Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie apetyt i chęć konkretnego jedzenie sie bardzo zmienia, bo na początku największą ochotę miałam na zupy i pokarmy raczej płynne (jadłam zupy, koktajle owocowe, soki, itp) a teraz najlepiej sprawdza się zdecydowanie 'suche' jedzenie, typu chleb, wafle ryżowe/kukurydziane, które jako jedyne nie powodują żadnych przykrych dolegliwości. Chleb + masło (lub pasta warzywna) i jakis dodatek w postaci ogórka i sałaty to ostatnio ulubione danie po którym nic mi sie nie dzieje
-
Mi mięso nie idzie, kompletny brak chęci. Wczoraj mąż zrobił żeberka w miodzie, uwielbiam, ale nawet jednego nie zjadłam...
Za to owoce... szczególnie takie wodniste i soczyste (melon, kiwi, jabłko)LondyńskieSerduszko, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie tez niechec do miesa , wedlin, za to wlasnie owoce a glownie jablka mi wchodza, serki naturalne, warzywa. No i lekko strawne glownie, jakos nic tlustego tez nie moge. I bardzo duza niechec do slodkiego, ktore uwielbiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 12:46
-
Kiwi było moją miłością, dopóki kiedyś mnie po nich porządnie nie zemdliło Może coś było z nimi nie tak, ale od tej pory jakoś nie jestem już w stanie jeść
Teraz to tylko na zapach curry mnie odrzuciło, chociaż przed ciążą bardzo lubiłam indyjską kuchnię, teraz na samą myśl jest mi niedobrze
A to co wchodzi najlepiej - to odkryłam w Lidlu sok z kiszonej kapusty w kartoniku dziennie jeden musi byćnesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie też od mięsa i słodyczy odrzuca. Za to owoce mogę jeść i jeść. Moi Rodzice sami kisza kapustę więc kwasu mam pod dostatkiem. Tylko uważajcie, bo ja jednego dnia wypilam litr na raz i faktycznie efekt przeczyszczenia był blyskawiczny
Dziewczyny macie takie specjalne poduszki do spania dla ciężarnych? Ja myślę że to byłoby dobre rozwiązanie dla mnie, bo ja naturalnie śpię na plecach a czytałam że w ciąży najlepiej na boku. Nie wiem tylko jaką kupić. W kształcie litery U czy L. Polecacie coś? -
Karoluś81 wrote:
Dziewczyny macie takie specjalne poduszki do spania dla ciężarnych? Ja myślę że to byłoby dobre rozwiązanie dla mnie, bo ja naturalnie śpię na plecach a czytałam że w ciąży najlepiej na boku. Nie wiem tylko jaką kupić. W kształcie litery U czy L. Polecacie coś?
Ja znam modele U i C i podobno U lepsze, bo z tym C ciężko sie obracac na drugi bokKaroluś81, Carolline lubią tę wiadomość
-
Myszeczka, Kozalia, są na dziale z sokami w małych półlitrowych kartonikach
ooo , i jeszcze choruję na krówki w poprzedniej ciąży całkowicie nie miałam ochoty na słodkie, a teraz mogłabym jeść non stop więc liczę na to, że wskazuje mi to płeć męskąkozalia, myszeczka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam C, mi się spało okej, z obracaniem rzeczywiście pod koniec może nie było najfajniej, ale kierowałam się myślą, że potem będę zawijać i używać do karmienia albo sadzania dziecka. W rezultacie po porodzie rzadziej używałam, najczęściej jeszcze jako zapora na łóżku, żeby bobas nie spadł. Ale to też dlatego, że ja mam w sypialni klasyczne duże łóżko, bez oparcia, jakbym miała kanapę lub fotel może miałabym jak z tą poduchą siedzieć.
Karoluś81 lubi tę wiadomość
-
A ja tak kompletnie inaczej niż większość mam okropną fazę na mięso, najlepiej wołowe, już nie wspominając o tym, że gdyby nie rozsądek to najlepiej szamałabym tatara I praktycznie nie mam ochoty na słodkie, chociaż ostatnio chodzą w sumie za mną naleśniki posypane cukrem, jak z dzieciństwa u babci No i rosół, ale to u mnie i bez ciąży całą jesień i zimę mogłabym jeść non stop.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień