Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:U mnie byla mniejsza roznica wieku i zakupilam wozek podwojny na kilka pierwszych miesiecy bo Olek na tym stopniu by dlugo nie wystal a spacery zawsze mielismy dlugie. Wiec on z przodu w spacerow siedzeniu a pola z tylu w gondoli. Potem jak Polcia miala 6 msc kupilam spacerowke podwojna z rozkladanymi pleckami na plasko. Ubieralam najpierw mlodsze bo dluzej sie schodzilo a potem starsze na koncu siebie
Dziekuje za odp, super mi sie czyta , jak dawalas sobie rade z dwojka. Wszyscy w kolo maja jedno dziecko i nie planuja 2, a mnie ten temat bardzo interesuje , wszelkie wskazowki beda mile widzianejustyna14 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro ugotuję sobie barszcz czerwony. Muszę po prostu muszę. Mam straszną ochotę na niego
Flowwer, justa1509 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
frezyjciada wrote:Witam się i ja w tym sierpniowym gronie! To moja druga ciąża, nadal karmię piersią roczniaka, ale ze względu na niski progesteron, który nie poprawia się po duphastonie, moja gin zasugerowała, że bezpiecznie będzie młodego od cysia odstawić.... Może jakieś rady jak to zrobić? kiedy on nic innego jeść nie chce, a w nocy potrafi budzić się po 20razy i domagać się cyca, nikt nie może wtedy do niego podejść ani uspokoić
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
Ja tez się zastanawiam co z wózkiem. Między dziećmi będą 23 miesiące różnicy. Myślicie, że starsza da radę na dostawce do wózka? Chodzi już teraz całkiem nieźle, ale wiadomo, na dworze na razie nieduże dystanse (pół km, czasem może więcej). Chyba jest szansa, że za 7 miesięcy poradzi sobie bez wózka? Albo inaczej, czy ja sobie poradzę?
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Jejku.. To wy wszystkie pewnie macie nadal świetne sylwetki, skoro tak was odrzuca jedzenie. Ja niestety mam wilczy apetyt. Czasem mnie mdlib ale wtedy jem jeszcze więcej. Coś chyba nie tak ze mną. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Zarówno słodkie jak i słone czy kwasne.. Zjem wszystko.
-
frezyjciada wrote:Witam się i ja w tym sierpniowym gronie! To moja druga ciąża, nadal karmię piersią roczniaka, ale ze względu na niski progesteron, który nie poprawia się po duphastonie, moja gin zasugerowała, że bezpiecznie będzie młodego od cysia odstawić.... Może jakieś rady jak to zrobić? kiedy on nic innego jeść nie chce, a w nocy potrafi budzić się po 20razy i domagać się cyca, nikt nie może wtedy do niego podejść ani uspokoić
Nie odstawiać! Jeżeli progesteron jest za niski, to brać tabletki Tylko wtedy laktacja może się zmniejszyć. Wpadnij na „Karmienie w ciąży i tandemie” na FB. Mnóstwo dziewczyn karmi pomimo zagrożonej ciąży i nic się nie dzieje Karmienie praktycznie nie ma wpływu.frezyjciada lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Iva79 wrote:Dziekuje za odp, super mi sie czyta , jak dawalas sobie rade z dwojka. Wszyscy w kolo maja jedno dziecko i nie planuja 2, a mnie ten temat bardzo interesuje , wszelkie wskazowki beda mile widziane
Moja młodsza zimowa, ubierałam pierwszą, wkładałam do gondoli i sru na dwór I wtedy na spokojnie ja i starsza się ubierałyśmy. W lato tego problemu raczej nie będzie Wózek mamy podwójny, przydał się bardzo, także ja polecam, ale u nas tylko 14 miesięcy różnicy i starsza nie chodziła jeszcze jak urodziłam młodszą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 23:09
Iva79 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Leticia wrote:Ja tez się zastanawiam co z wózkiem. Między dziećmi będą 23 miesiące różnicy. Myślicie, że starsza da radę na dostawce do wózka? Chodzi już teraz całkiem nieźle, ale wiadomo, na dworze na razie nieduże dystanse (pół km, czasem może więcej). Chyba jest szansa, że za 7 miesięcy poradzi sobie bez wózka? Albo inaczej, czy ja sobie poradzę?Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chabasse wrote:Jejku.. To wy wszystkie pewnie macie nadal świetne sylwetki, skoro tak was odrzuca jedzenie. Ja niestety mam wilczy apetyt. Czasem mnie mdlib ale wtedy jem jeszcze więcej. Coś chyba nie tak ze mną. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Zarówno słodkie jak i słone czy kwasne.. Zjem wszystko.
-
chabasse wrote:Jejku.. To wy wszystkie pewnie macie nadal świetne sylwetki, skoro tak was odrzuca jedzenie. Ja niestety mam wilczy apetyt. Czasem mnie mdlib ale wtedy jem jeszcze więcej. Coś chyba nie tak ze mną. W poprzedniej ciąży miałam tak samo. Zarówno słodkie jak i słone czy kwasne.. Zjem wszystko.
chabasse lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:A ja jestem załamana. będę musiała przyjmować insulinę.
Może to dziwne, ale zwyczajnie się boję.
Współczuję jakie badania robiłaś że wyszlo?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyd'nusia wrote:PlPaulina współczuję, ale nie jest to bardzo straszne, może bardziej męczące ja na bank do Ciebie dołączę ...
Ogólnie to triche się boję.
Ja i igły to nie zbyt dobre połączenie.
Miałaś insulinę w poprzedniej ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 08:45
-
d'nusia wrote:Ja wczoraj byłam na izbie. Mam obwodowe porażenie nerwu twarzy. Jeśli coś by się działo wam z twarzą, choć mam nadzieję, że nikogo to tu nie spotka, to szybko na izbę.