Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No ewidentnie jest ząbek, wczoraj jak jadł banana to stuknelam w niego niechcący kilka razy łyżeczką
tylko nie mogę wyczuć czy jeden czy obie jedyneczki. Ile czasu trwa takie wyjście jego w pełnej okazałości?
Aaa i moja mama napisała że teraz mąż musi mi kupić sukienkę żeby synek się dobrze chował. Ktoś zna taki zwyczaj? Jak dla mnie spoko chętnie dostanę sukienkę
Igor pakuje do buzi wszytko od bardzo dawna i się slini. To wina zebow ale tez tak dzieci poznaja swiatNatomiast dwa dni krzyczał na plastikowe zabawki jak je wkładal do buzi za to na gumowe nie. Przedwczoraj było to bardzo widać. Czyli dzień przed tym jak poczułam ząbek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 07:07
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Jeszcze się pochwale że dziecko "przyszlo" sie do mnie wczoraj przytulić. Nie wiem czy z opisu będzie wiadome ale.. mąż leżał z nim na macie, mąż wzdłuż boku maty, mały tuż obok niego. Głowa obok głowy męża. Ja się położyłam też wzdłuż maty z drugiej strony i odwrotnie niż mąż, z tej strony co ja miałam głowa on nogi. I młody spojrzał na mnie i w ciągu okolo 3 min tak się przeturlal i przekręcił że wpadł we mnie tak że leżał jak ja i wtulil mi się w brzuch i tak został
mąż się aż wzruszył jak to zobaczył a ja nie mogłam się śmiać przestać bo on tak się wiercil aż mu się udało
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:No ewidentnie jest ząbek, wczoraj jak jadł banana to stuknelam w niego niechcący kilka razy łyżeczką
tylko nie mogę wyczuć czy jeden czy obie jedyneczki. Ile czasu trwa takie wyjście jego w pełnej okazałości?
Aaa i moja mama napisała że teraz mąż musi mi kupić sukienkę żeby synek się dobrze chował. Ktoś zna taki zwyczaj? Jak dla mnie spoko chętnie dostanę sukienkę
Igor pakuje do buzi wszytko od bardzo dawna i się slini. To wina zebow ale tez tak dzieci poznaja swiatNatomiast dwa dni krzyczał na plastikowe zabawki jak je wkładal do buzi za to na gumowe nie. Przedwczoraj było to bardzo widać. Czyli dzień przed tym jak poczułam ząbek
przy córce to ja też znalazłam i dostałam
u nas też już drugi ząbek. A wczoraj pół roczku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5755f1fbd4b0.jpg
P.s. nie cytowaće_mii, PLPaulina, marcela123, Lavendova, justyna14, chabasse, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwszy ząbek - kto pierwszy zobaczy buty musi kupić.
przynajmniej u Nas. Ale jakoś mnie ten zwyczaj nie obchodzi. Bo to oczywiste ze ja lub mąż zobaczymy pierwszy ząbek.
My dzis po wizycie, 8120g. Czyli w 5tyg =500g. Czyli ok.
Dolne ząbki idą juz od dawna. I sie zatrzymały. Co pediatra potwierdziła - bo dziąsła przestały byc czwrwine i rozpulchnione. Za to mowila, ze u góry sie cos zaczęło dziać bo tetaz tutaj dziąsła dają znaki.
Zrobiliśmy tez dzis morfologie + zelazo- zobaczymy czy sie wynik poprawił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:28
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
Ania ale śliczne masz dzieci
Mam wrażenie że u mojego to daleko do zębów, jakoś nic tam nie czuje. Ale wszystko w swoim czasie.
Chciałam wczoraj małemu podać mm bo w poniedziałek idę do fryzjera i żeby maz awaryjnie miał jak go nakarmić. Matko co on robił, krztusil sie, darl, odruch wymioty , masakra. Kiedyś od męża ze dwa razy wypił tylko moje, ode mnie nawet odciagnietego nie chciał. Widzę, że już sam smoczek od butelki źle na niego działa. A smoczek ogólnie doi jak szalony. Kurde nie mam pomysłu jak to przekonacAnia241188 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Ania ale śliczne masz dzieci
Mam wrażenie że u mojego to daleko do zębów, jakoś nic tam nie czuje. Ale wszystko w swoim czasie.
Chciałam wczoraj małemu podać mm bo w poniedziałek idę do fryzjera i żeby maz awaryjnie miał jak go nakarmić. Matko co on robił, krztusil sie, darl, odruch wymioty , masakra. Kiedyś od męża ze dwa razy wypił tylko moje, ode mnie nawet odciagnietego nie chciał. Widzę, że już sam smoczek od butelki źle na niego działa. A smoczek ogólnie doi jak szalony. Kurde nie mam pomysłu jak to przekonacWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:46
-
Ania241188 wrote:U nas jest to samo. Tylko mój od dawna pije moje odciagniete mleko ale mm nie ruszy. Raz wypił 50ml chyba i wszystko zwymiotował. Tylko u nas butelka jest ok ale smoczek od małego nie. Miał odruch wymiotny i zaraz wypluwałAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Filip w końcu zrobił kupę, znaczy się pomoglam mu czopkiem, ale w sumie to nawet się nie przyjął... Ale przy trzeciej próbie włożenia wszystko ruszyło, a Filip cały czas się śmiał, na koniec ukradł świeżego pampersa i tak bawił się
może teraz w końcu będzie lepiej spał... I poczekam z kolejnym warzywem aż się mu unormuje w jelitkach.
Ania, Filip teraz też budzi się po 7 i o 9 chce iść znowu spać, wczoraj nawet nie zdążyłam go przebrać.
Jak pojechałam do lekarza to Filip zjadł moje odciagniete, ale świeże, mrożonego nie chciał, mm też nie chce... Raz wypił 30 ml i był najedzony... Po czym pół godziny później dopchał cycem...
I z 5-miesięcznym opóźnieniem skończyłam kocyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/015eaa630c25.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 10:13
Ania241188, Dooti, Lavendova, e_mii, chabasse, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
marcela123 wrote:U nas smoczek od małego było ok, teraz jak zmieniłam mu jeszcze na ten firmy bibs to mam wrażenie że go uwielbia i lepiej mu pasuje. A od butelki to od razu się krzywi, na początku smoczek miał też silikonowy i ssal, myślałam żeby jeszcze do butelki kauczukowy kupić tak jak przy smoczku, może mu bardziej przypasuje. Próbowałam teraz jeszcze raz to niby mniej się krzywil, ale pociągnąć nie chce. Łyżeczka kilka łykow poszło, ale czuje inny smak. Spróbuje jeszcze raz swoje odciagniete. Tak wczoraj mówiłam do męża ze jeśli by się coś stało kiedyś że nie mogłabym go karmić ( oby nie) to ja nie wiem co by było.
-
nick nieaktualnyAnia ślicznie masz dzieci
Fajny ten smoczek bibs, moja tylko akceptuje właśnie w takim stylu. Mamy smoczki z usa GumDrop baby. Wszystkie inne tez wypluwa, nuka tak samo. Ostanie coraz z mniej używa ale w razie dramatu jest.
Może spróbujcie zmienić butelki i smoczki, może któryś podpasuje w końcu. Tez uważam ze z mega głodu i braku innych opcji dziecko w końcu wypije z butli. Moje tylko z aventu piły.Ania241188 lubi tę wiadomość
-
U nas dynia jest zawsze w lidlu dostepna swieza, moze w pl bedzie tez?
Ania, Justa piekne maluszki
Mia pozdrawia cioteczki
(nie cytujcie)
Swoja droga co chwile mi zwiewa z tej maty i musze ja zbierac... wczoraj ja dwa razy wyciagalam spod stolu, a spuscilam z oka doslownie na 3 sekundy, weszlam tylko do lazienki po szczotkeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:24
Ania241188, Lavendova, e_mii, marcela123, chabasse, Dooti, pumka1990 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700