Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lavemdova
To naprawde fuks, ze moja wstawala miedzy 8-9 starego i od wczoraj nadal 8-9
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:A poszła spać po 23... Wykończy mnie to, 5 kaw wczoraj wypiłam
Wróciły wam cykle do tych sprzed ciąży? U mnie jakaś masakra, wcześniej 28 dni a teraz 35 i nadal nic. Kiedyś miałam nawet 45 to teraz znowu tak?
Ja niestety znowu mam nieregularne, teraz na dodatek nigdy nie wiem kiedy dostanę okres. Przed ciążą wiedziałam, że okres się zbliża bo bardzo bolały mnie piersi, teraz w ogóle. Raz co 35 dni, raz co 40. Trzeba być ciągle przygotowanym -
U mnie cykle zawsze byly masakryczne 27-59 dni z przewaga tych ponad 50 dniowych...
Teraz od pierwssej @ mimo ze karmilam jto cykle 28-29 dni
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja miałam na razie cykle 33, 36, 26, zobaczymy na czym stanie
przed ciąża tak 28-30 było.
Dziewczyny które były kp a już nie są.. Mały ostatni raz pil mleko o 4 w nocy wczoraj.. z lewej piersi, z prawej to wogole w piątek w dzień. To chyba koniec kp? Nie ma sensu mu dawać piersi już co nie? Fajnie że ostatni raz pil w nocy i wtulony w cycka zasnąłpiersi miękkie, nic mnie no boli, nic nie leci. Papa mleczko chyba mogę już powiedzieć?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Boże 28 dniowe cykle- Marzenie
nigdy nie miałam.
Marta no chyba faktycznie możesz zrobić papa
Ja nie kończyłam kp tak jak Ty, ale przy odciąganiu to było kilka razy tak, że dwa dni nic już nie leciało i nie musiałam w ogóle odciągać, a potem znów mleko się pojawiło, niewiele, ale jednak trzeba było odciągnąć.Lavendova lubi tę wiadomość
-
Oj ciężko Was było nadrobić. My po weekendzie u rodziców, w sobotę miałam urodziny więc sporo się działo i nie było czasu zajrzeć na forum.
U mnie cykle się skrocily, teraz tak 28 -29 a przed ciąża to i 33-35, chociaż przy staraniach byłam na luteinie więc były regularne. No i teraz jestem w połowie cyklu a tu dzisiaj w toalecie sporo różowego śluzu, nie wiem o co chodzi bo już jestem chyba po dniach plodnych. Dziwne trochę.
Wczoraj przełożyłam Małego do spacerówki bo ciepło było a gondola coraz mniejsza. Matko co za niewypal ta spacerowka, jest tak duża, że on mi tam ginie, pasy które powinny byc mniej więcej w okolicy bioder to on ma prawie pod pachami, jak go położyłam na chwilę na plasko to nozki może na ten pałąk założyć. Masakra, muszę szybko szukać spacerówki. Nie wiem na co ja patrzyłam kupując ten wózek. Niby z jednej strony to plus, że jest spory i fajnie zabudowany, ale to na dużo większe dziecko, mój jest krótki i średnio to sie sprawdza terazAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Oj ciężko Was było nadrobić. My po weekendzie u rodziców, w sobotę miałam urodziny więc sporo się działo i nie było czasu zajrzeć na forum.
U mnie cykle się skrocily, teraz tak 28 -29 a przed ciąża to i 33-35, chociaż przy staraniach byłam na luteinie więc były regularne. No i teraz jestem w połowie cyklu a tu dzisiaj w toalecie sporo różowego śluzu, nie wiem o co chodzi bo już jestem chyba po dniach plodnych. Dziwne trochę.
Wczoraj przełożyłam Małego do spacerówki bo ciepło było a gondola coraz mniejsza. Matko co za niewypal ta spacerowka, jest tak duża, że on mi tam ginie, pasy które powinny byc mniej więcej w okolicy bioder to on ma prawie pod pachami, jak go położyłam na chwilę na plasko to nozki może na ten pałąk założyć. Masakra, muszę szybko szukać spacerówki. Nie wiem na co ja patrzyłam kupując ten wózek. Niby z jednej strony to plus, że jest spory i fajnie zabudowany, ale to na dużo większe dziecko, mój jest krótki i średnio to sie sprawdza teraz
To spóźnione życzenia: wszystkiego najlepszego
Hehe a ja urodziny miałam wczoraj. Jaki masz wózek? -
Filip wstał o 7... No ja to chciałam jeszcze spać
2 noce spał ze mna w łóżku i dzisiaj poplakiwał w nocy w łóżeczku. O tyle dziwnie że płacze i śpi dalej.
Spacerówkę mam z 2w1. Pasy są troszkę za duże, ale jak usiądzie to bedzie dobrzea tak to jest wygodna. Wkładka w środku bardzo ładnie trzyma głowę, mięciutko. Budę mamy za krótką i musze parasol kupić bo słońce czasem świeci po oczach
-
nick nieaktualny
-
U mnie cykle 24-25 dni, masakra, wydaje mi się że ciągle mam okres. Normalne 28 dniowe cykle miałam przed pierwszym poronieniem, od tamtej pory czyli już prawie od 3 lat mam takie krótsze.
Antoś dziś obudził się o 6 na mleko ale potem na szczęście dospał do 8, teraz weszła pierwsza drzemka a ja nadrabiam zaległości z weekendu.
Byliśmy wczoraj na długim spacerze, potem pojechaliśmy nas nasze jezioro, Antoś był zachwycony, siedział u mnie w nosidle i cały czas piszczał mi do ucha. Na koniec oczywiście plac zabaw więc kolejna radocha.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
edytkaa93 wrote:Marcela przy zagnieżdzeniu sie zarodka też może pojawić sie różowy śluz, tak zwane plamienie implantacyjne. Może kolejny dzidzius sie szykuje?
Teoretycznie to nie możliwe, ale różne rzeczy się zdarzają. W sumie przy pierwszej ciąży takie plamienia miałam przy zagniezdzeniu, ale nie ma opcji to dopiero połowa cyklu. Chciałam mała różnice wieku, ale jednak trochę większa niż by teraz była 😰
Ania dzięki i dla Ciebie spóźnione życzenia , wszystkiego najlepszego 🙂 A wózek mamy coletto florino. U mnie budka jest tak duża, że jak rozciągane ja maksymalnie to młodego prawie całego zakrywa i go nie widzę, dostaje praktycznie do tego pałąka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 13:46
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyJa puszczam, ale również innych kompozytorów. Taka muzyka bardzo rozwija mózg, jest udowodnione. Ale nie każde dziecko polubi, moja pierworodna nie szczególnie lubila draznilo ją, natomiast Emilka świetnie usypia przy tym
Wpiszcie sobie hasła np baby lullaby mozart, albo mozart baby brain development, lullaby bach bethoven it Polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 18:53