Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzeczywiście trochę maluszków się pochorowalo, zdrówka dla Was.
My dzisiaj po szczepieniu 6w1 i pneumokoki. Narazie będzie spokój.
Staś jest tak twardy, niby zaplakal, ale biorąc pod uwagę szczepienia i to że był mega śpiący bo akurat jego pora drzemki była to był mega grzeczny.
Babel mój ma 64 cm i 8360 wagi. Pediatra ciągle się dziwi, że tylko na piersi i taki grubiutki. W ogóle drażni mnie jak ktoś mówi, że moje dziecko jest grube. Kurde jedzenia mu nie odmowie to po pierwsze a po drugie je co 3 h po max 5 minut to jakoś go nie przekarmiam.
Dziewczyny które szczepily przeciw meningogokom kojarzycie ile u Was kosztowała jedna dawka ?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Typu B i C
Bexsero ( B ) w tym roku 378
Nimenrix(A C W-135 Y) w tamtym roku 190, w tym nie wiem.
Hexacima n(6w1) np. W tamtym roku 200 a w tym 216, więc podrożały wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 12:39
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Eilleen wrote:U nas to samo. Chwila i nie ma go na macie. Wycofuje się z niej bo do przodu nie umie jeszcze
a jak się drze jak się zaklinuje np. Że pomiędzy nogami ma pałąk. I tak samo głową robi, szoruje nią po podłodze jak za długo na brzuchu jest. To ze zmeczenia.
Paulina zdrowia dla Hani!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTo nie wiedziałam ze podrozalo. My mieliśmy mieć 12.02 drugą dawkę meningokokow ale ze względu teraz na chorobę bedziemy przekładać.
Dziś udało sie by Hania trochę pospala. Położyłam ją na poduszce- klin. I nawet dobrze spała. Spokojnie.
+ plasterek aromactiv. -
nick nieaktualnyMało się udzielam, mamy znowu jakiś gorszy okres
marudna i płaczliwa strasznie
nie wiem czy to zęby czy co... ładnie mi jadła nowe rzeczy, ale teraz po 3-4 łyżeczkach nudzi ją to jedzenie, wierci się, wsadza sobie śliniaczek do buzi, robi mostek na leżaczku. Jak ją sadzam na kolanach tak samo się wierci. Ma któraś z was taki przypadek? Taki słoiczek 80g to na 3dni by starczył... kaszka ryżowa na moim mleku tez jej dziś nie podeszła... chyba zrobię kilka dni przerwy z rozszerzaniem. Chciałabym żeby już umiała siedzieć, to spróbowałabym z BLW.
Od kilku dni pełza, ale dupke podnosi wysoko, może załapie raczkowanie. -
nick nieaktualny
-
Dzięki Paulina
muszę zgłębić ten temat przed kolejną ciąża.
Kozalia tez bym zrobiła kilka dni przerwy w jedzeniu. Może spróbuj kaszkę jaglana później?
U nas to różne akrobacje: pełzanie jak gąsienica do przodu, obroty brzuch-plecy ale w jedna stronę, ruch jak wskazówka zegara czyli obrót 360, dupka do góry i jakieś wywijasy ręki i nogi. Nie mogę się doczekać jak z tego coś się wykluje czyli raczkowanie albo siadanieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 14:11
-
nick nieaktualnyA jak macie chore maluchy to stosujecie rytm dnia ? Czy wtedy szlag wszystko trafia ??
Bo sie zastanawiam czy jak spi to nie budzic..
I czy dajecie cos do picia podczas choroby??
Hania tez robi dziwne wygibasy. Dupa do góry, podpor na stopach
Wcześniej też kończyło sie to buzią w ziemi. Ale ostatnio widziałam ze potrafi juz chwilę przytrzymać ciezar na rekach. A jak głowa na ziemi to daje ją bokiem - odpoczynek ale moze oddychac.inteligentna po mamusi.
Na macie tez potrafi sie juz nieźle przemieścić.chwila i poleci. To będę tylko biegać za nią.
kontakty jeszcze trzeba zabezpieczyc.
i co z miską psa ?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 14:56
-
PLPaulina wrote:A jak macie chore maluchy to stosujecie rytm dnia ? Czy wtedy szlag wszystko trafia ??
Bo sie zastanawiam czy jak spi to nie budzic..
I czy dajecie cos do picia podczas choroby??
Duzo dzisiaj spi, nie budze. Do picia tylko cycek
-
nick nieaktualnyChorego dziecka jak śpi to nie budzę
Jeszcze nie oszalalam
W sumie zdrowego jak śpi tez nie budzę no chyba że do szkoły musi
Miska psa to najlepsza zabawka. Jak nie zabezpieczysz to będzie sie tam pluskac, mysc rączki...zrobi pieskowi papke do jedzenia nasypie do wody pomiesza
Moja Oliwia to jeszcze jesc chciala te chrupki hahah Ja zamknę salon bramką i nie wyjdzie na przedpokój kuchnie itd. Zostaną pokoje do zwiedzania. Juz widzę jak mi wali w tv zabawkami i wspina sie na meble bo mam niskie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:35
-
nick nieaktualnyU mnie zamknąć sie nie da salonu z kuchnią.. hmm cos muszę wymyśleć.
Tv wisi dosc wysoko. Mam nadzieję ze nie dorzuci.
Choroba popsuła nam plan rozszerzania diety, mialo wkroczyć awokado.. ale teraz nici z tego..
Nie będę jej męczyć nowościami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:43
-
nick nieaktualnyRaczej bym poczekala z tym... W chorobie to i dorosły nie ma apatytu...
A jak dać avocado? Tak poskrobac na łyżeczkę? Czy do rączki kawałek?
Ja wiem ze juz wyszła z brzucha ale może by jednak wlazla spowrotem?Chociaż na chwilę?
Sfiksuje z nią taka maruda dziś level hard.
-
To ja pisałam o tych problemach z immunologią i małej masie dziecka:D podczas jednego usg w ciąży wyszła nam niska waga i lekarz wtedy wspomniał że gdy matka ma tego typu problemy to to sie zdarza. Nic więcej na ten temat nie mówił a ja nie drążyłam tematu
misia-kasia lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U nas kaszka tylko z kubka, z łyżeczki też nie.
Kozalia my też maly słoiczek na 3 dni mamy albo 2 w zależności co na opakowaniu to resztę wyrzucamale chyba ważne że próbują te maluchy. U nas kilka łyżeczek idzie ładnie i nagle buzia zamknięta na cztery spusty. Jak zabieram łyżeczkę to otwiera
ewidentnie więcej nie chce. Najlepiej to jabłko jak na razie szło
Ja się tak cieszę że my mamy już komplet szczepień i teraz dopiero na roczek6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ciekawa sprawa z tą autoimmunologią. Ja jestem obserwowana w tym kierunku, ale Antoś mimo wszystko urodził się z dobrą wagą jak na tak wczesny tydzień.
My dziś po kontroli naczyniaka, wszystko ok i idzie w dobrym kierunku. Antoś w samochodzie grzeczny jak nigdy, udało nam się nawet zajechać do Maca, Antoś siedział u mnie na kolanach i bawił się zabawką a potem moim kubkiem po herbacie (udawał że pije). Kolejną kontrolę mamy dopiero w kwietniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:14
Marta..a, PLPaulina, Kasiaja lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37