Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie taki shopping to raz na ruski rok
denerwuje mnie bałagan w sklepach :p i muzyka w galeriach handlowych... No i właśnie, większość ubran to xs, no ale w cyckach sie nie dopnę, spodnie to loteria, jedne 34 sa dobre, czasami muszę 38 kupić... Ale uwielbiam oglądać ciuchy
-
Dziewczyny jak u waszych maluszków sprawy brzuszkowe po rozszerzaniu diety? U nas kurcze po niektórych rzeczach okropne bąki (brokuł) albo problem z kupką (banan).
I druga sprawa. Chcę Ulę szczepić Bexsero, mam jakieś dziwne lęki co do tej szczepionki. Możecie napisać coś ku pokrzepieniu? Jak reakcja po tym szczepieniu?
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:Dziewczyny jak u waszych maluszków sprawy brzuszkowe po rozszerzaniu diety? U nas kurcze po niektórych rzeczach okropne bąki (brokuł) albo problem z kupką (banan).
I druga sprawa. Chcę Ulę szczepić Bexsero, mam jakieś dziwne lęki co do tej szczepionki. Możecie napisać coś ku pokrzepieniu? Jak reakcja po tym szczepieniu?
Hania lepiej zniosła bexsero niż 6w1 po ktorej stan podgoraczkowy nawet na drugi dzien był 😧
Po bexsero miejsce wklucia caly dzien bylo lekko zaczerwienione. Ale żadnych objawów u Hani nie zauważyłam. Zachowywała sie normalnie.. my juz po 2 dawkach.😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:35
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Lavendova miał mocno zapchane wszystko, i taką temp powyżej 37 i ledwo skończone 3 miesiące.
Ja jestem z małego miasta i tam każdy każdego zna a tu w dużym wszyscy anonimowiznajomych mam ale nie z osiedla tylko studiów/pracy itp
U nas kupy różnie czasem widać że się trochę męczy a czasami nie wiem kiedy zrobił
Ja z ciuchami to zawsze najmniejszy rozmiar i pasuje. Koszulę zawsze źle jakoś na mnie leżą to ich nie kupuje
U nas po bexsero za pierwszym razem zero reakcji a po drugim miał czerwone 3 dni miejsce wklucia.nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Jestem wykończona 😩 Antek z tą ospą w domu siedzi i nawet na spacer go nie mogę wsiąść, a jemu strasznie się nudzi zwłaszcza, że nie mam dla niego wiele czasu bo dzielę go na dwoje. Już dzisiaj rozżalony tatę wolał bo ja nie miałam dla niego czasu 😓 Na szczęście ojciec już z pracy wrócił i się z nim bawi.
Co ja wczoraj przeżyłam 😱 wchodzę na konto, a tam 1200 z hakiem brakuje 😳 Myśle, co jest kur...? Dochodzenie co się stało i okazało się, że dwa razy opłaty zrobiłam 🤦♀️ Potrzebuje odpoczynku
Zuza oraz Antek od urodzenia śpią w swoim pokoju. Nie jest to dla mnie problem bo do łóżeczka w sypialni też bym musiała wstawać więc te kilka kroków do ich pokoju nie robi mi problemu. Wszyscy mi się dziwili, że się nie boję itp ale dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Nie mam i nie miałam elekt.niani ani monitora oddechu, jakoś taka ze mnie maDka 😂
Stary temat ale dopiero teraz mam chwilkę żeby pisać. Odnośnie tych zabezpieczeń szafek, to my mamy te na magnes i jestem z nich zadowolona, nie widać ich 🙂 jedynie trzeba uważać żeby „kluczyka” nie zamknąć w szafce 😅 No i kupiłam dwa opakowania, a zużyłam jedno bo Antek uwidział sobie tylko jedną komodę w salonie, szafek w kuchni czy w sypialniach nie ruszał.[/url]
-
Zuuziia wrote:Mamuśki czy wasze maluchy interesują się swoimi narządami ? Mój mały jak go przebieram łapie się za siurka i nie wiem czy coś go swędzi, może jakaś infekcja
czy poprostu obczail że ma cos między nogami i się łapie.
-
Zuuziia wrote:Mamuśki czy wasze maluchy interesują się swoimi narządami ? Mój mały jak go przebieram łapie się za siurka i nie wiem czy coś go swędzi, może jakaś infekcja
Infekcje byś zauważyła, Filip miał, końcówka była cala czerwona, opuchnięta i pojawiła się ropanesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:Mamy kp dajecie wodę do picia? Chętnie piją dzieciaki?
My dziś byłyśmy na zajęciach z ćwiczeniami. Malutka grupa 4 dziewczyny i bobasy. Lekko, przyjemnie i fajnie było wyjść do ludzi. Czuje ze trochę ze mnie dzikuska po takim czasie
Moja Agatka dziś ma kolejny dzień kiedy mnie zaskakuje. Czy to dziecko trochę zwolni? Od kilku dni na czworaka podnosi raczki do góry tak do raczkowania, a dziś co? Podniosła jedną, oparła się o wózek w którym leżała, podniosła druga i tez się oparła i nagle jest już na kolanach. Strach ją zostawiać w tym wózku na brzuchu teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:32
-
misia-kasia, nesssssa, Ania241188 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Marta..a wrote:U nas sen się uregulowal trochę. 2x drzemka w dzień. Mniej więcej po 3h aktywności zawsze. Na noc 19:30 mleko, później o północy i około 3. O 5 się przebudzi zawsze ale jak go zabieram do nas do łóżka to do 6-7dospi/dolezy
Czy jakieś dziecko oprócz mojego jeszcze nie trenuje raczkowania?
Mój nawet nie pełza
Wcześniak, ONM i asymetria ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:25
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Marta..a wrote:Czy jakieś dziecko oprócz mojego jeszcze nie trenuje raczkowania?
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Rozkoszuj się tą chwilą bo ja już tęsknie za tym jak mogłam chociaż na chwile wyjść do kuchni czy łazienki bez obaw. Moja jeszcze nie śmiga ale takie akrobacje robi ze strach ją czasem samą zostawić.
My już musimu zabezpieczyc kontakty. Latala do tej pory po salonie a dziś sobie poszła do sypialni