X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wychodzę na chamską ale olewam to..

Tesciowa niby szanuje co mówie. Ale jak wypowiada tekst "no zrobisz jak uwazasz" - przywracając przy tym oczami jakby wszystkie rozumy zjadła to szlag mnie trafia!!

I wtedy cieszę się ze nie angażuje sie w opiekę przy Hani. Bo wychowam dziecko tak jak chce. A nie tak jak ona..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 05:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wychowaniem waszych mężów chyba sobie te tesciowe poradziły co? :D :D

Ja padlam wczoraj w ciuchach i make upie i teraz się dopiero obudziłam brawo ja. Tak a propos zmęczenia :D Fryzjer zaliczony włoski obciete mina dziecka bezcenna hahaha prawie sie rozbeczala :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mam wątpliwości co do wychowania mojego meza, hehe

A tak serio to po prostu chodzi o szacunek. Jsk się mówi to powinno sie słuchać i nie robić złośliwie na przekór. :D

Np. Rodzice mojego chrzesniaka prosili by nie kupować słodyczy.
    Uwazam ze Byłabym glupia gdybym to robiła. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:18

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała, żeby moja teściowa kupiła coś małemu. Raczej się nie doczekam...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu. Zapalenie oskrzeli. Osluchowo skurcz oskrzeli. Na RTG ok. Wķurzylam się bo nie było mnie na sali chwilę i przyszli z antybiotykiem A ten mój matolek nic nie zareagował. Wyników nie mają jeszcze I od razu antybiotyk. Wygodny fotel od Owsiaka obok łóżka tyle dobrze.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jejku. :( współczuję .. zdrówka! ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:36

nesssssa lubi tę wiadomość

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka, oby szybko mała wyzdrowiała.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa zdrówka dla Was. Trzymajcie się ciepło.

My już w Krakowie, nocna podróż super nam minęła. Mała spała, obudziła się pod hotelem, poczekała jak doszliśmy do pokoju, zjadła i spała dalej :) Zaraz ruszamy dalej, 3majcie kciuki.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję :( ja nienawidzę szpitala :(

Moja teściowa polowicznie sobie poradziła z wychowaniem. Męża mam super za to jego brat to oprócz faktu że jest dobrym człowiekiem to strasznie nieporadny życiowo. Gdyby nie ja to by siedział w callcenter na zleceniu a ma 35 lat. Już został uznany starym kawalerem w rodzinie i nikt nie liczy że kogoś sobie znajdzie.
    Natomiast tesciowa szanuje moje zdanie. Ona taka wystraszona jest.. od 30 lat ponad nie pracuje i oprócz gotowania to za bardzo niczym się nie interesuje. A gotuje i tak kilka rzeczy w kółko. Przez to jak ktoś jej coś powie np. ostatnio ktoś jej powiedział że marchewki które są w sklepach są myte domestosem to odrazu w to wierzy i nam chce wmawiać że tak jest :) małego bardzo kocha tak jak teść i by go całowali i przytulali jak są u nas :) na szczęście są raz na miesiąc :D
    A i nic nie kupują małemu bo uważają że siebie znają i kasę wciąż dają tylko.. ja bym wolała żeby kupiła coś nawet głupiego niż ciągle kasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:10

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessssa współczuję. Dużo zdrowka. Mąż mój od rana smarka, nosz kurde :/
    Ale debiutuje w roli samodzielnej opieki. Musialam jechac do lekarza i mąż został sam :) Filip przed wyjadem obraził się na cyca, wiec zostawilam go glodnego i zmeczonego... Ale zjadł butle i śpi :D ale co sie nastresuje to moje... Rano chcialam troszke świeżego mleka odciągnąć, ale po nocy tylko 40-50 ml mi sie udalo, później w zasadzie nawet 10 nie dalo rady, ale mm mamy w razie czego :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssssa, zdrówka dla maluszka! Oby szybko się poprawiło. U mnie teściowa kupuje... ale takie rzeczy że albo odrazu chowam, albo po domu zakładam. Zabawki też średniej jakości, śmierdzące plastikiem. Ale ona nie robi tego złośliwie, do takich sklepów poprostu chodzi. Moja mama za to zawsze pyta co kupić, albo pieniądze daje.

Mojego męża rodzice są rolnikami, zdziwiłybyście się co się dolewa do zbiornika z mlekiem, żeby bakterii nie było... Te marchewki myte w domestosie wydają się całkiem prawdopodobne :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessssa o szlag! A jednak poszło na oskrzela :( Współczuję szpitala i dużo zdrowia dla malutkiej!

Marta to super masz tesciow ze dają kasę na wnuka :P U nas to tylko moja mama dorzuci się czasem gotówką dla Emilii, i starszym tez prezenty daje.

Zmienił się waszym dzieciom kolor oczu od urodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 14:28

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 2 lekarz powiedział że antybiotyk bezzasadnie był podany. Masakra Jak to trzeba uważać. Już go nie dostanie ale po co to było...Lekarka starej daty chyba tu na oddziale daje wszystkim profilaktycznie. Mała dobrze reaguje na sterydy wziewne więc jak tak będzie dalej to szybko wyjdziemy. Dzięki za dobre słowa:)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściowej już nie mam ale to była poczciwa kobieta i wspaniała mama dla swoich dzieci. Uważam ze bardzo dobrze wychowała czwórkę dzieci.

Z prezentami nie mam problemów raczej nikt nie daje bez okazji wiec nie mam na co narzekać ;)

My już w górach, poza jedna akcja na trasie wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 07:48

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ja teściowej już nie mam ale to była poczciwa kobieta i wspaniała mama dla swoich dzieci. Uważam ze bardzo dobrze wychowała czwórkę dzieci..

Ja mam niby dwie teściowe.. i od nadmiaru głowa boli. :) :)

Ci ludzie których nie ma i którzy sie nie udzielają to zawsze sa najwspanialsi ludzie.. ;)

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już były na basenie, bylyscie na zorganizowanych zajęciach czy tak o same z maluszkiem? :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam super tesciowa, ale od kiedy zerwalam zwiazek z jej synem juz mne nie lubi. Bardziej mi bylo szkoda relacji z nia niz z moim ex :D

My jeszcze nie bylismy na basenie ale chyba pojde sobie normalnie tak prywatnie. U nas to jakas paranoja cenowa 380 e za kilka zajec po 30 min...

Tez mialyscie taka piekna ciepla pogode dzis? 15 stopni bylo wiosennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziewczyny które już były na basenie, bylyscie na zorganizowanych zajęciach czy tak o same z maluszkiem? :)

U nas max 3-4 dzieci. Zajęcia zorganizowane. Cenowo wypada sporo, 60 zl wejście.

Bede brala karnet to taniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tez mialyscie taka piekna ciepla pogode dzis? 15 stopni bylo wiosennie

Od rana do poludnia +2° i mgła.
    Od 14 okolice 0° i snieg.. suczka potwm reszte dnia na ogrodzie w sniegu szalała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa współczuje, szybkiego powrotu do zdrówka życzę.

Haha też bym miała kilka zastrzeżeń do wychowania mojego chłopa przez teściową :D
    Marta..a wrote:
    Byliśmy na zorganizowanych, jednocześnie było kilka różnych grup o rożnym stopniu zaawansowania, do każdej inny instruktor. No i woda dużo cieplejsza niż w takim zwykłym basenie, do tego przygotowane miejsca na przebranie maluszków i przeszkolenie, co zrobić w razie zakrztuszenia. U nas też drogo, za nas 3 jakieś 55 zł, za 30 min:/ przy karnecie koszt to 30-kilka zł.

‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ