WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja zamawiam w 99% przez neta ubrania... nie chce mi sie rozbierac i ubierac po tysiackroc w sklepach...
    Wiekszosc sklepow ma chyba dsrmowa wysylke i zwrot do 14 dni

Mnie zakuoy ciuchowe mecza, wiec zaden relaks to dla mnie by byl, bo wracam z nich taka wykonczona, ze dopiero potrzeba by mi bylo siasc i odpoczac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:28

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Czy Wasze maluchy miały też lekko podwyższona temperaturę przy zębach, u nas 37,3?

Za tydzień jedziemy na drugie USG nerek. Mam nadzieję że ta wada się zmniejsza po ZUM
    37.3 ° to podwyzszona ?? Syan podgoraczkowy to 38°..
    Moja Hania ogolnie na codzień ma 36,9° -37.1°

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanulka od dzis zasuwa jak pająk..🤣🤣 śmiesznie to wygląda. Niby to dalej pelzanie ale odbija sie stopami.. 😍

chabasse, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    37.3 ° to podwyzszona ?? Syan podgoraczkowy to 38°..
    Moja Hania ogolnie na codzień ma 36,9° -37.1°
    No tak ja wiem że stan podgorączkowy to 38, dlatego piszę że podwyższona bo Olek na codzien takiej nie ma

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No tak ja wiem że stan podgorączkowy to 38, dlatego piszę że podwyższona bo Olek na codzien takiej nie ma
    Mojej sie zdarzyło miec prswie 38° przy górnej 1.. teraz juz przebita jest.. i widze ze idzie tetaz prawa gorna jedyneczka.
    Podaje ibuprofen przy wyższej temperaturze i przy płaczu.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przed pierwszym ząbkiem to nawet 39,7 było. Oczywiście nie mam pewności, że to było od zęba, ale nic więcej się nie działo wówczas. Żadnego kataru czy kaszlu. Dałam Ibuprom i po pół godzinie spadło.
    Jejku.. u nas noce też fatalne. Właściwie już straciłam nadzieję, że to się zmieni. Od zawsze jest to samo. Nieliczne były przypadki, że przespała ciągiem więcej niż trzy godziny. Pobudrk w nocy jest conajmniej kilka między 22 a 7 rano. Nie daje w cycka za każdym razem, chociaż tak by zasypiała w miarę szybko. Ale z kolei jest już taka grubcia, że nie chce jej dowalać więcej. Więc noszę.. czasem mąż. Daje wodę. I za kaDtm razem minimum pół godzinki się schodzi. Dzisiaj padł rekord. Od 4 do 6 się przewalala. A ja dzisiaj jak zombie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:49

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna kiepska noc, pobudki co 2h. Pije mleko ale malutko, wiec pewnie chce się napić i pociumkać cyca.

Marta gdzie jedziecie nad to jezioro?

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku u nas też od kilku dni masakra! Młody marudzi, płacze, sam się nie zabawi, drzemki po 30min a w nocy budzi się co chwilę :( do tego ma okropny katar. Nie wiem właśnie czy to przypadkiem nie na górne jedynki chociaż nic jeszcze nie czuję jak sprawdzam. Możliwe że kolejny skok rozwojowy, jednym słowem idzie się wykończyć. :( Potrzebuje resetu, odpoczynku na gwałt!

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy szczesciarzami że się nienzorientowalismy że ida zęby :D i przeciwbólowe dawałam tylko paracetamol po szczepieniu na meningokoki, a tak stoi nieuzywany. Nawet przy mocnym Katarze co mieliśmy antybiotyk to nie dawałam nic.. bo jeden dzień miał takie 37.3 maksymalnie.

Nie mogę się d9czekac aż on ruszy, u nas wciąż turlanie to najlepszy sposób na przemieszczenie się.

Misia-kasia Nowy Dębiec miejscowość w Wielkopolsce :) raczej do wody nie wejdzie ale zawsze las, cały czas na dworze i przed domkiem mu wystawie mały basenik :) lepiej niż kisic się w bloku.

I jeszcze jest nadzieja że na 3 dni jak mąż pojedzie w delegację to nas podrzucić do moich rodziców :D jest szansa że odpocznę jeden dzień bo moja mama już zapowiedziała że jak się uda weźmie 1 dzień urlopu :D A tak wraca o 15 to też się małym zajmie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:18

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak.. u nas też właśnie drugi dzień kataru... I to takiego gęstego. A od odciągania ustnym aspiratorem ja mam zawalone gardło i też już nos zapchany. Tylko patrzeć jak starszak dołączy do grona zqwirusowanych. Eehh.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, mnie też dziwi te te trzy tygodnie od otwarcia kaszki, co tam może się zepsuć? Może chodzi o to że tiamina zwietrzeje która tam jest dodana? mam otwartą jedną ryżową już ponad trzy tygodnie i sama nie wiem co z nią zrobić. Ola w te 3tyg to może 1/3 opakowania zjadła :/

U nas ząbków brak. Próby czworakowania robiła, dopóki nie odkryła jak się wstaje przy meblach. teraz nic innego nie ćwiczy, a ja przy tym ćwiczę sprinty ;)

Moja mała dostała się do prywatnego żłobka, a ja już mam lęk separacyjny mimo, że dopiero od września miałaby isc.

Marta..a lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mając taki widok za oknem to wyjście do sklepu i do ludzi jest rozrywką :D i bardzo często ubrania w moim rozmiarze na mnie nie pasują... Muszę wszystkiego dotknąć, sprawdzić. Nie wiem czy choć jeden ciuch dla siebie kupiłam przez internet... Bo mój mąż to cały ubiór na ślub kupił przez neta :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb3b74f5426b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b563898d9f1.jpg

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u większości kiepsko więc to jakieś pocieszenie 😂
    A się łudziłam że drugie dziecko będzie zabkowac bezobjawowo 😁

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj widok z okna to pole. Latem mozna rolnika spotkać ☺☺

tylko ze ja sie nie nudze.. w okolicy sa domy i sporo mamusiek w tym roku się pojawiło. Wspólne spacery, rozmowy.
    Super będzie pójść na plac zabaw za jakiś czas. ☺☺☺ a fajnie bo juz 2 mamusie nie dają maluchów do zlobka tak jak ja. Wiec towarzystwo gwarantowane.😄

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia zazdroszczę :D

Justa rozumiem Cię z tym wychodzeniem ja jako rozrywkę traktuje wyjście na basen z małym, czy pójście na obiad poza domem z mężem i małym teraz. Mam w bloku 2 mamy które jeżdżą dziećmi w gondoli i z żadną nie rozmawiałam bo bym chyba musiała pójść z dzieckiem na rękach i zapukac do drzwi.. na klatce cisza. Ani razu się z nimi nie spotkałam przed blokiem podczas spaceru :( W dużych miastach jest gorzej o kontakty z ludźmi niż w małych czy na wsi.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie wydaje ze w większym miescie jest lepiej.. w bloku mieszka tyle ludzi ile ja mam pewnie w promieniu kilku km. 😂

Mieszkalismy z mężem w centrum duzego miasta. I na kontakty nie narzekałam - wtedy to byly spotkania psiarzy.. dana godzina umawialismy sie codziennie. Psy spuszczalismy i ploty były.☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:56

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 klatki obok jest młoda mama, ale od 2 tygodni nie widuje jej... A jak kilka razy spotkalyśmy sie na spacerze to odżyłam, pewnie jak bedzie ciepło to sąsiedzi wyjda z mieszkań. Bo tak to pusto wszedzie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk na katar? :O To chyba już lepiej dawać przeciwbólowe niż od razu antybiotyk... Coś chyba więcej było niz sam katar. U nas dają antybiotyk w ostateczności...

Ja myślę że w większym mieście napewno łatwiej z kontaktami. Jedyne co mi się podoba w moim mieszkaniu to osiedle i okolica. Jak tylko ciepło sie robi pełen plac zabaw, dzieci sie bawia a rodzice siw relaksują i plotkuja :) Mimo ze za granicą to mam tu wielu polskich sąsiadów także z tego jestem zadowolona :) A polskie dzieci w zabawie gadają po niemiecku haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania do trzech razy sztuka :D Trzecie dzieci są już jak walk in the park :P

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, jadne, zalezy kto co lubi ;)
    Moja kolezanka z pracy shopping uwielbia i kilka razy w miesiacu jezdzi...
    Mnie mecza przymierzalnie gorzej jak caly dzien z dzieckiem, wiec wole zamawiac i odsylac, bo mam taka figure, ze noszac xs zawsze ubrania pasowaly, a teraz niestety noszac m malo kiedy cos pasuje, bo mam duze piersi, oponke, a tylek i nogi szczuple... wiekszosc gaci tak skrojona jak pasuje w tylku i udach, to w pasie sa na styk, albo w pasie ok, ale z lekkim luzem nizej...
    Koszuli zadnej nie zapne w piersiach ktora jest ok w talii i rekawy, a te co zapne, to sa wszedzie indziej o dwa rozmiary za duze...
    Jak mialsm xs to piersi byly mniejsze i jakos latwiej bylo mi cos zgrac...

Zawsze jestem cala zgrzana, zmeczona i wkurzona...

A tak nazamawiam rozbiore sie raz, poprzymierzam na raz ze wszystkich sklepow i poodsylam haha...

Na relaks zdecydowanie wole isc na godzine do pobliskiej kawiatni ksiazke, albo internety poczytać, spotkac sie ze znajomymi, czy jechac na godzinke do dziewczyn z pracy poplotkowac...

Basen z mala, czy wczorsjszy fitness tez mega rozrywka dla mnie... mala jest zadowolona, bryka jak szalona, ja naprawde przy tym odpoczywam, jest z kim pogadac...

Co do mlodych mam, zadnej w mojej okolicy nie znam niestety...
    Dlatego fajnie, ze mam okazje poznac inne mamy na tych zajeciach, na ktore z mala jezdzimy

A polakow ilu tutaj znam, to moge policzyc na palcach jednej reki...
    Wlasciwie wszystkich takich blizszych znajomych mamy niemcow...
    Polakow znamy kilku tylko tak na "dzien dobry"

Ale ja na codzien lubie swoja samotnosc...
    Nie jestem od nikogo i niczego zalezna...
    Brak mi tylko wielkiego slonca, przy ktorym zaliczamy dlugasne spacery i bedzie pelnia szczescia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:26

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ