WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki shopping to raz na ruski rok :) denerwuje mnie bałagan w sklepach :p i muzyka w galeriach handlowych... No i właśnie, większość ubran to xs, no ale w cyckach sie nie dopnę, spodnie to loteria, jedne 34 sa dobre, czasami muszę 38 kupić... Ale uwielbiam oglądać ciuchy :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u waszych maluszków sprawy brzuszkowe po rozszerzaniu diety? U nas kurcze po niektórych rzeczach okropne bąki (brokuł) albo problem z kupką (banan).

I druga sprawa. Chcę Ulę szczepić Bexsero, mam jakieś dziwne lęki co do tej szczepionki. Możecie napisać coś ku pokrzepieniu? Jak reakcja po tym szczepieniu?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za niecałą godzine szczepienie, mam taki stres że już mnie oczywiście żołądek boli, stresuje mnie to bardziej chyba niż jeszcze gdy byłam dzieckiem i ze mną chodzili na szczepienia...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny jak u waszych maluszków sprawy brzuszkowe po rozszerzaniu diety? U nas kurcze po niektórych rzeczach okropne bąki (brokuł) albo problem z kupką (banan).

I druga sprawa. Chcę Ulę szczepić Bexsero, mam jakieś dziwne lęki co do tej szczepionki. Możecie napisać coś ku pokrzepieniu? Jak reakcja po tym szczepieniu?
    U nas groszek zielony wywołał straszne bąki ☺😲

Hania lepiej zniosła bexsero niż 6w1 po ktorej stan podgoraczkowy nawet na drugi dzien był 😧
    Po bexsero miejsce wklucia caly dzien bylo lekko zaczerwienione. Ale żadnych objawów u Hani nie zauważyłam. Zachowywała sie normalnie.. my juz po 2 dawkach.😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:35

nesssssa lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova miał mocno zapchane wszystko, i taką temp powyżej 37 i ledwo skończone 3 miesiące.

Ja jestem z małego miasta i tam każdy każdego zna a tu w dużym wszyscy anonimowi :) znajomych mam ale nie z osiedla tylko studiów/pracy itp :)

U nas kupy różnie czasem widać że się trochę męczy a czasami nie wiem kiedy zrobił ;)

Ja z ciuchami to zawsze najmniejszy rozmiar i pasuje. Koszulę zawsze źle jakoś na mnie leżą to ich nie kupuje :)

U nas po bexsero za pierwszym razem zero reakcji a po drugim miał czerwone 3 dni miejsce wklucia.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip kupe robi co 3-4 dni, a bąki puszcza non stop i to takie że klękajcie narody... Za tydzień szczepienie to bede pytać lekarza o to. Ostatnio już dostał kiesiel z siemienia, gruszke, sloiczek z jabłkiem gruszka i jagodami...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykończona 😩 Antek z tą ospą w domu siedzi i nawet na spacer go nie mogę wsiąść, a jemu strasznie się nudzi zwłaszcza, że nie mam dla niego wiele czasu bo dzielę go na dwoje. Już dzisiaj rozżalony tatę wolał bo ja nie miałam dla niego czasu 😓 Na szczęście ojciec już z pracy wrócił i się z nim bawi.
    Co ja wczoraj przeżyłam 😱 wchodzę na konto, a tam 1200 z hakiem brakuje 😳 Myśle, co jest kur...? Dochodzenie co się stało i okazało się, że dwa razy opłaty zrobiłam 🤦‍♀️ Potrzebuje odpoczynku
    Zuza oraz Antek od urodzenia śpią w swoim pokoju. Nie jest to dla mnie problem bo do łóżeczka w sypialni też bym musiała wstawać więc te kilka kroków do ich pokoju nie robi mi problemu. Wszyscy mi się dziwili, że się nie boję itp ale dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Nie mam i nie miałam elekt.niani ani monitora oddechu, jakoś taka ze mnie maDka 😂
    Stary temat ale dopiero teraz mam chwilkę żeby pisać. Odnośnie tych zabezpieczeń szafek, to my mamy te na magnes i jestem z nich zadowolona, nie widać ich 🙂 jedynie trzeba uważać żeby „kluczyka” nie zamknąć w szafce 😅 No i kupiłam dwa opakowania, a zużyłam jedno bo Antek uwidział sobie tylko jedną komodę w salonie, szafek w kuchni czy w sypialniach nie ruszał.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, póki co, zębów nie widać mimo wystąpienia chyba wszystkich objawów 😩 Od kilku dni jest spokój i zachowuje się przyzwoicie 😉

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kp dajecie wodę do picia? Chętnie piją dzieciaki?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki czy wasze maluchy interesują się swoimi narządami ? Mój mały jak go przebieram łapie się za siurka i nie wiem czy coś go swędzi, może jakaś infekcja :/ czy poprostu obczail że ma cos między nogami i się łapie.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Mamuśki czy wasze maluchy interesują się swoimi narządami ? Mój mały jak go przebieram łapie się za siurka i nie wiem czy coś go swędzi, może jakaś infekcja :/ czy poprostu obczail że ma cos między nogami i się łapie.
    Mój non stop tylko zdejmę pampersa i już go ciągnie 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Zauważył że ma siusiaka i to bawienie się nim zostaje facetom do końca życia :D
    Infekcje byś zauważyła, Filip miał, końcówka była cala czerwona, opuchnięta i pojawiła się ropa

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kasiaja, właśnie pierwsze co pomyslalałam, to ze na pewno zgubie kluczyk :D

Ania, ja próbuje dawać wode, w kubku i w bidonie, ale Ola nie kuma ze to sie pije, bo wszystko wypluwa. Ale lubi tą zabawę.

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mamy kp dajecie wodę do picia? Chętnie piją dzieciaki?
    Tak zawsze po obiedzie proponuje, w zależności od dnia albo wypije albo bawi się słomką od bidonu.

My dziś byłyśmy na zajęciach z ćwiczeniami. Malutka grupa 4 dziewczyny i bobasy. Lekko, przyjemnie i fajnie było wyjść do ludzi. Czuje ze trochę ze mnie dzikuska po takim czasie ;)

Moja Agatka dziś ma kolejny dzień kiedy mnie zaskakuje. Czy to dziecko trochę zwolni? Od kilku dni na czworaka podnosi raczki do góry tak do raczkowania, a dziś co? Podniosła jedną, oparła się o wózek w którym leżała, podniosła druga i tez się oparła i nagle jest już na kolanach. Strach ją zostawiać w tym wózku na brzuchu teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:32

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Moja, jak tylko ściągnę pieluszkę to się łapie od razu. Najgorzej jak jest tam dwójeczka, chwila nieuwagi i palec ujeb...y 😅

misia-kasia, nesssssa, Ania241188 lubią tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U nas sen się uregulowal trochę. 2x drzemka w dzień. Mniej więcej po 3h aktywności zawsze. Na noc 19:30 mleko, później o północy i około 3. O 5 się przebudzi zawsze ale jak go zabieram do nas do łóżka to do 6-7dospi/dolezy ;)

Czy jakieś dziecko oprócz mojego jeszcze nie trenuje raczkowania? :D

Mój nawet nie pełza :(
    Wcześniak, ONM i asymetria ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 21:25

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A czy są tu dzieci które jeszcze nie zabkują?

My mamy czerwone dziąsła, ale zero zębów :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Czy jakieś dziecko oprócz mojego jeszcze nie trenuje raczkowania? :D
    Rozkoszuj się tą chwilą bo ja już tęsknie za tym jak mogłam chociaż na chwile wyjść do kuchni czy łazienki bez obaw. Moja jeszcze nie śmiga ale takie akrobacje robi ze strach ją czasem samą zostawić.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Rozkoszuj się tą chwilą bo ja już tęsknie za tym jak mogłam chociaż na chwile wyjść do kuchni czy łazienki bez obaw. Moja jeszcze nie śmiga ale takie akrobacje robi ze strach ją czasem samą zostawić.

My już musimu zabezpieczyc kontakty. Latala do tej pory po salonie a dziś sobie poszła do sypialni :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip też mało mobilny, ale jest jednym z najmłodszych na wątku. Obraca się na macie, czasem z niej zejdzie i cieszy się kiedy pytam "a gdzie idziesz" :) ale żeby dalej zawędrować to nie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1828 1829 1830 1831 1832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ