Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj a myślałam że to ja tylko taka nerwowa ostatnimi czasy Każdy robi jak uważa - chyba już wyczerpalyscie temat. Ale mam pytanie do tych które teraz w ciąży kp: czy odczulyscie że Wam się piersi powiększyły? Są bardziej tkliwe? Bo ja mam wręcz wrażenie że mi się zmniejszyły a mleka mam jakby mniej.
-
Bolą was piersi jeszcze? Dziś rano obudziłam się bez bólu. Zrobiły się miękkie i nie czuje już w nich takich twardych gruczołów jak dotychczas..
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
DobrejMysli wrote:Ja się martwię tym, że moje piersi się zupełnie jeszcze nie zmieniły/ nie powiekszyly i nie bolą a to już 11 tydzień.
Były małe i chyba małe pozostaną..
Zupełnie żadnych zmian..
Brzuszek rośnie a one w miejscu
Ostatnio czytałam artykuł czy małe piersi = brak pokarmu i okazuje się ze nie bo duże piersi to dużo tkanki tłuszczowej a pokarm nie bierze się z tk. Tłuszczowej tylko z gruczołów. Wiec jeśli nawet kobieta ma małe piersi ale z gruczołami jest wszystko Ok to będzie miała pokarm ale jeśli ma niewykształcone odpowiednio gruczoły (czego nie można określić po wielkości biustu) to wówczas może mieć problemy z wytwarzaniem mleka....
To tak a propo małych piersi sama mam małe
Ale mam nadzieje ze to ze dziś obudziłam się bez bólu gruczołów o ze są miękkie nagle nie oznacza nic złego
U mnie z rozmiaru B/C, zrobiło się nagle D A rano też czasami się budzę bez bólu piersi i później chodzę i się macam co chwilę Spokojnie, wracają później do swojego stanu i bolą jak zawsze. Czytałam że objawy mogą tak właśnie pojawiać się i znikać, a w okolicach II trymestru organizm wrzuca na luz i objawy ustają. wtedy zostaje cieszenie się ciążą
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:Bolą was piersi jeszcze? Dziś rano obudziłam się bez bólu. Zrobiły się miękkie i nie czuje już w nich takich twardych gruczołów jak dotychczas..
-
Ja to teraz mam drogę przez mękę. Piersi wielkie, spuchnięte i obolałe. Bolały od 5-6 tygodnia i w okolicy 8ego tygodnia się uspokoiły. I od jakiegoś czasu znowu, tylko z potrojoną siłą.
W pierwszej ciąży jak przestały boleć w 8ym tygodniu, tak do końca nic się już nie zmieniło. -
Leticia wrote:Justyna, a trafiłaś może na „Najszczęśliwsze dziecko w okolicy” Harveya Karpa? Daje super sposoby na poskromienie dziecięcej złości Na moją córkę działa, Twój synek jest starszy, ale może warto popróbować
-
LondyńskieSerduszko wrote:Bolą was piersi jeszcze? Dziś rano obudziłam się bez bólu. Zrobiły się miękkie i nie czuje już w nich takich twardych gruczołów jak dotychczas..
-
Justyna na zaparcia pomaga mi napar że śliwek suszonych. Wieczorem zalewam wrzątkiem około 6 śliwek suszonych i zostawiam na noc. Rano pije miksturke, i nawet jest smaczna niektórzy zjadają jeszcze te Śliwki, ale mi jakoś nie podchodzą.
Właśnie czekam w kolejce do laboratorium, jestem w szpitalu zakaznym gdzie polecili mi powtórzyć toksoplazmoze. Trzymajcie kciuki żeby wyszło ujemnie...
Umówiłam się od razu na wizytę do lekarza od chorób zwierzęcych. Mimo że na skierowanie miałam "pilne-ciaza" babka w rejestracji chciała mnie umówić że 3tyg.Ja jej wyjechałam z ustawą "za życiem" i prawami kobiet w ciąży to od razu znalazł się termin w najbliższy czwartek. Chociaż cały czas mam nadzieję, że dzisiejsze wyniki wyklucza zakażenie. Dziś powinny być wyniki i się wszystko okaże. -
Mnie piersi bolały jakoś w terminie miesiączki i trochę po. Do teraz nie są nabrzmiałe ani bolące, lekki ból czuję tylko jak sama uciskam po bokach żeby się przekonać że coś tam jednak się dzieje Wyczekuje kiedy przejdą mi mdłości i wymioty, jestem już tym zmęczona. Dzisiaj zaczęłam 11 tc, więc mam nadzieję, że już niedługo to przejdzie.
-
LondyńskieSerduszko wrote:Bolą was piersi jeszcze? Dziś rano obudziłam się bez bólu. Zrobiły się miękkie i nie czuje już w nich takich twardych gruczołów jak dotychczas..
Od 2 tyg spokój nic A nic nie czuje i są takie jak zawsze.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
mnie piersi pobolewają przy dotyku, same z siebie niekoniecznie. Sutki stały się bardzo wrażliwe...
ale tez miałam jeden taki dzień, kiedy dotykałam je sprawdzając czy nadal bolą i były dziwnie miękkie, bez wcześniejszego nabrzmienia i zaczełam sie zastanawiac czy to cos złego, ale po 1. dniu wszystko wrociło do "normy", czyli pobolewania przy dotknięciu -
Dzisiaj mam wizytę na 19.10. Zaczęłam właśnie 10 tydzień i 0 dni. Proszę o kciuki i ciepłe mysli
LondyńskieSerduszko, nadine24, niedograna, belladonna, d'nusia, chomiczka, PLPaulina, Leticia, Iva79, Marta..a, Paulinaaa, KlaudiaSG lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:U mnie nadal lekko pobolewaja i sa nabrzmiale, jak wieczorem stanik zedjmuje to lekko opadaja z ulga ale przy xuazy z corka nic mi sie piersi nie zmienily, takze to roznie bywa. A objawy powoli beda ustepowac , wkraczamy w drugi trymestr. A kirdy masz wizyte?
Wizyte mam dopiero 30.01- prenatalne
Ale dziś idę na NFZ udawać ze jestem pierwszy raz :p muszę się uspokoić ze wszystko jest okjustyna14, d'nusia lubią tę wiadomość
LondyńskieSerduszko wrote:Wizyte mam dopiero 30.01- prenatalne
Ale dziś idę na NFZ udawać ze jestem pierwszy raz :p muszę się uspokoić ze wszystko jest okLondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość