Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Dzisiaj mąż ma kupić coś, bo ja szału dostanę :p a czopki to pamiętam że w aptece babka pytała czy to dla dziecka, czy dla dorosłych. Jeszcze poczytam ulotkę.
Ja polecam ten multilac baby. Są też saszetki z tego typowo na zaparcia, ale ciężko je dostać. No i cena też ok, bo ok 17 zł za buteleczkę
U Was kupa to będzie wydarzenie -
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę wychodzenia zębów bez żadnego bólu. U nas niestety ból, ale bez gorączki. Mamy trzy zęby z dołu i z góry cztery, w takim tempie za chwilę będzie miał komplet:D
Filip w tym tygodniu kończy pół rokunajwspanialsze, ale i najtrudniejsze pół roku w moim życiu.
Marta..a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy od urodzenia podajemy priobiotyki i problemy z kupką mamy. Wiec reguły nie ma.
a czy rozszerzanie diety pomoglo ? Średnio. Zależy co zje.
U nas na dole ząbki lekko widać i od dawba tak już jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 09:13
-
U nas kupa to tak srednio 3x dziennie jest i jest codziennie... czasem mam wrazenie, ze wychodzi wiecej jak wchodzi haha...
Zebow poki co brak, dziasel rozpulchnionych rowniez... a zabawki to ona od dawna nerwowo gryzie haha...
Wstala o 8:30, mysle dobra to dzis godzinke wczesniej jak zazwyczaj, nakarmilam, chce jej zabawki dac do kolyski, zeby sie chwile zajela, a sama isc sie ogarnac... a ona co? Oczy trze...
Takze dziecie matke obudzilo i poszlo spacWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 09:40
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMoja mnie dziś o 5 rano obudzila bo pielucha mokra no i na mleczko. Oczywiście poszła od razu spać dalej a ja już nie zasnęłam. Na 8 odprowadzilysmy Olivie pojechała na narty. Omg jak ja się stresuję żeby jej się nic nie stało
Kup mamy różnie, i co 2 dni a tez 3 dziennie zależy co zje i pije. Probiotykow nie daję, kolek nie miała i żadnych problemów generalnie.
-
Mnie zęby to ciągle zastanawiają. Filip od 3 dni trzyma paluszka w buzi, gryzie nerwowo wszystko, a najbardziej nasze palce... Chciałam nawet filmik nagrać, bo ma miny przy tym takie robi jak z horroru, ale za bardzo go zaciekawił telefon...
A z tą kupą to ja nie wiem o co chodzi, brzuch miękki, nigdy problemów nie było. Śmiałam sie do mojej mamy, że jak zacznie robic to do wanny go włożony i zaczekamy na koniec -
Justa, to moja sie od jakis 5 t6gidni tak na wszystko rzuca jak rekin, zabawki moje palce, swoje rece, czasem pieluche zagryza i z nia tak lezy haha...
Kiedy tylko wyweszy okazje np jak przy przewijaniu nogi jej podniose, to zaraz probuje moje palce lapac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja nie widziałam nawet cienia zęba czy rozpulchnionych czy czerwonych dziąseł.. A gryzie mi palca codziennie
Może nam też nie wyjdzie tylko się zatrzyma.. wsadzilam lopatologicznie łyżeczkę i stuka, palcem czuję ale jak patrzę do buźki to Jeszce nie widzę.
Z tym spokojem to już coraz gorzej ale nadal uważam że jest oaza spokoju. Zlatuje mi z maty bo się turla i kilka razy muszę go dawać na środek. Dupką w górze i próbuje raczkowac ale nadal brak koordynacji nogi i ręce jednocześnie. Bawi go najbardziej teraz ściąganie skarpetek i ciumkanie jego własnego palca u stopy.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:My wczoraj wyszłyśmy ze szpitala a dzisiaj Ulka chyba na nowo ma katar. Chyba się zabiję.
Zęby idą...wielkie czerwone dziasla a na czubku juz kreseczka.zazdroszczę, my pewnie do piątku w szpitalu będziemy
nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
1ania1 wrote:Wszystkim chorym dużo zdrówka, oby szybko przeszło.
Dziewczyny dostanę gdzieś mrożoną dynię? Kurcze nie zrobiłam sobie głupia zapasów i teraz nie mogę nigdzie dostać
Dzisiaj zrobiłam budyń jaglany z malinami małemu- był szałnie nadążałam podawać
Dynie hmm sprawdź na stronie hortexa chyba mieli mrożona, albo popytaj znajomych, czasem ktoś ma i może oddać7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Uuu jakie Ty cuda gotujesz. Podaj przepis
Dynie hmm sprawdź na stronie hortexa chyba mieli mrożona, albo popytaj znajomych, czasem ktoś ma i może oddać
http://www.mamachef.eu/budyn-malinowy-z-kasza-jaglana-6-m/
Robiłam z tego przepisu, tylko nie dawałam cukru w ogóle.
Jak mały ma dobry humor to coś się zawsze uda mu zrobićchabasse, Lavendova lubią tę wiadomość