Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWłaśnie tez się zastanawiałam nad jogurtem. Lavendova, dobrze zrozumiałam, ze Twoja już chleb z masłem wcina?? To my jesteśmy dalej w polu z rozszerzaniem... dostaje od czegoś wysypki na klatce piersiowej i nie umiem namierzyć od czego
choc odpukać od kilku dni znów zaczęła ładnie jeść, a nie kończyć po 3 łyżeczkach. -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj Filipowi dałam batata ze szpinakiem. Najpierw brak entuzjazmu, a później robił takie śmieszne mmmmm i otwierał szeroko buzie
no i chyba nie może marchewki... Ostatnio zrobił się czerwony na buzi, oczywiście kupy wtedy 2 dni nie robi (rekordowy tydzień był właśnie po marchewce)... A większość zupek ma marchewke, wiec teraz siedzę i mysle co mu gotowac
-
Zuuziia wrote:U nas kilka pobudek ale podaje zazwyczaj smoczek i odrazu zasypia dalej. Często też się zdarza że zje trochę mm, zastanawiam się czy nie powinnam dawać mu wodę bo skoro wypija raptem 30 ml to raczej chce mu się pić a nie jeść. A śpimy do 8.30/9
ok 10.30/11 idziemy na godzinny spacer i potem jeszcze do 2,5h przesypia mi z nianią z kamerka na tarasie.
[/url]
-
To my jesteśmy dopiero na etapie mięsa, byliśmy na weekend u moich rodziców i Mały dostał od sąsiada mięso z królika więc zaczęłam sama gotować, do tego od cioci torbę marchewki takiej z ogródka.
Co do tego płaczu przez sen to Staś miał wczoraj podobnie z tym, że nie płakał ale podczas tej drzemki długiej to że 20 minut to tak szlochal przez sen że nie wiedziałam co się dzieje. Ale tak się trzasl jakby nie wiadomo jak długo płakał. Tak mi go było szkoda.
Ogólnie to maruda dzisiaj, cały czas albo smoczek albo ręce. Jak to noszę to rzuca się na mnie jakby chciał mnie zjeść, próbuje mnie złapać dzislami gdzie tylko może. Patrzę na te dziąsła ale nic nie widzę, tylko zastanawia mnie bo w okolicy dolnych trójek ma takie trochę jakby czerwone i opuchnięte. Myślałam że to może jakaś plesniawka, ale jak one wyglądają ? Chyba białe sa ?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
A i już tradycyjnie po weekendzie na wsi Młody wrócił z glutem. Ale dzisiaj już jest dobrze, mleko moje chyba rzeczywiście najlepsze na katar bo nic oprócz mleka i Disnemaru nie uzywalismy a katar prawie przeszedł. A pierwsza noc to była tragedia, budził się co chwila z płaczem i ledwo oddychalAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
U nas narazie tyle samo karmien,czyli tak zazwyczaj 8, ale chyba będę powoli jedno zastępować obiadkiem bo mały już zjada taka porcję jak słoiczek. Wczoraj dostał cyca po godzinie od obiadu i później ulewal marchewka więc było za dużo. Teraz jak wstanie to dostanie zamiast mleka zupkę. Chociaż czarno to widzę bo dzisiaj jedynie cycek go uspokaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:42
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Mój kochany tato tak mi wczoraj dopompował koła w wózku, że jedno w nocy pękło i rozwaliło się wszystko w drobny mak. Chyba mu się zapomniało, że to nie samochód. Jak to zobaczyłam to aż się poryczałam że złości, bo mu mówiłam wyraźnie, że to trochę się pompuje. Na szczęście dzisiaj zadzwoniłam do producenta i już mi nowe jedzie. Bałam się, że będą jakieś problemy, ale na szczęście się udało.
Ostatnio pisałam o problemach ze sprzedającym na allegro. Oddali pieniądze w ramach programu ochrony kupujących, złożyłam wniosek, zdj dowodu osobistego i pieniądze są już na moim koncie. Mam nadzieję, że więcej taka sytuacja mi się nie powtórzy. -
Ania, ostatnio moja siostre też oszukali na allegro. Obiecali synkowi jakies klocki, bardzo drogie. Uzbierali kasę z urodzin i dupa... Klocków nie ma, z tym, że tu wiecej poszkodowanych i sprawą zajmuje się policja. Dobrze że udało ci się odzyskać kasę, tylko szkoda nerwow, czasu.
Jaką wodę dajecie dzieciom do picia? Gdzieś czytałam że przegotowana kranówka to zło... A generalnie wode mamy bardzo dobrą i sobie nawet nigdy nie kupujemy -
U mnie tez dzień marudy.. wszystko po pół minucie ble łe itd No ale na rękach jest super, a jak zabawia jeszcze tata to już szczyt marzeń
Za to wieczorem mi się odwdzięczyła bo zaczęła na czworaka pozycje przyjmować, robić te pompki tył-przód i ćwiczyć siadanie. Już te nogi ładnie układa tylko nie mogła się tak mocno na tych rękach podnieść. Może niedługo coś z tego będzie
Justa ja daje kranówkę gotowaną. Z butelki czytałam że nie może być wysoko zmineralizowana i lepiej źródlaną. Bez przesady póki co to ona tej wody wypija 20-30ml dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:28
-
nick nieaktualny
-
Ja robie mm na kranówce przegotowanej. Wychodze z założenia że my też ją pijemy i nic nam nie jest, jest przecież regularnie badana. A jakby sie doszukiwać to do wszystkiego można sie doczepić
pumka1990 lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Mm daje na przegotowanej kranowce i tak zawsze filtrujemy w bricie, a tak do picia ra specjalna dla maluszkow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 20:54
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kasiaja wrote:Daje kranówkę przegotowaną, kilka razy dałam źródlaną gdy nie miałam przegotowanej, a trzeba było na szybko dać pic
Kilka razy też łyknęła wody z wanny przy kąpieli