Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBanan okropnie brudzi, nie do sprania. Teraz też ubieram takie których mi nie szkoda
Można jakieś duszone jablko czy ja np lubię smażone banana z czekoladąAle ja daje surowe owoce.
Jadla blw truskawki, maliny, chlebek z maselkiem (cierpliwa ja daje takie ciemniejsze rogenbrot czy mischbrot) buleczke, makaron swiderki, chrupki i biszkopta milupy. Jajecznica blw byla ba włosach -
Dawałam zazwyczaj w tym gryzaku silikonowym, ale Filip tak sobie je owoce... Ale surowe daje
Poszliśmy na spacer, pogoda taka sobie, ale chcialam nas i mieszkanie wywietrzyć. W momencie zrobiło sie zimno, wiatr az do wózka zawiewał i nadszedl deszcz... Uciekalismy szybko do domu, jak weszłam to piekne slonce. Ale zapowiada sie kolejna ulewa za chwile, dobre 30 minut chodziliśmy wiec wystarczy -
My przechodzimy naukę spania w łóżeczku. Mam w domu obie dziewczyny i nie mogę pół dnia leżeć z mała w łóżku, a niestety jak tylko wstawałam to był ryk. Wczoraj był pierwszy dzień i nawet nie było tak źle, usypia w około 30 min. Ja tylko stoję nad łóżkiem i ją głaszcze albo trzymam za rączkę. Włączam jej też grającego misia.
Jeśli chodzi o BLW, to ja daje gotowane warzywa (dynia, kalafior, brokuł, fasolka, marchew, ziemniak...), miękkie owoce, twarde do gryzaka (gdzieś czytałam, że dzieci najczęściej dławią się jabłkiem), jajko (gotowane, jajecznica, omlet), makaron ze szpinakiem, pieczoną rybę, pulpeciki z kurczaka z płatkami owsianymi. No i brak mi pomysłów jak jeszcze mięso podawać. -
E_mii a hak podajesz pulpety? Bo ja tego ogarnąć nie moge. Zrobilismy takie wielkosci orzecha wloskiego, to Filip w ogole ich nie ruszał, ale jak mu podziubałam i takie pokruszone dawalam to jadł chętnie... Mieso niby mozna na włókna porwać i w tej formie podawać
-
Kiedy Wy to wszystko dajecie maluchom? Ja na śniadanie daje butelkę, bo o 5 30 wstawanie i robienie mu czegoś innego to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę
Wczoraj ugotowałam mu płatków i próbowałam dać z owocem, ale mu nie zesmakowały. Nie wiem czy chodziło o konsystencję czy smak. -
Ania 5:30 to u nas jeszcze noc😂
Sniadanie mamy blizej 9😂
Zazwyczaj wtedy je kaszke jaglana z owocami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 14:26
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Ania, my tez wczoraj próbowałyśmy, otwierała buźkę chętnie, mimo ze to był sam naturalny, bez owocków.
Ja dałam troszkę owoców że słoika, bo bałam się, że mu nie podejdzie smak.
Ja dostałam dzisiaj okres, czuję się fatalnie, mały marudzi, ale teraz go usypiam i liczę na godzinna drzemkę -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Emii jak zrobilas omleta?
Justa, pulpeciki normalnej wielkości na pół jej przekroiłam. Jak łapała w rączkę to i tak rozgniatała i takie kawałeczki trafiały do buzi. -
1ania1 wrote:Kiedy Wy to wszystko dajecie maluchom? Ja na śniadanie daje butelkę, bo o 5 30 wstawanie i robienie mu czegoś innego to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę
Wczoraj ugotowałam mu płatków i próbowałam dać z owocem, ale mu nie zesmakowały. Nie wiem czy chodziło o konsystencję czy smak.rano to Filip różnie, dzisiaj nie chciał, jak zobaczył bułkę przed sobą to ją szybko wyrzucił
ale po drzemce już zjadł troche kaszy kukurydzianej z jabłkiem i kiwi. "obiadu" dzisiaj jeszcze nie dostał bo nir miałam kiedy zrobić, a teraz idzie spac, jak wstanie to mu dam. Czasami sobie mysle, że sloiczek bylby wygodniejszy, bo ja nie mam czasu jeść, więc i Filipowi jest mi ciezko coś zorganizować, ale się staram
-
justa1509 wrote:U nas regularności brak
rano to Filip różnie, dzisiaj nie chciał, jak zobaczył bułkę przed sobą to ją szybko wyrzucił
ale po drzemce już zjadł troche kaszy kukurydzianej z jabłkiem i kiwi. "obiadu" dzisiaj jeszcze nie dostał bo nir miałam kiedy zrobić, a teraz idzie spac, jak wstanie to mu dam. Czasami sobie mysle, że sloiczek bylby wygodniejszy, bo ja nie mam czasu jeść, więc i Filipowi jest mi ciezko coś zorganizować, ale się staram
Mi też czasami ciężko jest ugotować obiad, bo mały marudzi. Widzę, że jak sama mu coś zrobię to mu bardziej smakuje więc staram się mu jak najwięcej sama robić. -
nick nieaktualnyA my właśnie tak bez spiny wszystko..😉
blw ogolnie nie zbyt jej pasuje, dzis cud bo pomarańcza wsuwala.. ale nie poddaje sie. ☺
Woli papki jeszcze i to i tak bez zachwytu. Dziecko posąg 🤣🤣 jedzenie nie wzbudza w niej emocji.😂
Sa dni lepsze, sa i gorsze. ☺ mialam w planach tylko gotować sama. Ale fakt - czesto dla tych zjedzonych 2-4 łyżeczek mi sie nie cgce. Wiec w ruch poszly sloiczki.. ☺
Byly u nas kulki z kaszy jaglanej co akurat jej pasowalo.. ubranie, krzesełko i pies tez się najedli.🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 15:46
-
Moja nie raczkuje ani nie pelza. Przewraca się z pleców na brzuch, robi mega wysoki podpór na rękach i jak mocno potrzebuje to sie okreca na brzuszku rękami po zabawkę. Dzisiaj kończymy 7 miesięcy ❤️
Z jedzeniem to u nas mleko na sniadanie juz jest zastapione stalym posilkiem od tygodnia. Je ladnie cala porcje kaszki jaglanej z owocem. Potem spi 2 godziny. Potem mleko. Spacer i kolejna drzemka. Obiadek staly ale jak nie zje calej porcji to za godzine poprawia mlekiem. Po obiedzie jeszcze krotka drzemka i Jeszcze 2-3 razy mleko i spac o 20. Wstaje o 7. Do popijania proponuje wode ale nie chce wiec popija cyckiem. Za jakies 2-3 tygodnie bede tez probowala podac malej cos na kolacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 15:55
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
To moja nie zastąpiła jeszcze żadnego posiłku. Chciałabym, żeby zjadała całą porcje kaszki czy obiadu.
Dzisiaj podałam jej na śniadanie rzadką kaszkę w kubku, z którego bardzo chętnie pije wodę. Chwyciła z radością, pociągnęła dwa łyki i spojrzała na mnie jakbym ją otruć chciała.
Jakie kaszki dajecie maluchom? Ja mam holle i sun baby, jaglana, manna i owsiana. Żadnej nie chce jeść chętnie. Próbuje z różnymi owocami i na 2-3 łyżeczkach się kończy.