Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My jezdzimy czesto i fotelik tez czesto w uzytku u nas...
Tez nie widzialam sensu w kupowaniu fotelika z baza pod drugi, bo tak naprawde pozniej jest sie ograniczonym w wyborze drugiego...
A jednak sporo tych kolejnych fotelikow ma w sobie isofixa...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jednak Olkowi podając coś do jedzenia pozwalam samemu brać łyżeczkę, dzięki temu przynajmniej chce próbować. Trzymam tylko za koniec łyżeczki żeby za głęboko nie wsadził
wodę mu podaje z doidy cup i ma frajdę ale muszę uważać bo raz mi wyrwał i się zakrztusił. Chlusnął fontanną. Przestraszyłam się. Pić wody z butelki ze smoczkiem nie chce bo myśli że to mleko i wypluwa wodę. Mam jeszcze bidon ze słomka.
-
Eilleen, u nas woda w butelce tez byla bleeeeeeee i mala za nic nie chciala... butelke akceptuje wylacznie z mlekiem...
Bidon ze slomka zalatwil u nas sprawe, bo odkad zalapala, to chetnie teraz pije wode...
Jak ja nie lubie tych dni, kiedy musze wstac przed dzieckiem
Ale jedziemy na bilans, wiec musze sie ogarnac zanim mala bede budzic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
1ania1 wrote:Poza tym mój mały wstał dzisiaj o 4.20, myślałam, że mnie coś trafi. Dostałam koło 5 butelkę i na rękach tego klocka musiałam uśpić i wstał o 7. Wykończy mnie to jego wstawanie.
Moja dziś od 5 juz wariuje i sama sie nudziła...oczywiscie o 8 juz tryb maruda i drzemka...
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie w pociągu do Wrocławia. Wizytę mam u dentysty i ginekologa. Już minęło pół roku od porodu to czas zbadać podwozie
Moje maluchu dzisiaj, jak nigdy, wstały po 6Zwłaszcza zdziwiona jestem Antkiem bo on bez budzenia to do 9-10 śpi w weekend. Dzisiaj normalnie bym go budziła po 7, a tu oboje od 6:30 się chichrali do siebie z łóżeczek. Antoś Zuzkę rozśmieszał. Piękny poranek
[/url]
-
nesssssa wrote:Moja dziś od 5 juz wariuje i sama sie nudziła...oczywiscie o 8 juz tryb maruda i drzemka...
Nessa gdzie mieszkasz? Może byśmy się na spacer o 5 rano umówiły haha?Serio to mnie to wkurza, w nocy śpi niespokojnie, ma pierdyliard pobudek, bo akurat chce poćwiczyć, rano wstaje jak jeszcze ciemno, no jak żyć?
-
1ania1 wrote:Nessa gdzie mieszkasz? Może byśmy się na spacer o 5 rano umówiły haha?
Serio to mnie to wkurza, w nocy śpi niespokojnie, ma pierdyliard pobudek, bo akurat chce poćwiczyć, rano wstaje jak jeszcze ciemno, no jak żyć?
zapraszam do wrocławia ;p
-
nick nieaktualny
-
1ania1 wrote:Ja na 12 biorę małego do lekarza, bo nie podoba mi się ta jego poranna chrypka i kaszel. Humor ma dobry, gorączki brak, katar niewielki, ale wolę żeby go osłuchała.
[/url]
-
Lavendova wrote:To rozsmieszanie sie dzieci nawzajem cudowny widok
Moja też od razu uśmiech jak młoda wraca ze szkoły.
Emilia wstaje o 7 razem z nami, a tryb maruda włącza 10 minut później bo zmęczona hahaa jak Pola wstaje to pierwsze się pyta czy Olek śpi i leci się z nim przywitać
-
Ja też rzadko jeżdżę autem z małym, do lekarza, w weekendy na basen.. na codzień wszędzie mam blisko więc podczas spaceru w wózku jeździ.
Dla mnie noszenie nosidełka to była porażka, łatwiej mi go zabrać na ręcea z tego kolejnego fotelika łatwo się go wyciąga, nosidełko było inaczej zbudowane. A że mam fotelik 0-18 to jest dostosowany dla noworodka nawet więc mały ma wygodnie i mi wygodniej. Na zakupy mam lekką spacerówke, moge ja na plasko rozłożyć, która sobie łatwo rozkładam i nie potrzebuje już stelaża i adapterów. Jedynie co to jak zaśnie w aucie to wyciągając go zawsze się obudzi ale w nosidelku i tak bym mu nie dała w domu spać.
My dzisiaj na nogach od 5 więc właśnie sobie śpi i leci mu pierwsza drzemka.
Ania zamów sobie kurierem z rosmana, chyba 10zl przesyłka kosztujemi teraz nowy otworzyli 5 min od domu a tez już myślałam o zamawianiu
Ania mój pije 6x mleko w tym 4x z piersi krótko pije więc nie spodziewam się że więcej niż po 100ml, a 2x mm pije różnie.. Ale najczęściej pierwsza butelką to ok 160ml a druga tak koło 100 ml. Więc malutko. Do tego je ok. 120ml kaszki, 85gram obiadku (połowa słoika 190g) i owoc, albo banan albo słoiczek albo tubka, więc tak koło 80-90gram. Czasami zje 1-2 chrupki kukurydziane w dzień. Generalnie wyszczuplal mam wrażenie ale też się wyciągnął. Ma coraz dłuższe nóżki, widać to u nas po spodniach bardzo6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka