X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ja dynie mrożoną kupuję w Auchan :)

Dzięki. Muszę podjechać, bo w małych sklepach nie mają.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek to samo. Od dłuższego gryzie wszystko co napotka na swojej drodze :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ewidentnie jest ząbek, wczoraj jak jadł banana to stuknelam w niego niechcący kilka razy łyżeczką :D tylko nie mogę wyczuć czy jeden czy obie jedyneczki. Ile czasu trwa takie wyjście jego w pełnej okazałości?

Aaa i moja mama napisała że teraz mąż musi mi kupić sukienkę żeby synek się dobrze chował. Ktoś zna taki zwyczaj? Jak dla mnie spoko chętnie dostanę sukienkę :D

Igor pakuje do buzi wszytko od bardzo dawna i się slini. To wina zebow ale tez tak dzieci poznaja swiat :) Natomiast dwa dni krzyczał na plastikowe zabawki jak je wkładal do buzi za to na gumowe nie. Przedwczoraj było to bardzo widać. Czyli dzień przed tym jak poczułam ząbek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:07

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się pochwale że dziecko "przyszlo" sie do mnie wczoraj przytulić. Nie wiem czy z opisu będzie wiadome ale.. mąż leżał z nim na macie, mąż wzdłuż boku maty, mały tuż obok niego. Głowa obok głowy męża. Ja się położyłam też wzdłuż maty z drugiej strony i odwrotnie niż mąż, z tej strony co ja miałam głowa on nogi. I młody spojrzał na mnie i w ciągu okolo 3 min tak się przeturlal i przekręcił że wpadł we mnie tak że leżał jak ja i wtulil mi się w brzuch i tak został :D mąż się aż wzruszył jak to zobaczył a ja nie mogłam się śmiać przestać bo on tak się wiercil aż mu się udało :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dynie świeża widziałam dziś w lidlu. Wprawdzie jakaś piżmowa, ale dynia :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    No ewidentnie jest ząbek, wczoraj jak jadł banana to stuknelam w niego niechcący kilka razy łyżeczką :D tylko nie mogę wyczuć czy jeden czy obie jedyneczki. Ile czasu trwa takie wyjście jego w pełnej okazałości?

Aaa i moja mama napisała że teraz mąż musi mi kupić sukienkę żeby synek się dobrze chował. Ktoś zna taki zwyczaj? Jak dla mnie spoko chętnie dostanę sukienkę :D

Igor pakuje do buzi wszytko od bardzo dawna i się slini. To wina zebow ale tez tak dzieci poznaja swiat :) Natomiast dwa dni krzyczał na plastikowe zabawki jak je wkładal do buzi za to na gumowe nie. Przedwczoraj było to bardzo widać. Czyli dzień przed tym jak poczułam ząbek :)
    Ja znam taki zwyczaj ;) przy córce to ja też znalazłam i dostałam :) u nas też już drugi ząbek. A wczoraj pół roczku

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5755f1fbd4b0.jpg

P.s. nie cytować :)

e_mii, PLPaulina, marcela123, Lavendova, justyna14, chabasse, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mówili o sukience :D
    Ania jakie mały ma włoski długie :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    U mnie też mówili o sukience :D
    Ania jakie mały ma włoski długie :)
    Te jego włosy to tragedia :D one żyją swoim życiem. Nie idzie ich w ogóle ułożyć :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodził się z takim włoskami czy już mu urosły? Śliczną masz parkę, widać, że siostra w braciszka zakochana :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy ząbek - kto pierwszy zobaczy buty musi kupić. ;) przynajmniej u Nas. Ale jakoś mnie ten zwyczaj nie obchodzi. Bo to oczywiste ze ja lub mąż zobaczymy pierwszy ząbek.

My dzis po wizycie, 8120g. Czyli w 5tyg =500g. Czyli ok.

Dolne ząbki idą juz od dawna. I sie zatrzymały. Co pediatra potwierdziła - bo dziąsła przestały byc czwrwine i rozpulchnione. Za to mowila, ze u góry sie cos zaczęło dziać bo tetaz tutaj dziąsła dają znaki. :)

Zrobiliśmy tez dzis morfologie + zelazo- zobaczymy czy sie wynik poprawił. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:28

Ania241188 lubi tę wiadomość

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip ma już pierwsza drzemkę. Kurcze wstaje przed 6, a ok 8 jest już śpiący i marudny. Nie wiem czy to zawsze juz tak będzie?? Dzisiaj przynajmniej noc była spokojna z jedną pobudką na butelkę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale śliczne masz dzieci ;) Mam wrażenie że u mojego to daleko do zębów, jakoś nic tam nie czuje. Ale wszystko w swoim czasie.
    Chciałam wczoraj małemu podać mm bo w poniedziałek idę do fryzjera i żeby maz awaryjnie miał jak go nakarmić. Matko co on robił, krztusil sie, darl, odruch wymioty , masakra. Kiedyś od męża ze dwa razy wypił tylko moje, ode mnie nawet odciagnietego nie chciał. Widzę, że już sam smoczek od butelki źle na niego działa. A smoczek ogólnie doi jak szalony. Kurde nie mam pomysłu jak to przekonac

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czerwone chrostki z białym czopem na klatce piersiowej to może być alergia pokarmowa? Myślałam że to po bananie lub avocado, ale już kilka dni jej tego nie podaje, a dziś znów ją tym obsypało :(

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ania ale śliczne masz dzieci ;) Mam wrażenie że u mojego to daleko do zębów, jakoś nic tam nie czuje. Ale wszystko w swoim czasie.
    Chciałam wczoraj małemu podać mm bo w poniedziałek idę do fryzjera i żeby maz awaryjnie miał jak go nakarmić. Matko co on robił, krztusil sie, darl, odruch wymioty , masakra. Kiedyś od męża ze dwa razy wypił tylko moje, ode mnie nawet odciagnietego nie chciał. Widzę, że już sam smoczek od butelki źle na niego działa. A smoczek ogólnie doi jak szalony. Kurde nie mam pomysłu jak to przekonac
    U nas jest to samo. Tylko mój od dawna pije moje odciagniete mleko ale mm nie ruszy. Raz wypił 50ml chyba i wszystko zwymiotował. Tylko u nas butelka jest ok ale smoczek od małego nie. Miał odruch wymiotny i zaraz wypluwał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:46

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas jest to samo. Tylko mój od dawna pije moje odciagniete mleko ale mm nie ruszy. Raz wypił 50ml chyba i wszystko zwymiotował. Tylko u nas butelka jest ok ale smoczek od małego nie. Miał odruch wymiotny i zaraz wypluwał
    U nas smoczek od małego było ok, teraz jak zmieniłam mu jeszcze na ten firmy bibs to mam wrażenie że go uwielbia i lepiej mu pasuje. A od butelki to od razu się krzywi, na początku smoczek miał też silikonowy i ssal, myślałam żeby jeszcze do butelki kauczukowy kupić tak jak przy smoczku, może mu bardziej przypasuje. Próbowałam teraz jeszcze raz to niby mniej się krzywil, ale pociągnąć nie chce. Łyżeczka kilka łykow poszło, ale czuje inny smak. Spróbuje jeszcze raz swoje odciagniete. Tak wczoraj mówiłam do męża ze jeśli by się coś stało kiedyś że nie mogłabym go karmić ( oby nie) to ja nie wiem co by było.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip w końcu zrobił kupę, znaczy się pomoglam mu czopkiem, ale w sumie to nawet się nie przyjął... Ale przy trzeciej próbie włożenia wszystko ruszyło, a Filip cały czas się śmiał, na koniec ukradł świeżego pampersa i tak bawił się :D może teraz w końcu będzie lepiej spał... I poczekam z kolejnym warzywem aż się mu unormuje w jelitkach.
    Ania, Filip teraz też budzi się po 7 i o 9 chce iść znowu spać, wczoraj nawet nie zdążyłam go przebrać.
    Jak pojechałam do lekarza to Filip zjadł moje odciagniete, ale świeże, mrożonego nie chciał, mm też nie chce... Raz wypił 30 ml i był najedzony... Po czym pół godziny później dopchał cycem...
    I z 5-miesięcznym opóźnieniem skończyłam kocyk :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/015eaa630c25.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:13

Ania241188, Dooti, Lavendova, e_mii, chabasse, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Urodził się z takim włoskami czy już mu urosły? Śliczną masz parkę, widać, że siostra w braciszka zakochana :)
    Miał długie jak się urodził :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    U nas smoczek od małego było ok, teraz jak zmieniłam mu jeszcze na ten firmy bibs to mam wrażenie że go uwielbia i lepiej mu pasuje. A od butelki to od razu się krzywi, na początku smoczek miał też silikonowy i ssal, myślałam żeby jeszcze do butelki kauczukowy kupić tak jak przy smoczku, może mu bardziej przypasuje. Próbowałam teraz jeszcze raz to niby mniej się krzywil, ale pociągnąć nie chce. Łyżeczka kilka łykow poszło, ale czuje inny smak. Spróbuje jeszcze raz swoje odciagniete. Tak wczoraj mówiłam do męża ze jeśli by się coś stało kiedyś że nie mogłabym go karmić ( oby nie) to ja nie wiem co by było.
    Z mega głodu w końcu by pociągnął butlę i mm. Nie dałby się zagłodzić. Na początku napewno małe ilości by pił a potem by się przyzwyczaił i by jadł :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ślicznie masz dzieci :)

Fajny ten smoczek bibs, moja tylko akceptuje właśnie w takim stylu. Mamy smoczki z usa GumDrop baby. Wszystkie inne tez wypluwa, nuka tak samo. Ostanie coraz z mniej używa ale w razie dramatu jest.

Może spróbujcie zmienić butelki i smoczki, może któryś podpasuje w końcu. Tez uważam ze z mega głodu i braku innych opcji dziecko w końcu wypije z butli. Moje tylko z aventu piły.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dynia jest zawsze w lidlu dostepna swieza, moze w pl bedzie tez?

Ania, Justa piekne maluszki <3

Mia pozdrawia cioteczki :D
    (nie cytujcie)

Swoja droga co chwile mi zwiewa z tej maty i musze ja zbierac... wczoraj ja dwa razy wyciagalam spod stolu, a spuscilam z oka doslownie na 3 sekundy, weszlam tylko do lazienki po szczotke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:24

Ania241188, Lavendova, e_mii, marcela123, chabasse, Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ