Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie mamusie mam pytanie odnośnie wyników. Odebrałam dzisiaj swoje i wszystko jest ok, poza płytkami krwi. Według normy to między 150 a 400 tys. a ja mam 149 tys. Czy jest się czym martwić ? Lekarza mam 22 stycznia a niewiedza mnie zabija.Monika
-
jej odbicie wrote:Ja w pierwszej ciąży od początku wiedziałam, że "to" to są ruchy, dla mnie nie do pomylenia z burczeniem w brzuchu. Ale to było góra w 15 tc skończonym. Ale fakt, że teraz też miałam raz muśnięcie, czy dwa razy, że byłabym pewna, że to dzidzia... ale to jest aż niewiarygodne... ale kto wie...Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
nick nieaktualny
-
Iva79 wrote:Pytanie do dziewczyn , ktore maja 2 dzieci z mala roznica wieku, jak radzicie sobie ze spacerami. Moj syn bedzie mial 20 miesiecy, gdy pojawi sie malenstwo i zastanawiam sie czy bede musiala kupic wozek dla blizniakow, czy moze tylko jakis stopien przyczepiony do wozka starczy? Jak radzicie sobie z ubieraniem 2 , ktore 1 lepiej?
Iva79, justa1509 lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio męczą zaparcia. Wcześniej miałam raczej problemy w drugą stronę, a teraz zebrania w toalecie coraz dłuższe i coraz rzadziej. Miałam dziś wizytę u mojej pani hematolog, od lat do niej chodzę. Może to dziwne ale to ona odkryła u mnie problemy z tarczyca. Dziś poszłam do niej z wynikami tsh: 2,75 i troszkę zwiększyła mi dawkę (będę teraz brać 50-65-50). Zrobiłam też jeszcze raz morfologia i według niej jest idealna (podobno dla kobiet w ciąży normy są troszkę inne). Póki co w dalszym ciągu mam brać Metypred i przyjść za dwa miesiące na kolejną wizytę.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyWitam się i ja w tym sierpniowym gronie! To moja druga ciąża, nadal karmię piersią roczniaka, ale ze względu na niski progesteron, który nie poprawia się po duphastonie, moja gin zasugerowała, że bezpiecznie będzie młodego od cysia odstawić.... Może jakieś rady jak to zrobić? kiedy on nic innego jeść nie chce, a w nocy potrafi budzić się po 20razy i domagać się cyca, nikt nie może wtedy do niego podejść ani uspokoić
niedograna, Marta..a, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój chce syna a wręcz jest przekonany o tym. Ja bym nie była taka pewna na jego miejscu Jakoś tak sie przyzwyczailam jako mama dziewczynek
Moja starsza właśnie leży z bólem brzucha i okresem ;/ Przerosła mnie dawno, 12 lat a 165 cm wzrostu i 55 kg wagi przy moich 49 -
nick nieaktualny
-
Ja właśnie popijam koktajl z kiwi i mandarynek. Strasznie mam ochotę na owoce ale przyjmuje je tylko w postaci płynnej. Od mięsa mnie również odrzuciło najgorzej ubolewam nad schabowym bo to mój Top One, ale niestety nie idzie przełknąć. Szukam cały czas potrawy którą będę jeść ze smakiem. Strasznie mnie męczy siedzenie i myślenie co by tu zjeść i póki co jem tylko kanapkę na śniadanie z serem i ketchupem, a wieczorem koktajl. Czuję, że jestem głodna ale za cholerę nie wiem co zjeść[/url]
-
Ja teraz zjadłam banana. Wczoraj zjadłam pomelo które uwielbiam a potem strasznie mnie po nim muliło.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
U mnie dieta bezglutenowa, czasami zanim zrobię sobie coś do jedzenia to wymiotować mi się chce z głodu a czasami kompletnie nie mam pomysłu co zjeść a już w ogóle jak pomyślę, że mama zrobiła coś z glutenem a to lubię to mnie skręcaOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
justyna14 wrote:U mnie tez niechec do miesa , wedlin, za to wlasnie owoce a glownie jablka mi wchodza, serki naturalne, warzywa. No i lekko strawne glownie, jakos nic tlustego tez nie moge. I bardzo duza niechec do slodkiego, ktore uwielbiam
Ja mam dokładnie to samo! ciekawe czy płeć nam się pokrywa
-
Leticia wrote:Kiwi podobno na chłopca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:53
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja mięso jem chętnie, a warzywa i owoce niekoniecznie mi wchodzą. Ostatnio miałam fazę na tosty z serem, ale jadłam ich tyle, że mi obrzydły Natomiast ciągle chodzi za mną kebab, nie wiem ile jeszcze będę w stanie się wzbraniać
Mam też straszny wstręt do niektórych zup - jak byłam w pracy i mi mąż napisał, że ugotował krupnik, to w sekundę byłam w kibelku i haftowałam. Nawet teraz na myśl o krupniku mi słabo
Często mam tez tak, że nie chce mi się jeść, wszystko mnie odrzuca, aż tu nagle robię się tak zabójczo głodna, że albo mnie ktoś nakarmi albo się porzygam
-
nick nieaktualny