X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    U mnie byla mniejsza roznica wieku i zakupilam wozek podwojny na kilka pierwszych miesiecy bo Olek na tym stopniu by dlugo nie wystal a spacery zawsze mielismy dlugie. Wiec on z przodu w spacerow siedzeniu a pola z tylu w gondoli. Potem jak Polcia miala 6 msc kupilam spacerowke podwojna z rozkladanymi pleckami na plasko. Ubieralam najpierw mlodsze bo dluzej sie schodzilo a potem starsze :-) na koncu siebie :-)

Dziekuje za odp, super mi sie czyta , jak dawalas sobie rade z dwojka. Wszyscy w kolo maja jedno dziecko i nie planuja 2, a mnie ten temat bardzo interesuje , wszelkie wskazowki beda mile widziane :)

justyna14 lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochote na frytki, w 1 ciazy tez tak mialam :) Kupilabym sobie frytkownice , ale wiem , ze bede musiala zaczac diete cukrzyka, bo moje wyniki naczczo nie byly dobre.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ugotuję sobie barszcz czerwony. Muszę po prostu muszę. Mam straszną ochotę na niego ;)

Flowwer, justa1509 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Witam się i ja w tym sierpniowym gronie! To moja druga ciąża, nadal karmię piersią roczniaka, ale ze względu na niski progesteron, który nie poprawia się po duphastonie, moja gin zasugerowała, że bezpiecznie będzie młodego od cysia odstawić.... Może jakieś rady jak to zrobić? kiedy on nic innego jeść nie chce, a w nocy potrafi budzić się po 20razy i domagać się cyca, nikt nie może wtedy do niego podejść ani uspokoić :-(
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

frezyjciada lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia dzięki śliczne za podpowiedź z tostami 0recourse.gif zapomniałam o tej potrawie, jest szansa że nie umrę z głodu 0yahoo.gif

Leticia lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się zastanawiam co z wózkiem. Między dziećmi będą 23 miesiące różnicy. Myślicie, że starsza da radę na dostawce do wózka? Chodzi już teraz całkiem nieźle, ale wiadomo, na dworze na razie nieduże dystanse (pół km, czasem może więcej). Chyba jest szansa, że za 7 miesięcy poradzi sobie bez wózka? Albo inaczej, czy ja sobie poradzę? ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku.. To wy wszystkie pewnie macie nadal świetne sylwetki, skoro tak was odrzuca jedzenie. Ja niestety mam wilczy apetyt. Czasem mnie mdlib ale wtedy jem jeszcze więcej. Coś chyba nie tak ze mną. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Zarówno słodkie jak i słone czy kwasne.. Zjem wszystko.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mięsem problemu nie mam bo go po prostu nie jem. Smaków żadnych nie mam na nic specjalnie więc staram się jeść normalnie. Różnie to wychodzi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Witam się i ja w tym sierpniowym gronie! To moja druga ciąża, nadal karmię piersią roczniaka, ale ze względu na niski progesteron, który nie poprawia się po duphastonie, moja gin zasugerowała, że bezpiecznie będzie młodego od cysia odstawić.... Może jakieś rady jak to zrobić? kiedy on nic innego jeść nie chce, a w nocy potrafi budzić się po 20razy i domagać się cyca, nikt nie może wtedy do niego podejść ani uspokoić :-(

Nie odstawiać! Jeżeli progesteron jest za niski, to brać tabletki :) Tylko wtedy laktacja może się zmniejszyć. Wpadnij na „Karmienie w ciąży i tandemie” na FB. Mnóstwo dziewczyn karmi pomimo zagrożonej ciąży i nic się nie dzieje :) Karmienie praktycznie nie ma wpływu.

frezyjciada lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Dziekuje za odp, super mi sie czyta , jak dawalas sobie rade z dwojka. Wszyscy w kolo maja jedno dziecko i nie planuja 2, a mnie ten temat bardzo interesuje , wszelkie wskazowki beda mile widziane :)

Moja młodsza zimowa, ubierałam pierwszą, wkładałam do gondoli i sru na dwór ;) I wtedy na spokojnie ja i starsza się ubierałyśmy. W lato tego problemu raczej nie będzie ;) Wózek mamy podwójny, przydał się bardzo, także ja polecam, ale u nas tylko 14 miesięcy różnicy i starsza nie chodziła jeszcze jak urodziłam młodszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 23:09

Iva79 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, dopiero doczytałam, że bierzesz dupka. Przecież to sztuczny progesteron i on nie wyjdzie w badaniu. Na pewno jest OK, jeśli bierzesz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ja tez się zastanawiam co z wózkiem. Między dziećmi będą 23 miesiące różnicy. Myślicie, że starsza da radę na dostawce do wózka? Chodzi już teraz całkiem nieźle, ale wiadomo, na dworze na razie nieduże dystanse (pół km, czasem może więcej). Chyba jest szansa, że za 7 miesięcy poradzi sobie bez wózka? Albo inaczej, czy ja sobie poradzę? ;)
    Kurcze w ogóle o tym nie pomyślałam :/ u nas różnica będzie większa ale mam teraz dylemat co to zrobić. Tak samo w sprawie łóżka czy kupować córce łóżko i przyzwyczajać do spania w nim a bobo dostanie łóżeczko. Ostatecznie i tak pewnie w czwórkę wylądujemy w naszym łóżku ale cóż ;)

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Jejku.. To wy wszystkie pewnie macie nadal świetne sylwetki, skoro tak was odrzuca jedzenie. Ja niestety mam wilczy apetyt. Czasem mnie mdlib ale wtedy jem jeszcze więcej. Coś chyba nie tak ze mną. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Zarówno słodkie jak i słone czy kwasne.. Zjem wszystko.
    :-) ja chyba na razie schudla tylko, tzn mniejsza niz przed ciaza i caly czas taka sama. Co mnie akurat cieszy, bo kilka kg z poprzednich ciaz zostalo.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Pociesze Cię też mam wilczy apetyt. W poprzedniej ciąży też. Wtedy przytylam az 20kg

chabasse lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja jestem załamana. :( będę musiała przyjmować insulinę. :(

Może to dziwne, ale zwyczajnie się boję.

Współczuję:( jakie badania robiłaś że wyszlo?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na izbie. Mam obwodowe porażenie nerwu twarzy. Jeśli coś by się działo wam z twarzą, choć mam nadzieję, że nikogo to tu nie spotka, to szybko na izbę. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina współczuję, ale nie jest to bardzo straszne, może bardziej męczące :/ ja na bank do Ciebie dołączę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Współczuję:( jakie badania robiłaś że wyszlo?

Krzywa cykrowa.
    Plus pomiary glukometrem w domu od 7tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    PlPaulina współczuję, ale nie jest to bardzo straszne, może bardziej męczące :/ ja na bank do Ciebie dołączę ...

Ogólnie to triche się boję.
    Ja i igły to nie zbyt dobre połączenie. :D

Miałaś insulinę w poprzedniej ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 08:45

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja wczoraj byłam na izbie. Mam obwodowe porażenie nerwu twarzy. Jeśli coś by się działo wam z twarzą, choć mam nadzieję, że nikogo to tu nie spotka, to szybko na izbę. :/
    Matko! Od czego tego? Wirusowe? Jak leczysz? Samo ma minac czy jak?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ