X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jedzeniem to chyba mam najgorzej. Mnie tam nie odrzuca od niczego, ale mam takie bóle żołądka jak zjem coś do 15-16, że idę celowo zwrócić, żeby przestał mnie boleć brzuch... Za to już po 17 i później mogę w końcu zjeść kolację, więc wybieram danie treściwsze. Wczoraj pyszną tortillę z warzywami :) także gdzieś za 2 tygodnie powinno się to skończyć i wtedy będę się cieszyć ciążą na całego :)

I chyba w pierwszej ciąży ból był mocniejszy, także teraz nie powinnam narzekać :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie na samą myśl o rosole kręci w kichach :P ale wiecie, najgorsze jest to, że mam chęć np. na gorącą czekoladę, taką gęstą, lekko gorzką, ale to chce moja głowa, a żołądek mówi: "oj głupia, głupia, na to chęci nie masz, napij się wody" :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że możecie tak dużo jeść:)) Mnie odrzuciło praktycznie od wszystkiego.. obiady gotuje przy otwartych drzwiach do łazienki bo nawet na warzywa patrzec nie mogę (ziemniaki, marchew itp) A mięso gotuję i kroję córce i mężowi przy otwartym oknie bo tak mi zaczęło śmierdzieć że szok. Nawet jak teraz o tym pisze to mnie "ciągnie" Z rązsądku staram się wybierać w miarę wartościowe rzeczy ale nie jest łatwo... U mnie rano jedyne co przełknę to ciepłe mleko w postaci z płatkami lub kakao lub kawa zbożowa.. Z nabiału to jedynie ser biały na kanapce z dzemem truskawkowym... Do obiadów się zmuszam..by zjeśc cos zdrowszego niż kanapki czy naleśniki..na kolację kanapki z pomidorem... żadnej wędliny, sera żółtego ani nic co zawiera w sobie jajko. Mam totalne odrzucenie od jajek... żadnych sałatek,ciast itp nie dam rady zjeść.. Mało tego odrzuciło mnie od fast foodów... jak poczuje zapach to czasem nie wyrabiam by do ubikacji zdążyć...Odrzuciło mnie od mojej ulubionej wody mineralnej i dosłownie nie mam co pić... Nadrabiam herbatami i owocami ale to nie to samo... kładę się z mdłościami i wstaje z mdłościami... ech..

W pierwszej ciązy miałam lekkie mdłości 2 tygodnie, awers do jajek i do 3 miesiąca do wody... potem przeszło.. nie mogłam tylko jajek do czekolady i orzechów miałam niechęć...

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych mdłości ani razu, żadnych zachcianek jadlam normalnie od niczego mnie nie odrzucalo, czułam sie świetnie. W drugiej znowu ból podbrzusza mdłości i długo. A teraz znowu inaczej. Ciekawe od czego to zależy takie różnice.
    Ja się chyba namyslilam i wolałabym jednak dziewczynkę. Lekka panika ze może być chłopak:P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hmm w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych mdłości ani razu, żadnych zachcianek jadlam normalnie od niczego mnie nie odrzucalo, czułam sie świetnie. W drugiej znowu ból podbrzusza mdłości i długo. A teraz znowu inaczej. Ciekawe od czego to zależy takie różnice.
    Ja się chyba namyslilam i wolałabym jednak dziewczynkę. Lekka panika ze może być chłopak:P
    A dzieci jakiej plci masz? U juz parka.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Myszeczka, Kozalia, są na dziale z sokami w małych półlitrowych kartonikach :D
    Mąż już wysłany do lidla, mam nadzieję tylko, że to znajdzie :D

myszeczka89 lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku, już październikowe mamy się pojawiły. Ale ten czas leci.

LondyńskieSerduszko, Iva79, Marta..a, DobrejMysli, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A dzieci jakiej plci masz? U juz parka.

Dwie córy.

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn , ktore maja 2 dzieci z mala roznica wieku, jak radzicie sobie ze spacerami. Moj syn bedzie mial 20 miesiecy, gdy pojawi sie malenstwo i zastanawiam sie czy bede musiala kupic wozek dla blizniakow, czy moze tylko jakis stopien przyczepiony do wozka starczy? Jak radzicie sobie z ubieraniem 2 , ktore 1 lepiej? :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzę do gina prywatnie a dziś poszłam na NFZ udając ze jestem pierwszy raz bo się bałam czy z dzidzia wszystko Ok. Kilka różnic w zaleceniach...

Prywatny: Duphaston 3x1, heparyna 0,4
    NFZ: Duphaston 3x1, Luteina 2x1, acard 75mg
    Prywatny: mogę współżyć
    NFZ: nie mogę współżyć
    Prywatny: z Crl 10tc
    NFZ: z Crl 9tc

To takie różnice :p Aha i na NFZ nie dostałam zdjęcia dzidzi a jakość była zła ale tu nie ma co się dziwić za bardzo chyba
    Zastanawia mnie jedynie to Crl. Czy zle zmierzył? Czy dzidzia się może tak zwinęła? Bo była bardzo ruchliwa :)
    Ważne ze serducho bije huraaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:39

Iva79, chabasse lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was czuje juz ruchy dziecka? Ja nie wiem czy to mozliwe, ale odczuwam lekkie motylki i chyba, ze to gazy ;)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Czy ktoras z was czuje juz ruchy dziecka? Ja nie wiem czy to mozliwe, ale odczuwam lekkie motylki i chyba, ze to gazy ;)

Nie możliwe :( gazy w jelitach albo tętnica :*

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie możliwe, dzidzia za mała. Kiedy się czuje jakoś jak wcześniej chyba 14 tydzień? Nawet nie pamiętam już. Ale fajne to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landynskie serduszko tym crl sie nie przejmuj sama piszesz ze kiepska jakośc sprzętu. Duphaston nigdy nie brałam to nie wiem, sluchaj tego komu bardziej ufasz chyba. A czemu nie możesz współzyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:42

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Landynskie serduszko tym crl sie nie przejmuj sama piszesz ze kiepska jakośc sprzętu. Duphaston nigdy nie brałam to nie wiem, sluchaj tego komu bardziej ufasz chyba. A czemu nie możesz współzyc?

Ufam prywatnemu :) i tego się będę trzymać :) wg niego mogę współżyć i od początku współżyje :)
    A NFZ powiedział żeby nie współżyć chyba tak w razie w mi się wydaje :p ogólnie niczym się nie będę sugerować od NFZ bo poszłam tam tylko aby się upewnić ze jest Ok :)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Jestem pewna, że jak byłam na prenatalnych w sobotę i dziecko się ruszało widziałam na ekranie to w tym samym momencie poczułam. To nie było coś mocnego ale takie lekkie uczucie. Ale może zwariowałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 16:53

Iva79 lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez , ale serio , jak leze na plecach to czuje leciutkie musniecia, no chyba, ze tam akurat jakies jelito idzie ;)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie bardzo wiedziałam jak to będę odczuwać, teraz wiem i wydaje mi się, że to jednak nie jelita :)

Iva79 lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okropne mdłości kompletnie nie związane z żadnym konkretnym jedzeniem. Raz zjem szpinak, czuję się świetnie.. innym razem wymiotuję nim pół dnia. Mięso mnie odrzuca ale znowu jako że byłam w galerii wczoraj poszliśmy na burgera (nie mcdonald itp. tylko taki normalny wołowy burger) i był przepyszny. Za to pierś z kurczaka wygląda straszliwie nie jadalnie....
    Wymiotuję i rano i w dzień i wieczorem. Od połowy grudnia miałam może 3 dni bez wymiotów.
    Smakują mi zupy, naleśniki (wytrawne i na słodko), biały ser, ze słodkiego tylko kisiel, budyń i mleczna lub biała czekolada. Popcorn jest pyszny (też samemu robiony). Zaczęłam pić kawę zbożową :) Jabłka tez mi bardzo smakują ale zdradziły mnie już 2x, więc przechodzi mi na nie ochota niestety.

Zaparć nie mam, bo przed ciążą raczej miałam problemy w drugą stronę i teraz czuję się pod tym względem świetnie :)

Na ruchy chyba za wcześnie, chociaż chyba w kolejnej ciąży szybciej czuć :)
    Brzuch już jakiś mam, bo dzisiaj koleżanka zwróciła na niego uwagę.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chomiczka wrote:
    W pierwszej ciąży nie bardzo wiedziałam jak to będę odczuwać, teraz wiem i wydaje mi się, że to jednak nie jelita :)

Ja w pierwszej ciąży od początku wiedziałam, że "to" to są ruchy, dla mnie nie do pomylenia z burczeniem w brzuchu. Ale to było góra w 15 tc skończonym. Ale fakt, że teraz też miałam raz muśnięcie, czy dwa razy, że byłabym pewna, że to dzidzia... ale to jest aż niewiarygodne... ale kto wie...

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ