimmunologiczna i miała malutką dziewczynkę jsk na wiek ciąży.
    I lekarka na obchodzie raz rzuciła tekstem ze przy jej chorobie to norma i ze wszystko jest ok.. wiec moze jednak coś w tym jest. :D

misia-kasia lubi tę wiadomość

‹‹ 1718 1719 1720 1721 1722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ