WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja to tylko buczy od kilku dni żadna zabawka ją nie interesuje :(

My mieliśmy ostatnio tak przez tydzien.. tylko buczala, od rana do wieczora. :/

I pojawiła sie kropeczka na lewej górnej jedynce. I jakby momentalnie moja dawna Hania wróciła..

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój od wczoraj to istny diabeł. Ciągle płacz. Nawet na rękach. Dodatkowo wstał wczoraj o 5.25 i już bym wyspany... A dziś jeszcze gorzej ..pobudka o 5.20 i dopiero o 10.15 zasnął... Na godzinę...i znów ryk... Co się dzieje?!

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie tylko ja mam rannego ptaszka, Filip właśnie w trakcie drzemki, usnął o 10 20, nawet nie oddycham żeby pospał jak najdłużej.
    Poza tym to od kilku dni dzielnie wyciera mi sobą panele w domu, takie pracowite dziecko mam :D

justa1509 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, przez przypadek polubiłam. Mi teraz Filip wstaje o 6-6.30. Zazwyczaj sobie leżymy i po godzinie idzie dalej spać. Jak wstaje to robię mu śniadanie, siadamy przy stole i jemy razem :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My mieliśmy ostatnio tak przez tydzien.. tylko buczala, od rana do wieczora. :/

I pojawiła sie kropeczka na lewej górnej jedynce. I jakby momentalnie moja dawna Hania wróciła..

Dajesz nadzieję ze jej to przejdzie. Wykańcza mnie to. Ofkors tata wróci to będzie nagle grzeczna :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam pojecia co się u nas działo. Filip jęczał na wszystko, bo zabawka upadła, bo głowa stuknela o mate, bo położyłam na sekunde... A od wczoraj Filip grucha :) i to tak, że aż zasnąć nie mógł. Wziął pluszowego dzika i gdakał do niego jak kura :)
    Brokuł zniknął w oczach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:12

PLPaulina, 1ania1, Ania241188, Lavendova, Kasiaja, Zuuziia, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie Ci mały wcina, ja to boję się dawać dużych kawałków, chociaż wiem, że muszę, bo się mały nie nauczy inaczej.
    Ja dzisiaj przeżyłam mały zawał, Filip zrobił kupę, patrzę przy przewijaniu, a tam pełno takich małych czarnych kropek, myślę:Boże co to jest, jakieś robaki?
    Zapomniałam, że Filip wczoraj kiwi wsunął całe z bananem :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, pierwszy raz jak daliśmy 2 kawałki kalarepy to serce waliło mi jak szalone i byłam gotowa nurkować w buzi :) ale Filip ładnie sobie radzi, mam problem z gotowanie kaszy na gęsto, tak zeby dało się ją łapać, ale jak jest taka lepka to przykleja się do paluszków i też trafia do buzi :)
    A tak się rzuca na jedzenie, że nawet nie zdążyłam pasów złapać :p
    Jedynie teraz sporo czasu zajmuje planowanie jedzenia, tak żebyśmy wszyscy mieli co jeść. A no i nie daje Filipowi jajek i nabiału więc brakuje mi pomysłów :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się pochwalić że Olek zjadł dziś pół małego słoiczka obiadku. Sukces :) oczywiście się nie najadł tym i dopil mleko ale myślę że powoli do przodu. Tylko muszę jechać 10km po jakikolwiek słoiczek bo mieszkam w mieście gdzie nie ma słoiczków

Lavendova, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też lepiej wcina sama łapkami kawałki niż z łyżeczki papkę...
    Chociaż ja staram się jej dawać miękkie rzeczy, brokuł, kalafior, jabłko, gruszka, makaron itp., do których nie potrzeba zębów :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym jak by mi sie dziecko dusiło jabłkiem narazie daje papki, z kawałkami narazie poczekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:29

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja muszę się pochwalić że Olek zjadł dziś pół małego słoiczka obiadku. Sukces :) oczywiście się nie najadł tym i dopil mleko ale myślę że powoli do przodu. Tylko muszę jechać 10km po jakikolwiek słoiczek bo mieszkam w mieście gdzie nie ma słoiczków

Można też w Gemini zamówić bo mają ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zjadła deserek z brzoskwinia, dzis pierwszy raz od tygodnia. A kawałków nie chce, ciumka i wypluwa :/ Parówke chciała hahha

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to kawałki połyka :O
    Dzisiaj na podwieczorek dostał pierwszy raz kisiel z bobofruta z jabłkiem tartym, to aż był zły że za wolno daję.nie jestem zwolennikiem takich soków, no ale ktoś mi kupił więc wykorzystałam.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jakos za jedzeniem w kawałkach nie przepada. Nie jest chyba gotowa. :/

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Filip kawałki chętnie, papek nie chce. Jadł na poczatku, a później przestał... Jedynie ciągle go wysypuje na brzuchu. No oszaleje zaraz, bo przy braku obciążenia genetycznego to niby mało prawdopodobne. A nie mam jak jechac do lekarza, bo z wysypką wole do dzieci zdrowych, a w przyszłym tygodniu nie ma naszego lekarza, a w tym nie damy rady, bo mąż zabiera mi auto i jestem uziemiona

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Jeju mój też dzisiaj zrobił pobudke o 5 i do 6 nie spał, ja próbowałam coś drzemac ale nie potrafię bo on się cały czas śmiał. Ojciec się zlitowal i się nim zajął i przysnal jeszcze do 7 i później już koniec spania. O 9.30 poszedł już na drzemkę a ja czuje się jak wrak. W niedzielę wieczorem jak zmywalam makijaż coś mi wpadło do oka, w nocy wyciągnęłam rzese, ale wczoraj cały dzień mnie bolalo, ledwo mogłam mrugac powieka bo ciągle tarlam to oko. Dzisiaj niby trochę lepiej, ale czuje jakby piasek miała pod powieka. Polecacie może jakieś krople żeby nawilżyc oko ?
    Na podraznione oczy to ja miałam kropkę visine classic z tego co pamiętam. Jeśli masz popękane naczynka to możesz w aptece się spytać o krople na to bo teraz nie pamiętam czy to te wtedy miałam żeby je pozamykac ale chyba tak.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania jakos za jedzeniem w kawałkach nie przepada. Nie jest chyba gotowa. :/

Filip też chyba nie jest gotowy, nie wykazuje chęci, a jak mu coś dam to połyka ... Poczekamy na spokojnie, ważne, że chce jeść i je wszystko co mu dam :)
    Narazie je papki, a jak ja mu coś robię to nie blenduję całkiem na gładko.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, to co masz na zdjęciu nazywasz bałaganem?! też bym chciała taki mieć :D

Ja też się boję dawać kawałki jedzenia, raz próbowałyśmy z bananem,to się zakrztusiła, niby nie poważnie. Do tego tego samego dnia rozmawiałam z moją kuzynką, jej synek tak się nieszczęśliwie zakrztusił przy próbach BLW, że cztery dni spędził w szpitalu :( więc boję się ryzykować.

Mój mały Pełzak, zamiast uczyć raczkować to postanowił uczyć się wstawać. Wspina się po wszystkim co jej wpadnie pod ręce ;)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Może w Rossmann zamów albo Gemini. Widziałam też na allegro.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ