Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To u nas od niedawna dopiero jakaś stabilizacja z jedzeniem innym niż mleko. Ok 8, jak wstanie, dostaje mm ale nie je z chęcią i nawet 120 nie wciśnie. Za to o 10 kasza manna z owocem (mieszam z 1/2 deserku ze słoiczka) i to chętnie wcina po czym idzie na drzemkę. O 12 jak wstanie to dostaje obiadek (słoiczek) i tak do 14 dociągnie bo wtedy mleczko i drzemka, jak Antek w żłobku to spacer po niego ale teraz siedzimy w domu bo on z ospą. On też o tej 14 ma drzemkę więc wtedy matka odpoczywa 😊Tatulek wraca z roboty i jak dzieciaczki się obudzą koło 16 to biorę Zuzkę na spacer ( normalnie mam wtedy godzinę na kijki bo dzieciaki są po spacerze ale przez chorobę mamy stan wyjątkowy), a chłopaki w domu zostają. Następnie 17-18 mleczko i o 20, przed spaniem, tez mleczko. W nocy koło 2 się budzi ale dostaje wodę, a ok 4 mleczko. Narazie widzę, że ona bardziej papki preferuje bo braciszek to pluł na kilometr, tylko kawałki musiałam mu dawać.
I dzisiaj oficjalnie skończyło mi się mleko 😃 wczoraj już nie ściągałam ale teraz coś mnie cycki tak jakby swędziały więc sprawdziłam laktatorem, a tam kilka kropel. Mam nadzieje, że już nawału nie będzie i mogę laktator zutylizować 😉[/url]
-
Marta..a wrote:Ja mam albo taką co się dodaje wodę bo ma mleko albo teraz mam jedną co trzeba mleko to daje mm.
Co do jedzenia jeszze to ja nie stosuje blw bo mój nie za bardzo siedzi więc rozszerzamy dietę w bujaczku a tam nie za bardzo mam jak mu podać kilka rzeczy do wyboru. Ale je wszystko co mu dam za wyjątkiem brokuła, którego ewidentnie nie lubi ;pprobowalas tego ze sloiczka? Olkowi smakował, czego nie rozumiem.
-
nick nieaktualnyZuuziia wrote:Dziewczyny orientujecie się czy na zewnętrzny bliznowiec po cc ma wpływ kolejna ciąża ?
Niestety zrobił mi się zewnętrzny bliznowiec, w środku na macicy wszystko jest ok. Czasami ten bliznowiec mnie pobolewa szczególnie gdy mały mnie kopnie. Zaczęłam się obawiać że jak niebawem zajde w kolejną ciążę to ta blizna będzie boleć jeszcze bardziej a nie daj Boże rozejdzieCzy któraś może miała podobny przypadek ?
Bliznowiec czyli?
Boli cię zewnętrzna blizna? Napewno nie ta wewnętrzna? Hmm no ja ci mogę powiedzieć ze mialam 5 lat przerwy w porodach 1 i 2 i podczas drugiej ciąży miałam bóle brzucha, blizny tak jakby. Ale nigdy nuktnie mówił że coś nie tak. Generalnie z blizną pk cc jest tak że może sie rozejsc lub nie, i nie do końca zalezy od czasu tylko od tkanek. Jednej sie rozejdzie po np 8 lstach a innej po roku bedzie super. Może masować żeby sie zrosty nie zrobiły... Mnie nic nie boli tym razem chociaz obawiam sie jak w środku -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:Ściągam 7 razy na dobę. Ilości są bardzo duże. Jak co 3 godziny to z obu piersi będzie 260-280. A po dłuższej przerwie w nocy około 5-6h to napewno ponad 350ml.
ja jestem mało mleczna, przy 9 sesjach mam od 800-1000. Ale pewnie przez to że skopałam początek. Za mało sesji. Chociaż nie dowiem się tego jakie byłyby ilości.
-
Ania241188 wrote:Ściągam 7 razy na dobę. Ilości są bardzo duże. Jak co 3 godziny to z obu piersi będzie 260-280. A po dłuższej przerwie w nocy około 5-6h to napewno ponad 350ml.
Podziwiam Cię, tyle miesięcy z laktatorem, pełen podziwjak sobie przypomnę wygaszanie laktacji, jak musiałam w nocy wstawać i ściągać...
Ściągasz naprawdę duże ilości. -
Eilleen wrote:Nie ma co się dziwić że nie lubi
probowalas tego ze sloiczka? Olkowi smakował, czego nie rozumiem.
A tam brokuł jak brokułja to nie rozumiem jego zachwytu nad dynią, nad która ja mam odruch wymiotny
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Eilleen wrote:Ja w nocy po dłuższej przerwie około 250. W ciągu dnia jak pilnuje godzin to marne 60 do 90.
-
Marta..a wrote:A tam brokuł jak brokuł
ja to nie rozumiem jego zachwytu nad dynią, nad która ja mam odruch wymiotny
Bedac w brzuszku troche dyni sie najadla😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kurczę Olek od 2 dni znowu wysila się przy robieniu siku. 😐 Dziś szybko leciałam mocz zanieść. Wy musicie iść do ośrodka po wyniki czy Wam przychodzą na maila?
Ja muszę iść do ośrodka a ten otwarty tylko do 15 i jak zdążą wyniki przyjść to ok a tak są często po 16 ale co z tego jak ośrodek zamknięty
-
nick nieaktualnyNa email nie przychodzą. Ale odebrac online mogę. I to zarówno w przychodni jak i w laboratorium prywatnym ☺
Do przychodni idzie ktos kto komputera nie ma. I choc laboratorium czynne do 12. To nie ma znaczenia. Wynik odebrać mozna w godzinach otwarcia przychodni na komputerku w holu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 10:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas dziś humor tragiczny, od samego rana krzyk a na rehabilitacji to pobił wszelkie rekordy, przez pierwsze 15 minut współpracował, pokazał co potrafi a potem był taki krzyk i zawodzenie że wyszliśmy po kolejnych 15 minutach. Obstawiam po raz kolejny zęby, 9 miesięcy na karku i ani jednego zęba, za to od stycznia dziąsła nabrzmiałe i czerwone.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Nie mogę się doczekać aż mój piernik mały będzie siedział w krzesełku i mu kawałki dam
w bujaczku mu wszystko ucieka
Eh.. nabrałam się orzechów i dziecko zrobiło się czerwonedobrze że schodzi ale miał największe czerwone plamy jak do tej pory
ah te tatusiowe geny alergika
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka