Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś byliśmy w banku. Mała zrobiła furore, każdy sie do niej śmiał, a ta grzecznie siedziała mi na kolanach i pogadywała z panią.
No też jestem ciekawa co z tą immuno ma waga wspólnego, może zależy jaki kto dokładnie ma problem. U mnie nie było dużych problemów, troche podwyższone nk17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Raczej bym poczekala z tym... W chorobie to i dorosły nie ma apatytu...
A jak dać avocado? Tak poskrobac na łyżeczkę? Czy do rączki kawałek?
Jako paste chciałam zrobic.moze ciut do rączki. Bym zobaczyła co jej do gustu przypadło bardziej.
-
U mnie 6w1 hexacime 180 zl dawka. Dzisiaj wjechala dynia i zjadla caly sloik .. Nie chcialam jej az tyle dawac ale byla zla jak sie konczylo. Miałam ją odstawiać od piersi a ona jak na złość obraziła się na butelkę i tylko cycek
chyba przez te zęby. Mamy już dwie piękne dolne jedynki
Z tą chorobą autoimmunologiczną to ciekawy temat bo moja tez urodzona po terminie i wagę miała malutką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:39
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U mnie być może zadziałały 3 czynniki niższej wagi: moja choroba autoimmunologiczna, cienka pępowina i kiepskie przepływy w jednym naczyniu macicy. Podpytam lekarza na wizycie.
Moja Agatka uwielbia brokuł ale nie jadła go z tydzień bo dawałam inne rzeczy i dziś jak dałam to takiego grymasu po pierwszej łyżeczce to nawet po jabłku nie miała. Aż rączkami zaczęła trzeć ustaPo 3 łyżeczce sobie przypomniała i dopiero jadła normalnie. Dziś dałam jej banana do ręki, trochę położyła i chyba smakowało bo miała chęć jeszcze ale wyrodna matka zdążyła już zjeść zanim się namyśliła
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam dola. Nie wiem co tak na prawdę jest młodemu. Zaczęło się ee wtorek lekki kaszelek, bez Kataru, gorączki. Wczoraj było gorzej, więc pojechaliśmy do lekarza. Dziecko rzekomo zdrowe - osłuchowo czyste, gardło nie jest czerwone, uszy ok. Mamy się inhalować i psikać do noska i ściągać jakby coś było. Niestety po 2-3h od wizyty kaszel znacznie gorszy - dziecko wręcz się dusiło chwilami
do dzisiejszego ranka bez poprawy, mój lekarz na dzieciach zdrowych, więc poszłam prywatnie. Okazuje się, że ten lekarz też mówi, że osłuchowo czysty, gardło i uszy też ok. W teorii wszystko ok, ale mówi, że dziecko na pewno nie jest zdrowy. Dostaliśmy syrop i Neddbud do inhalacji.
Dziewczyny, ale przeraża mnie to, że leczymy małego niewiedząc na co.... Miała tak któraś? Co to było?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Pumka, u nas mała miała gorączkę ok 39, lekki katar i suchy kaszel. Osluchowo czysto, uszy ok, wszystko ok. Jedyne co to zbijaliśmy temperaturę czopkami co 6-8h bo jak przestało działać szybko temp szła do góry. Gorączka minęła po 2,5 dnia. Badało ją dwóch lekarzy i nic. Nie była to 3 dniówka bo nie było wysypki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:58
-
nick nieaktualny
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny, mam dola. Nie wiem co tak na prawdę jest młodemu. Zaczęło się ee wtorek lekki kaszelek, bez Kataru, gorączki. Wczoraj było gorzej, więc pojechaliśmy do lekarza. Dziecko rzekomo zdrowe - osłuchowo czyste, gardło nie jest czerwone, uszy ok. Mamy się inhalować i psikać do noska i ściągać jakby coś było. Niestety po 2-3h od wizyty kaszel znacznie gorszy - dziecko wręcz się dusiło chwilami
do dzisiejszego ranka bez poprawy, mój lekarz na dzieciach zdrowych, więc poszłam prywatnie. Okazuje się, że ten lekarz też mówi, że osłuchowo czysty, gardło i uszy też ok. W teorii wszystko ok, ale mówi, że dziecko na pewno nie jest zdrowy. Dostaliśmy syrop i Neddbud do inhalacji.
Dziewczyny, ale przeraża mnie to, że leczymy małego niewiedząc na co.... Miała tak któraś? Co to było?
u nas identyczne objawy, napady kaszlu do podduszania i wymiotów. Chyba wczoraj był przełom - taką mam nadzieję. Przespała całą noc i trochę kaszlu rano. Nie chcę zapeszać. Ja robiłam inhalacje ale zrezygnowałam bo po nich miała mega ataki. Najlepiej odgila mi się po Marimerze. Osłuchowo też było ok, a ja już wczoraj płakałam że szpital będzie.
-
Pumka, my mamy już 3 czy 4 raz infekcje i tylko teraz delikatnie było coś słychać na oskrzelach. Poprzednio była osluchowo czysta, gardło i uszy ok. Zawsze zaczynało się kaszlem, dochodził katar i kaszel zmieniał się w mokry, po tygodniu z inhalacjami i ściąganiem z noska przechodziło.
-
nick nieaktualnyU nas też było wszystko czysto poza ogromnym katarem i kaszlem od kataru. Meczyla sie 2 tygodnie, jakis wirus ale gorączki nie miała.
A teraz gorączka już dzisiaj nie wróciła czyli tez nie wiem skąd wczoraj w nocy bo zero objawów innych.
Wieczorem mam wychodne, zobaczymy jak sobie tatus poradzi hihihi -
nick nieaktualnyU nas tez czysto.
Zaczęło sie od kaszlu. Potem katar. I wymioty w razy były.
Ale wydaje mi sie ze czuje sie ciut lepiej. Bo wcześniej taka nieobecna byla. Bylo jej wszystko jedno czy robimy inhalacje, czy wyciągam gile.. a teraz juz sprzeciw jest i zaintetesowanie zabawkami wraca. -
PLPaulina wrote:Hania o dziwo spi..
aż dziwne , ze tyle w dzień spala i jeszczs zmęczona
Mój zdrowy... poszedł spać o 20.. 22:50 karmienie, później 1 karmienie, 3 karmienie i tu Pan się obudził. Bawilismy się do 5.. nakarmilam bo już nie wiedziałam jak go uśpić a my z mężem już mieliśmy dość zabawyzasnął. Już się cieszyłam o to pośpię do 9.. A on o 6:50 wstał
do tego poszła kupa na całe plecy więc no musieliśmy o 7 wstać
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyO jaa ale macie ranne ptaszki
Moja sie obudzila o 7 w cudownym nastroju darcia ryja i wycia
Jakiś okres ma chyba trzeci dzień jak w amoku sie drze
Wypila mleko i padła tyle dobrego.
A bawią sie wasze dzieci zabawkami? Mojej sie wszystkie znudziły i co teraz nowe kupić?A ma dużo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 08:17
-
Lavendova wrote:O jaa ale macie ranne ptaszki
A bawią sie wasze dzieci zabawkami? Mojej sie wszystkie znudziły i co teraz nowe kupić?A ma dużo...
-
nesssssa wrote:my juz od 5,20 na nogach i juz po pierwszej drzemce haha
O ranyja jakoś mogłam z nim poleżeć w łóżku najczęściej i się dobudzic. Dzisiaj kupa nas podniosła
Ja odczuwam chyba zmęczenie już.. jednak nie miałam dłuższego niż 3h snu ciągiem od prawie pół roku.. na końcówce ciąży te już się budzilam 2-3x na siku w nocy. Organizm mi daje o sobie znać.
Mąż się śmieje że ja od porodu powtarzam że jeszcze trochę i przestanę karmić i jest, za 9 dni mija 6 msc i z czystym sumieniem zacznę wprowadzać mmnie chciałam kp , a sie właśnie udało. Co prawda jak było mniej mleka to nakrecalam laktacje to herbatkami, to piwem itp. Ciekawe jak długo będę ja teraz wyciszac.
6cs: 08.2018 - synek
-
Lavendova wrote:O jaa ale macie ranne ptaszki
Mamy 2-3 które się nie nudzą, a tak od rana wyciągam po jednej, jaknsie znudzi daje kolejna i tak do wieczora i następnego dnia powtórka
Najlepsza zabawa to skladanie prania u nas.. patrzy jak obrazek we mnie wtedy6cs: 08.2018 - synek