X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a myślałam że to ja tylko taka nerwowa ostatnimi czasy ;) Każdy robi jak uważa - chyba już wyczerpalyscie temat. Ale mam pytanie do tych które teraz w ciąży kp: czy odczulyscie że Wam się piersi powiększyły? Są bardziej tkliwe? Bo ja mam wręcz wrażenie że mi się zmniejszyły a mleka mam jakby mniej.

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzujące hormony dają znać :D Nowy tydzień to i nowe tematy powinny się pojawić. Jutro wkraczam w 9 tydzień, brzmi co raz bardziej poważnie. Zastanawiam się czy dzisiaj nie powiedzieć szefom o ciąży...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą was piersi jeszcze? Dziś rano obudziłam się bez bólu. Zrobiły się miękkie i nie czuje już w nich takich twardych gruczołów jak dotychczas..

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię tym, że moje piersi się zupełnie jeszcze nie zmieniły/ nie powiekszyly i nie bolą a to już 11 tydzień.
    Były małe i chyba małe pozostaną..
    Zupełnie żadnych zmian.. :(
    Brzuszek rośnie a one w miejscu

klz9df9hzzd4pe9c.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja się martwię tym, że moje piersi się zupełnie jeszcze nie zmieniły/ nie powiekszyly i nie bolą a to już 11 tydzień.
    Były małe i chyba małe pozostaną..
    Zupełnie żadnych zmian.. :(
    Brzuszek rośnie a one w miejscu

Ostatnio czytałam artykuł czy małe piersi = brak pokarmu i okazuje się ze nie bo duże piersi to dużo tkanki tłuszczowej a pokarm nie bierze się z tk. Tłuszczowej tylko z gruczołów. Wiec jeśli nawet kobieta ma małe piersi ale z gruczołami jest wszystko Ok to będzie miała pokarm ale jeśli ma niewykształcone odpowiednio gruczoły (czego nie można określić po wielkości biustu) to wówczas może mieć problemy z wytwarzaniem mleka....

To tak a propo małych piersi :) sama mam małe
    Ale mam nadzieje ze to ze dziś obudziłam się bez bólu gruczołów o ze są miękkie nagle nie oznacza nic złego :/

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z rozmiaru B/C, zrobiło się nagle D :D A rano też czasami się budzę bez bólu piersi i później chodzę i się macam co chwilę :P Spokojnie, wracają później do swojego stanu i bolą jak zawsze. Czytałam że objawy mogą tak właśnie pojawiać się i znikać, a w okolicach II trymestru organizm wrzuca na luz i objawy ustają. wtedy zostaje cieszenie się ciążą :D

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Bolą was piersi jeszcze? Dziś rano obudziłam się bez bólu. Zrobiły się miękkie i nie czuje już w nich takich twardych gruczołów jak dotychczas..
    Mnie bolą cały czas jak na okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobily się pełniejsze i bolą po bokach ale też są raz twardzsze raz bardziej miękkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa dni temu, przestały być takie nabrzmiałe i jakby opuchnięte, trochę się zmniejszyły (ale nie wróciły do rozmiaru przed ciążą), ale nadaj są tkliwe, choć trochę mniej. Zaczęłam się już stresować, że to niedobrze :(

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to teraz mam drogę przez mękę. Piersi wielkie, spuchnięte i obolałe. Bolały od 5-6 tygodnia i w okolicy 8ego tygodnia się uspokoiły. I od jakiegoś czasu znowu, tylko z potrojoną siłą.
    W pierwszej ciąży jak przestały boleć w 8ym tygodniu, tak do końca nic się już nie zmieniło.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Justyna, a trafiłaś może na „Najszczęśliwsze dziecko w okolicy” Harveya Karpa? Daje super sposoby na poskromienie dziecięcej złości :) Na moją córkę działa, Twój synek jest starszy, ale może warto popróbować :)
    Nie czytalam, ale poszukam moze w necie na pdf znajde to chetnie poczytam. :-) dzieki :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal lekko pobolewaja i sa nabrzmiale, jak wieczorem stanik zedjmuje to lekko opadaja z ulga :-) ale przy xuazy z corka nic mi sie piersi nie zmienily, takze to roznie bywa. A objawy powoli beda ustepowac , wkraczamy w drugi trymestr. A kirdy masz wizyte?

7w3d 💔
  • pola123 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na zaparcia pomaga mi napar że śliwek suszonych. Wieczorem zalewam wrzątkiem około 6 śliwek suszonych i zostawiam na noc. Rano pije miksturke, i nawet jest smaczna :) niektórzy zjadają jeszcze te Śliwki, ale mi jakoś nie podchodzą.
    Właśnie czekam w kolejce do laboratorium, jestem w szpitalu zakaznym gdzie polecili mi powtórzyć toksoplazmoze. Trzymajcie kciuki żeby wyszło ujemnie...
    Umówiłam się od razu na wizytę do lekarza od chorób zwierzęcych. Mimo że na skierowanie miałam "pilne-ciaza" babka w rejestracji chciała mnie umówić że 3tyg.Ja jej wyjechałam z ustawą "za życiem" i prawami kobiet w ciąży to od razu znalazł się termin w najbliższy czwartek. Chociaż cały czas mam nadzieję, że dzisiejsze wyniki wyklucza zakażenie. Dziś powinny być wyniki i się wszystko okaże.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolały jakoś w terminie miesiączki i trochę po. Do teraz nie są nabrzmiałe ani bolące, lekki ból czuję tylko jak sama uciskam po bokach żeby się przekonać że coś tam jednak się dzieje :) Wyczekuje kiedy przejdą mi mdłości i wymioty, jestem już tym zmęczona. Dzisiaj zaczęłam 11 tc, więc mam nadzieję, że już niedługo to przejdzie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam na początku je zwłaszcza jak stanik ściągnąłem
    Od 2 tyg spokój nic A nic nie czuje i są takie jak zawsze.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi pobolewają przy dotyku, same z siebie niekoniecznie. Sutki stały się bardzo wrażliwe...
    ale tez miałam jeden taki dzień, kiedy dotykałam je sprawdzając czy nadal bolą i były dziwnie miękkie, bez wcześniejszego nabrzmienia i zaczełam sie zastanawiac czy to cos złego, ale po 1. dniu wszystko wrociło do "normy", czyli pobolewania przy dotknięciu ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizytę na 19.10. Zaczęłam właśnie 10 tydzień i 0 dni. Proszę o kciuki i ciepłe mysli

LondyńskieSerduszko, nadine24, niedograna, belladonna, d'nusia, chomiczka, PLPaulina, Leticia, Iva79, Marta..a, Paulinaaa, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• anna23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) koleżanka nie jest tu zalogowana prosiła żebym Wam tu napisała, że ma do odsprzedania 2 opak dupka. Jak co to odezwijcie się na prywatną ;) pozdrawiam "czerwcówka"

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    U mnie nadal lekko pobolewaja i sa nabrzmiale, jak wieczorem stanik zedjmuje to lekko opadaja z ulga :-) ale przy xuazy z corka nic mi sie piersi nie zmienily, takze to roznie bywa. A objawy powoli beda ustepowac , wkraczamy w drugi trymestr. A kirdy masz wizyte?

Wizyte mam dopiero 30.01- prenatalne
    Ale dziś idę na NFZ udawać ze jestem pierwszy raz :p muszę się uspokoić ze wszystko jest ok

justyna14, d'nusia lubią tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam dopiero 30.01- prenatalne
    Ale dziś idę na NFZ udawać ze jestem pierwszy raz :p muszę się uspokoić ze wszystko jest ok
    Pewnue, stres nie wskazany, lepiej czasem isc czesciej niz sobie potem cos wyrzucac. Trzymam kciuki zeby wszystko ok bylo :-)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ