Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mały od jakiegoś czasu codziennie ok 23 budzi się nagle z płaczem, ciężko mi go uspokoić. Pomaga tylko butelka z jedzeniem, z drugiej strony nie wydaje mi się by był bardzo głodny. O 20 przed snem je 180ml mleka.
Dziwi mnie, że ten płacz zawsze pojawia się mniej więcej o tej samej porze. Czy któraś z Was tak ma? Czy to przez zęby? -
Moja bawi się kilkoma ulubionymi zabawkami, sprawdzają się takie zwykle kółka (jak do zawieszania zabawek na pałąkach) połączone w łańcuszek i grające jabłuszko. A jak jej się nudzi, to idziemy u starszej czegoś nowego szukać
Łucja poszła wczoraj spać na noc po 18, wiec dzisiaj wstała o 5:30. Chciałam ją troszkę przestawić, żeby później spac chodziła, myślałam że o tej 18 zrobi sobie tylko drzemkę... -
U nas ostatnio hitem jest silikonowa łopatka do ciasta, paczka makaronu (nitki, 250 gramów), miarki plastikowe z ikei. To stosuje zamiennie z zabawkami
i jeszcze miseczki plastikowe i pokrywki od słoików.
Mój organizm też chyba ma dość, ostaynio nie mam apetytu, zjadam rano kaszke, bo ma za dużo cukru i Filipowi nie dam, wiec ja mam, obiad jak maz wroci z pracy i jakas kolacje, reszte dnia nic nie jem. Ostatnio slabo mi sie zrobilo w dzien, wiec wypilam slodka herbate, od 2 dni mięśnie mnie tak bolą że ledwo Filipa podnoszenesssssa lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o zmeczenie to cos o tym wiem, ja juz prawie od 2 lat na palcach moge policzyc ile nocy przespalam
jak jeden przespi noc to do drugiego musze wstawac i na odwrot. Czasem do jednego i drugiego. Starszy ostatnio o 6 je butle, a jakies z 2 tyg temu o 3 jadl. Teraz zmiana mlodszy je o 3 ale juz od 1-2 cos pomrukuje i wierci sie w lozeczku. Takze ciezko u mnie o sen.
Dzis moze 2-3 h spalam. Takze masakra. Wydaje mi sie ze to czy dziecko jest karmione piersia czy mm nie ma wiekszego znaczenia ile razy budzi sie w nocy.
Starszy syn regularnie przez cala dobe najpierw jadl co 2h a pozniej co 3h a jest na mm, teraz ma prawie 20 miesiecy i nadal musze czasem w srodku nocy robic mu jesc.
Moja mama np. karmila moja siostre piersia, mowila ze wieczorem o gdzies o 22 ostatnie karmienie i pierwsze dopiero rano 6-7 bylo, a tak to przesypiala cala noc.
Szkoda ze u mnie chlopaki tak nie maja
-
Nie chce zapeszać ale moja jakoś zaczęła znów normalnie spać. Kąpiel ok 19, później cyc i zasypia. Czasami się obudzi dostanie drugiego cyca i spi do 23-24. Czasami jak ja akurat się kładę a czasami już śpię. Później jeszcze 2 albo 3 karmienia wypadają i wstaje ok 7:30. Do tego mamy jedna drzemkę na spacerze a to jest dla mnie spora ulga bo jedno usypianie w dzień mniej
Kurczę aż się boje jak takie wirusy panują i dzieciaki chore. No a dziś wyjeżdżamy na narty na tydzień. Mam dylemat bo nie wiem czy brać wózek na spacer. Nie wiem jakie tam warunki pogodowe dokładnie są czy da się z wózkiem przejść po chodniku i czy mróz nie będzie za duży. I druga kwestia nie wiem czy wciskać wózek do auta bo i tak tych gratów jest bardzo dużo.
-
misia-kasia wrote:Nie chce zapeszać ale moja jakoś zaczęła znów normalnie spać. Kąpiel ok 19, później cyc i zasypia. Czasami się obudzi dostanie drugiego cyca i spi do 23-24. Czasami jak ja akurat się kładę a czasami już śpię. Później jeszcze 2 albo 3 karmienia wypadają i wstaje ok 7:30. Do tego mamy jedna drzemkę na spacerze a to jest dla mnie spora ulga bo jedno usypianie w dzień mniej
Kurczę aż się boje jak takie wirusy panują i dzieciaki chore. No a dziś wyjeżdżamy na narty na tydzień. Mam dylemat bo nie wiem czy brać wózek na spacer. Nie wiem jakie tam warunki pogodowe dokładnie są czy da się z wózkiem przejść po chodniku i czy mróz nie będzie za duży. I druga kwestia nie wiem czy wciskać wózek do auta bo i tak tych gratów jest bardzo dużo.
Jak fajniegdzie się wybieracie? Nam może w weekend uda się wyskoczyć na kilka godzin na narty
-
1ania1 wrote:Jak fajnie
gdzie się wybieracie? Nam może w weekend uda się wyskoczyć na kilka godzin na narty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:42
-
nick nieaktualnyMy zrezygnowaliśmy z wypadu w gory. Stwierdziliśmy ze az z takim malenstwem bylo by ciezko ogarnąć narty.
A zeby pochodzić po szlakach to wole lato. Wszystko kwitnie, owieczki na łące.
+ ze teraz wypad by musiał byc. A Hania chora.
I jestem nie dobra matka. Od momentu kiedy lepiej sie czuje nie idzie jej zrobic inhalacji. Musiałam tv sie poratowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:54
-
Ja też jestem mega zmęczona
moja od tygodnia rzuca się w nocy podczas snu. Pomaga jedynie włożenie cycka do buzi a czasami muszę wziąć na ręce i pobujać. Ostatnimi czasy to nie przespałam ciągiem chyba dłużej niż 1,5 godziny. W dzień też nie mogę odespać bo odłożona z rąk budzi się z płaczem. Dzisiaj np. wstała mi przed 8 i dopiero zasnęła... gdzie normalnie do tej pory to byłaby już po drugiej drzemce. Co z tego jak ja i tak się nie położe bo śpi na mnie. Pozostaje korzystać z chwili ciszy w fotelu i z internetu w telefonie.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
Edyta mój ma to samo, tyle ze od jakiegoś miesiąca budzi się równo 7.30. Zazwyczaj spał do 9, później przesunal się na 8.30 i teraz 7.30. Chyba jakiś budzik w tyłku ma i to nie ma znaczenia o której pójdzie spać nawet.
Ja mojemu dałam dzisiaj brokul+cukinia U zielony groszek. Jego mina była brzcenna. Coś pod tytułem: Matka coś Ty za świństwo mi dała??!Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
To ja kupiłam w ekologicznym sklepie marchewke i jest tak słodka i pyszna, a mała tego nie chce jesc! Z jednej strony szkoda bo jest naprawde dobra, a z drugiej to jak nie zje to ja zjem:p naprawde tak dobra marchewka to nawet u mnie w ogródku nie rośnie17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ania241188 wrote:Jaki masz? Ja planuję zakupić Spectre.
Dziewczyny co ściągają zobaczcie jaki fajny jest teraz laktator. Nazywa się elvie. Jest super. Bym go chciała ale ta cena ...
Są dwa laktatory ten elvie i chyba freeme czy jakoś tak. Zabójcze ceny.
Spectre polecam. 15 minut i po robocie. Ladujesz jak telefon. Ostatnio ściągałam w samochodzie bo jechaliśmy z Poznania do ŁodziAnia241188 lubi tę wiadomość
-
Moja się krzywi na każde owoce ze słoika czy tubki. Ja nie płacze z tego powodu bo mi smakuje i dojadam. Jedyne co to polubiła banana ale takiego do raczki jak jej dałam. Widocznie póki co woli warzywa i kaszkę.
Tez mam ten słoiczek cukinia, groszek, brokuł. Po powrocie z gór spróbujemy - ciekawe jak zareaguje
-
Moja dzisiaj zajadała się bananem. W końcu coś innego jej smakowało niż mleko
dałam jej w tym gryzaku na owoce. Z Antkiem miałam raki z siateczką i jak dla mnie niewypał bo tego domyć nie moglam i po kilku użyciach brzydziłam się mu dać i wyrzuciłam. Teraz mam silikonowy i jest świetny. Mała to aż się trzęsła jak gryzła takiej ekscytacji jeszcze u niej nie widziałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:15
PLPaulina, Lavendova, e_mii, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyKasiaja mamy ten sam leżaczek
mina najlepsza
Oli też nie podszedł groszek z cukinia i brokułem, nawet mi to nie smakuje.
Co do zabawek, to szybko się nudzą, ale fascynują ja butelki z wodą, chyba dam jej jutro do zabawy
Ze spaniem też u nas kiepsko, lepsze noce to takie, kiedy budzi się 4 razy, w tym pierwszy raz, jak jeszcze nie śpię. A pamietam jak teściowa mnie zapewniała, ze przecież półroczne dzieci przesypiają noce, bo jej synuś tak robiłnie chciało mi się z nią wtedy kłócić, tylko zasugerowałam, ze widocznie miała szczęście... może mnie pokarało i sobie to wykrakalaam
W temacie teściowej, to pytala ostatnio, jakie słoiczki może Oli kupować, powiedziałam że żadne, bo muszę przestudiować skład sama i sama sobie powybierać. No i nie minęły 3 tyg, przyniosła dziś słoiczkijak do ściany. Rozumiem, że miała dobre chęci, ale kurde czy tak trudno uszanować wole matki
?
Tym bardziej mnie to irytuje, bo już kilka takich sytuacji było, ze pyta mnie o coś, a za jakiś czas i tak robi po swojemu. Już dziś wyszłam na chama, komentując ten zakup, ale trudno, skoro inaczej nie rozumie.