Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was myślała już o zmianie fotelika? Wiem że w obecnych nasze dzieci powinny jeździć jak najdłużej ale u nas ostatnio młody strasznie się awanturuje podczas jazdy. Mamy kiddy pro Evolution 2 fajny fotelik ale jest głęboki i wąski mama wrażenie że Janek ma w nim mało miejsca jest mu niewygodnie i dlatego marudzi. Waży już 8,5kg głowa na styk nóżki wystają.
25.07.2018 🦊
-
Zuuziia wrote:Czy któraś z was myślała już o zmianie fotelika? Wiem że w obecnych nasze dzieci powinny jeździć jak najdłużej ale u nas ostatnio młody strasznie się awanturuje podczas jazdy. Mamy kiddy pro Evolution 2 fajny fotelik ale jest głęboki i wąski mama wrażenie że Janek ma w nim mało miejsca jest mu niewygodnie i dlatego marudzi. Waży już 8,5kg głowa na styk nóżki wystają.
Ja też mam ten fotelik. Za niedługo będę myśleć o zmianie, bo Filipowi już chyba też niewygodnie. -
Zuuziia wrote:W dodatku mega ciężki
ja już nawet nie wyciągam go z auta tylko Janka znoszę do garażu i tam go pakuje do fotelika
Ciężki jak cholera, nie ważyłam go nigdy ale razem z Filipem ciężko mi w obu rękach go utrzymać. Też raczej już rzadko go noszę, raczej robię tak jak Ty
-
nick nieaktualnyJa już musiałam zamówić następny fotelik, zeby mieć spokój. Do mojej bazy (2 way fix) pasuje tylko jeden model następnego fotelika, a maxi cosi kończy ich produkcję. Więc jeśli planowaliście zakup 2way Pearl, to lepiej zróbcie to już teraz. Nie powiem żeby mnie to nie wkurzyło, no ale nie mam w planach kupować nowej bazy, ta ma dopiero pół roku
-
Ja mam kiddy evoluna i-size i mala sie bez problemu jeszcze miesci i mysle ze do lata w nim pojezdzimy jeszcze...
Nosze tez bez problemu... wiadomo juz ciezej troche bo i dziecko ciezsze ale dajemy rade...
Wazy jak dobrze pamietam 4,9kgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:47
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
kozalia wrote:Ja już musiałam zamówić następny fotelik, zeby mieć spokój. Do mojej bazy (2 way fix) pasuje tylko jeden model następnego fotelika, a maxi cosi kończy ich produkcję. Więc jeśli planowaliście zakup 2way Pearl, to lepiej zróbcie to już teraz. Nie powiem żeby mnie to nie wkurzyło, no ale nie mam w planach kupować nowej bazy, ta ma dopiero pół roku
-
My już od dwóch tygodni mamy fotelik ;p 0-18 besafe izi modular.
Mój jako cos w całości ma chrupki, jak usiądzie stabilnie dostanie coś do rączki
To że rodzice mają alergie to tylko większe szansanze dziecko będzie miało a nie musi miec, tak samo jak rodzice zdrowi dziecko może mieć alergie..
Z Rossmann można zamówić kurierem do domu a jest taniej niz nw gemini jak patrzyłam kiedyś ma słoiczki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Justa, a w czym kąpiesz małego? I jakiego proszku używasz? Może to nie jest alergia pokarmowa...
Też mam Kiddy evolution, wielki, ciężki a faktycznie bardzo wąski. Zimą miałam chęć już go zmienić, ale teraz, jak mała jest lekko ubrana to się mieści, więc wstrzymałam poszukiwania nowego -
My za jakis czas chcemy zaczac sie rozgladac za kokejnym fotelikiem i wozkiem
Trzeba zrobic rozeznanie, zeby byl czas na przemyślenie co wybrac ostatecznie...
Ale mysle, ze Kiddy nam jeszcze do czerwca wystarczy... i mam taka nadzieje, bo w okolicach maja/czerwca chcielismy wymienic...
Ja do fotelika zawsze ubieralam max grubsza bluze, albo dresowy kombinezonik, wiec miejsca bylo ok zawsze...
Ale fakt, ogolnie jest dosc waski (moja evoluna duzo sie od evolution nie rozni), wiec duze dzieci i pulchniejsze dlugo w nim nie pojezdza wygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 23:45
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
kozalia wrote:Ja już musiałam zamówić następny fotelik, zeby mieć spokój. Do mojej bazy (2 way fix) pasuje tylko jeden model następnego fotelika, a maxi cosi kończy ich produkcję. Więc jeśli planowaliście zakup 2way Pearl, to lepiej zróbcie to już teraz. Nie powiem żeby mnie to nie wkurzyło, no ale nie mam w planach kupować nowej bazy, ta ma dopiero pół roku
-
nick nieaktualnyNam znajomi odradzili zakup jednej bazy pod 2 foteliki..
Bo mieli problem właśnie zeby potem ten 2 dostac.
Jak kupować to odrazu brac baze i 2 foteliki.
Mamy teraz cybex aton 5. Ale na dlugosc/wysokość to juz lada moment Hania wyrośnie. Jest wąski, ale moja jest szczuplutka i jej to nie przeszkadza.
A fotelik ciezki, bardzo. Ale już dawno temu go nie nosze. Jest w aucie i tam bezposrednio Hanie wsadzam. Jeszcze czasami wpinam do stelaża wozka.. ale to juz ostatnie takie chwile, bo zaraz spacerowka.
Chcemy pod koniec miesiąca wybrac sie po fotelik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 05:15
-
nick nieaktualnyJa już mam mniej więcej obaczajone foteliki ale jeszcze nie kupuję. Najpierw nowe auto
Myślę ze na wakacje to napewno juz w nowym pojedzie. Teraz mamy maxi cosi rock i tez długi głęboki i bardzo wąski. Wg mnie zła konstrukcja, za głęboki dziecko wpada i niewygodnie ale my autem sporadycznie.
A ze spacerówki jestem zadowolona. Mała teżWszystko widzi, wygodnie sobie leży, to kubelek wiec nie spada nie zjezdza a prowadzi się bardzo lekko. Baby jogger polecam