X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, muszę koniecznie się na usg umówić, tylko akurat tak jak mi pasuje to lekarz ma urlop... no ale nic, będę musiała iść wtedy kiedy będzie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Dzisiaj mam wizytę na 19.10. Zaczęłam właśnie 10 tydzień i 0 dni. Proszę o kciuki i ciepłe mysli
    kciuki

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojadlam troche rodzynek i na razie po zaparciach nie ma slady.

Dopadl mnie teraz silny bol glowy, jak sie nachylam to az czuje jakby mi mialo cos wypasc ,nie wiem czy to moze nie zatoki... Apap wziety i zero poprawy :-(

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi już nie bolą tak jak na początku. Czuję tylko delikatny ból no i zaczął się ból sutków. Od kilku dni jest mi trochę niedobrze i nie mam za bardzo apetytu. Najgorzej jak jest mi niedobrze i jestem głodna zarazem.

juwelka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie apetyt i chęć konkretnego jedzenie sie bardzo zmienia, bo na początku największą ochotę miałam na zupy i pokarmy raczej płynne (jadłam zupy, koktajle owocowe, soki, itp) a teraz najlepiej sprawdza się zdecydowanie 'suche' jedzenie, typu chleb, wafle ryżowe/kukurydziane, które jako jedyne nie powodują żadnych przykrych dolegliwości. Chleb + masło (lub pasta warzywna) i jakis dodatek w postaci ogórka i sałaty to ostatnio ulubione danie po którym nic mi sie nie dzieje :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mięso nie idzie, kompletny brak chęci. Wczoraj mąż zrobił żeberka w miodzie, uwielbiam, ale nawet jednego nie zjadłam...
    Za to owoce... szczególnie takie wodniste i soczyste (melon, kiwi, jabłko)

LondyńskieSerduszko, Anuleczek lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście mdłości z zeszłego tygodnia minęły. Szczególnej ochoty na jedzenie nadal nie mam, jem pomidory mozzarelle paprykę jakaś kanapke rosół i duzo soków. Ostatnio ochota na lody :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kiwi tak, 500 g zjadlam ostatnio haha

justyna14, nadine24, nesssssa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez niechec do miesa , wedlin, za to wlasnie owoce a glownie jablka mi wchodza, serki naturalne, warzywa. No i lekko strawne glownie, jakos nic tlustego tez nie moge. I bardzo duza niechec do slodkiego, ktore uwielbiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 12:46

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi było moją miłością, dopóki kiedyś mnie po nich porządnie nie zemdliło :D Może coś było z nimi nie tak, ale od tej pory jakoś nie jestem już w stanie jeść :)

Teraz to tylko na zapach curry mnie odrzuciło, chociaż przed ciążą bardzo lubiłam indyjską kuchnię, teraz na samą myśl jest mi niedobrze :)

A to co wchodzi najlepiej - to odkryłam w Lidlu sok z kiszonej kapusty w kartoniku :D dziennie jeden musi być :D

nesssssa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio jest takie cos w lidlu? To muszę tam sie szybko wybrać :) mnie tez od mięsa odrzuciło. Najchętniej naleśniki bym tylko jadła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:20

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A to co wchodzi najlepiej - to odkryłam w Lidlu sok z kiszonej kapusty w kartoniku :D dziennie jeden musi być :D

Mmmm... na samą myśl mi ślinka cieknie <mniam> na dodatek coś czuję, że na zaparciowy problem to też pomoże :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest z tym mięsem, ale dużo osób odrzuca od mięsa.... Mnie od tego słabszego apetytu ciągnie do wody, czuję się jak na kacu cały czas :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że od mięsa wędlin też mnie odrzuca. Jeszcze od sera żółtego i jajek. A na taki polski zwykly bialy ser mam ochotę a tu w tym durnym kraju nie ma.

• Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od mięsa i słodyczy odrzuca. Za to owoce mogę jeść i jeść. Moi Rodzice sami kisza kapustę więc kwasu mam pod dostatkiem. Tylko uważajcie, bo ja jednego dnia wypilam litr na raz i faktycznie efekt przeczyszczenia był blyskawiczny ;)

Dziewczyny macie takie specjalne poduszki do spania dla ciężarnych? Ja myślę że to byłoby dobre rozwiązanie dla mnie, bo ja naturalnie śpię na plecach a czytałam że w ciąży najlepiej na boku. Nie wiem tylko jaką kupić. W kształcie litery U czy L. Polecacie coś?

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoluś81 wrote:

Dziewczyny macie takie specjalne poduszki do spania dla ciężarnych? Ja myślę że to byłoby dobre rozwiązanie dla mnie, bo ja naturalnie śpię na plecach a czytałam że w ciąży najlepiej na boku. Nie wiem tylko jaką kupić. W kształcie litery U czy L. Polecacie coś?

Ja znam modele U i C i podobno U lepsze, bo z tym C ciężko sie obracac na drugi bok

Karoluś81, Carolline lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że chodziło mi o C a nie L :-)

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszeczka, Kozalia, są na dziale z sokami w małych półlitrowych kartonikach :D

ooo , i jeszcze choruję na krówki :) w poprzedniej ciąży całkowicie nie miałam ochoty na słodkie, a teraz mogłabym jeść non stop więc liczę na to, że wskazuje mi to płeć męską :D

kozalia, myszeczka89 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam C, mi się spało okej, z obracaniem rzeczywiście pod koniec może nie było najfajniej, ale kierowałam się myślą, że potem będę zawijać i używać do karmienia albo sadzania dziecka. W rezultacie po porodzie rzadziej używałam, najczęściej jeszcze jako zapora na łóżku, żeby bobas nie spadł. Ale to też dlatego, że ja mam w sypialni klasyczne duże łóżko, bez oparcia, jakbym miała kanapę lub fotel może miałabym jak z tą poduchą siedzieć.

Karoluś81 lubi tę wiadomość

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak kompletnie inaczej niż większość mam okropną fazę na mięso, najlepiej wołowe, już nie wspominając o tym, że gdyby nie rozsądek to najlepiej szamałabym tatara :D I praktycznie nie mam ochoty na słodkie, chociaż ostatnio chodzą w sumie za mną naleśniki posypane cukrem, jak z dzieciństwa u babci :D No i rosół, ale to u mnie i bez ciąży całą jesień i zimę mogłabym jeść non stop.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ